2017-01-06 209 views
上次食完蒸氣海鮮就食過番尋味,朋友帶路去新蒲崗試新野。任飲任食都係$298 +1去到坐低先簡粥底先,簡左個清清地准山瑤柱,之後再簡燉湯,都有三款簡,大家一致簡左燉螺肉湯簡完湯同粥底都未簡完嫁,仲送你每位三款野食,有乳鴿、貝類同埋龍蝦!最後再簡埋四款海鮮就可以等食啦。落左order 無幾耐就已經有人嚟落米同d 料煲粥,真係有准山瑤柱,無花無假。野飲有汽水啤酒同竹庶茅根,叫左一渣竹庶茅根一齊飲最方便,清清地,唔錯。飲住野傾下計,就嚟乳鴿啦。雖然送的但絕對唔奀,多肉多汁,肉質滑溜。食食下乳鴿,海鮮就到啦,先嚟鮑魚同龍蝦鮑魚上面仲有蟲草花,隻隻洗乾淨,好靚仔蒸左一陣,員工都即刻事不宜遲幫我地上碟,鮑魚好鮮甜,一啲都唔韌,加埋蟲草花食,完美!!龍蝦方面都好細心拆左部分殼,食得好方面,雖然唔算好大隻,但啖啖肉,仲有少量的膏,甘甜再加埋龍蝦肉,好正貝類有三款,充滿海水味同甜味,size 適中,隻隻都新鮮蒸開口。自選我簡左鮑魚之外仲有蟶子同桶蠔,仲有象拔邦。蟶子同象拔邦都加埋蒜容同粉絲蒸,精華係粉絲度,一大啖放晒落口真係大滿足,好有咬口同鮮甜,唔需要加豉油都已經夠味。桶蠔size 好大,有半隻手掌咁大

飲住野傾下計,就嚟乳鴿啦。
雖然送的但絕對唔奀,多肉多汁,肉質滑溜。
食食下乳鴿,海鮮就到啦,先嚟鮑魚同龍蝦
鮑魚上面仲有蟲草花,隻隻洗乾淨,好靚仔

自選我簡左鮑魚之外仲有蟶子同桶蠔,仲有象拔邦。
桶蠔size 好大,有半隻手掌咁大,不過對比其他海鮮就無咁鮮同失色左d

食晒海鮮當然要點肉類同菜啦,話晒任點任食緊係要點幾round 啦

菜心同旺菜都好綠好新鮮,蒸一陣就已經夠甜夠淋
蝦丸好彈牙,另外冬菇釀蝦丸都好正,個菇都好大隻
重頭戲嚟啦~集合所有精華,個粥唔太濃味,但集合晒蒸海鮮的精華,好甜,一口氣食左兩碗

$298 +1 呢個價錢我覺得物超所值,食得好滿足。
2016-12-27 1821 views
在香港什麼都要快要新,除了潮流時尚,吃飯選什麼菜式也要緊貼潮流,蒸海鮮現時也是眾港人至愛,甚至更比火鍋出色,因為可以吃到海鮮原有的味道。今天帶了媽媽去吃蒸海鮮,因為她時常聽見我跟朋友去吃感到新奇,讓她心動不已,所以特意和她來此店嚐嚐海鮮餐店內裝修跟普通酒樓般的格局,亦設有窗邊卡位座讓客人坐得更舒適我們選了任選任吃任飲海鮮餐,首先要先選粥底,再選自己喜歡的盅燉湯,最後選四款海鮮,而其他的肉類和蔬菜配料是任叫任吃的<<竹蔗水>>吃海鮮前當然要喝杯竹蔗水開胃一下,味道甘甜清爽,喝後不會感到有甜膩感,是下火必備的涼茶飲料<<燉湯: 姫崧茸燉螺肉>>湯中配料非常多,味道濃而不咸,螺肉香味滲透湯內,喝後完全不覺有味精,火喉十足<<脆皮乳鴿>>每人各半隻,外皮燒至金黃色,雖然比一般酒樓所吃到的不夠酥脆味美,但算是不過不失<<貝殻盛盆>>貝殻類已有兩三款,每顆都厚肉爽口,非常新鮮且無沙粒,不用沾醬油都已吃到原有的鮮味<<生猛龍蝦>>平時吃到的龍

<<竹蔗水>>
<<燉湯: 姫崧茸燉螺肉>>
<<脆皮乳鴿>>
<<貝殻盛盆>>
<<生猛龍蝦>>
平時吃到的龍蝦都是連芡汁一同上碟,但清蒸的確非常出常,蒸的時間調較得剛好,龍蝦原有的鮮味更提升,肉質厚肉彈牙,還有少許蝦膏連肉吃真的要給滿分
<<蘇格蘭蟶子皇、北韓象拔蚌、生猛大元貝>>
蟶子皇和象拔蚌配蒜蓉粉絲一同蒸,調味料是清蒸的最佳拍檔,象拔蚌口感爽脆煙韌,大元貝和蟶子煙韌厚肉,鮮味十足
<<北韓鮮鮑魚>>
鮑魚連蟲草花一同清蒸,肉質爽口彈牙,新鮮又容易咬開,不會像平日所吃到的又韌又鞋口
另外叫了其他肉菜類配料
香芋粟米
南瓜片
手切和牛粒/牛肉

<<瑤柱鮮淮山粥>>
集結所有海鮮精華於一鍋的粥底,口感綿滑清甜,吃完整個海鮮餐的完美終結
$445 (Dinner)
2016-12-22 1183 views
琴晚冬至,一家人出去食飯,原本都諗住去酒樓,不過我提議食蒸氣鍋,最好食嘅就當然潮福,我父母未食過,相信佢地實喜歡!去到,我地一早bk定位,所以都吾洗等就有得食!嚟到店員嗌我地選粥地,湯,同海鮮,睇個menu大家都已經好開心,太多好野食啦!選好後吾洗好耐就可以食!先嚟燉湯,好入味!!入面好多材料,熱辣辣好正!重頭戲嚟啦!!期待已久嘅海鮮一一送上,父母見到都好開心,龍蝦大大隻!好新鮮,開邊蒸,放便食同起肉,肉質彈牙,吾洗點加醬汁都好鮮味!正!再嚟仲有青口硯等等,每人分到一大碟,好新鮮,仲有海水天然咸味!仲有超大隻成隻手咁大嘅石蠔,蒸得岩岩好,好香滑丫,好肥美,超正!大隻到一口食吾晒!帶子都大大粒,加左蒜等一齊蒸味道香口!象蚌都吾錯,切成一條條,食落好彈牙爽口,吾會蒸到老同un。海鮮仲有好多,食到咁上下,店員就嗌我地選任食嘅menu,正丫!!任食最岩我!好貪心咁差吾多乜都嗌!丸係手打嘅,貢丸同蝦丸都好好食,另外仲有雞,和牛等,好味道,仲有冬菇瓜菜類,我媽媽知道最開心!食到尾,就食粥,d精華係用嚟煲嘅粥正到吾洗講,食返碗粥,暖住個肚仔,真係一大享受又舒服丫!

2016-12-22 894 views
之前見網上啲人介紹食蒸海鮮,但一直都未食過,早幾日終於同家人去咗新蒲崗潮福蒸氣石鍋食好西了。首先,呢間潮福蒸氣石鍋係採用任食制的,但當然海鮮唔係任食啦,其他食物例如手打丸、蒸雞等等就係任食的。一坐低,揀好粥底、燉湯同海鮮後,就有專人來幫我地整定個粥底,我哋揀咗瑤柱鮮淮山粥底,不過個粥底係等最後吸收晒海鮮同其他食材嘅精華之後先可以食的。我揀咗個老黃瓜燉排骨湯,好清甜又足料,好好飲。之後,每人仲有半隻生猛蒸龍蝦,隻龍蝦俾人斬開一半之後都仲係郁下郁下,勁新鮮勁誇張,蒸出來之後好鮮甜,d肉好結實,同d所謂高級酒店自助餐食嗰啲凍冰冰又冇鮮美嘅龍蝦完全唔同。之後仲有幾隻蒸大蜆、青口等,一樣係好鮮甜,然後每人仲有半隻乳鴿,勁滋味~順帶一提,呢度每蒸一樣食材,都係會有專人同你較啱個時間,所以蒸出嚟嘅食物唔駛驚因蒸得太熟而變老。到主菜石鍋蒸海鮮了,大元貝好大隻又鮮美、蒜蓉象拔蚌惹味又爽口,蒸美國石蠔勁大隻,啖啖都係肉,蒸鮑魚都係啱啱好,勁鮮甜,比一般街市買到的size大得多。除此之外,仲有任食嘅蟲草花蒸雞、豬頸肉、和牛粒、手打蝦丸、豬肉丸、牛丸、釀豆卜、釀花菇、馬拉糕、雜菜等等,一定夠食得飽!個人推介手

除此之外,仲有任食嘅蟲草花蒸雞、豬頸肉、和牛粒、手打蝦丸、豬肉丸、牛丸、釀豆卜、釀花菇、馬拉糕、雜菜等等,一定夠食得飽!個人推介手打蝦丸,好彈牙同有鮮味,食得出係落足料手打嘅👍🏻👍🏻👍🏻
仲有,飲品都係任飲,啤酒、竹蔗水、汽水等等任揀,當然都仲有熱茶供應啦!
到最後,仲有個吸收晒不同食材嘅精華嘅粥底可以食埋,個粥因為煲左好耐,好棉好好味~~

總括而然,我覺得呢間潮福蒸氣石鍋overall嘅食物水準都好高,侍應生服務亦好好,以後又多一個開飯嘅好地方了。
2016-12-20 215 views
蒸氣鍋推出左一段時間我自己就食過好幾次知道媽咪未食過..今次就帶佢黎呢間連鎖式蒸氣石鍋店試下一去到, 媽咪就比成個塔既蓋吸引住.覺得好得意我地就簡左8:30PM 後入座每個$298 再加一同$15 NUTS費用 (可以食2.5HRS)而呢個餐.. 有三款食品係必送ITEMS包括每人半隻龍蝦半隻乳鴿同貝殼盆另外再係自選海鮮O個PART 簡4款食品其他食物同飲品.. 就可任食任點而醬料需自己去醬料吧到拎~而一坐底, 待應會先問你要咩粥底我地就選擇左新鮮排骨粥好喇過左陣.. 海鮮到睇上去都好新鮮份量亦唔係細細隻係到食... 有樣好... 待應會幫我地蒸埋..唔洗自己做又有得食基本上所有海鮮都係蒸4分鐘而肉類就8分鐘第一ROUND先蒸龍蝦同鮑魚龍蝦肉質鮮甜.. 口感亦好彈牙而鮑魚口感彈牙, 但味道就唔夠鮮第2 ROUND, 元貝及大蝦元貝好鮮, 可惜唔夠爽口大蝦肉質爽口, 讚~~~第3 ROUND,蠔及貝殼盆貝殼盤份量好多有唔同款式既貝類每款鮮甜亦處理得好好唔會食到有沙每位會送乳鴿半隻乳鴿燒得皮脆肉嫩相當唔錯!另外, 每位亦會有一客燉湯我就簡左螺肉湯入口唔會太咸同覺得有味精唔差好喇... 到左
蒸氣鍋推出左一段時間

我自己就食過好幾次

知道媽咪未食過..

今次就帶佢黎呢間連鎖式蒸氣石鍋店試下

一去到, 媽咪就比成個塔既蓋吸引住.覺得好得意
我地就簡左8:30PM 後入座

而呢個餐.. 有三款食品係必送ITEMS

包括每人半隻龍蝦

半隻乳鴿同貝殼盆

另外再係自選海鮮O個PART 簡4款食品

其他食物同飲品.. 就可任食任點
而醬料需自己去醬料吧到拎~
而一坐底, 待應會先問你要咩粥底

我地就選擇左新鮮排骨粥
好喇過左陣.. 海鮮到
睇上去都好新鮮

份量亦唔係細細隻
係到食... 有樣好... 待應會幫我地蒸埋..

唔洗自己做又有得食

基本上所有海鮮都係蒸4分鐘

而肉類就8分鐘

第一ROUND

先蒸龍蝦同鮑魚

龍蝦肉質鮮甜.. 口感亦好彈牙

而鮑魚口感彈牙, 但味道就唔夠鮮
第2 ROUND,

元貝及大蝦

元貝好鮮, 可惜唔夠爽口

大蝦肉質爽口, 讚~~~
第3 ROUND,

亦處理得好好唔會食到有沙
每位會送乳鴿半隻

乳鴿燒得皮脆肉嫩

相當唔錯!
另外, 每位亦會有一客燉湯

我就簡左螺肉湯

入口唔會太咸同覺得有味精

唔差
好喇... 到左任食任點部分

其實食左以上咁多野都有D飽..

我地叫左

蟲草花清遠雞 - 雞件肉質入味嫩滑,

鮮蝦丸 - 口感彈牙

馬拉糕 - 呢個要讚下.. 馬拉糕有淡淡既黑糖味.. 清甜鬆軟

勝瓜 - 非常JUICY及清甜
最後, 要試下個粥喇

有驚喜... 平時都要加返D調味

但呢個粥不單止吸哂海鮮既精華

仲吸埋肉既精華, 所以不用調味已有味道

唔錯~~
$300左右就可以食到咁多野..

質料亦好過鯉魚門某D又貴又唔新鮮既店

如果下次要食海鮮潮福亦是一個唔錯既好地方
2016-12-19
$400 (Dinner)
2016-12-19 206 views
我同小胖男友已經第三次幫襯潮福 上兩次都係同其他朋友一齊去食 今次就同小胖男友兩個為食癮起 兩小口去左新蒲崗分店試下雖然話每一間分店既任食套餐都大同小異 都係有燉湯,開邊龍蝦,燒乳鴿,貝殼拼盤同4款海鮮等 但試過就知道 其實每間分店對海鮮既處理手法都有唔同講返新蒲崗分店 由於地段唔算旺區 感覺較地道同平民但龍蝦依舊大隻 半隻已經好多肉 肉質鮮嫩彈牙燒乳鴿仍然係無得輸 乳鴿肉帶咸香 味道剛好 肉質嫩滑多汁另外燉老火湯都係一慣水準 絕唔係味精例湯至於自選既4款海鮮 終於食到上次係尖沙咀店賣晒食唔到蟶子依據size其實可歸類為蟶子皇另外再encore必食既石蠔 ,蒜蓉扇貝,仲有虫草花鮑魚當中蟶子同扇貝最好味 石蠔反而唔夠尖沙咀分店咁正仲有其他任食配料同粥底 不能盡錄 任飲任食 真正的飲飽食醉

講返新蒲崗分店 由於地段唔算旺區 感覺較地道同平民
但龍蝦依舊大隻 半隻已經好多肉 肉質鮮嫩彈牙
燒乳鴿仍然係無得輸 乳鴿肉帶咸香 味道剛好 肉質嫩滑多汁
另外燉老火湯都係一慣水準 絕唔係味精例湯

至於自選既4款海鮮 終於食到上次係尖沙咀店賣晒食唔到蟶子
依據size其實可歸類為蟶子皇
另外再encore必食既石蠔 ,蒜蓉扇貝,仲有虫草花鮑魚
當中蟶子同扇貝最好味 石蠔反而唔夠尖沙咀分店咁正
仲有其他任食配料同粥底 不能盡錄 任飲任食 真正的飲飽食醉
Type of Meal
Dinner
  • 蟶子
2016-12-19 211 views
每次來到潮福食蒸氣鍋超級新鮮生猛嘅龍蝦就一定係主角今日特登加左啲蒜蓉去清蒸肉質結實彈牙唔使講而且蒜蓉嘅香味更加提升咗龍蝦嘅味道龍蝦嘅鮮甜味完全充斥係口腔之中之後叫左蟶子皇未蒸之前已經見到大大隻而且又係再加蒜蓉下邊仲有粉絲係底蒸完之後聖子嘅汁就完完全全比粉絲索晒鮮甜無比嘅蒜蓉汁令到個粉絲差唔多搶咗做主角而且聖子洗得好好完全冇沙石食落啖啖肉之後叫咗鮑魚新鮮鮑魚個size都幾大隻餐廳可能對佢哋嘅海鮮好有信心沒有特登加入果皮仲有其他野去將鮑魚正而且蒸完之後鮑魚冇大縮水而且蒸嘅時間啱啱好鮑魚非常彈牙完全冇出現蒸得過火而以致肉質過硬之後叫左大元貝元貝大大粒肉而且都係加入粉絲去蒸鮮甜嘅海鮮味同粉絲真係夾都無論元貝肉質嫩滑另外 草花燉雞湯係真材實料都係唔可以錯過嘅食物又有雞肉,蟲草花亦都好多㗎好滋補
每次來到潮福食蒸氣鍋
元貝肉質嫩滑
另外 草花燉雞湯
係真材實料
都係唔可以錯過嘅食物
又有雞肉,蟲草花亦都好多㗎
好滋補
2016-12-09 925 views
要數呢排大熱食店一定係海鮮蒸氣鍋。呢一日終於有機會一試,而且一試就食最正宗的潮福。新蒲崗好在有得泊車,泊好車就入座。Menu十分簡單,只有一個套餐:三款主打食品,四款自選海鮮,任食蔬菜肉類,任飲果汁汽水。打頭陣的燉湯足料夠味。乳鴿都係出奇地香脆嫩滑。先下粥底,就可以開始蒸海鮮了。海鮮當中先上蜆仔,無咩睇頭,但入口有驚喜,原來小小的蜆先係一切鮮味的來源。龍蝦大大隻夠睇頭,肉厚彈牙,新鮮龍蝦配少少蔥蔥香味,正。蠔大大隻唔腥,裡面好creamy。聖子王有少少蒜容吊味,十分惹味。魷魚份量十分多,而且係預先醃入味的,有唔少誠意。海鮮過後就是各式肉類同蔬菜。味道不過不失,但也沒有驚喜,畢竟亮點係海鮮。最後的粥底就是精華所有,煲左兩小時的粥底軟綿綿,又吸引哂所有海鮮蔬菜的精華,唔駛調味已經好香濃。好味到我地食清光。蒸氣火鍋除左要新鮮,火候都好重要。全晚的食物火候岩岩好,海鮮剛剛熟,全賴姐姐照顧我地。呢度每台都有姐姐照顧,較好時間制放不同海鮮入內,控制火候蒸出最好的食物,誠意分再加分!
打頭陣的燉湯足料夠味。
乳鴿都係出奇地香脆嫩滑。
先下粥底,就可以開始蒸海鮮了。
龍蝦大大隻夠睇頭,肉厚彈牙,新鮮龍蝦配少少蔥蔥香味,正。
蠔大大隻唔腥,裡面好creamy。
聖子王有少少蒜容吊味,十分惹味。
魷魚份量十分多,而且係預先醃入味的,有唔少誠意。

2016-11-28
$350 (Dinner)
  • 蜆仔
2016-12-03 407 views
今次是第三次到此店,每次都係食龍蝦套餐(全包$268),但次叫侍應攞套餐的餐牌時,有些侍應都說已沒有套餐或不願取套餐的餐牌給客人,總想混淆客人食“任飲任食”餐,真差的行為。今次最差的是龍蝦的肉竟然是散口,一點都不是靚或新鮮龍蝦,跟那些部長說此情况,應更換一隻新鮮龍蝦,她便堅持說這是新鮮不肯更換,祇是補了些蜆,真差勁,這樣不負責任的酒樓不能再來,這樣差食物的水平真使人失望,胡亂把不新鮮的龍蝦給客人吃,此乃欺騙客人的行為

今次最差的是龍蝦的肉竟然是散口
,胡亂把不新鮮的龍蝦給客人吃,此乃欺騙客人的行為
2016-12-02
$268 (Dinner)
2016-12-01 319 views
此在新浦崗的"潮福蒸氣石鍋"岀品也是夠可以的呀!👍👍👍各類食材都是極為新鮮兼可口的呀!👍👍👍👍👍鮑魚丶聖子丶生蠔丶元貝及北寄貝等都是極為新鮮,👍👍👍👍👍美味鮮甜嫩滑兼有些是爽口的感覺!👍👍👍👍👍蔬菜類同是鮮美甜的呀!👍👍👍👍👍還有那炖湯也是夠濃郁味的好呀!👍👍👍👍👍真為值到此嚐嚐樂樂的呀!👍👍😀😀😀
2016-11-30 234 views
屋企人未食過,就帶嚟試下。媽大讚新鮮同好服務。開始燉湯,看似簡單,飲落鮮甜,好香排骨味。海鮮方面有蜆類、龍蝦、鮑魚、蟶子。都好好味好嫩口,大都愛龍蝦因為啖啖肉之後牛肉最正,上次食過手打蝦丸念念不忘,今晚狂食多粥底吸晒海鮮同埋肉類嘅精華,加埋大頭菜同蔥,正
之後牛肉最正,上次食過手打蝦丸念念不忘,今晚狂食多
粥底吸晒海鮮同埋肉類嘅精華,加埋大頭菜同蔥,正
2016-11-30 171 views
我和大隻妹小敏見今晚天氣特別冷,於是去新蒲崗的潮福享受一個任食任飲的海鮮餐!首先每位有一隻熱辣辣的脆皮乳鴿,炸得很香,肉質也很香,二人吃一隻剛剛好!今次的龍蝦有手指般長,半隻龍蝦也很爽口,口感一流!大蜆大大隻,十分鮮甜,我和小敏停不了口!今次我点了美国桶蠔,size 一般,但很鲜甜!生猛大元貝加上粉絲,胃口大開!北韓鮮鮑魚,加上蟲草,又甘香,又爽口!蘇格蘭聖子皇,名不墟傳,又長又鮮甜!任点任食的百花釀花菇,肉鬆釀涼瓜也很清甜,但我還是較鍾情於馬拉卷的鬆軟和口感,今晚的任点任食真是保持水準,我們也很滿意!

今次的龍蝦有手指般長,半隻龍蝦也很爽口,口感一流!

大蜆大大隻,十分鮮甜,我和小敏停不了口!

今次我点了美国桶蠔,size 一般,但很鲜甜!

生猛大元貝加上粉絲,胃口大開!

北韓鮮鮑魚,加上蟲草,又甘香,又爽口!

蘇格蘭聖子皇,名不墟傳,又長又鮮甜!

2016-11-29
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2016-11-27 161 views
聽講呢間有任食任飲嘅海鮮蒸氣鍋,咁就過嚟試下,服務唔錯,食落啲嘢都好新鮮,等我重點介紹下啲我覺得好食嘅嘢啦。脆皮乳鴿,乳鴿皮酥脆。生猛海中蝦-新鮮生猛。北韓鮮鮑魚- 鮑魚大隻,不太韌易吃,新鮮。手切和牛肉,手切和牛粒,和牛嫩口入口多汁,不韌,值得推介。手打梅菜豬肉丸,自家製鯪魚球,爽滑彈牙,爽口鮮甜。馬拉糕-清甜鬆軟。
脆皮乳鴿,乳鴿皮酥脆。
生猛海中蝦-新鮮生猛。

北韓鮮鮑魚- 鮑魚大隻,不太韌易吃,新鮮。
手切和牛肉,手切和牛粒,和牛嫩口入口多汁,不韌,值得推介。

手打梅菜豬肉丸,自家製鯪魚球,爽滑彈牙,爽口鮮甜。
馬拉糕-清甜鬆軟。
2016-11-26 180 views
入大堂服務員已很快也很準確清楚訂單資料,很快便能入座,入座後員工服務態度良好, 能有效解釋餐單內容,食物來了員工也很熟手烹調。叫左任飲任食套餐,食左好多好野。燉湯-姖崧茸燉螺肉, 湯足料, 湯色清且味道清甜.不含味精,飲後不口乾。粥底:新鮮排骨粥, 粥吸了海鮮精華,鮮味大增,而且不油不膩,挺健康。貝殼盛盆,貝殼鮮甜,帶有海水味,感覺新鮮而且爽口。生猛龍蝦,龍蝦肉質豐富,新鮮爽口。生猛大元貝-肉質鮮甜爽口美味。蘇格蘭聖子皇-肉質爽口鮮甜 配小量蒜泥粉絲更醒胃。
入大堂服務員已很快也很準確清楚訂單資料,很快便能入座,

叫左任飲任食套餐,食左好多好野。
貝殼盛盆,貝殼鮮甜,帶有海水味,感覺新鮮而且爽口。
生猛龍蝦,龍蝦肉質豐富,新鮮爽口。
生猛大元貝-肉質鮮甜爽口美味。
蘇格蘭聖子皇-肉質爽口鮮甜 配小量蒜泥粉絲更醒胃。
2016-11-26 119 views
佢價錢黎講星期一至4 8點半後係最低 同埋佢好多選擇 任食係絕對唔差 肉呀 菜呀 咩都有野飲黎講選擇都好多 當然都有茶水飲 不過咁熱氣 我都黎一渣竹庶水呢個係每個人既份量 冇論你幾多個人黎 佢都會幫你分好個分量 唔會有多冇小 非常好 呢個咸咸地既海水味 好正飽魚好彈牙 再加小小蒜蓉一流大元貝 佢真係好大隻 佢本身已經起左肉 好易夾起 仲有粉絲係低 我連d汁都飲埋 好正聖子佢熟左之後好似細隻左 不過其實佢都有成隻手掌咁大 同埋冇沙時間又岩岩好 唔會硬龍蝦係新鮮到佢本身仲識郁 肉質好鮮甜 石蠔勁大隻 超低食呢個 同埋佢唔會太熟 岩岩好 咬落去仲好鮮個粥我簡左淮山 佢加埋海鮮既汁 勁香勁好食 唔洗再落鹽 不過中間我仲有食其他野 所以好飽 我食左兩啖就打包聽日做早餐😂
佢價錢黎講星期一至4 8點半後係最低 同埋佢好多選擇
任食係絕對唔差 肉呀 菜呀 咩都有