為食舊同事約我食飯,要滿足後生女就梗係去食放題啦~~呢間之前都食過,地點方便,食物新鮮,點會唔揀呢?!估唔到而家晚市放題,除咗刺身拼盤同升級食物之外,仲有海鮮拼盤!!而且無限添食!當然你個胃要有返咁上下份量先頂得順啦~~😅🤭刺身全部都好新鮮,螺片、希靈魚、八爪魚、三文魚腩、油甘魚、tuna、牡丹蝦大大隻~簡直係口感嘅滿足!!個海鮮拼盤有松葉蟹、磯煮鮑魚、蝦cocktail、象拔蚌……仲有魚子醬!!😍👍🏻真係諗都諗唔到~全部都好新鮮!!全部食物都係自己掃QR code落單,食完個星級海膽帶子,就慢慢食刺身同海鮮,跟住再落單~食到7788,啲熱盤就嚟啦!!天婦羅南瓜真係好好味~😋仲有一啲泰式食物:Pad Thai、生菜包、豬頸肉……雪糕同飲品都有好多選擇,任飲可以飲啤酒!!啱曬一大班朋友嚟gathering~估唔到閒日都滿座,果然有佢嘅號召力!!

2024-08-27
$400 (Dinner)
  • 海鮮拼盤
2024-08-29 565 views
常常見大家介紹這家,bookmark了很久終於一試平日晚上來到也是座無虛席,而且偷聽到有好幾位食客都說已經回訪再回訪😳因為實物跟圖片一樣吸睛🤣 拼盤上桌時,總會吸引全場目光 ✿ 晚市放題 6pm-8pm入座 $259+$148 任食海膽帶子、海鮮拼盤、魚子醬一場來到,必須升級,保證回本😱款款刺身厚切新鮮重頭戲的三文魚腩如圖般高質;磯煮鮑魚入味不韌熟蝦新鮮,而且蝦膏多而甘甜,超驚喜😳蟹腳尺寸中等,容易完整拆肉,比預期中出色🤤海膽帶子一口一個超奢侈😈新鮮度中等魚子醬就不算十分高質,不過對得住價錢啦🤣其實未升級前的品項,已經多得過分😂過百款壽司刺身燒物涼菜,回訪多次也不會覺無聊各款刺身如油甘魚、赤蝦、馬刀貝穩定發揮,一人幾片是基本😌最逗趣的是有超迷你的松葉蟹杯,很值得點🤣肚子空間不夠,只試了幾款熱食😶 很多泰國菜料理!泰式炒椰菜苗爽口,很微辣,推薦!燒元貝也不錯,蒜香肉厚燒羊腩就比較像炸羊腩,肉的部分較少🙈甜品中,芝士年糕、炸榴槤球、榴槤糯米糍、芝士餅(味道比賣相出色😳),都值得試!還有幾款雪糕雪條、包裝罐裝飲品任食任飲好誇張🤣🤣
常常見大家介紹這家,bookmark了很久終於一試
因為實物跟圖片一樣吸睛🤣 拼盤上桌時,總會吸引全場目光

✿ 晚市放題 6pm-8pm入座 $259
+$148 任食海膽帶子、海鮮拼盤、魚子醬
一場來到,必須升級,保證回本😱
款款刺身厚切新鮮
重頭戲的三文魚腩如圖般高質;磯煮鮑魚入味不韌

熟蝦新鮮,而且蝦膏多而甘甜,超驚喜😳

蟹腳尺寸中等,容易完整拆肉,比預期中出色🤤
海膽帶子一口一個超奢侈😈新鮮度中等

魚子醬就不算十分高質,不過對得住價錢啦🤣

各款刺身如油甘魚、赤蝦、馬刀貝穩定發揮,一人幾片是基本😌
最逗趣的是有超迷你的松葉蟹杯,很值得點🤣

肚子空間不夠,只試了幾款熱食😶 很多泰國菜料理!

泰式炒椰菜苗爽口,很微辣,推薦!
燒元貝也不錯,蒜香肉厚
燒羊腩就比較像炸羊腩,肉的部分較少🙈

還有幾款雪糕雪條、包裝罐裝飲品任食任飲
好誇張🤣🤣

今日要同同事在銅鑼灣 食飯,銅鑼灣好多地方都坐得逼夾,但係這間食肆寬敞,嘢食種類繁多,新鮮。真係同朋友嚟食lunch嘅好地方。多人來都唔怕坐得逼夾!😄因為自助餐形式,我和朋友都專心叫了貴價食材:🤩🤩😋😋1. 泰式燒元貝 🦪🔥 - 味道鮮美,燒得恰到好處,保留咗元貝的鮮甜,搭配泰式醬汁,好味到食到停唔到!2. 串燒牛柳 🍖✨ - 嫩滑的牛柳肉串,外焦內嫩,醃製得非常入味,充滿肉香,口內回味無窮!3. 和味一口牛🥩👌 - 這道菜色澤誘人,牛肉切得薄而均勻,搭配特製醬汁,味道濃郁,我哋都叫咗幾轉嚟食!4. 泰式炒什菜🥦🍆 - 色彩鮮艷的蔬菜炒得剛好,吸收咗泰式香料的風味,美味又健康!5. 辣酒煮花螺🌶️🐚 - 辣味十足,酒香四溢,花螺鮮嫩,愛吃辣就要叫這道菜!6. 泰式蝦餅🍤🥥 - 外脆內嫩的蝦餅,醬汁特別香,小食之選!7. 炸榴槤波波🍦💚 - 這道甜品真係非常特別,外面脆脆的,裡面充滿濃郁的榴槤味,榴槤愛好者的夢幻小食!8. 刺身拼盤🍣🐟 - 吞拿魚刺身、赤貝刺身、三文魚刺身都非常新鮮,切工精細,搭配醬油和芥末,味道絕對無可挑剔!從外貌到口感,都是非常好好好!9. 珍

因為自助餐形式,我和朋友都專心叫了貴價食材:🤩🤩😋😋

9. 珍寶赤蝦🍤🌊 - 鮮甜的赤蝦肉質彈牙又大隻。

10. 海膽帶子🦪🌟 - 這道菜品味獨特,海膽的鮮甜與帶子的嫩滑完美結合,值得加錢去叫來食。

11. 香茜三文魚湯🍲🐟 - 湯底清淡,但鮮香十足,三文魚的鮮味在湯中散發,搭配香茜更加提味!

12. 火炙左口魚🔥🐟 - 魚肉鮮嫩,火炙的香味令人垂涎,搭配少許檸檬汁,正 x 10!

13. 一口鰻魚🍣✨ - 鰻魚的肉質柔嫩,口感極佳,又要食幾回。

14. 原條穴子壽司🍣🍚 - 穴子鮮美,壽司飯的好味,簡單但充滿驚喜!

15. 大蝦天婦羅🍤🌟 - 酥脆的外皮包裹著鮮嫩的大蝦,黃色香脆的外衣包住幸福的大蝦,滿是好味!

16. 日本薯仔天婦羅🥔🍤 - 外脆內軟,薯仔的甜味加上天婦羅的脆口感,美搭!

17. 芝麻炸雞翼🍗✨ - 外脆內嫩的炸雞翼,口感層次分明,停唔到手啦!

18. 七味雞軟骨🌶️🍗 - 軟骨經過精心醃製,香辣的七味粉讓整道菜更加有層次,好過癮!

19. 麵料理專門店 - 刺身拼盤🍣🍜 - 這個拼盤匯集了多款新鮮刺身,色澤鮮明,搭配清爽的醬油,食指大動動動!!!

20. 瀛豐旋 - 極品海鮮拼(頭單魚子醬)🍣🍽️ - 這道極品海鮮拼盤將多種海鮮的美味完美結合,特別加入的魚子醬更是提升了整體的奢華感,讓人感受到海洋的鮮活!非常值得購買

#### 鮑魚 🍂🐚
這裡的鮑魚真係一絕,選用肉質厚實,口感滑嫩,用來做刺身,加點檸檬汁,提升鮑魚的鮮甜感。

#### 魚子醬 🍣🌊
接下來是魚子醬,餐廳選用的魚子,顆粒飽滿,色澤閃亮。簡直是一種奢華的享受!正 x 100

#### 甜品與飲品 🍨🥤
仲有好多款式的雪糕和飲品!我們試咗幾支榴槤雪條,真係非常滋味!濃郁的榴槤香味,味道難忘!🍦💚

2024-08-07
Lunch
  • 極品海鮮拼
✨來到銅鑼灣這間人氣放題餐廳,最新的亮點就是可以升級至凍海鮮,即係有埋蟹腳、魚子、鮑魚!平日的放題餐單已經算是相當豐富,但加上了這個升級選項,整個就更是滿足了海鮮控的胃口。首先是高品質的新鮮海鮮種類相當齊全,有帶子、大蝦、油甘魚等,品質都相當優質,看起來相當誘人。🤤每款都厚切、啖啖鮮、勁有口感。極其奢華嘅可以講得上係魚子醬,超肥美爽口彈牙嘅三文魚腩,仲有海膽釀入原隻肥美帶子!呢三款真係我嘅心頭愛❤️除了海鮮,餐廳的其他菜品都很出色,有各式各樣的熱菜、冷盤、壽司、冬陰功、炸物、甜品等,選擇性很廣,讓食客可以盡情品嘗,美味可口。📍 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

📍 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
2024-08-20
$259 (Dinner)
  • 壽司
香港人真係好鍾意食🇹🇭泰國菜、去泰國旅行🧳,泰菜餐廳、泰式火鍋呢類就食唔少,但係泰式x日式放題比較少有,任食鹹魚炒芥蘭都係第一次🤣🤣昨晚同家人去到位於銅鑼灣京都廣場嘅《灜豐放題料理專門店》,呢間放題餐廳主打泰日美食放題,平日晚市連加一都只需三百蚊鬆啲,小妹仲加多$148升級食極品海鮮拼盤,計埋都好抵架🤭🤭刺身及海鮮拼盤夠晒冰凍、夠晒新鮮,肥美的三文魚腩、大隻爆膏的赤蝦、奢華的魚子醬、入晒味的鮑魚😍,未食主菜都飽咗一半啦;前菜小食除咗有平時的八爪魚🐙、中華沙律、螺肉等等,仲有泰式手撕雞、麻辣魚皮,甚至乎有埋瀨尿蝦添😳真係好多選擇❣️每枱都係用QR-code落單,基本有齊放題必有飲品、甜品、雪糕、壽司、天婦羅、燒物⋯仲有鰻魚炒飯、炒烏冬、泰式炒什菜、泰式生菜包、鹹魚炒芥蘭等等,放心每一份都細細份,唔會食一份就Game Over😁😁特別推薦香茜三文魚湯❣️超級好飲呀,雖然上枱嘅湯無三文魚,但睇得出用魚來熬湯,湯底呈現奶白色,入口香濃鮮甜、無腥味,全晚共飲咗五碗咁多🤭🤭,《香茜三文魚湯》直頭係全晚嘅MVP❣️最後埋尾以放題必有的雪糕CoCo Berry ice-cream 作結,相當滿足🫶🏻

刺身及極品海鮮拼盤
奢華魚子醬配肥美三文魚腩
爆膏赤幔刺身
海膽帶子
各式前菜小食
熱食任食
CoCo  Berry沖繩鹽味雪糕
2024-08-22
$450 (Dinner)
刺身及極品海鮮拼盤
  • 和牛壽司
  • 鹹魚炒芥蘭
  • 燒菠蘿
2024-08-28 371 views
很久很久沒吃過放題了,今天試試很多好評的瀛豐,果然沒有令我們失望。掃CODE下單,外面亦擺放了很多小食如中華沙律、八爪魚等,最厲害是有瀨尿蝦跟魚皮等,甜品、雪糕和飲料亦擺放在雪櫃中任意提取。我們加錢升級了,可以點超豐富海鮮拼盤和海膽帶子,有魚子醬蟹腳鮑魚等高級食材,看照片已經知道很震撼。其他普通的刺身如三文魚油甘魚吞拿魚,壽司款式都很齊全,花之戀壽司都有幾款呢﹗雖然不是很厚切,但全部都很鮮甜。另外很欣賞餐廳有很多泰式小食,如生蝦、泰式蝦餅、泰式魚餅、冬蔭功和炒界蘭等等,炒得穫氣十足,一點也不馬虎。串燒,燒蠔,芝士年糕、雞翼等我重覆點了好幾次,非常香口惹味。整體下單流暢,不會漏單,客服都很有禮貌,收碟很快,而且坐位寬鬆不迫,用餐體驗很好。另外我發現原來餐廳還有午市套餐,如果食量不大,可以選擇午市套餐,我見魚生飯大大碗也不用一百元非常抵食。

2024-08-08
$200 (Lunch)
  • 芝士年糕
2024-08-27 218 views
唔知食咩好最啱就係食日式放題 唔使用腦見到咩想食就拎😂呢間日式放題 環境好靚 裝修有日式風格👏🏻服務員都好有禮貌 感覺好好😊我哋叫咗兩個午市定食🇯🇵分別係北海道刺身同火灸三文魚 真係一流🥰全部都新鮮到不得了 切得又厚又滑 真係好正👏🏻其他食物都可以任飲任飲食😎請問唔單止好多仲要好食🖖🏻尤其是係佢哋嘅炸物 天婦羅好香脆 裹粉輕盈 食落去唔油膩👍🏻總括來講 呢間日式放題真係值得一試 食物新鮮 選擇多 服務又好 絕對會再返嚟‼️如果你鍾意日式料理 記得約埋朋友一齊去食呀🤓

2024-08-27 195 views
今日同朋友嚟咗位於銅鑼灣嘅呢間瀛豐放題料理專門店度食午餐 下午時間嚟到唔太多,兩個人都被安排咗坐四人卡位坐得夠晒舒服,而且空間夠晒闊落啊 餐廳菜光到十足有一大排玻璃窗適合晒chill一個下午同時享受美食人氣之選原條鰻魚飯 上菜時竟然同圖片完全冇出入 原條日式鰻魚 好似棉胎咁蓋喺飯上面令人食指大動 鰻魚上面有滿滿嘅鰻魚汁香甜入味 鰻魚肉夠晒厚身 鮮甜彈牙一啲骨都冇 上面仲有玉子日式甜蛋 另外朋友就叫咗個酸菜魚飯 呢味餸即叫即煮需要等咗陣先有得食 魚肉份量好多 同時魚肉好嫩滑火候啱啱好 同樣係無骨 湯底酸酸辣辣 超級惹味下面嘅芽菜亦都爽口

今日同朋友嚟咗位於銅鑼灣嘅呢間瀛豐放題料理專門店度食午餐

2024-08-27 206 views
銅鑼灣食放題都真係唔算好多選擇,朋友今次推介左呢間𤅗豐,地鐵站一出就到好方便,食物質素都好高先黎左個升級版海鮮拼盤,估唔到連魚子醬都有,仲有長腳蟹、象拔蚌同凍蝦,都好新鮮再黎個刺身拼盤,樣樣都有d好吸引,食落去就知夠哂新鮮,三文魚腩入口即溶仲有d燒扇貝同生蠔,好香同火侯都好好熟食種類都好豐富,主打泰式食品,個炒蜆同炒椰菜苗都好出色甜品同飲品櫃既款式選擇都好多升級版放題仲有生啤任飲,飲番幾杯都回本

仲有d燒扇貝同生蠔,好香同火侯都好好

熟食種類都好豐富,主打泰式食品,個炒蜆同炒椰菜苗都好出色
甜品同飲品櫃既款式選擇都好多

升級版放題仲有生啤任飲,飲番幾杯都回本
2024-08-26 439 views
最近去咗瀛豐放題料理專門店❤️佢哋的凍海鮮拼盤真係一大亮點!海膽鮮甜可口,帶子滑嫩😆鮑魚大大隻又新鮮🙌🏻每一樣都係新鮮到不得了~而且,最正嘅係呢啲升級凍海鮮係任食,想食幾多就食幾多,真係無限量供應,實在太開心啦!😍🥰講到其他海鮮,油甘魚同三文魚腩都非常出色。魚肉鮮嫩,口感滑溜,配上魚子醬,味道更升華,令人回味無窮。每一口都好享受,食到好滿足!💓😍餐廳除咗任食刺身之外,仲有多款精緻嘅壽司 手卷 同埋一啲小食全部都好精緻😛😎而且餸菜嘅速度都好快,唔會有漏單嘅情況~總括來講,瀛豐放題料理專門店真係一個值得一試嘅地方,特別係對於海鮮愛好者,呢度嘅任食凍海鮮絕對唔可以錯過!😝
最近去咗瀛豐放題料理專門店❤️

✨已經好耐冇食放題啦,今日特登搵埋好朋友食😋✨加錢仲可以升級放題,可以任食海鮮拼盤同海膽帶子😍✨升級版海鮮拼盤:有長腳蟹、熟蝦、鮑魚、海螺、象拔蚌刺身、仲有魚子醬😋魚子醬有淡淡的海水味、長腳蟹肉質飽滿又有鮮味、鮑魚口感軟腍,似用紅酒醃過,好特別嘅口感👍🏼✨刺身拼盤:食材非常新鮮,有好厚身嘅三文魚腩、油脂均勻嘅油甘魚、大大隻嘅阿根廷刺身蝦、海螺、赤背、八爪魚片、希靈魚、馬刀貝等等。個人最鐘意就係就係三文魚腩🍣,好肥美👍🏼✨熱食:熱食亦都好豐富,叫咗泰式燒生蠔🦪、麻辣小龍蝦🦞、天婦羅、泰式燒帶子、炸香蕉、榴槤波波,最好味都係飛天通菜🤤✨其餘仲有多款刺身、手握壽司、卷物、手卷、沙律涼菜、軍艦、火灸壽司🍣。因為太豐富啦,都食唔到咁多嘢,呢啲都係留返下次再同朋友嚟食😋✨自助區有開胃小食:有芝麻八爪魚、海蜇、脆魚皮、味付海螺,中華沙律等等,脆魚皮真係好爽脆,食咗幾round 😋✨飲品櫃嘢飲選擇都多,竟然俾我見到細細個時飲過嘅沙士😋✨甜品區仲有多款泰式甜品,細細件,可以試多幾款。值得一讚嘅係榴槤糯米糍、芝士布甸同Tiramisu👍🏼✨雪糕櫃入面種類都唔少,有雪條同雪糕杯揀。✨整體嚟講性價比好高,食一
✨已經好耐冇食放題啦,今日特登搵埋好朋友食😋

✨加錢仲可以升級放題,可以任食海鮮拼盤同海膽帶子😍

✨升級版海鮮拼盤:

刺身拼盤:

✨熱食:

✨自助區有開胃小食:

✨飲品櫃嘢飲選擇都多,竟然俾我見到細細個時飲過嘅沙士😋

✨雪糕櫃入面種類都唔少,有雪條同雪糕杯揀。

✨整體嚟講性價比好高,食一次真係試唔晒咁多款嘢食,下次再同友黎試埋其他😋
2024-08-21
Dinner
  • 刺身
今次再次嚟到瀛豐食自助餐,好懷念佢啲食物,今次menu同上次唔同,今次upgrade會有魚子醬,未食過魚子醬梗係要試下啦 🥰,仲有鮑魚和長腳蟹好新鮮,另外一開始嚟嘅刺身拼盤,好大好吸精仲好新鮮,刺身後我哋就食咗好多特色壽司,海膽花之戀,海膽壽司,鵝肝帶子壽司,全部飯都係細細粒,可以試多好多唔同嘅款式,手捲和軍艦都係即叫即做,紫菜仲係好脆㗎 🤩,之後仲食咗好多熟食例如係天婦羅,雞翼,羊腩,樣樣都係熱辣辣好鬼正,飲品有好多選擇,最後食甜品雪糕,雪條,蛋糕,tiramisu等任君選擇,真係好滿足 😚
今次再次嚟到瀛豐食自助餐,好懷念佢啲食物,

2024-08-23 679 views
朋友約食飯,不是油尖旺就是銅鑼灣灣仔,網上看見這家放題,除了日式放題外,還有泰式及港式美食,重點是刺身種類有不少選擇,壽司細細件,而且埋單不用$300。刺身有三文魚、大赤蝦、油甘魚、希靈魚、赤貝、白玉貝、吞拿魚、泰式生蝦……手卷有海膽甘蝦三文魚籽、XO醫拖羅蓉……配搭十分創新,有一種全新的體驗。迷你壽司有海膽親子花之戀、拖羅蓉花之戀、親子花之戀、蟹籽親子花……細細粒可以多吃一些不同的款式的食物。自助區有不同的小食、甜品、雪糕及飲品(包括啤酒)。

自助區有不同的小食、甜品、雪糕及飲品(包括啤酒)。
2024-08-23 634 views
好耐無食過放題啦!今日揀左依間好高性價比既放題,一個價錢可以吃曬港,日,泰菜!夜晚6點黎到,坐左一陣已經就黎滿座,好搶手!😱269 一人其實都幾平,即管睇下質素如何😉我地當然加錢食埋個高級版刺身,都係每人加148!上菜個一刻真係嚇左一嚇,好澎湃!😱海鮮刺身拼盤有三文魚,赤蝦,油甘魚,希靈魚,象拔蚌!油甘魚好正!鮮甜加上滿滿既油脂,好味!😍 象拔蚌好爽脆,會令人一件接一件甘食!三文魚係腩位,個紋路本身已經非常靚,仲要好新鮮好肥美😱 正呀!另一盤極品海鮮仲誇張,成盒魚籽醬上😱!仲有雪蟹腳,熟蝦,鮑魚,螺肉,超級豐富😱 我地魚籽醬加落左唔同既刺身黎食,另有一番風味!雪蟹腳都好正,成條剝出黎好治癒😋 加左148甘當然叫埋佢個海膽帶子,帶子甜加上海膽鮮味濃郁,正!同場加映仲有唔同既熟食,特別推薦佢個炒雜菜同埋炒墨魚鬚,好有鍋氣,完全唔輸d 大排檔,好食👍👍 另外仲有燒元貝都好正,爆多蒜得黎又唔會太咸,岩岩好😎👍 佢既蛋黃醬薯條同埋椒鹽豆腐都好有水準,份量好大叫一碟就已經夠曬😎但都要講下佢d 扣分位,天婦羅炸漿太厚令到本身既主角失色,有d 可惜!串燒雖然味道好好,但略嫌有d 乾,如果可以保持番水份

但都要講下佢d 扣分位,天婦羅炸漿太厚令到本身既主角失色,有d 可惜!串燒雖然味道好好,但略嫌有d 乾,如果可以保持番水份既話佢會係必點既野🥲

整體黎講今餐係食刺身食到飽,好滿足,加一大概450蚊一人,銅鑼灣依個價錢食到甘既質素既刺身海鮮,真係超值!一定再黎😍😍
2024-08-22 456 views
銅鑼灣瀛豐放題料理專門店,主打港日泰式美食放題,另外只須加$148就可升級做極品海鮮拼,包括鮑魚、長腳蟹、青口、東風螺、海蝦、整盒魚子醬等,非常豐富。刺身/壽司魚生超級厚切,質素好高水準,三文魚新鮮肥美,北海道角螺口感彈牙,珍寶赤蝦大隻鮮甜,油甘魚充滿獨特油香,八爪魚爽口有嚼勁;壽司有多款手卷、軍艦和手握,應有盡有。燒物/天婦羅/串燒呢度既日式小食同樣出色,特別係燒生蠔,大大隻,一D都唔腥,仲保留到蠔味同埋海水味,加埋蒜蓉食,真係非常惹味。泰式料理夠晒風味,最愛和味一口牛,牛味濃郁。甜品/飲品甜品方面勁多選擇,除左各式小甜點,仲有雪糕雪條;飲品方面有各款紙包和罐裝、啤酒等。總結,餐廳食物高質,款式多元化,食得好開心。

刺身/壽司

燒物/天婦羅/串燒

泰式料理
夠晒風味,最愛和味一口牛,牛味濃郁。

甜品/飲品

總結,餐廳食物高質,款式多元化,食得好開心。

Dinner
Celebration