2024-07-09 167 views
最近和朋友去了銅鑼灣發現一家性價比很好的放題食物選擇很多 新鮮又美味總共有180+款港,日,泰美食‼️‼️還可以吃到鮮美的魚子醬和海膽🥰❣️晚市每人 $259 小食有中華海草 八爪魚 螺肉 魚皮等等十種左右甜品包括雪糕 榴蓮 椰子等各種口味還有提拉米蘇 芝士蛋糕 泡芙和焦糖布丁等十幾種刺身有赤身 希靈魚 油甘魚 超大甜蝦等十種壽司也有五種花之戀口味 各種手握壽司🍣泰式燒烤有雞肉 牛柳 豬肉等等還有泰式河粉炒飯 各種炸物天婦羅🍤❣️海鮮拼盤 $388 有大蝦 鮑魚 長腳蟹 魚子醬 螺肉和青口等等另外還有一大盤海膽帶子 鮮美極了🥹
最近和朋友去了銅鑼灣

❣️海鮮拼盤 $388
有大蝦 鮑魚 長腳蟹 魚子醬 螺肉和青口等等
另外還有一大盤海膽帶子 鮮美極了🥹
2024-07-08 154 views
呢間有海膽帶子既日式放題,預早訂位註明慶生,餐廳會送生日蛋糕🎂海膽帶子鮮甜,極厚帶子超值,熱愛泰式菜既我,又鐘意食刺身既我,又有多種甜品選擇,環境唔差,餐廳職員nice 慶生之選
今日要介紹嘅係一間超級豐富嘅日式任食放題餐廳。呢度食物種類多到令人目不暇給,每樣都係精心製作,無論你鍾意刺身、壽司定係熟食,都可以喺呢度一次過滿足你嘅味蕾。一入座就先上每人一碗蟲草花燉雞湯,呢個湯清甜可口,雞肉嫩滑,再加上蟲草花嘅獨特香氣,簡直係完美嘅開胃菜,同時亦暖胃暖心。🍲刺身方面,呢度真係非常豐富,任食選擇有牡丹蝦、甜蝦、三文魚、希靈魚、油甘魚、馬刀貝、赤貝同八爪魚。每款刺身都係超級新鮮,切得厚薄適中,魚肉鮮甜無比。特別係三文魚油脂豐富,牡丹蝦肉質鮮甜爽口,真係讓人回味無窮。🦐另外,追加嘅海鮮拼盤都係任食,有松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺、凍青口同凍蝦。每款海鮮都係好新鮮,係放題真係好少見咁高嘅質素,特別係松葉蟹腳,肉質肥美,蟹味濃郁,凍鮑魚口感爽脆,嚼勁十足。🦀仲有好受歡迎嘅海膽帶子刺身三文治,呢款刺身三文治係用新鮮嘅海膽同帶子製作,帶子上下夾住海膽,真係非常奢華又美味。🍣而且餐廳每人仲送一份魚子醬,呢個魚子醬鹹香適中,好正。🎁呢度嘅食物種類真係非常多,除左上面刺身,仲有壽司、刺身、串燒、火炙、卷物、手卷、炸物,港式/泰式小食。每款都係用心製作,味道非常正宗,絕對值得一試。🍢另外,飲品
今日要介紹嘅係一間超級豐富嘅日式任食放題餐廳。呢度食物種類多到令人目不暇給,每樣都係精心製作,無論你鍾意刺身壽司定係熟食,都可以喺呢度一次過滿足你嘅味蕾。

而且餐廳每人仲送一份魚子醬,呢個魚子醬鹹香適中,好正。🎁

呢度嘅食物種類真係非常多,除左上面刺身,仲有壽司刺身、串燒、火炙、卷物、手卷、炸物,港式/泰式小食。每款都係用心製作,味道非常正宗,絕對值得一試。🍢

另外,飲品、前菜小食、甜品同雪糕都可以自取,選擇非常多樣,無論你鐘意咩口味,都可以喺呢度搵到你嘅最愛。🍨
2024-07-08 104 views
食放題都可以食到好高質,今次搵左間位於銅鑼灣的放題😋 人大左就想對自己好啲,見到佢個升級海鮮拼盤唔洗加好多錢,啲食材又好似好吸引就忍唔住叫左了🤩海鮮拼盤一黎到就噴晒煙,好岩影相,入面有魚子醬,鮑魚,長腳蟹等等😄款款食落去都有鮮味,用料唔差,係值得一試的😋仲有好誘人的海膽帶子,海膽食落唔差,好鮮又唔會苦👍不得不提佢有個跟餐拼盤入面已經俾左好多高質的三文魚腩,咬落好香油脂味🥳同盤仲好好多隻好大的蝦,非常爽甜😊除此之外仲有其他放題必食的壽司同小食,芝麻雞翼,榴彈波波,炸香蕉等,佢地都係新鮮炸出黎 熱辣辣的🤩呢間放題有好多款的泰式小菜,叫左個飛天通菜,超級惹味又有鑊氣,令我食完一碟仲想食多一碟🤤瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

仲有好誘人的海膽帶子,海膽食落唔差,好鮮又唔會苦👍

瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
估唔到香港都有咁高質嘅放題,魚子醬、松葉蟹腳、珍寶赤蝦都可以無限食😝 #自助區: 麻辣魚皮、味付螺肉、涼伴海蜇絲、泰式肉碎粉絲沙律、泰式酸辣手撕雞港日泰嘅多款開胃涼菜,放起自助區隨便夾,放得好整齊同完整,可見每日都係重新準備,細節位做得好好。淨係涼菜已經好有驚喜,個人最推薦麻辣魚皮,我地encore咗3次,魚皮爽口,十分開胃。#極品海鮮拼盤:魚子醬、松葉蟹腳、磯煮鮑魚、翡翠螺、蚌、珍寶赤蝦海鮮拼盤好啱用嚟打卡,擺盤靚之餘仙氣十足。原客魚子醬超滿足,鮑魚入味,海鮮都唔馬虎,每款都好鮮味。總括升級拼盤係超值!而且仲係任食嘅😋#海膽帶子係呢到嘅名物,網上人人都加我地都唔執輸。海膽同帶子好夾,兩種鮮甜夾埋,好有驚喜。#蟲草花燉雞湯推薦!!!放題有足料𡃁湯。#泰國菜餐廳泰菜都做得好出色,我地都好中意泰式生蝦、炒雜菜、串燒、豬頸肉、蝦餅、魚餅、生菜包和冬陰功湯,我地最開心係每款都可以試哂,滿足我地花心嘅胃口。甜品同飲品喺自助區任拎,仲有多款刺身、握壽司、手卷、火炙壽司⋯⋯仲有好多食物未能盡錄,啱哂咩都想試嘅我

#海膽帶子

#蟲草花燉雞湯
推薦!!!放題有足料𡃁湯。

#泰國菜

• 海膽帶子
日本嘢一向都係我哋最愛😋有日喺社交平台見到呢個咁澎湃嘅刺身拼盤😍醒起真係好耐冇食過放題🤔忍唔住要去食返餐🤤今次呢間放題連大胃王老公表示高質又抵食,食到要捧住個肚走🤭🤭平日晚市放題 18:00-20:00 ($259)放題第一輪梗係要食刺身船😎刺身種類都幾多,加錢升級咗任食海鮮拼盤,松葉蟹腳、鮑魚、螺、青口、蝦、刺生,全部都係任食🤩連好吸睛嘅海膽帶子刺身都係任食😍😍仲要一人有一盒魚子醬😱第一次喺放題見到,勁誇張🤣🤣🤣小食種類都好多😆有日、港、泰國小食,燉湯、炸物同串燒嘅種類都好齊全👍🏻估唔到連泰式生蝦刺身同埋生菜包都有,幾特別😋私心推介炸榴槤球,愛榴槤嘅我一個人食咗三粒🤭勁濃榴槤味,齒頰留香🤤🤤
平日晚市放題 18:00-20:00 ($259)
  • 海膽帶子
  • 刺身拼盤
2024-07-07 89 views
之前都去瀛豐,主要都係食日泰放題,今日中午諗住再去食放題,竟然發現佢有新菜單,有set lunch,$7x,都幾抵食,當然要嘗試吓!Set lunch 跟埋豆腐海底湯,好飲油甘魚魚鮫飯好大個油甘魚魚鮫,出邊小小脆,好香,充滿魚香味,魚油味!魚肉滑捋捋,性價比夠晒高!飽飽火炙壽司定食$6x好豐富,有火炙三文魚、燒牛肉、鰻魚、蟹柳等等,魚生比火辣一辣之後,魚油出晒嚟好香!絕不馬虎!想去銅鑼灣食一個平平哋嘅中午,而家又有多一個好選擇啦!
Set lunch 跟埋豆腐海底湯,好飲

油甘魚魚鮫飯

火炙壽司定食$6x
想去銅鑼灣食一個平平哋嘅中午,而家又有多一個好選擇啦!
2024-07-06 82 views
今日同朋友仔想食放題,我哋揀咗呢間位於銅鑼灣日式放題店好近地鐵站。我哋升級為極品海鮮拼盤任食,極品海鮮有松葉蟹腳🦀凍鮑魚、凍螺🐚凍青口、凍蝦🦐全部都係任食‼️仲有刺身、加拿大海膽帶子、Hoegaarden、Stella 生啤酒🍻全部任飲任食,仲有送原盒嘅魚子醬呀~刺身拼盤都係任你點款式好多,牡丹蝦好大隻、馬刀貝好爽甜,三文魚係厚切,每一款刺身好新鮮。自助區有沙律、涼拌、飲品同甜品。每款甜品細細杯,可以試多幾款不同款式😋呢度嘅壽司細細件,最鍾意食火炙芝士魚生船,火炙後魚油香味好突出❤️推介 。仲有花之戀必點😋有好多款式,幸好細細件份量,一口一個😂可以試多幾款。坊間好少見嘅日式放題店有咁豪華版嘅海鮮拼盤,仲有好多泰式熟食、小炒、刺身、創作壽司、炸物、燒物、焗生蠔等等…我哋今晚真係飲飽食醉🍻

2024-07-03
Type of Meal
Dinner
銅鑼灣性價比極高放題非【瀛豐】莫屬,晚市最平都係二百幾蚊左右,餐廳座位都算寬敞,唔會太逼,用QR code落單夠晒方便加錢升級【極品海鮮拼盤】+【海膽帶子】拼盤有今日晚餐嘅主角 - 魚子醬❗️仲有長腳蟹腳、磯煮鮑魚、翡翠螺、熟海蝦等等另外【海膽帶子】都好厚肉,加埋海膽更加鮮甜【三文魚腩刺身盤】三文魚腩、油甘魚、巨型赤蝦、希靈魚、八爪魚、馬刀貝、赤貝同醬油吞拿魚,拼盤款款刺身都好新鮮,之後都encore 左幾round刺身😆熟食方面都好出色,炸香蕉、炸芝士年糕、天婦羅都好香口鏡頭一轉就去左泰國🇹🇭泰色風味嘅叫左飛天炒通菜、泰式燒羊腩同炒金邊粉,好似去左泰國餐廳食野咁,尤其炒菜還原返泰國味甜品選擇都唔少,除左有雪糕同韓國雪條之外,甜品櫃仲有啫喱、布甸、榴連糯米糍、泡芙同杯子蛋糕

加錢升級【極品海鮮拼盤】+【海膽帶子】
另外【海膽帶子】都好厚肉,加埋海膽更加鮮甜

【三文魚腩刺身盤】

熟食方面都好出色,炸香蕉、炸芝士年糕、天婦羅都好香口

先寫總結:銅鑼灣嘅瀛豐放題,絕對係咩都想食咩放題愛好者嘅天堂未試過放題除左日本野食,仲有中式燉湯、泰式食物正正正頭先,絕對唔可以錯過佢哋嘅「極品海鮮拼」超靚擺盤既刺身拼盤,包括肥美飽滿嘅大蝦、彈牙嘅長腳蟹、好鮮嫩滑溜嘅鮑魚、新鮮嘅青口,仲有又肥又滑嘅螺肉~最出色係味道濃郁嘅魚子醬配埋各種海鮮,更加提鮮除咗呢個必食之作,佢哋嘅「海膽帶子」同樣唔能錯過嗰啲又肥又大隻嘅海膽配上鮮美既北海道帶子口感同味道層次都好豐富另外,仲有好多款小食同炸物都好出色其中要特別大讚「鹹蛋黃炒薯條」薯條加埋濃濃嘅鹹蛋黃好重口味,好邪惡~超好味「八味黃金豆腐」外層酥脆,內裏綿軟,搭配調味料,好味道「七味雞軟骨」同樣係好酥脆,食唔停口仲有好多滋補既湯、泰式小食、飯麵,真係好似去左食多國菜自助餐咁~值得ENCORE的一餐
先寫總結:
銅鑼灣嘅瀛豐放題,絕對係咩都想食咩放題愛好者嘅天堂
未試過放題除左日本野食,仲有中式燉湯、泰式食物
正正正

頭先,絕對唔可以錯過佢哋嘅「極品海鮮拼」
配埋各種海鮮,更加提鮮

除咗呢個必食之作,佢哋嘅「海膽帶子」同樣唔能錯過
嗰啲又肥又大隻嘅海膽配上鮮美既北海道帶子
口感同味道層次都好豐富

另外,仲有好多款小食同炸物都好出色
其中要特別大讚「鹹蛋黃炒薯條」

薯條加埋濃濃嘅鹹蛋黃
好重口味,好邪惡~超好味

「八味黃金豆腐」
外層酥脆,內裏綿軟,搭配調味料,好味道

「七味雞軟骨」
同樣係好酥脆,食唔停口

仲有好多滋補既湯、泰式小食、飯麵,
真係好似去左食多國菜自助餐咁~
值得ENCORE的一餐
今日男朋友生日就帶佢嚟咗位於銅鑼灣嘅呢間盈豐日式放題度食飯 餐廳依家做緊泰日主題有好多唔同嘅款式都可以食到閒日嘅5:00嚟到 被安排咗坐四人位夠晒闊落好舒服 食食吓都全場爆滿,10分受歡迎我哋都升級咗套餐,有更多名貴嘅食品,例如原罐魚子醬 鹹鮮味十足,啖啖都係奢侈感啊仲有新鮮日本帶子海膽 我叫佢為三文治因為超厚肉嘅鮮甜帶子代替咗麵包 夾住甘香幼滑嘅海膽令人回味無窮仲有我最愛嘅長腳蟹 拆出嚟嘅蟹肉仲係一疏疏超新鮮呀 仲有一般嘅魚生 三文魚腩 油甘魚等等 都非常肥美可以一點再點蒜蓉烤扇貝蒜頭味好濃郁 扇貝夠新鮮餐廳仲有超足料超鮮甜嘅燉湯送 今日係蟲草花螺頭燉豬展

仲有我最愛嘅長腳蟹 拆出嚟嘅蟹肉仲係一疏疏超新鮮呀

蒜蓉烤扇貝蒜頭味好濃郁 扇貝夠新鮮

餐廳仲有超足料超鮮甜嘅燉湯送 今日係蟲草花螺頭燉豬展
好耐冇食放題,於是約埋朋友嚟大食一餐店內環境乾淨企理,座位闊落舒適QRCode 落單,上菜速度都好快有超過180款港、日、泰菜式選擇✾ 極品海鮮拼盤|刺身拼盤|海膽帶子刺身拼盤精緻,上枱時仙氣飄飄極品海鮮拼盤有埋魚子醬相當奢華,粒粒飽滿鹹鮮;磁煮鮑魚彈牙入味,仲有長腳蟹、大蝦、海螺同象拔蚌刺身拼盤種類好多又新鮮,件件都厚切三文魚肥美魚油甘香;馬刀貝爽脆;珍寶赤蝦爽口,特別有醬油吞拿魚刺身另外嫩彈帶子中間放有鮮甜海膽,充滿滿足感,可以加少少魚子醬一齊食,鮮上加鮮✾ 燉湯每人會有一盅蟲草花燉湯,好足料滿滿蟲草花、桂圓、瘦肉、瑤柱等,入口清甜順喉好滋潤✾ 前菜涼菜|壽司前菜冷盤小食可以係出面自助區夾,特別有泰式酸辣手撕雞,啖啖肉調味開胃壽司、軍艦、卷物同手卷都有,喜歡火炙左口魚邊油脂豐富入口即溶口感。另外松葉蟹杯超吸引,滿滿一絲絲蟹肉搭配蟹籽同蟹膏,每一啖都充斥蟹香盡是蟹精華✾ 熟食 天婦羅|炸物|串燒|燒物|泰式料理多款泰式料理,例如生蝦、泰式炒椰菜苗、泰式肉碎包、乾炒泰式金邊粉同泰式鹵水豬手等等,啱曬平時愛食泰國菜朋友仔✾ 甜品飲品甜品櫃有多款自家製甜品同雪糕雪條,喜歡食榴槤糯
好耐冇食放題,於是約埋朋友嚟大食一餐
店內環境乾淨企理,座位闊落舒適
QRCode 落單,上菜速度都好快
有超過180款港、日、泰菜式選擇

✾ 極品海鮮拼盤|刺身拼盤|海膽帶子刺身
拼盤精緻,上枱時仙氣飄飄
刺身拼盤種類好多又新鮮,件件都厚切

✾ 燉湯

✾ 前菜涼菜|壽司

✾ 熟食
天婦羅|炸物|串燒|燒物|泰式料理

甜品飲品
甜品櫃有多款自家製甜品同雪糕雪條,喜歡食榴槤糯米糍同芝士布甸。前者軟糯外皮包住濃郁榴槤,齒頰留香;後者濃濃芝士鹹香,甜而不膩。
飲品方面有茶、汽水同啤酒等等
上星期黎食lunch 放題,發現出左新menu ! 放假再帶媽媽食lunch試下。十多款午市定食,包一個湯、一款飲品。🥢原條鰻魚飯媽媽最愛食鰻魚,一上檯佢都’嘩‘一聲😂鰻魚飯成個巨大化壽司咁,$88真係幾抵食! 大大條鰻魚一切開已經感覺到鰻魚既彈性,鰻魚厚肉,肥美彈牙,醬汁均勻味道唔太濃,魚油突出。除左日式定食,仲有泰式豬手、海南雞飯。我就點了🥢酸菜魚片飯,可轉米線/金邊粉。魚片滑溜挺身無碎骨,酸度恰好唔太辣,魚肉都入哂味。 午餐都有日式放題,多個午市選擇! 最愛一大盤刺身,必吃珍寶赤蝦、油甘魚,肥美大隻!仲有燒蠔、帶子,蒜香最正!
上星期黎食lunch 放題,發現出左新menu !
放假再帶媽媽食lunch試下。
十多款午市定食,包一個湯、一款飲品。

🥢原條鰻魚飯
媽媽最愛食鰻魚,一上檯佢都’嘩‘一聲😂
鰻魚飯成個巨大化壽司咁,$88真係幾抵食!

除左日式定食,仲有泰式豬手、海南雞飯。

我就點了🥢酸菜魚片飯,可轉米線/金邊粉。
魚片滑溜挺身無碎骨,酸度恰好唔太辣,魚肉都入哂味。

午餐都有日式放題,多個午市選擇!

聽同事講有間放題d 小炒好好食收工就去試下主打日式同泰式放題d 位都幾闊落好彩我地收工早再晏d 都唔少人食夜晚都係二百幾蚊位💓三文魚腩刺身盤有多款魚生三文魚腩都幾厚切又鮮甜珍寶赤蝦好大隻!口感彈牙仲有油甘魚希靈魚等等💓極品海鮮盤拼魚子醬依盤就係熟海鮮有鮑魚大蝦長腳蟹仲有埋魚子醬!夠哂奢華感💓海膽帶子帶子溶雪做得唔錯食落都幾甜夾埋海膽鮮味有提升💓甘葉香蒜炒墨魚邊依度點既野食全部即叫即製所以上台係勁熱辣辣!!墨魚邊好爽口隻汁係豉椒炒~再辣d 會更加惹味💓七味雞軟骨炸得好香脆,仲有少少肉💓飛天炒通菜通菜食落都幾翠嫩唔會有渣個汁真係唔錯!💓蟲草花燉湯就甘睇就知足料湯飲落味道岩岩好仲有好多壽司串燒炸物選擇野飲雪糕自家甜品一應俱全帶長老小朋友黎食特別岩多款熱辣辣小炒熟食唔驚佢地無野食~
聽同事講有間放題d 小炒好好食

夾埋海膽
鮮味有提升

💓甘葉香蒜炒墨魚邊
依度點既野食全部即叫即製
所以上台係勁熱辣辣!!
墨魚邊好爽口
隻汁係豉椒炒~再辣d 會更加惹味

💓七味雞軟骨
炸得好香脆,仲有少少肉

💓飛天炒通菜

湯飲落味道岩岩好

仲有好多壽司串燒炸物選擇
野飲雪糕自家甜品一應俱全

帶長老小朋友黎食特別岩
多款熱辣辣小炒熟食唔驚佢地無野食~
2024-06-25
Type of Meal
Dinner
呢間瀛豐放題料理專門店係港島區工作的朋友推介。因為上次佢食完放題後先發現原來依家有午市定食,選擇超多,而且質量幾高。我地點了原條鰻魚飯上枱時已經超驚喜。真係原條上,平時出面自己買條鰻魚都要呢d價錢。鰻魚烤得外皮微微焦香,魚肉肥美細嫩,配上嗰特製嘅醬汁,每一啖飯都充滿咗鰻魚嘅鮮味。至於蔥爆牛肉丼都做得好出色,牛肉片油花均勻,煎到五成熟,保持咗肉汁同嫩滑嘅口感。加上啲蔥花嘅香氣,令到整個丼飯都好惹味。而且2碗飯都用上珍珠米,粒粒飽滿,口感軟綿。定食仲附有湯及飲品。餐湯芫茜魚湯淆到奶白色,飲落鮮甜。加埋芫荽同豆腐,好合口味。飲品就可以係出面的凍櫃自選,基本上唸到的都有提供,連啤酒都有。餐廳嘅用餐環境舒適闊落,而且落地大玻璃引入自然光,坐得好舒服。下次有機會,我一定會再嚟試下魚生飯。
呢間瀛豐放題料理專門店係港島區工作的朋友

我地點了原條鰻魚飯

至於蔥爆牛肉丼都做得好出色,牛肉片油
花均勻,煎到五成熟,保持咗肉汁同嫩滑嘅口
感。加上啲蔥花嘅香氣,令到整個丼飯都好惹味。

湯淆到奶白色,飲落鮮甜。加埋芫荽同豆腐,好合口味。

飲品就可以係出面的凍櫃自選,基本上唸到的
都有提供,連啤酒都有。