行開堅尼地城,肚仔餓想搵野食,係網上睇食評見到唔錯👍🏻,於是黎呢間試下,又真係超值+好食‼️2餸先33蚊‼️兩餸飯選擇非常豐富,我見樣樣都咁靚仔🤩😍,真係想叫多幾款!最後我試蜜汁雞翼,肉質鮮嫩,甜甜蜜蜜,口感豐富。😎我男朋友試左泰式豬扒🥓,豬扒煎至金黃酥脆,搭配泰式醬汁🍯,酸辣開胃。😋😋對比係其他兩餸飯,呢間街市兩餸飯除左讓人能夠一次品嚐到不同的美味🍜🍲🍛,最重要菜品的味道出色🤩🤩🤩,令人一試難忘♥️♥️,而且飯量十足👍🏻👍🏻👍🏻,讓人吃得滿足而又享受。😍😍

兩餸飯選擇非常豐富,我見樣樣都咁靚仔🤩😍,真係想叫多幾款!

最後我試蜜汁雞翼,肉質鮮嫩,甜甜蜜蜜,口感豐富。😎

$33 (Lunch)
2023-12-26 236 views
天氣好凍,收工好想食點家常小菜。經過炫品食坊,見到好多飯餸選擇,款款都好吸引呀~😍最後選擇左黑椒蜜汁豬扒,泰式香煎雞翼 & 蒜蓉炒菜心 。🔺黑椒蜜汁豬扒:豬扒香脆、仲充滿濃濃嘅黑椒味,送飯啱囇!🔺泰式香煎雞翼:雞翼惹味又香口,like!🔺蒜蓉炒菜心:菜心鮮嫩夠鑊氣,師傅炒得好好呀!食物既美味,價錢又優惠(三餸/$40) ,職員仲好親切𠻹,推介推介👍🏻

最後選擇左黑椒蜜汁豬扒,泰式香煎雞翼 & 蒜蓉炒菜心 。
🔺黑椒蜜汁豬扒:豬扒香脆、仲充滿濃濃嘅黑椒味,送飯啱囇!
🔺泰式香煎雞翼:雞翼惹味又香口,like!
🔺蒜蓉炒菜心:菜心鮮嫩夠鑊氣,師傅炒得好好呀!

• 黑椒蜜汁豬扒,泰式香煎雞翼,蒜蓉炒菜心 。
行過堅尼地城行市搵到呢間新開嘅三餸飯,見到好多人買,望上去又乾淨企理,就諗住試下,果然好有驚喜!兩餸飯$33,三餸飯$40,加6蚊仲有大大碗湯飲,今日係椰子紅蘿蔔豬骨湯,足料冇味精。野食大大份,蒸水蛋好滑好好味😍😍,菜好嫩又新鮮,仲夾多咗好多菜比我,重點係一啲都唔油膩唔咸,上次嚟仲食到䱽魚,唔腥好大條,都好推介。係西環諗唔到食咩好建議大家嚟食,家常小菜食完好滿足,絕對係抵食之選,老板好好人,一定會再番嚟食!

路過堅尼地城街市熟食中心,上到黎見到呢間主打兩餸飯/小菜既小店,鋪面非常企理、乾淨👍🏻當天小菜款式接近有20款,每款都好吸引😍色香味俱全!當中例如有:菠蘿咕嚕肉、黑椒蜜汁雞翼、泰式豬扒、豉汁蒸䱽魚、鎮江香醋豬扒、蓮藕炆豬手、香煎蓮藕餅、紅酒炆牛尾、咖喱薯仔雞、乾蔥豆豉雞、白切走地雞、紅燒豆腐、咸蛋蒸肉餅等。兩餸飯只需要$33,價錢非常親民,唔怪得咁多街坊黎幫襯啦!當日我試左菠蘿咕嚕肉+香煎蓮藕餅,餸同飯既份量好足,正常一個女仔都未必食得晒。餸菜好新鮮,惹味、餸飯一流!😋真心推薦呢間小店比大家,絕對值得被更多人認識同幫襯!🙌🏻#堅尼地城#堅尼地城美食#兩餸飯#雙餸飯#平民美食
路過堅尼地城街市熟食中心,
上到黎見到呢間主打兩餸飯/小菜既小店,
鋪面非常企理、乾淨👍🏻

當天小菜款式接近有20款,每款都好吸引😍色香味俱全!

兩餸飯只需要$33,價錢非常親民,唔怪得咁多街坊黎幫襯啦!

真心推薦呢間小店比大家,絕對值得被更多人認識同幫襯!🙌🏻

#堅尼地城
#堅尼地城美食