2024-08-10 94 views
來這裏吃早餐,份早餐全無溫度,估計已經放咗一段時間了。「熱」牛奶連室溫都不如。請店員換啦,隔咗一陣佢攞杯都唔知有冇換過嘅牛奶過嚟,一樣連室溫都冇。咁你不如即刻俾返我好過啦,點解仲要我等呢? 份早餐都就嚟食完了啟田可以食早餐嘅餐廳有大快活,同埋另外一間都係佢集團嘅木兆小品。如果你唔介意行遠少少,可以去匯景商場,有大家樂錫蘭仲有其他餐廳選擇多得多。另外,冷氣真係好凍,建議大家真係要去着多件外套。聽講佢係新開張,諗到咁快變差,定係一開始冇好過呢?

另外,冷氣真係好凍,建議大家真係要去着多件外套。

聽講佢係新開張,諗到咁快變差,定係一開始冇好過呢?
2024-07-28 106 views
呢度啲嘢食都ok.環境亦唔錯冷氣好夠但係啲員工個個都臭面可能做嘢好辛苦發洩喺食客身上就提醒自己非一般隔離枱客問佢有冇水佢話先生你自己去攞啦有人問可唔可以拎幾隻碗仔先生嗰邊有呀我喺旁邊睇到都想快快食完走人
呢度啲嘢食都ok.
環境亦唔錯
先生嗰邊有呀
我喺旁邊睇到都想快快食完走人
2024-07-28
2024-07-15 161 views
餐肉滑蛋三文治配熱奶茶 31蚊,加多13蚊有三隻雞中翼,三文治可以揀兩片面包或三片面包,我揀左三片,唔使加錢,三文治個面包微温,蛋就似即煎,幾好食,奶茶都唔錯,有茶味,最正系個三隻雞翼,熱辣辣,味道岩岩好,有少少肉汁,正😋😋😋
2024-05-26 221 views
11點去到攞左籌想食早餐,等到11點25分,有嗰侍應出嚟同所有等枱嘅人講,廚房接唔切單,所以停早餐,有枱入但只可叫午餐。明明早餐做到11點半,我等左差唔多半個鐘先講,佢早10分鐘講,我一早轉去第二間食早餐。呢啲咁嘅餐廳,以後唔會再幫襯

叫咗一碗五香肉丁麵,半個鐘先到,將我兜面俾咗其他枱嘅人,然後冇做返補救措施,然後俾出嚟嘅嘢又唔熟。上一次明明嗌咗個全熟蛋,出到嚟都唔熟嘅,然後啲餐三催四請先至肯到,第一次吹仲要送錯嘢,話搵人跟進跟住冇左回事
2024-04-11 272 views
網上平台叫左外賣,等左20分鐘去拎仲話包緊未出,知道蒸魚要耐啲時間係理解嘅,因為趕時間未打開睇拎走左。到公司開完全貨不對版(豉汁變梅菜)。。。。。。。。。自己拎走前冇打開睇,自己都有部分責任,但其實呢次唔係第一次,因為係第二次所以先要上傳,希望廚房,餐廳工作謹慎少少,如冇可以通知客唔好求其比啲食物客當唔知😐對呢間餐廳好感度又減左好失望。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
網上平台叫左外賣,
到公司開完全貨不對版(豉汁變梅菜)

拍蒜豉汁蒸鯇魚

。。。。。。。。。
自己拎走前冇打開睇,自己都有部分責任,
對呢間餐廳好感度又減左好失望
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
2024-03-26 238 views
門口寫6點前還有下午茶,我們同行5個進入就進去,進入時間5:30分,進去已經沒有下午茶牌,之前係有餐牌的,一問原來改了自助式,問題不大,我們食完就埋單,去到收銀位收銀員話要等一下先得,我就行左去距旁邊櫃臺叫另一店員夾個麵包打算一齊俾,點知比另一個男職員好鬼惡死咁講,俾咗錢先可以再買麵包架,我哋唔係同一間,如果喺咁請你叫你老細唔好擺麵包係間鋪入面,還有我依家仲喺間舖頭入面,我唔係食嘢唔俾錢,個態度悪死到好似想食人咁,如果你地牛奶冰室既店員咁強調俾咗錢先可以買麵包,咁麻煩你哋擺個大大既牌喺收銀位置,寫清楚俾客人知道,我哋喺離食嘢,唔係俾你出氣,態度差到咁,唔會再回頭

見啟田商場開了牛奶次室就試一下,但既沒有服務,食品質素更是超差勁,總結是不用光顧了。點了乾炒牛河,河粉無色無味,牛肉的鬆肉粉還在,上來賣相是亂糟糟一盤,見埋成碟油。😱點了楊州炒飯,漏單好耐都無到,送來是濕淋淋,以為係楊州燴飯。
2024-03-05 175 views
廣田邨,人口老化邨,加上疫情,連連鎖快餐店「大家樂」都做唔住晚市,廣田邨晚市只有「牛奶冰室」和一間無水準嘅酒樓。漸漸,早午晚餐,已轉移到光顧「牛奶冰室」;條邨嚟講算獨市,但職員依然有禮,食物無馬虎,我一星期幫襯咗3次,3次體驗都不錯。
2024-03-02 147 views
2月18日去過店入面食,午餐等30分鐘,期間問過店員跟進,不了了之,最後要求cut單。午餐跟餐飲,餐飲黎到冇飲過,店員幫你cut完單,再收你餐飲剩飲價$20, 幾出色,等左30分鐘比本野飲你,建議大家cut 單時睇清楚更新既單據,店員搏你唔睇,收你剩飲價,我地再反映先話「唔好意思,cut漏左」,之後先話餐飲唔收。一個午餐 等你30分鐘,話cut單,道歉冇句,跟進又冇,服務員態度非常惡劣,真係想體驗既值得一試。店內投訴冇用,店員會同你講冇負責人,再話跟你跟進。已向集團投訴,不過至今仍然冇人回應,都預左最後不了了之。

2024-02-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2024-03-02 109 views
琴晚去吃 叫左樣蒸魚 送到上嚟舊舊都生嘅 。………………。…………………。仲要係淡水魚 雖然啲味道正常 ……………………………………………………………………………。………………………。 見新開 去試試沒諗過咁差 ………………………………………………………… …………應該都唔敢再叫蒸魚蒸乜嗰啲嘢 …………大家小心 好彩返到去都沒肚痛 ……………如果係腸胃差嘅人就唔敢講喇 大家自己執生啦……………………………………………………………
…………應該都唔敢再叫蒸魚蒸乜嗰啲嘢
…………………………………

2024-02-24 89 views
我想知係我有認知障礙定咩57蚊原來係冰室劣食價黎?舊飯係溶左少少既硬膠咁硬一叉一羹都好難先鋸開到一部分結果只食到涼瓜同牛肉即係我係咪要滿足架?你茶市我仲食你午飯你比垃圾飯我食真咩?
我想知係我有認知障礙定咩
57蚊原來係冰室劣食價黎?
舊飯係溶左少少既硬膠咁硬
一叉一羹都好難先鋸開到一部分
結果只食到涼瓜同牛肉
即係我係咪要滿足架?
你茶市我仲食你午飯
你比垃圾飯我食
真咩?
豉汁涼瓜牛肉飯
2024-02-24
Type of Meal
Lunch
2024-02-24 72 views
叫份早餐等左半個鐘淨係上左兩杯飲品,上菜極慢,,問過服務員,但未能得到改善。我隔離檯的顧客比我早進來亦一樣在抱怨,最後實在不耐煩,唯有去俾錢退單。餐廳服務員人手欠缺,前台沒有人幫手搵位,服務員態度亦一般。
2024-02-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$20 (Breakfast)
2024-02-13 128 views
食開黃大仙果間,諗呢藍田呢間都有返咁上下質素,點知呢我今日就嗌咗個全日餐,要炒蛋既,我份可能較為腌尖啦,佢地黎咗個炒蛋唔似炒蛋,煎蛋佢又唔係喎 ,總之就黎咗pat蛋啦(如圖)~唔單止係咁,我個麵等咗好耐,追完又追,等咗起碼有半粒鐘,咁大個集團有晒程序同配方,都可以搞到咁嘅~請唔夠人就咪開舖住,係咪培訓唔夠?廚房冇人識煮麵,等到我兩個朋友啲飯黎齊到差唔多食埋,我個麵都仲未到~呢間餐廳帶俾我有一個唔錯嘅體驗,咁又係嘅咁大個集團,我唔食都仲有大把人食!係咪?!仲有今日年初四仲要收加一㗎!
全日餐
2024-02-13
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$62 (Lunch)
2024-02-06 108 views
啟田商場Aeon舊址。新店光猛,座位多。平日10點多,已坐滿8成。旁邊有各樣面包,賣相吸睛。早餐0700至1130。二維碼點餐也可。餐牌內有大量貼心選擇,例如小奶走冰,改炒蛋走牛油等等。選火腿濃湯即食伊麵 ,牛乳炒滑蛋蒜香多士,咖啡小奶加濃。咖啡睇落不是小奶,味道也不濃。火腿麵的麵是福字面質地及味道,有少量菜。讚。蒜香多士夠滋味,炒蛋蛋味濃。職員主動協助老人家點餐,讚。埋單可到付款處自助或人手。
啟田商場Aeon舊址。
新店光猛,座位多。
平日10點多,已坐滿8成。
旁邊有各樣面包,賣相吸睛。
早餐0700至1130。
二維碼點餐也可。
餐牌內有大量貼心選擇,例如小奶走冰,改炒蛋走牛油等等。
選火腿濃湯即食伊麵 ,牛乳炒滑蛋蒜香多士,咖啡小奶加濃。
咖啡睇落不是小奶,味道也不濃。
火腿麵的麵是福字面質地及味道,有少量菜。讚。
蒜香多士夠滋味,炒蛋蛋味濃。

職員主動協助老人家點餐,讚。

埋單可到付款處自助或人手。
2024-02-06
$35 (Breakfast)