2018-10-10 155 views
太差了,一入去叫我等等又叫我出返去,之後叫野食喇,食到半路四季豆好鹹諗住換佢地又講左講右,一啲都唔好態度仲要話照道理應該唔鹹。。。唔知咩服務黎我入得去食野就要受你氣?仲要我等緊人黎好似我去個廁所都唔俾敢。。走果時仲要啤住人,咩餐廳黎嫁。。
2018-08-31 337 views
今日食咗樂富嘅瑞士茶餐廳,覺得非常失望。啱啱開始有依間餐廳嘅時候,都好開心落到有啲好食的野食。早前有食過質素還是正常茶餐廳嘅水平,但今日再試,質素卻令我好失望。最失望嘅係瑞士餐廳連瑞士汁都煮唔好。望落去好像煮焦咗的黑色,向侍應投訴時,她卻一副係咁嫁啦既嘴臉, 告訴我們煮耐了就是這樣,我們也很無奈。唉,從此樂富又少咗一間可供選擇的餐廳。

唉,從此樂富又少咗一間可供選擇的餐廳。
2018-08-08 584 views
中午時段找了呢間餐廳醫肚, 走進店舖有一些懷舊的感覺而我很欣賞一幅牆是用麻雀堆砌出來的 招牌名字而我們點了兩款炒粉麵1. 星洲炒米一嚟到賣相已經很吸引, 但味道一般, 蝦仁完全無味2. 羅漢齋炒麵炒麵熱辣辣脆卜卜, 感覺好有鑊氣, 但很奇怪這個羅漢齋炒麵裏面有茄子的, 還送通菜半條, 感覺這碟炒麵很唔專業。
中午時段找了呢間餐廳醫肚, 走進店舖有一些懷舊的感覺

而我很欣賞一幅牆是用麻雀堆砌出來的 招牌名字

而我們點了兩款炒粉麵
1. 星洲炒米

一嚟到賣相已經很吸引, 但味道一般, 蝦仁完全無味

2. 羅漢齋炒麵

, 感覺這碟炒麵很唔專業。

原本無寫開食評既我都忍唔住要留個負評,俾個幾十蚊食個常餐都要寫自己難受,奉告各位別幫襯!野食一般無特別,食隔離個間太興好過。本人絕非打手,只是要表達對呢間野既極之不滿!在門口排隊無人理,行入去問侍應有無位,佢竟然話我行入黎望都無用,仲話以為我買包,轉個頭俾左個卡位一個無排隊既阿姐。問佢點解無排隊都有位,個侍應竟然話唔知,叫我自己問個客。之後就十問九唔應,完全唔想做生意。呢間野個名叫瑞士咖啡室,其實唔知同中環個間有無關系,如果無關係既話,請不要用呢個名,有關系既話,咁呢間比中環差很多!

野食一般無特別,食隔離個間太興好過。
本人絕非打手,只是要表達對呢間野既極之不滿!

2018-07-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2018-07-02 399 views
樂富要搵好食的麵包,我會首選瑞士咖啡室。但是佢哋的服務態度一流,如果嗰日對你溫柔,你就會好驚呀~今日我哋去買麵包嘅時候,已經差唔多賣曬。我哋跟平時一樣,揀咗合桃提子包、雞尾包同埋叉燒包。有時我喺度買嘅時候,好多人都係買佢哋嘅吞拿魚包。不過,我就冇買喇,因為吞拿魚包擺喺屋企一段時間,會變得不好吃。除非新鮮出爐,即刻食咁就唔同啦。今日發現佢哋嘅合桃提子包比以前大縮水,真係百物騰貴啦~佢哋嘅雞尾包呢,同康年差唔多大,都一樣咁好味。

今日發現佢哋嘅合桃提子包比以前大縮水,真係百物騰貴啦~

佢哋嘅雞尾包呢,同康年差唔多大,都一樣咁好味。

TakeAway
2018-06-27 270 views
中午時段突然下大雨, 來到樂富商場, 想食瑞士咖啡室, 近年冰室開到成行成市, 西餐價錢, 冰室食品, 平均冰室食個午餐要五十蚊!排了一陣對, 二人枱好快就有位! 點了瑞士雞脾麵, 配俺列, 多士。 最近早餐午餐茶餐, 幾乎日日食多士。野飲和食物好快送到, 雞脾, 夠入味, 唔乾身, 好食! 其他如火腿俺列, 多士, 也不錯。和朋友坐了一段時間, 也沒有催趕住交枱, 近兩點, 午餐時間完結, 冰室人流也慢慢減少。希望舊冰室可以keep住做, 有人承計。新冰室做出自己的風格, 招牌和水準!
多士配火腿俺列
瑞士汁雞脾
2018-06-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$56 (Lunch)
多士配火腿俺列
瑞士汁雞脾
  • 瑞士雞脾
之前已經去過好多次,今次同媽媽2個人去食晚餐,入面都好full 下,唯有去一張4人枱搭枱,繁忙時間搭枱真係無乜所謂,但埋邊坐媽媽隔離個阿嬸攞個袋頂住媽媽,又張餐牌同放餐牌既架丶調味料等推哂個黎,媽媽其實實質得番張枱既7成位坐,已經一肚氣,跟手見有卡位有人走,於是想調過去,阿金毛哥哥(侍應之一)就話晚間卡位唔比2人坐,但環顧附近幾枱卡位,3張有2張都係坐2人,而且店外是無人等枱,唔比轉位焗我地坐番原位,同佢解釋唔聽之餘態度又差,我覺得真係揀人黎‘恰’,我明白繁忙時間盡量都要搭枱,亦都接受搭枱,但咁樣雙重標準,揀人黎‘恰’,真係令人不爽,於是當機立斷離開唔幫襯,即係D野幾好食都好,咁既服務態度,真係接受唔到,如果你裝修得好,但服務態度仲衰過大排檔,咁真係金玉其外⋯,Review番呢間餐廳大部份comments都係有關服務和員工態度,希望餐廳好好撿討~
一早起身,當然要食返個靚早餐啦!咁就同仔仔去食呢間,叫咗個腸蛋+丁麵,熱奶茶及腿通+熱狗+凍華田價錢合理,都係70埋單老實講,呢間食既味道真係唔差,肉丁又多又夠味,都又唔會太淋,腸蛋都好難好出色既腿通湯底夠味,又多火腿,應真不錯奶茶就差少少,不及一般茶記但呢度服務真係好差,我覺得叫野食係比人鬧緊,大大聲同野又掟野,落枱次次都嘭嘭聲再好食都冇用啦!要好好新練下d員工
一早起身,當然要食返個靚早餐啦!

價錢合理,都係70埋單

腿通湯底夠味,又多火腿,應真不錯

奶茶就差少少,不及一般茶記

再好食都冇用啦!要好好新練下d員工
2018-05-12 349 views
樂富廣場平台有間叫瑞士咖啡室,裝修得幾特別,有一幅用麻雀大大隻字合成掛牆畫,真會令人回味打牌嘅愉快心情餐牌就有好多種類餐可選擇,我比較喜歡簡單啲,最緊要有杯奶茶最後叫左個磨菇奄列餐配上多士,整體份量足夠,杯奶茶好好,夠滑有茶味,多士又夠厚,正

餐牌就有好多種類餐可選擇,我比較喜歡簡單啲,最緊要有杯奶茶

2018-05-12
2018-04-28 292 views
前陣子苦惱午餐去邊到食,機遇巧合下去左樂富,發現原來樂富收收埋埋都有好多野食!😏而且係地鐵站附近!然後見到人多多,原來係瑞士咖啡室!唔洗岀咁遠都食到🤣🤣叫左個常餐食,不過忘記拍照了😓😓 佢包奄列包多士,隔離位先生見到我咁多野都羨慕了✌🏻✌🏻 不過感覺同其他分店差很多。。如果唔加調味料可算冇味,同我係屋企自己煮一樣打算食酥皮蛋撻,點知佢上左普通餅底😐一忘發現佢係直接係櫃入面嚟岀嚟,成個係唔熱的,連麵包鋪嘅都好食過佢想著想著,港色茶記嘅奶茶應該不錯吧。😅盡在不言中了,下次都係去遠少少,返旺角食個紅茶,起碼佢會叮返熱個蛋撻比你🥧

想著想著,港色茶記嘅奶茶應該不錯吧。
2018-04-12
2018-04-17 277 views
同朋友仔行完山後到樂富食返個tea~食物質素係ok 既,不過就受氣囉。。首先要叫好多次先幫我地落單。。到叫野食果陣,我地一路講員店就一臉唔耐煩到食物黎喇,粗粗魯魯咁拍一聲放枱上!因為我地有6個人,仲要迫埋張細枱,啲野食已經唔夠擺,我地已經用手拎住一碟,努力清左啲蛋呀果啲先!點知佢再送餐黎時,「命令」我地要執開個位俾佢放野好啦!食食下店員倒瀉野,飛左啲奶茶去我朋友塊面同件衫度,佢地並無提供紙巾亦冇講唔好意思!當冇野發生過咁,完全冇理過,想點呀?!我地一路食野,間中都聽到跌野聲,其實佢地咁 ”衝衝” ”撞撞”又唔見得快左好多囉 講到食物, 質素係OK既, 但啲服務真係要改善下...瑞士雞奕常餐雞奕好入味,肉質幾嫩,味道佳,公仔麵硬度煮得剛好,不過湯底冇乜味!
同朋友仔行完山後到樂富食返個tea~

食物質素係ok 既,不過就受氣囉。。

,想點呀?!

講到食物, 質素係OK既, 但啲服務真係要改善下...

瑞士雞奕常餐
以懷舊裝飾風格嘅茶餐廳,門面已經相當吸引。舖頭入面一樣懷舊,連壁畫都係用麻雀砌出嚟,好港式風味!早餐選擇超級多,早餐供應到12點,啱晒我呢啲懶瞓一族。而早餐方面,最特別同最想試就係早餐極品嘅沙嗲牛肉潛艇。火腿奄列、仿鮑片火腿通粉+沙嗲牛肉潛艇 $40份量超大!! 飽到我都食唔晒呀!!仿鮑片火腿通粉味道方面,仿鮑片略為咸咗少少。沙嗲牛肉潛艇個包烘過,有少少脆卜卜,沙嗲嘅味道好好味!!牛油皮蛋撻($5),蛋部份甜咗少少。早餐B - 沙嗲牛肉麵 配 餐肉、煎蛋、牛油多士。沙嗲牛肉好味,麵就比較淋身少少。牛油多士味道唔多,只係唔夠脆。一般都要排隊,但等候時間都唔算好耐,下次會再嚟試其他早餐。
以懷舊裝飾風格嘅茶餐廳,門面已經相當吸引。

舖頭入面一樣懷舊,連壁畫都係用麻雀砌出嚟,好港式風味!

早餐選擇超級多,早餐供應到12點,啱晒我呢啲懶瞓一族。

而早餐方面,最特別同最想試就係早餐極品嘅沙嗲牛肉潛艇。
火腿奄列、仿鮑片火腿通粉+沙嗲牛肉潛艇 $40

份量超大!! 飽到我都食唔晒呀!!
仿鮑片火腿通粉味道方面,仿鮑片略為咸咗少少。
沙嗲牛肉潛艇個包烘過,有少少脆卜卜,沙嗲嘅味道好好味!!

牛油皮蛋撻($5),蛋部份甜咗少少。
蛋撻

早餐B - 沙嗲牛肉麵 配 餐肉、煎蛋、牛油多士。

沙嗲牛肉好味,麵就比較淋身少少。
牛油多士味道唔多,只係唔夠脆。

一般都要排隊,但等候時間都唔算好耐,下次會再嚟試其他早餐。
2018-04-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$45 (Breakfast)
  • 沙嗲牛肉潛艇
一去到我地坐個位係風口位好凍,問其中一員工可唔可以轉位,佢話有位就轉比我地。到我地轉位後,另一員工見到就大聲同其他員工講話我地自己轉位,搞到當時其他人望哂過黎,又過黎話我地要轉位要去問門口的員工,我地解釋話係有侍應幫我地轉,佢就話頭先個侍應係話唔到事嘅,成個過程佢都好惡同唔耐煩,佢地講到好似我地錯咁,但其實我地唔知邊個先可以幫我地轉位,我地都有問過先轉的,所以呢間餐廳嘅員工溝通好差,而且對人都好無禮貌,我地由坐低到走比三個員工鬧左。。。另外餐廳環境都好污糟,櫈上面有好多飯粒,以後唔會再去。
另外餐廳環境都好污糟,櫈上面有好多飯粒,以後唔會再去。
2018-04-08 147 views
講真,香港地少人多,搭枱係閒事,而香港人都習以為常,但點解有吉位都一定要人搭枱呢?就因為一d員工令到成間餐廳既質素下降就唔值得囉!Ps去過荔枝角分店是沒有這個問題的!
就因為一d員工令到成間餐廳既質素下降就唔值得囉!
Ps去過荔枝角分店是沒有這個問題的!
2018-04-06
Type of Meal
Breakfast
2018-03-30 150 views
食物資素不錯,但服務員質素差,很無禮貌!落單時,服務員態度很不友善;送餐時,很粗魯,飲品也天一半地一半。如果太興是10分,這家店肯定是5分,不過一分錢 一分貨,明白的;只是消費者感覺不爽!
食物資素不錯,但服務員質素差,很無禮貌!