2024-05-22 85 views
男朋友係觀塘番工,前排收工同佢一齊試左呢間位於觀塘海濱既日本料理,有壽司、串燒等都好多選擇,今次試左幾款味道都好有驚喜壽喜燒肥牛鍋熱辣辣肥牛份量都好多,壽喜燒味道香甜,值得一試七彩火龍卷火龍卷加入炸蝦口感豐富,配上青瓜更清新,有助中和油膩感蒜蓉燒茄子原條燒好juicy,啖啖肉入口軟綿綿燒芝士年糕2件餐廳有鹹同甜既芝士年糕,今次試左鹹版味道帶鹹香幾惹味,甜版加練奶亦有特色椒鹽炸豆腐一口豆腐外皮脆卜卜,豆腐嫩滑,加上椒鹽調味幾惹味芝麻雞翼2隻雞翼大大隻,唔會好乾身,最岩用黎送酒串燒叫左牛舌串同雞腎串,火喉剛剛好,特別推介雞皮餃子,雞皮香脆,肉質嫩滑最後叫左皮抹茶同草莓汽水,香甜清新,有助解膩

壽喜燒肥牛鍋
熱辣辣肥牛份量都好多,壽喜燒味道香甜,值得一試

七彩火龍卷
火龍卷加入炸蝦口感豐富,配上青瓜更清新,有助中和油膩感

蒜蓉燒茄子
原條燒好juicy,啖啖肉入口軟綿綿

燒芝士年糕2件

椒鹽炸豆腐
一口豆腐外皮脆卜卜,豆腐嫩滑,加上椒鹽調味幾惹味

芝麻雞翼2隻
雞翼大大隻,唔會好乾身,最岩用黎送酒

最後叫左皮抹茶同草莓汽水,香甜清新,有助解膩
2024-05-20 48 views
角切魚生沙律🥗新鮮嘅魚生,新鮮嘅沙律菜,加埋黑醋開胃又好味🤤雙色軟殼蟹卷🦀一半蟹籽一半牛油果,卷埋軟殼蟹有兩種口感,正呀…磯之卷🥢超多吞拿魚蓉,加左滿滿海膽好豐富好滿足😀蒜蓉燒茄子🍆有蒜蓉點會唔惹味,熱辣辣好鬼正。芝麻雞翼🥢脆卜卜好香口🤩三色焗蠔🦪蒜蓉、蜜糖芥末、芝士,三種口味滿足晒三個願望😂壽喜燒肥牛鍋🥘超多肥牛,仲有豆腐同蔬菜,醬汁調教得好好味。仲飲左波子汽水🥤正正正。
角切魚生沙律🥗
新鮮嘅魚生,新鮮嘅沙律菜,加埋黑醋開胃又好味🤤

雙色軟殼蟹卷🦀
一半蟹籽一半牛油果,卷埋軟殼蟹有兩種口感,正呀…

磯之卷🥢
超多吞拿魚蓉,加左滿滿海膽好豐富好滿足😀

蒜蓉燒茄子🍆
有蒜蓉點會唔惹味,熱辣辣好鬼正。

芝麻雞翼🥢
脆卜卜好香口🤩

三色焗蠔🦪
蒜蓉、蜜糖芥末、芝士,三種口味滿足晒三個願望😂

壽喜燒肥牛鍋🥘
超多肥牛,仲有豆腐同蔬菜,醬汁調教得好好味。

仲飲左波子汽水🥤正正正。
Type of Meal
Dinner
同朋友小聚泥到呢間位於觀塘海濱嘅居酒屋👩‍❤️‍👩 天花掛滿日式燈籠旗幟🎏✨️牆身貼滿日本海報🎎 一角居酒屋席前串燒吧🍢真係好有feel おいしい😚下午3時後啤酒🍻或清酒🍶仲買一送一😚刺身拼盤$488 款款勁新鮮🎣有三文魚 油甘魚 中吞拿 白象拔蚌刺身入口肉質鮮嫩 魚油香爆棚😆我地最鍾意日本白象拔蚌刺身 夠晒爽甜😋食刺身點少得配翻支清酒🍶推介《女城主》$320就岩晒女仔飲帶有 香醇的果香 口感舒暢;相當容易入口清澈流水般的凉透感. 一啖刺身😆一啖清酒😚正啊!句之壽司 8點 $168(吞拿魚, 油甘魚, 章紅魚, 蜜柑鯛, 三文魚帶子, 海鰻, 左口魚邊)件件厚切勁鮮甜😋一握入魂突然餐廳邀請左朋友出去打鼓🥁 原來係每晚神秘優惠㊙️🎊請每枱飲一支清酒🎊😝😝松竹梅白壁蔵「澪」清酒開心~😆全場拍掌好有氣氛👏🏻汁燒豚肉荔枝串 $38清甜的荔枝中和豚肉油膩感消失 酸甜荔枝豚肉香 百吃不厭👍🏻鹽燒牛肋條 $38牛肋條油脂豐富 軟嫩但又d嚼勁 碳烤香氣十足 簡單的鹽巴調味已經好好食🐮😁燒羊架 $38燒得香脆肉嫩 配清新嘅薄荷醬 冇得輸嘅組合👍🏻汁燒大蔥雞肉串 $28燒香嘅京蔥不單不會有辛辣感 而且甜甜的超好

真係好有feel おいしい😚

刺身點少得配翻支清酒🍶

女城主

推介《女城主》$320就岩晒女仔飲

帶有 香醇的果香 口感舒暢;相當容易入口

清澈流水般的凉透感. 一啖刺身😆一啖清酒😚正啊!

句之壽司 8點 $168
句之壽司 8點

(吞拿魚, 油甘魚, 章紅魚, 蜜柑鯛, 三文魚

帶子, 海鰻, 左口魚邊)

件件厚切勁鮮甜😋一握入魂

燒羊架

燒羊架 $38

燒得香脆肉嫩 配清新嘅薄荷醬 冇得輸嘅組合👍🏻

汁燒大蔥雞肉串 $28

燒香嘅京蔥不單不會有辛辣感 而且甜甜的超好吃!

串上嫩嫩汁燒雞肉 正😋

雙色軟殼蟹卷(6件)

雙色軟殼蟹卷(6件)$78

牛油果x蟹籽 軟殼蟹卷

炸得夠脆之餘 炸粉不會太厚👍🏻

配上軟嫩牛油果同脆卜卜蟹籽  口感好好😚

燒羊架
雙色軟殼蟹卷(6件)
  • 雙色軟殼蟹卷
  • 旬之壽司 8點
  • 刺身拼盤六點
2024-05-19 64 views
📍磯の水產今次又黎到觀塘搵食,係間日式居酒屋🏮餐廳位於海濱長廊附近,開放式既設計,仲可以望到海濱公園公園😌吹著涼風食飯,別有一番風味😇🍣 旬之壽司 8點 $168一共有八款壽司:三文魚、吞拿魚、章紅魚、蜜柑鯛、左口魚邊、油甘魚、帶子同海鰻~滿足我想試曬嘅慾望🤤每款都各有特色:帶子大粒得嚟食落鮮甜;左口魚邊油脂豐富,有種入口即溶嘅感覺🤩呢個係人氣之選,值得一試😎🌈七彩火龍卷 $68九龍卷裏面包住嘅係炸蝦🍤同青瓜絲,即叫即炸,食落脆口,蝦肉口感正正常常~因為加咗啲青瓜絲,所以口感變得更加爽脆,更加可以解油膩感!最特別嘅位係火龍卷外層鋪滿七彩芝麻,打卡效果一流🙈🍲壽喜燒肥牛鍋 $98嚟到日式居酒屋鍋物當然唔少得!試咗呢個肥牛鍋,肥牛嘅數量幾多,夾到底都仲有🤣但牛肉略嫌肥咗少少🤏配料有娃娃菜、鳴門卷🍥、冬菇、金菇、豆腐等等,都幾入味,好夠飽🙈🥄清酒煮蜆 $68份量有夠多!足足有成廿幾隻🤣每隻蜆都大大隻,蜆肉肥美,食落鮮甜,完全冇沙🤤每隻都沾滿清酒嘅鮮甜味~另外,仲可以揀蒜蓉牛油焗蜆都係熱門選擇之一,下次試下先🦑海苔魷魚鬚 $58魷魚鬚炸至金黃酥脆,魷魚鬚算幾大條而且口感煙韌,配埋海苔同沾沙律醬
📍磯の水產

🍣 旬之壽司 8點 $168

🌈七彩火龍卷 $68

🍲壽喜燒肥牛鍋 $98

🥄清酒煮蜆 $68

🦑海苔魷魚鬚 $58
魷魚鬚炸至金黃酥脆,魷魚鬚算幾大條而且口感煙韌,配埋海苔同沾沙律醬一齊食絕對冇得輸🤣亦都係幾唔錯嘅伴酒小食

吉列炸蠔

🦪吉列炸蠔 $38
一共有四隻蠔~隻蠔唔算話好大隻,但味道係足夠嘅!唔會食到有腥味,蠔嘅鮮味係有~整體發揮正正常常

汽水(可樂味) $28 & 汽水(波蘿味)

🥤汽水(可樂味) $28 & 汽水(波蘿味) $28
兩枝汽水個樽同設計都好靚,基本上去親日本都會飲😙可樂味會較甜;而菠蘿味酸酸地,幾開胃~

⭐️好味指數:8/10

📍 磯の水產 (觀塘)
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

#觀塘 #萬兆豐中心 #海濱 #磯の水產 #旬之壽司 #七彩火龍卷 #壽喜燒肥牛鍋 #清酒煮蜆 #海苔魷魚鬚 #吉列炸蠔 #日式居酒屋 #居酒屋#Quaysideseafood #香港居酒屋 #日本料理 #串燒 #浜燒
吉列炸蠔
汽水(可樂味) $28 & 汽水(波蘿味)
收工同朋友嚟食呢間日式餐廳,好近海濱,食飽仲可以散下步!呢度星期四都full booking了,咁嘅時勢下都算係高人氣嘅餐廳!食物種類都係居酒屋有嘅刺生、壽司、串燒等,整體味道唔錯啊🥳✨✍🏻 /廣島蠔鍋▪價錢:HK$118▫️美味指數:♥♥♥♥♥本身擔心啲蠔會唔會得2隻,然後其他都係菜⋯點知一送上枱,原來有成差唔多6隻蠔,隻隻都夠大,鮮味十足。而且冬菇都有成2大隻,最後其他菜更加食剩咗。整體好抵食呢!✍🏻 /火炙左口魚邊壽司▪價錢:HK$48▫️美味指數:♥♥♥♥♥1碟有2件,左口魚邊火炙完更加好味~其實餐廳內壽司刺生款式仲有好多,不過今次我哋主要叫咗串燒😝✨✍🏻 /燒蟹膏飯團▪價錢:HK$48▫️美味指數:♥♥♥♥♥同朋友1人1個,蟹膏份量超足!雖然掛住影相,攤凍咗先食,但燒飯團啲飯焦仲係好正,燒飯團真係食過一次就會愛上🤪✨✍🏻 /清酒煮蜆▪價錢:HK$68▫️美味指數:♥♥♥♥♥啲蜆比想像嘅大粒,而且最重要嘅係冇沙,可以!✍🏻 /牛肋條串▪價錢:HK$38▫️美味指數:♥♥♥♥♡見隔離枱叫咗呢個,好似都幾大串就叫咗嚟試吓,調味的確係唔錯!✍🏻 /雞腎串▪價錢:HK$28▫️美味指數:♥♥♥♥♥

✍🏻 /廣島蠔鍋
▪價錢:HK$118

✍🏻 /火炙左口魚邊壽司

✍🏻 /燒蟹膏飯團

✍🏻 /清酒煮蜆
▪價錢:HK$68
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
啲蜆比想像嘅大粒,而且最重要嘅係冇沙,可以!

✍🏻 /牛肋條串
▪價錢:HK$38
▫️美味指數:♥♥♥♥♡

✍🏻 /雞腎串
▪價錢:HK$28
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
呢個正!每次食串燒都會叫雞腎,呢間嘅雞腎同樣唔會令人失望。

✍🏻 /豬大腸串
▪價錢:HK$36
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
平時燒肉都會燒豬大腸,但次次都好易燒燶~今次由師傅燒真係唔同啲,熱辣辣食超正,皮仲要脆脆哋,咬落一啲都唔會靭,推薦💗✨

✍🏻 /芝麻雞翼
▪價錢:HK$38
2隻連雞翼尖,醃得超惹味,又唔會太鹹,咬開仲有啲肉汁😋✨

✍🏻 /海苔魷魚鬚
▪價錢:HK$58
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
海苔味外層麵粉炸到香脆又薄身,一啲都唔油膩,而且份量都幾多,抵食吖🥳✨

✍🏻 /椒鹽炸豆腐
▫️美味指數:♥♥♥♥♡
雖然呢個嘅椒鹽味比想像中淡咗啲,但配埋沙律醬,想要幾濃味都可以自己嚟!

日式風情居酒屋|海濱寫意舒適觀塘海濱有間好有日式風情嘅居酒屋,嚟遠已經聽到大播住日本流行歌曲,仲掛埋日式燈籠,好有氣氛🎏居酒屋採用半開放式設計,完全感受到夏日風情!✨香蔥吞拿魚蓉小卷(推介!)勁多吞拿魚蓉,入口即化,必食!✨三文魚小卷✨椒鹽炸豆腐✨燒鯖魚(推介!)鯖魚魚皮,燒得好脆,加埋檸檬汁落去成條好快就食晒~✨壽喜燒肥牛鍋✨燒芝士年糕(推介!)芝士年糕,外邊仲包住紫菜,煙煙韌韌~✨雞泡魚干✨蒜蓉燒茄子估唔到咁厚肉咁大條,仲要超多蒜蓉!✨牛肉金針菇卷串、豚肉荔枝串、白鱔串✨波子汽水𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜🍴 磯の水產 📍 觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖——————————————————
日式風情居酒屋|海濱寫意舒適

居酒屋採用半開放式設計,完全感受到夏日風情!

✨香蔥吞拿魚蓉小卷(推介!)
勁多吞拿魚蓉,入口即化,必食!
✨三文魚小卷
✨椒鹽炸豆腐
✨燒鯖魚(推介!)
鯖魚魚皮,燒得好脆,加埋檸檬汁落去成條好快就食晒~
✨壽喜燒肥牛鍋
✨燒芝士年糕(推介!)
芝士年糕,外邊仲包住紫菜,煙煙韌韌~
✨雞泡魚干
✨蒜蓉燒茄子
估唔到咁厚肉咁大條,仲要超多蒜蓉!
✨牛肉金針菇卷串、豚肉荔枝串、白鱔串
✨波子汽水

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 磯の水產 📍 觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
——————————————————
2024-05-08 60 views
喺繁忙嘅都市裏面感受住海風又可以細味日本料理 可以試吓去海濱道觀塘牛頭角附近嘅磯之水產店舖外面掛起紅燈籠特別搶眼 入夜嘅時候多咗好多客人 當中包括外國人用QR code落單 有好多唔同嘅嘢食主食方面 我哋點咗山藥野菜煲另外仲有見到網上面好多人提及嘅壽司盛旬之壽司八件上枱嘅時候賣相好吸引 壽司件件都好新鮮我同朋友每人share幾件 件件都各有特色 最鍾意就係食赤貝 夠新鮮 仲有吞拿魚 入口溶化 食落去倍感鮮甜三文魚厚切 蜜柑鯛加上柚子漬再配上紫蘇葉 有獨特的味道每次去日本料理店必點清酒煮蜆發現呢度嘅蜆好正!大大隻蜆完全冇沙 每隻聚手又有肉 晶凝通透 鮮味滿分 $68實在太平 性價比極高 入店淨係食蜆都抵冇諗過三式烤蠔咁有特色 其中一隻令我深刻印象就係用蜜糖芥末去焗 蠔肉頓時變得更甜了另外兩隻仲有蒜蓉焗蠔同埋芝士焗蠔 真係款款都咁吸引🤩最後飲埋兩支波子汽水 簡直好似返咗日本一樣夠晒大滿足🇯🇵
喺繁忙嘅都市裏面感受住海風

仲有吞拿魚 入口溶化 食落去倍感鮮甜
三文魚厚切 蜜柑鯛加上柚子漬
再配上紫蘇葉 有獨特的味道

每次去日本料理店必點清酒煮蜆

發現呢度嘅蜆好正!
大大隻蜆完全冇沙 每隻聚手又有肉

簡直好似返咗日本一樣
夠晒大滿足🇯🇵
2024-05-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2024-05-08 50 views
某些服務員態度差,自己冇禮貌還與客人爭拗!中午12點前到達,那服務員說一聲未開門,我們就回到門口等,當其他服務員回來,見到我們就問我們 幾多位,可以先坐低等候,我回應是你那服務員話未開門,沒有叫我們坐低,她即時回應她做緊嘢,冇機會叫我坐低,只係一句坐低稍等有幾難?無論做緊什麼,都可以邀請我們坐低,她還回應不是和我爭拗,這是什麼服務態度?已經用QR code落單,沒有什麼服務,收費在這區是高,又收加一,食物尚可,但服務態度奇差,收費和服務不符合!
2024-05-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
2024-05-07 39 views
【觀塘•磯の水產】@ππππππππππππππππππππππππππππππ觀塘日系水產餐廳角切魚生沙律三文魚刺身3切旬之壽司 8點白鱔串(一串)廣島蠔鍋汽水(波蘿味)波子汽水角切魚生沙律 沙律是將新鮮的魚肉切成角切塊狀,搭配清爽蔬菜。色彩鮮亮的配色,加上魚肉的鮮嫩和多汁,使其成為開胃前菜的絕佳選擇。魚肉的口感與沙律醬料的交融,帶出一種既清爽又富含海洋風味的獨特品味。三文魚刺身3切 選用的三文魚色澤亮麗,切片厚度適中,入口即化。刺身的味道不需過多調料,少許醬油和山葵就足夠凸顯其本身的風味。這美味的刺身不但鮮甜,而且肉質緊緻。旬之壽司 8點 壽司的搭配選擇季節性最佳的食材,八貫壽司分別展示了各種海鮮食材的獨特風味。米飯經過恰當的調味,醋味適中,與上面的生魚片或海鮮完美融合。這種多樣化的體驗,讓品嚐者可以一次過嘗試多種海鮮的魔力。白鱔串(一串) — 白鱔串烤得外皮微焦、內裡鮮嫩,散發著被炭火烤制的香味。這種簡單的烹調方式保留了鱔魚本身的滋味,搭配一點點醬料後,更能凸顯食材的新鮮。廣島蠔鍋 廣島蠔以其肥美被大家熟知,蠔鍋中湯頭鮮美,蠔肉滑嫩爽口,汁液與蠔肉的鮮味相得益彰。烹煮得當時,廣島
【觀塘•磯の水產】@

汽水(波蘿味)
波子汽水

三文魚刺身3切

廣島蠔鍋
廣島蠔以其肥美被大家熟知,蠔鍋中湯頭鮮美,蠔肉滑嫩爽口,汁液與蠔肉的鮮味相得益彰。烹煮得當時,廣島蠔的鹹鮮和海洋的風味將在口中迸發,使人難以忘懷。

汽水(波蘿味)
波蘿味的汽水甜中帶點清新的果香,碳酸的刺激讓人精神一振。這款飲料不僅清涼解渴,而且相當適合搭配重口味的菜餚,為整餐增添了一抹甜蜜的樂趣。

波子汽水
帶有一種童年的懷舊感。給人一種輕鬆愉快的飲食體驗,與日式料理的精緻感形成有趣的對比。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 560(+10%)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#觀塘美食 #磯の水產 #web3觀塘
磯の水產
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
2024-05-02 42 views
三色焗蠔(78hkd) 很新鮮,完全唔腥,很肉感,有汁,薄荷醬酸酸甜甜,蒜香🧄濃,芝士🧀奶香,推👍🏻羊架(38hkd) 本日冠軍,多汁,有羊味而不膻,肉厚,每一口都很滿足,encore了一份👍🏻磯之卷(98hkd) 有海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽,好鮮味,一體化的口感,海膽帶到個甜味出來💕帶子(38hkd) 好肥厚,一粒有三片,刺身必點~三文魚腩(78hkd) 肥美厚肉,有油脂香~香辣鮮花吞拿魚蓉米紙卷(88hkd) 好少見用米紙包,食落有煙靭口感,吞拿魚蓉辣辣地,好惹味,仲有陣特別的香草味~豚肉荔枝串(38hkd)豚肉表面加上焦糖炙燒,非常juicy,一咬爆汁,荔枝很甜👍🏻!#foodiblum日式
三色焗蠔(78hkd)

羊架(38hkd)

磯之卷(98hkd)
帶子(38hkd)
好肥厚,一粒有三片,刺身必點~

三文魚腩(78hkd)
肥美厚肉,有油脂香~

香辣鮮花吞拿魚蓉米紙卷(88hkd)

豚肉荔枝串(38hkd)

#foodiblum日式
2024-04-29
$300 (Dinner)
呢排差唔多日日都落大雨,終於撞正Weekend好天啲☀️可以去海濱附近行吓。太耐冇過嚟呢邊,都唔知原來開咗間咁日系嘅居酒屋─磯の水產🎏,店內擺設都好用心🎌;傍晚時份嚟仲可以望住個天慢慢變暗,幾浪漫🌃!睇睇Menu,價錢都合理呢餐埋單$500零蚊,一齊睇睇👇🏻!🍣旬之壽司 8點 $168呢個係必嗌嘅選擇!唔使諗揀咩,一個Set 有齊三文魚、海鰻、帶子、吞拿魚、油甘魚、蜜柑鯛、左口魚同章紅魚,一次過可以試晒8款唔同嘅壽司✨,CP值都幾高⭐️!🦪廣島蠔鍋 $118去居酒屋我通常都會嗌個鍋物,暖一暖🔥呢個蠔鍋幾推介要嗌!入面有5隻漲卜卜嘅蠔🦪,好大隻好肥美,食落都幾鮮味😍。整體味道都唔錯,但略嫌雜菜份量唔係好夠,可能啲蠔太礙位吧。🍣七彩火龍卷 $68壽司飯入面包咗炸蝦,脆卜卜,幾好味係唔會伏嘅選擇🧡三文魚刺身3切 $48🧡帶子刺身 $38呢度嘅刺身由師傅新鮮即切,好厚切、幾肥美價錢亦唔貴,嗌多少少都唔會好肉痛-🍢大蔥雞肉串 $28🍢雞翼串 $24串燒同小食款式超級多,價錢都係廿零蚊起🆙不過記得要趁熱食,肉類攤凍咗會有啲韌㗎🤔🥤汽水(可樂味) $28🥤汽水(波蘿味) $28幾鍾意佢支日本可樂同啲嘢食

睇睇Menu,價錢都合理
呢餐埋單$500零蚊,一齊睇睇👇🏻!

🍣旬之壽司 8點 $168
呢個係必嗌嘅選擇!

🦪廣島蠔鍋 $118
去居酒屋我通常都會嗌個鍋物,暖一暖🔥
呢個蠔鍋幾推介要嗌!

🍣七彩火龍卷 $68
壽司飯入面包咗炸蝦,脆卜卜,幾好味
係唔會伏嘅選擇

🧡三文魚刺身3切 $48
🧡帶子刺身 $38
呢度嘅刺身由師傅新鮮即切,好厚切、幾肥美
價錢亦唔貴,嗌多少少都唔會好肉痛

🍢大蔥雞肉串 $28
🍢雞翼串 $24
串燒同小食款式超級多,價錢都係廿零蚊起🆙
不過記得要趁熱食,肉類攤凍咗會有啲韌㗎🤔

🥤汽水(可樂味) $28
🥤汽水(波蘿味) $28
幾鍾意佢支日本可樂
同啲嘢食擺埋一齊即刻好有日系感🇯🇵
觀塘有間好有氣氛嘅居酒屋🏮,店內外掛滿日式燈籠,附近就係海濱公園,夜晚去食飯,環境靜靜地,感覺好舒服! 海鮮鍋 $228呢個鍋好有驚喜! 份量十足,兩隻大蝦放喺上面,賣相吸引,除咗鮮甜彈牙嘅蝦,還有數隻脹卜卜嘅蠔、爽甜帶子等,加上香菇、豆腐、蔬菜,湯底清甜鮮味,必食! 蜜柑鯛壽司2件 $58蜜柑鯛魚片都好大塊,呈淺粉紅色,肉質清爽彈牙,有淡淡的蜜柑味。 去居酒屋當然唔少串燒! 汁燒豚肉荔枝串 $38豚肉卷住原粒荔枝,豚肉烤得香脆,與飽滿荔枝肉一齊食,入口荔枝汁及肉汁同時爆發,好味滿足!白鱔串 $38外層烤得微微焦香,入口香脆,魚肉爽彈鮮甜其他還有爆汁烤菠蘿串 $18, 雞翼串 $24及雞泡魚干 $48

海鮮鍋 $228

蜜柑鯛壽司2件 $58

去居酒屋當然唔少串燒!
汁燒豚肉荔枝串 $38

白鱔串 $38
外層烤得微微焦香,入口香脆,魚肉爽彈鮮甜

其他還有爆汁烤菠蘿串 $18, 雞翼串 $24
及雞泡魚干 $48

2024-04-25 30 views
同朋友黎到海濱公園散散步,被這間居酒居招牌及現場氣氛吸引過去,於是決定一間呢到醫肚。餐廳裝潢具有日式風格,店內以日式燈籠及日式作裝飾。七彩火龍卷:外面有七彩芝麻圍繞,入面是炸蝦,爽口酥脆。廣島蠔鍋:賣相好吸引,廣島蠔數量都幾多,肥美可口,配菜有豆腐、鮮菇、娃娃菜、鳴門卷,湯底帶鮮味,追加烏冬就岩晒。香蔥吞拿魚蓉小卷:紫菜爽脆包住入面既吞拿魚蓉,小卷一啖一口,鮮味口感。三文魚子手卷:手卷上粒粒魚籽令口感豐富,沾下d醬汁一齊食,好正。虎皮尖椒串:尖椒外皮烤到微脆惹味,辣辣地好開胃。芝麻雞翼:外皮烤到金黃色,外脆內軟,咬落juicy 。蒜蓉燒茄子:原條茄子上枱,蒜蓉香滲晒落茄肉內,香嫩多汁,蒜蓉味濃郁。🔎磯の水產 (觀塘)📍觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

餐廳裝潢具有日式風格,店內以日式燈籠及日式作裝飾。

七彩火龍卷:
外面有七彩芝麻圍繞,入面是炸蝦,爽口酥脆。
廣島蠔鍋:

香蔥吞拿魚蓉小卷:
紫菜爽脆包住入面既吞拿魚蓉,小卷一啖一口,鮮味口感。

三文魚子手卷:
手卷上粒粒魚籽令口感豐富,沾下d醬汁一齊食,好正。

虎皮尖椒串:
尖椒外皮烤到微脆惹味,辣辣地好開胃。

芝麻雞翼:
外皮烤到金黃色,外脆內軟,咬落juicy 。

蒜蓉燒茄子:
原條茄子上枱,蒜蓉香滲晒落茄肉內,香嫩多汁,蒜蓉味濃郁。

🔎磯の水產 (觀塘)
📍觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
自從觀塘海濱全面開放之後,除咗為繁忙嘅工商業地區帶嚟休憩地方之外,喺海濱望去對岸,見到郵輪碼頭同港島摩天大廈嘅景色,突然有一種台場式嘅浪漫,兩個人不如嚟一次日劇嘅面對面奔跑,再去附近嘅磯の水產食日本菜啦!串燒喺呢個咁chill嘅環境,又點少得一邊傾計一邊食串燒呢?分別叫咗牛肋條串、牛舌串、白鱔串、大蔥雞肉卷作為前菜。白鱔外皮燒得香脆,魚油豐盈,更添風味;牛肋條同牛舌本身已經充滿濃厚嘅牛味,恰到好處嘅火侯,鹹香之餘仲有焦香味;至於大蔥同雞肉係串燒嘅絕配,嫩滑嘅雞肉加上鮮甜嘅大蔥,減少油膩感之餘,亦增加口感。旬之壽司8點8點壽司包括吞拿魚、油甘魚、章紅魚、三文魚、帶子、赤海蝦、海鰻同左口魚邊,款款新鮮高質,絕有誠意。特別喜歡左口魚邊,因為魚肉本身已經非常香滑,略略燒焦後嘅魚肉帶有一層魚油,更有入口即熔嘅感覺。磯之卷磯之卷用上鮮甜又creamy嘅海膽、細滑軟綿嘅吞拿魚蓉、飽滿脆口嘅三文魚子,組成極具口感嘅配搭。壽喜燒肥牛鍋壽喜燒嘅靈魂當然就係當牛肉遇上醬汁啦!牛肉肥瘦度適中,肉味香濃。但最正當然唔少得索晒壽喜燒湯汁嘅配菜,金菇同冬菇非常惹味呢!

串燒

旬之壽司8點

2024-04-18
2024-04-18 76 views
昨天晚上與同事放工到附近的觀塘海濱食日式串燒🍢,估不到質素會這樣好👍🏻,除咗串燒之外他們自家製的卷物也是必試之選😍,另外也叫了角切魚生沙律🥗份量十足,魚生非常新鮮,推介推介🙌🏻,見食得咁開心❤️仲叫咗雞皮餃子同埋海苔魷魚鬚🦑好彩有叫真係好好食🤤海苔魷魚鬚炸得好鬆脆,一路飲酒,一路食串燒,魷魚鬚,真係好relax,一個字「嘆」💋我哋食完之後都覺得需要再encore下次放工再去食過
雞皮餃子
牛舌串燒
金菇牛肉卷及雞頸肉串
燒菠蘿及秋葵串
2024-04-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
雞皮餃子
牛舌串燒