!
2024-08-15 163 views
這家的日式拉麵有讓我驚豔到!湯底選了黑蒜油,喝起來非常順口,不會過於油膩,味道也夠濃,麵條用的是細麵,口感Q彈,吸附湯汁的能力也很好。炸豬扒肥瘦適中,炸得剛剛好,味道不錯。配菜的溏心蛋也煮得恰到好處,蛋黃流心,口感豐富。另外仲点咗三文魚手卷也有驚艷!三文魚食得出新鮮,油脂豐富,搭配粒粒分明的醋飯,口感層次豐富。手卷的份量剛剛好,一口咬下,滿嘴都是鮮美。價格也很合理!整體來說,員工服務態度好,價格十分合理,下次還會再來光顧!
2024-08-15 139 views
位於青衣美景花園嘅「秀吉食堂」俾人一種溫馨舒適嘅感覺,餐廳裝潢簡潔雅致,令我感受到日本傳統氛圍。菜單上有各式各樣嘅日式料理,包括刺身、拉麵、丼飯同炸物等。我特別推薦佢哋嘅三文魚卷同埋炸餃子蒜油拉麵,新鮮美味,讓人回味無窮,菜品也非常出色。服務態度親切周到,讓人感受到賓至如歸嘅待遇,價格方面也相當合理,適合同朋友家人一同前往享用。總括黎講,「秀吉食堂」係一間值得推薦嘅日本餐廳,無論用餐環境、食物品質定係服務態度都讓人滿意。
2024-08-15
Type of Meal
Lunch
2024-01-28 325 views
原本探朋友嚟到青衣開開心心,就見到呢間面積唔大嘅日式餐廳諗住好快食完就上朋友屋企。點知一坐低叫咗個照燒雞扒飯,等咗大概15分鐘…..等得耐都唔緊要,一食落去塊雞扒係生嘅,即刻完全冇晒食慾….連飯都冇食,就俾咗錢走咗。我諗以後都係食返啲大連鎖舖頭,唔再幫襯呢啲細舖頭😪
2024-01-18 313 views
呢間餐廳上年年中接手原址既熊牧場我係附近既居民黎既 呢間餐廳開左咁耐一直都無試過 噚日諗住落樓下食飯呢度附近餐廳又食勻晒悶悶地就鼓起勇氣試下呢間新餐廳啦門面同裝修就正正常常啦無特別 入面佈置睇得出少少日系風格 整體乾乾淨淨啦 屋苑小餐廳無咩要求啦餐牌幾有心機整左本相薄每樣小食都有張相(無影相添)正題啦 今次試左佢既特色三文魚生飯、拖羅碎三文魚生飯、薯餅 味道正常唔錯啊 份量都OK啦 屋苑小餐廳不過不失啦 價錢都合理住附近想食下日本菜唔想走咁遠不妨黎試下
呢間餐廳上年年中接手原址既熊牧場
我係附近既居民黎既 呢間餐廳開左咁耐一直都無試過
噚日諗住落樓下食飯呢度附近餐廳又食勻晒
悶悶地就鼓起勇氣試下呢間新餐廳啦

餐牌幾有心機整左本相薄每樣小食都有張相(無影相添)

住附近想食下日本菜唔想走咁遠不妨黎試下

薯餅
碎拖羅魚生飯
2024-01-17
薯餅
碎拖羅魚生飯
美景開左間新日本野,有魚生飯有炸物有拉面,咩都有質素真係算唔錯,今日同老婆食左三文魚拖羅蓉飯,同埋招牌海老醬炸雞烏冬拖羅蓉同蔥花一齊撈埋好食,成個青衣都冇咩好食既日本野,呢間真係算唔錯,仲要唔貴海老醬炸雞烏冬真係好正,尤其是個炸雞,即炸同埋有少少辣,好過癮仲有手卷可以加,都係$15-20幾一個,真係幾抵食,今次加左芥茉八爪魚手卷,抵食呢間下次一定會再黎,住美景附近既可以做飯堂
呢間下次一定會再黎,住美景附近既可以做飯堂
2023-11-25
  • 三文魚拖羅蓉飯