2022-06-04 764 views
今日路過觀塘廣場,見到以前學生個陣既小食店。以前賣$2.5/包,依家$5/包,但係n年冇食過,一於試下有冇當年既味道,點知仲keep到個質素,回憶返晒黎!繼續加油!
,回憶返晒黎!繼續加油!
2019-11-21 1075 views
冷麵又係一款經歷時代變遷嘅街頭小食係以前冷麵餸都只不過係一蚊一包時至今日升價4倍有多但仍然係深受學生喜愛美味樂園分店多間最開始食嘅時候係藍田分店佢勝在選擇多價錢平但現在一包冷麵或者餸都要成四個半叫兩個麵幾個餸都過廿蚊今日我叫左兩個螺絲粉加上腸仔同鴨胸但呢兩個餸嘅原因係因為容易吸到辣醬嘅味道而我最初揀螺絲粉嘅原因係因為有螺絲粉係手攪而唔係機攪 但依加都無一幸免而且螺絲粉嘅螺旋坑紋容易掛上醬汁令整個麵更入味~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~行開行埋可以食下 回憶下學生時代都唔錯 特登去就免啦
冷麵又係一款經歷時代變遷嘅街頭小食

但呢兩個餸嘅原因係因為容易吸到辣醬嘅味道
而且螺絲粉嘅螺旋坑紋容易掛上醬汁令整個麵更入味

行開行埋可以食下 回憶下學生時代都唔錯 特登去就免啦
2019-11-21
$18 (Tea)