2024-04-13 322 views
基本上每次想吃台灣菜的話,都會想到這一間。🔅酸甜糖醋雞便當($6️⃣8️⃣)以前返工午餐經常吃這個便當!很懷念… 其實有點像港式的味道,但很喜歡他另外會配配料,所以感覺上菜式比較豐富。🔅起司肉鬆蛋餅($4️⃣0️⃣)因為不想叫多一份主食,所以就選擇了蛋餅。本身感覺沒有太特別,但是點了醬油膏之後,味道就昇華了。🔅香炸魷魚($3️⃣6️⃣)超喜歡吃台灣的炸物,每次去都忍不住會點。本來想叫兩杯飲品,但因為吃不完,所以只叫了一杯仙草鮮奶。我就覺得還好,但朋友很喜歡,因為他覺得仙草很像龜苓膏🤣。
基本上每次想吃台灣菜的話,都會想到這一間。

🔅酸甜糖醋雞便當($6️⃣8️⃣)

🔅起司肉鬆蛋餅($4️⃣0️⃣)

🔅香炸魷魚($3️⃣6️⃣)
超喜歡吃台灣的炸物,每次去都忍不住會點。

2024-04-12 231 views
經常黎呢度幫襯,就係鍾意呢度悠閒既感覺。環境: 年初完成就裝修,舖面更光猛,座位都足夠闊落。另外新設卡位,人多可以坐得再舒服一d服務: 人手充足,亦唔會講轉頭先就冇左件事,間中有台妹駐場。服務到位,要挑剔就係唔洗收枱收得咁急,雖然佢都唔係意圖想食快快趣食完好走,呢度歡迎食客食完坐底傾下計嘅食物: 餐廳要人翻食,食物質素必定係首要。呢度食物品質由開業到依家都冇退步,間中亦有花心思推出新款。特別推介係蛋餅同魯肉飯,呢度做出黎既水準係優秀。涼水選擇多,亦都間中有新飲料推出,唔洗食來食去都係嗰幾味。鹵味夠大碟,調味唔會過重。純粹幫襯咁耐覺得要寫篇食評讚下,市道唔好,希望有質素既餐廳可以長做長有,我先有得繼續幫襯。
經常黎呢度幫襯,就係鍾意呢度悠閒既感覺。
2024-04-07
$90 (Dinner)
  • 魯肉飯,蛋餅,涼水
大角咀一向出名多小店多好野食,繼上次試左荃灣分店後,條台灣癮又起試埋大角咀分店。平日晚市時間都冷清,冇咩客多街坊,價錢同樣經濟實惠,性價比高,又放題式咁食😂 大角咀分店就冇用餐時限,坐位空間都明顯闊落得多。今次食推介嘅重點薯餅起司蛋餅($38)、大腸麵線(小)($36)、麻醬雞絲粉皮($48)、香炸花枝丸($34)、香噴噴炸雞扒便當($72)。細心留意餐單,新年後細細雞加左價,加幅$2~$3🥹🥹薯餅起司蛋餅($38)略嫌上菜時已經唔係熱辣辣,好似攞左一陣,但勝在份量足料,切開每舊都包住芝士加薯餅,邪惡亦唔油,蛋餅皮薄,煎得金黃,突顯主角薯餅,配合上味道正正常常👍🏻推介:🐾🐾🐾🐾價錢:🐾🐾🐾🐾味道:🐾🐾🐾🐾賣相:🐾🐾🐾大腸麵線(小)($36)即使叫小size一啲都唔求其,大腸有5-6舊,芡汁剛好唔太稠,好足料!麵線份量都頗多,飽肚肚推介:🐾🐾🐾🐾🐾價錢:🐾🐾🐾🐾🐾味道:🐾🐾🐾🐾🐾賣相:🐾🐾🐾麻醬雞絲粉皮($48)略嫌醬汁多左啲,重花生味,雞絲就一舊舊,粉皮都正常發揮推介:🐾🐾🐾價錢:🐾🐾🐾味道:🐾🐾🐾🐾賣相:🐾🐾🐾香炸花枝丸($34)貼心嘅設計,將花枝丸切開一半炸,易炸易熟之餘,食客亦方

。細心留意餐單,新年後細細雞加左價,加幅$2~$3🥹🥹

薯餅起司蛋餅($38)
價錢:🐾🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾

大腸麵線(小)($36)
推介:🐾🐾🐾🐾🐾
價錢:🐾🐾🐾🐾🐾
味道:🐾🐾🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾

麻醬雞絲粉皮($48)
略嫌醬汁多左啲,重花生味,雞絲就一舊舊,粉皮都正常發揮
推介:🐾🐾🐾
價錢:🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾

香炸花枝丸($34)
貼心嘅設計,將花枝丸切開一半炸,易炸易熟之餘,食客亦方便進食😍炸完唔油膩,越食越起勁👍🏻
價錢:🐾🐾🐾🐾🐾
味道:🐾🐾🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾

香噴噴炸雞扒便當($72)
比起同區那X雞扒雖然未大過塊面,但都不容睇小,上菜時都不禁「嘩」左一聲,諗緊食唔食得曬🤣 雞扒皮同肉經油炸後半分離,雞扒唔算厚身,炸後亦唔會好乾,調味唔算鹹。
價錢:🐾🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾

整體黎講真係抵食,糧尾又想食豪啲可以考慮下,希望呢類平民小店做得住,令居民有多個選擇💪🏻
薯餅起司蛋餅
大腸麵線
麻醬雞絲粉皮
香炸花枝丸
香噴噴炸雞扒便當
$100 (Dinner)
薯餅起司蛋餅
大腸麵線
香炸花枝丸
香噴噴炸雞扒便當
  • 大腸麵線(小)
#MC帶你去大角咀.老厝邊其實係台語,意思係老鄰居咁解。由店鋪名字已經充滿老台灣的感覺。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 老厝邊.餐廳裝修佈置花盡心思,以台灣特色為主題,牆身佈滿大大小小嘅台灣景點相片、掛滿圓圓嘅紅燈籠,充滿著老台灣情懷。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 滷肉飯(大) $45.肉燥粒有肥有瘦,肉汁香濃,份量啱啱好,口感豐富。豐富膠質嘅滷肉汁,每一粒飯都沾滿了香鹹黏蜜。仲有滷蛋半隻,味道不錯。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 半筋半肉麵 $78.牛肉麵可選紅燒湯/麻辣湯/蒽油乾拌麵/麻辣乾拌,揀咗麻辣湯,味道濃郁,辣得好惹味。😆份量都十分足料,大約3塊牛腱同4件牛筋,全部都幾厚身厚切,牛筋超軟稔順滑,入口即溶!大大片牛腱煮到好軟腍、好入味!麵質口感比較彈牙煙韌;仲有配菜蘿白同小棠菜,整體份量豐富!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 大腸麵線(大) $45.餐廳跟足傳統台灣做法,麵底用咗傳統紅麵線,幼身軟腍,麵線份量好足料。滷大腸大約有7至8件,食落爽口彈牙。整體口感偏濃稠滑順,但食落唔會太稀唔會太爛,值得一讚!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 三杯雞起司蛋餅 $4

#MC帶你去大角咀
✨ 老厝邊

🥢 滷肉飯(大) $45

🥢 半筋半肉麵 $78

🥢 大腸麵線(大) $45

🥢 三杯雞起司蛋餅 $42
一份有六大件!蛋餅皮薄焦香,餡料係芝士同三杯雞,三杯雞味道不算太濃郁,肉質嫩滑,配上甜辣醬,十分開胃。
蜂蜜柚子烏龍

柚子烏龍

🥢 蜂蜜柚子烏龍 $27
🥢 柚子烏龍 $22
2024-03-20
$130 (Dinner)
蜂蜜柚子烏龍
柚子烏龍
  • 大腸麵線
  • 滷肉飯
2024-03-13 225 views
首先因為今日想食台灣嘢,又突然間諗到去大角咀食飯。經過呢間餐廳之前未食過,見到個裝修都幾特別決定試一試佢🤭半筋半肉麵🌟🌟🌟🌟🌟我揀咗半斤半肉麵,麻辣湯少少辣,我個人就好鍾意食牛筋,通常食肉都唔會太大期待,因為好多時啲牛肉麵都會整到啲牛唔滑。但係我今日試到呢個竟然好出色嘅牛肉🥹係比想像中超級淋!好好食👍🏻三杯雞蔥油乾拌麵又估你唔到真係幾香蔥油味,啲雞又好大塊,有足足兩大塊👍🏻 10分抵食起司肉鬆蛋餅我覺得呢個蛋餅同其他地方嘅蛋餅有啲唔同,佢呢一個就比較薄身,同其他嗰啲入邊放滿材料有啲唔同,又竟然別有一番風味,有啲似脆脆地嘅蔥油餅,幾特別😁愛玉芒果綠茶,烏龍奶茶兩個飲品,我就覺得有啲普通,而且亦都唔平🤨

半筋半肉麵🌟🌟🌟🌟🌟

愛玉芒果綠茶,烏龍奶茶
兩個飲品,我就覺得有啲普通,而且亦都唔平🤨
愛玉芒果綠茶,烏龍奶茶
  • 眷村紅燒牛筋牛肉麵
2024-03-12 826 views
大角咀呢度一向多美食平時經過見到老厝邊都要等位今晚可能落住微微雨,見到有位就即刻同朋友入去坐低先店內裝修都有台灣古早風味周圍既裝飾都好靚起司肉鬆蛋餅一路響芋泥同呢個味掙扎最後驚太飽所以點左超司肉鬆味蛋餅煎得夠香同埋薄身出面食過一D厚到蛋卷咁呢度蛋餅味香濃一咬開就食到滿滿既肉鬆同芝士趁熱食仲食到拉絲效果tim 食過好多間台式餐廳既蛋餅都覺得好一般但呢間令我改觀了好食😋香炸魷魚🦑香噴噴既炸魷魚, 炸粉好薄!魷魚咬落彈牙,好香口有小小還原到台灣夜市風味炸雞排便當大大塊炸雞排,大到見唔到下面個D飯雞排一咬落好酥脆,炸得唔乾又juicy配菜薯仔,瓜都好但夠味三杯雞蔥油乾拌麵🍜雖然同理想中既三杯雞有少少唔同係用雞排方式呈現..份量超多雞排冇雪味,食落肉質嫩滑蔥油拌麵超正,每啖都有蔥油既香,邪惡之選現煮冬瓜鮮奶甜而不膩的冬瓜清香鮮奶同冬瓜比例岩岩好珍珠鐵觀音奶茶茶底香濃,揀左小甜甜度適中
大角咀呢度一向多美食
平時經過見到老厝邊都要等位
今晚可能落住微微雨,見到有位就即刻同朋友入去坐低先

店內裝修都有台灣古早風味

食過好多間台式餐廳既蛋餅都覺得好一般
但呢間令我改觀了
好食😋

香炸魷魚🦑
香噴噴既炸魷魚, 炸粉好薄!
魷魚咬落彈牙,好香口
有小小還原到台灣夜市風味

炸雞排便當
大大塊炸雞排,大到見唔到下面個D飯
雞排一咬落好酥脆,炸得唔乾又juicy
配菜薯仔,瓜都好但夠味

三杯雞蔥油乾拌麵🍜
雖然同理想中既三杯雞有少少唔同
係用雞排方式呈現..份量超多
雞排冇雪味,食落肉質嫩滑
蔥油拌麵超正,每啖都有蔥油既香,邪惡之選

現煮冬瓜鮮奶
甜而不膩的冬瓜清香
鮮奶同冬瓜比例岩岩好

珍珠鐵觀音奶茶
茶底香濃,揀左小甜
甜度適中
  • 起司肉鬆蛋餅
2024-03-12 127 views
老厝邊❤️今日咁啱經過大角咀,見到有一間台灣嘢裝修好特別,好有懷舊台灣嘅感覺!所以就決定入去試吓啦~我哋兩個人每人嗌咗一碗麵,分別係眷村紅燒湯牛肉麵🐮$70 同埋 炸雞排沙茶麵🐔 $66,個人嚟講比較推介佢哋嘅炸雞扒沙茶麵🉐🉐 碗麵有超大塊雞扒,大過我塊面呀!雞扒非常香脆可口,咬落去外面脆卜卜,入面仲保留住雞扒嘅肉汁,好吸引!🙌🏻🙌🏻至於佢哋嘅沙茶湯底,味道唔算太濃郁,屬於比較清新嘅,所以食晒成碗麵都唔會覺得好膩,值得一讚!👍🏻👍🏻另外佢哋都有好多款好吸引嘅小食同埋飲品,我哋就揀咗香炸魷魚🦑$38 同埋 凍多多綠$26,小食同飲品都做得唔錯㗎!🫶🏻🫶🏻
老厝邊❤️

2024-03-11 254 views
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗大角咀調查呢間台灣菜,最近裝修後重開,座位闊落舒適,店內有好多同台灣有關嘅裝飾,充滿著古早味🍜眷村紅燒牛三寶麵 $86🙋🏻‍♂️表示個牛三寶好大碗,除咗牛筋,牛肚同牛腱肉三寶,仲有酸菜,白蘿蔔等配料,紅燒湯底飲落香濃帶微辣,牛肚爽口,牛筋同牛腱肉都好軟腍,麵質彈牙,成碗麵好正🍜香蔥油嫩雞乾拌麵 $50🙋🏻‍♂️表示個乾拌麵有幾片雞肉配上香蔥油同小棠菜,雞肉嫩滑,麵質爽彈,食落有香濃嘅蔥油味,非常惹味 🫔超濃芋泥蛋餅 $44🙋🏻‍♂️表示個蛋餅入面有芋泥,肉鬆同芝士,蛋餅充滿蛋香,芋泥超濃厚,加上香濃嘅芝士同鬆軟嘅肉鬆,層次感豐富,點埋個醬汁又別有一番風味🧋鐵觀音奶茶 $14 🙋🏻‍♂️表示杯鐵觀音奶茶跟餐加配減$10,飲落茶味甘香,奶味香濃、唔會太甜📈吃貨指數😋好味度 8/10🔙返啅度 8/10
眷村紅燒牛三寶麵

🔙返啅度 8/10
眷村紅燒牛三寶麵
超濃芋泥蛋餅
鐵觀音奶茶
【大角咀•老厝邊】@ππππππππππππππππππππππππππππππ大角咀長期受歡迎既地道店灣料理店古早味冬瓜茶香蔥油嫩雞乾拌麵真愛雞滷便當珍珠熟成奶茶起司肉鬆蛋餅香蔥油嫩雞乾拌麵:融合了香蔥的鮮明香氣和油嫩雞肉的細嫩口感。每一根麵條都均勻地裹上了香蔥油,沒有過於油膩的感覺,反倒增加了滑順感。雞肉以特殊技法處理,保持肉質的濕潤和嫩度,每一口都透露出輕盈的雞肉纖維。搭配乾麵,嚐起來層次豐富,是一款口感和味道都相當平衡的選擇。真愛雞滷便當:此款便當的亮點在於多樣的食材與香滑的滷汁。滷肉肥瘦相間,給人滿足的口感與味道;雞肉則滷得入味且不柴,與滷肉形成鮮明對比。芽菜和蘿蔔提供了必要的清脆口感和清甜味,有效平衡了滷味的鹹香。而那顆滷雞蛋,蛋黃滑嫩,蛋白Q彈,吸飽了滷汁精華,是便當中的小驚喜。珍珠熟成奶茶:奶茶以其濃郁的茶香和順滑的口感俘獲人心,而這款珍珠熟成奶茶更是在這基礎上提升了一分成熟韻味。珍珠飽滿而有彈性,帶有輕微的甜味,搭配上經過時間熟成的奶茶,既有珍珠的趣味口感,也有奶茶深沉的味道。起司肉鬆蛋餅:這個蛋餅巧妙地結合了起司的濃郁和肉鬆的鹹香,再以鬆軟的蛋餅作為承載體,實在是早
【大角咀•老厝邊】@
大角咀長期受歡迎既地道店灣料理店

古早味冬瓜茶

真愛雞滷便當

珍珠熟成奶茶

起司肉鬆蛋餅

起司肉鬆蛋餅:這個蛋餅巧妙地結合了起司的濃郁和肉鬆的鹹香,再以鬆軟的蛋餅作為承載體,實在是早餐桌上的佳品。起司在口中融化,與肉鬆的風味相融合。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#大角咀美食 #老厝邊 #web3大角咀
老厝邊
大角咀埃華街92號地舖
2024-03-06 74 views
今天約咗朋友在大角咀見到食個靚lunch 😜佢話想食台灣菜…禾記得知道大角咀有間台式嘅牛肉麵不錯,於是決定是日lunch 就去裝修簡約又帶點懷舊嘅「老厝邊」😘香蔥牛肉起司蛋餅……..蛋餅煎得夠薄,蛋餅嘅餡好多,牛肉跟起司好夾好惹味,口感豐富🤭炸雞扒沙茶麵……….炸粉不會太厚…雞扒嘅外皮炸得好香脆…湯底好香濃…麵條軟硬適中!眷村紅燒牛肉麵………牛肉都忟軟淋容易咬👍湯底味夠濃!麵條口感都煙靭不錯!

眷村紅燒牛肉麵………牛肉都忟軟淋容易咬👍
湯底味夠濃!麵條口感都煙靭不錯!

2024-02-26 99 views
🔹麻辣牛肚麵 ($68)如果唔食得辣嘅人要小心!平時食開3小辣嘅四眼妹都話辣😂牛肚都算多👍🏻唔會俾得孤寒 ,再加埋大舊蘿蔔,成碗麵都好飽肚👍🏻🔹超濃芋泥起司蛋餅 ($44)芋泥多到爆哂出黎!除咗芋泥同埋芝士之外,入面仲有爆多肉鬆🤩 三重口感超級正!🔹台式蒜片腸仔 ($38)選用台式腸仔😋另外再加蒜片同香蔥,唔鍾意蒜頭嘅朋友可以就咁揀腸仔食,但個人建議夾埋蒜片一齊食,口感會爽脆啲👍🏻🔹蜂蜜柚子烏龍 ($27)第一啖已經飲到個烏龍茶底,再加埋佢柚子醬,成個底都係柚子皮,飲嗰陣記得要搖勻佢,如果唔係就會沉晒底,飲到尾就要拆蓋食~.🔹黑糖珍珠鮮奶 ($30)黑糖味同奶味好濃!牛奶味rich👍🏻建議可以直接叫無糖,因為佢本身嘅黑糖味已經好夠👍🏻

🔹麻辣牛肚麵 ($68)
麻辣牛肚麵

🔹超濃芋泥起司蛋餅 ($44)
  超濃芋泥起司蛋餅

🔹台式蒜片腸仔 ($38)
台式蒜片腸仔

🔹蜂蜜柚子烏龍 ($27)
🔹黑糖珍珠鮮奶 ($30)
△△△ 老厝邊(大角咀店) △△△接完阿囡興趣班,就過嚟埃華街搵小店食Dinner 大小姐話想飲珍珠奶茶,所以就決定食台灣嘢。嗌咗佢最鍾意嘅肉鬆芝士蛋餅 HKD40然後見到有杯飲品叫三寶HKD30裏面有珍珠、仙草同埋紅豆🫘有啲似「X茶」既大滿貫大小姐想食香腸,所以就嗌咗個台式蒜片香腸HKD38 , 真係好重蒜味,上面仲有少少辣粉,所以結果最後得我一個食😅最後仲嗌咗個蕃茄牛肋條湯麵HKD72 , 原來都係有少少辣。🥲
△△△ 老厝邊(大角咀店) △△△

接完阿囡興趣班,就過嚟埃華街搵小店食Dinner

大小姐話想飲珍珠奶茶,所以就決定食台灣嘢。
嗌咗佢最鍾意嘅肉鬆芝士蛋餅 HKD40

然後見到有杯飲品叫三寶HKD30
裏面有珍珠、仙草同埋紅豆🫘有啲似「X茶」既大滿貫

2024-02-23
Type of Meal
Dinner
2024-02-20 69 views
耐冇食台灣嘢喇!呢間喺荃灣嘅台灣嘢,裝修都有少少舊式台灣feel,幾有懷舊特色。員工竟然都係講普通話,不過就唔知係咪真係台灣人喇🤣🤣🤣🥢芝士肉鬆蛋餅自從喺台灣食早餐食過蛋餅之後,真係返唔到轉頭佢呢度個蛋餅都好正!外面係脆嘅,然後啲芝士仲可以拉到絲🫣🥢滷肉飯(細)雖然我哋只係嗌咗個細嘅滷肉飯,但係我想講佢細份已經好大碗。我哋兩個人最後都係食唔晒。不過佢個滷肉飯係好好食,我覺得嚟到點都要嗌一碗細嘅試吓🤪🥢經典滷味拼盤呢個拼盤入面有豬耳 豬大腸 豆乾 海帶同埋滷蛋呢碟真係好大份🫢 兩個人都食唔晒不過就同我想像中嘅滷味拼盤有少少唔同 唔知呢個係地道啲定係點呢?
員工竟然都係講普通話,不過就唔知係咪真係台灣人喇🤣🤣🤣

🥢芝士肉鬆蛋餅
自從喺台灣食早餐食過蛋餅之後,真係返唔到轉頭
佢呢度個蛋餅都好正!外面係脆嘅,然後啲芝士仲可以拉到絲🫣

🥢滷肉飯(細)

🥢經典滷味拼盤
呢個拼盤入面有豬耳 豬大腸 豆乾 海帶同埋滷蛋
呢碟真係好大份🫢 兩個人都食唔晒
  • 起司肉鬆蛋餅
2024-02-05 200 views
【大角咀•老厝邊】@laocuobian.hkππππππππππππππππππππππππππππππ大角咀特色台式料理小店裝修格局佈置細心有滿滿嘅台灣風情香蔥油乾拌麵 42$三杯雞蔥油乾拌麵 58$起絲肉鬆蛋餅 40$九層塔蛋抓餅 40$古早味冬瓜茶 18$口感和味道都非常獨特。香蔥油乾拌麵以新鮮的香蔥和香氣四溢的油拌麵的搭配,味道鮮美;三杯雞蔥油乾拌麵則以三杯雞獨特的香料調味,讓整道菜色更加香濃;起絲肉鬆蛋餅有著酥脆的外皮,和鬆軟的內餡,讓人愛不釋口;九層塔蛋抓餅則以新鮮的九層塔增添香氣和口感;古早味冬瓜茶則是鼓勵人心的清爽茶飲,讓人在炎熱的天氣中找到片刻的舒暢。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 198✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#大角咀美食 #老厝邊 #web3大角咀老厝邊大角咀埃華街92號地舖
【大角咀•老厝邊】@laocuobian.hk

#大角咀美食 #老厝邊 #web3大角咀
老厝邊
大角咀埃華街92號地舖
2024-02-02 125 views
台灣野不嬲都係my favourite ,試過唔同鋪頭,今晚就到呢間係大角咀,共有3間分店的老厝邊,重拾台灣味道。環境有唔同台灣景點圖片,連播歌都充滿台灣味🎵🎵🎶🎶香炸花枝丸$34店舖好細心咁幾丸1分為2,可以細細啖慢慢享受。花枝丸入口好香,新鮮熱辣之餘又夠惹味,入口食到粒粒花枝,唔會似食緊面粉咁,食到停唔到口。三杯雞扒便當$72去台灣必食三杯雞,係香港都要試下,雞肉唔會有雪味,肉質嫩滑,九層塔味道唔算好出,整體味道屬於偏甜,送飯好岩,而且有2大去超級抵食!便當仲包半隻滷水蛋同配菜,今次就有大豆芽、翠玉瓜同炒粉絲,簡直係超值,食完飽到捧住個肚出黎。📌老厝邊(大角咀)地址:大角咀埃華街92號地鋪評語食物性價比高店員有禮好客友善環境有台式風格🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram

香炸花枝丸$34

三杯雞扒便當$72

📌老厝邊(大角咀)
地址:大角咀埃華街92號地鋪

評語
食物性價比高
店員有禮好客友善
環境有台式風格

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#老厝邊 #大角咀 #三杯雞 #花枝丸 #台式料理 #台灣味道