2023-06-03
#pb食在大圍 大圍新開茶館 延續「想爺爺」精神🍵New Cafe Alert 🚨✨大圍最近新開左間茶館 延續觀塘「想爺爺」嘅精神 提醒大家「珍惜現在,記得過去,憧憬未來」🥰 新店裝修以木系為主 個vibe幾舒服😍 座位分左三部分 包括Bar枱、四人枱、圓枱 座位之間比較逼🤪 我星期日去排左6張枱 等左大約30分鐘就有位 唔算太耐👍🏻.新店希望推廣原茶文化 有好多款精品原茶選擇 仲有其他飲品 例如Tea Latte、Tea Soda等😍 食物方面 每日都會有幾款甜品 另外仲有主食、刈包等鹹食😋🔹香煎雞胸·米形粉🐣推介❤️ 雞胸好嫩滑 好好食😋 米形粉調味有少少似譚仔湯底 幾惹味🤪 會有不停食嘅衝動👍🏻🔹酒釀雪燕桂花丸子🌸傳統嘅上海甜品👍🏻 擺盤加左好多花花好靚😍 小丸子口感軟糯 唔算好煙韌🥰 整體酒味好濃 唔係清甜個種🤪🔹茉莉花茶青提戚風蛋糕🍰推介❤️ 戚風蛋糕口感好鬆軟😋 第一啖食到微微茉莉花茶香 然後就食到一粒粒青提嘅甜味😍 兩種味夾埋好清新、好輕盈👍🏻🔹大白兔年奶香白茶🍵🔹冷泡青蔘烏龍茶🥃對茶嘅認識唔多 所以唔多講啦🤪 不過覺得呢兩款茶都唔錯👍🏻.整體✨ 木系裝修令成個vibe好re
大圍新開茶館 延續「想爺爺」精神🍵
New Cafe Alert 🚨✨
🔹香煎雞胸·米形粉🐣
🔹酒釀雪燕桂花丸子🌸
🔹茉莉花茶青提戚風蛋糕🍰
🔹大白兔年奶香白茶🍵
🔹冷泡青蔘烏龍茶🥃
對茶嘅認識唔多 所以唔多講啦🤪 不過覺得呢兩款茶都唔錯👍🏻
整體✨ 木系裝修令成個vibe好relaxing 不過座位之間比較逼 假日去到預左要等位🤪 主食、蛋糕質素唔錯😍 對茶嘅認識唔多 不過試左兩款茶都唔錯👍🏻
老去茶事 (大圍)
大圍積信街77-81號積善樓地下B號舖