真材實料,30蚊樓下有4粒大大粒鮮蝦雲吞同碱水麵,熱辣辣,又有得坐,冷氣又夠,不錯不錯仲有枝裝可樂/芬達/忌廉,玻璃枝裝真係好飲啲姐姐反應又快,上菜都快,最啱趕時間食又可以寫紙仔入箱,唔強逼嘟安心出行
真材實料,30蚊樓下有

仲有枝裝可樂/芬達/忌廉,玻璃枝裝真係好飲啲

姐姐反應又快,上菜都快,最啱趕時間食

又可以寫紙仔入箱,唔強逼嘟安心出行
2021-02-16 278 views
昨日去老友家大圍拜年,行左大大個運,都唔知食咩,最後揀左「老表」食雲吞面,雲吞面店無估唔無牛筋腩,反而有豬潤,即管試試,單併;26、雙併;33、三併:唔記得🤣#鮮蝦雲吞 大大粒,皮薄,無雪味,兩至三粒大蝦,多汁👍👍👍#豬潤 煮得剛剛好,滑而不鞋,無腥味,好食過維x好多👍👍👍#湯底 湯底是雲吞面的靈魂,可惜欠缺大地魚鮮味,失色了👍
#鮮蝦雲吞 大大粒,皮薄,無雪味,兩至三粒大蝦,多汁👍👍👍
#豬潤 煮得剛剛好,滑而不鞋,無腥味,好食過維x好多👍👍👍
#湯底 湯底是雲吞面的靈魂,可惜欠缺大地魚鮮味,失色了👍

2020-02-17 802 views
晚上回到大圍已晚,想食點麵,來到了老表,發現上一次來已經十年前。記得本來的位置不是這邊,也記得他的雲吞麵叫自己做細蓉,想必大圍街坊都認識的店。以前價錢優惠,現在也在合理範圍內。我知道大圍近年租金不便宜,維持在這價格,也許賺的不多。點了魚餅,雲吞河。魚餅是煎鯪魚餅,就像阿媽餸,街市買的魚肉煎成,調味重麻油胡椒,生粉多,彈而不爽。雲吞自家制,肉餡可以但蝦太霉,三兩隻,有點失望。河粉太粗。辣椒油也是普通貨色。整體而言,記得以前是量大實惠,說不上好味,反正不差。今天是失望的,湯底也重味精,麵底偏少,各種也不如意,但三十元有找的麵也不多了,宵夜來過過口癮也可考慮。

雲吞自家制,肉餡可以但蝦太霉,三兩隻,有點失望。
河粉太粗。
辣椒油也是普通貨色。
2019-07-08 597 views
做完yoga同閨蜜share一個牛肉麵加鮮蝦雲吞, 加一人一杯豆漿做宵夜。幼麵好爽口, 牛肉好稔,好大塊, 雲吞好大隻入面有原隻蝦肉, 超滿足😋😋😋豆漿好有豆味, 好飲👍🏻但個麵嘅湯底太咸, 食完要係咁飲野先解到口渴嘅感覺🙊

豆漿好有豆味, 好飲👍🏻
但個麵嘅湯底太咸, 食完要係咁飲野先解到口渴嘅感覺🙊