2023-03-27 906 views
因在附近工作,食過幾次這間餐廳的金菇肥牛飯,實在很好吃,感受到濃郁的日式燒汁為這道菜增添了不少特色,價格為$42,絕對物超所值。👍🏻金菇肥牛飯這道金菇肥牛飯是餐廳的招牌菜式,選用了新鮮的金菇和美味的肥牛,再搭配上獨特的日式燒汁,口感豐富,令人陶醉。$42的價格在品嚐過後,物有所值,絕對是一道值得推薦的美食。菜式選擇多除了金菇肥牛飯以外,這家餐廳的菜單上還有許多其他美食供選擇,幾乎所有你能想到的菜式都能在此品嚐。而且這些佳餚都是店主親自操刀,看得出店主技藝及用心。店外環境惡劣然而,這家餐廳的戶外衛生環境較為欠佳,周邊街坊的素質亦略顯不足,有時會看到有人隨地吐痰。

👍🏻金菇肥牛飯

菜式選擇多

店外環境惡劣

2023-03-27
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$40 (Dinner)
  • 金菇肥牛飯
  • 魚香茄子飯
2022-10-14 799 views
早上11點至2:30前送嘢飲,凍奶茶加兩蚊推介土豆鰻魚汁汁炒豬頸肉飯/魚香茄子拼土匪雞翼飯/豉汁蒸䱽魚多辣椒飯🌶️多蔥好食/金菇肥牛拼土匪雞翼飯好好食😋大多數$50樓下埋單,過咗2:30後嘢飲要加$8~平民小食平靚正,好抵食
早上11點至2:30前送嘢飲,凍奶茶加兩蚊
平民小食平靚正,好抵食
2020-04-03 2096 views
第一次叫過叫日式燒汁雞扒飯配糖心蛋、$32滑蛋叉燒飯(d 蛋好滑)、$36朱扒飯(有兩塊大朱扒)、金菇肥牛飯(配埋d 汁好味)、朱扒炒烏冬(紅椒洋蔥等配料都炒得好味)、$38糖醋排骨飯都好好味整係講個白飯都吾錯呀,叫多飯都得食物都係即叫即整,所以要等10mims左右價錢公道,平均都係$32-$40 左右有心、良心小店、有禮貌、用心製作去左e 間腸粉皇小店食左幾次,已經認得我,會叫我「令仔,收工拿?」覺得老板都好親切
第一次叫過叫日式燒汁雞扒飯配糖心蛋、
$32滑蛋叉燒飯(d 蛋好滑)、
$36朱扒飯(有兩塊大朱扒)、
金菇肥牛飯(配埋d 汁好味)、
朱扒炒烏冬(紅椒洋蔥等配料都炒得好味)、
$38糖醋排骨飯都好好味

整係講個白飯都吾錯呀,叫多飯都得

食物都係即叫即整,所以要等10mims左右

價錢公道,平均都係$32-$40 左右

有心、良心小店、有禮貌、用心製作

糖醋排骨飯
滑蛋叉燒賣飯
金菇肥牛飯
朱扒炒烏冬
燒汁雞扒燒
朱扒飯
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
糖醋排骨飯
滑蛋叉燒賣飯
金菇肥牛飯
朱扒炒烏冬
燒汁雞扒燒
朱扒飯
糖醋排骨飯食落去有幸福的感覺、甜甜的很像吃緊棉花糖、再配埋凍檸茶十分之好食,好食味道比5粒星,份量多,又可以多飯。建議加雙蛋。金菇肥牛飯一定必食,因為味道很好,肥牛有牛嘅味道,金菇也很多,再配埋凍檸茶或者凍奶茶食落去味道會令你再食。建議加蛋同午餐肉。所有飯一定要加蛋/午餐肉,是十分之配,蛋加3蚊,午餐肉加5蚊!注:早上11點至2點半都會送汽水/凍飲,這間是平民美食,師傅整食物水準比很多餐廳好👍🏻

2019-08-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
  • 金菇肥牛飯,梅菜扣肉飯,咖喱牛腩飯,日式雞扒飯
2019-05-22 931 views
✨中女獨食難肥日誌 ✨又黎小店食好野😋今次過了午飯時間過來,天氣涼涼的坐戶外也舒適,可惜醉雞翼賣售罄😢好吧可以試下其他!..韓式炸雞翼飯 $34 +$8凍飲 +$5溏心蛋共$47仍然係好抵食!好抵食!真係好抵食!4大隻炸雞翼鮮炸熱辣辣,但不會炸得乾身,中間仍有肉汁,香滑美味😋韓式醬汁甜甜辣辣,配上紫菜,好好送飯!溏心蛋仍然係超高水準,中間流心,蛋冇腥味淡淡甜味,超好味❤️
✨中女獨食難肥日誌 ✨

韓式炸雞翼飯 $34 +$8凍飲 +$5溏心蛋共$47

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$47 (Lunch)
  • 溏心蛋
  • 韓式炸雞
2019-03-12 339 views
中女獨食難肥日誌#腸粉皇 #葵涌美食 #小店 #私心推介唔係地膽帶路真係唔識搵到黎,每樣食物都好有心煮既小店!超值街坊價,高質兩送飯,包你食過返尋味難怪食飯時間好多學生街坊幫襯呢!醉雞翼肉燥飯 $35包飲品醉雞翼做到好入味,少少花雕酒味,肉爽味香,仲有三大隻,真係好抵食!肉燥好餸飯,不太肥,仲送半隻溏心蛋!仲送幾棵西蘭花超滿足滑蛋蝦仁香茅豬扒飯 $35包飲品睇相都知滑蛋超滑有蛋香,蝦仁都唔少,熱辣辣上菜,撈飯食一流!香茅豬扒大大塊,配上個甜辣汁味道特別,好開胃!溏心蛋 $13兩隻中間流心,香甜美味抵食呀!感覺家庭式經營,每樣食物用心製作,店家好好人,小店真係要多多支持
中女獨食難肥日誌
#腸粉皇 #葵涌美食 #小店 #私心推介
唔係地膽帶路真係唔識搵到黎,每樣食物都好有心

醉雞翼肉燥飯 $35包飲品

滑蛋蝦仁香茅豬扒飯 $35包飲品

溏心蛋 $13兩隻

$40 (Lunch)
  • 醉雞翼
  • 溏心蛋
  • 滑蛋蝦仁
2018-03-24 1144 views
今次我系第一次寫食評,我本身系call ubereats,但Ubereats遲遲都吾去接單,打去餐廳佢地都話好少咁遲都冇接單,差不多一個鐘都冇去接,打去Ubereats問,一時又話7分鐘後到一時又話2分鐘,之後又話到左,但餐廳都話未到,餐廳整左等到d野食都凍左,餐廳好好人當知道Uber話真系會有人來接單再幫我整多份新鮮既粉腸同蒸米粉,雖然最後由落單到收到要一個半鐘,d腸粉好好味😋😋😋佢地個辣菜莆都好好食😋下次有機會會直接去餐廳食新鮮
Delivery
2017-08-19 979 views
呢到終於裝修好,咁岩今日又冇食早餐,難得有機會可以一試,叫左整腸粉加薏米水,腸粉係即刻整, 大約三分鐘整好, 都算好滑,如果豉油甜小小,應該會更加好, 另外薏米水好清甜,味道剛好,
2017-08-15 509 views
腸粉即拉即食,新鮮。 小食首選、值得推介。新開張,環境整潔,服務也不錯,價錢合理。近街市,街坊小食、必試。聽聞又是一個創業廚神的新店,難怪能把普通的即拉腸粉做出水準💪🏻
腸粉即拉即食,新鮮。 小食首選、值得推介。

新開張,環境整潔,服務也不錯,價錢合理。

近街市,街坊小食、必試。

2017-08-15 407 views
早兩日剛剛經過呢度 又肚餓 見到呢間有即拉腸粉 幫襯下 都幾好食 價錢又唔貴 值得推介 在這些地方很小有即拉腸粉 而且店員很有禮貌 下次再來呢度一定再幫襯 最啱我啲孤寒又喜歡食野既人