2024-07-19
喺工廈搵到呢間唔顯眼嘅餐廳,沿指示而進,估唔到入面咁涼爽,原來天花板裝咗幾把大風扇,令到空氣流動唔會淨係焗住啲冷氣,灰綠嘅牆身,配合埋一系列有趣嘅掛圖,個presentiation真係唔多似一間茶記噃。環境舒適加咗兩分印象分,當然,食物質素先至係關鍵,叫了公司三文治,凍檸茶。公司三文治份量足,雞扒有肉汁唔乾柴,蕃茄青瓜都新鮮,對我嚟講最緊係麵包,多士夠脆夠熱而且烘得好均勻,至於凍檸茶呢,茶底夠濃唔澀口,好滿意👍🏻。躲開堆積如山嘅工作,吃著明明係「港式」嘅公司治,卻彷彿去咗間Cafe好Chill咁品嘗緊一份好decent嘅sandwich,肚子和心靈都立時滿足到。Indeed, man should not live for work, it’s time to treat yourself better.