2019-05-10 489 views
自從搬家後,已經很少在建生出沒,不過偶爾也會回來這裡緬懷一番。起初想在樓下吃米線的,可是看到三十多個人等入座,馬上被嚇倒。雖然我有的是時間,但是肚皮不能等,寧願轉戰樓上吃小食。芝麻仔store和番尋味小食料理可謂街坊小食老店,已開業十多年,所賣小食風格差不多。今次我就光顧芝麻仔store的天婦羅炸蝦和天婦羅炸蟹棒,店員姨姨很貼心,怕天婦羅不夠熱再稍稍油炸。個人覺得炸蟹棒蠻不錯,比竹簽還要長,滿多蟹肉的,可是炸蝦粉漿過厚,不太吃到蝦肉的彈性,說真的有點失望,下次只吃炸蟹柳就好了。

TakeAway
$25 (Lunch)
2010-03-26 336 views
同男朋友黎掃街啦又!生菜魚肉牙我地今次食佢有SIZE俾你揀;我地揀左7蚊果隻;幾好味喎!!魚肉又幾彈牙;菜又仲爽口O既!!細細間小食店;7蚊雞我又覺得幾抵食!!仲有好多炸物果D架!薯條都吾錯 =)下次黎試埋其他野先!
同男朋友黎掃街啦又!生菜魚肉牙我地今次食

佢有SIZE俾你揀;我地揀左7蚊果隻;
幾好味喎!!魚肉又幾彈牙;菜又仲爽口O既!!
細細間小食店;7蚊雞我又覺得幾抵食!!
仲有好多炸物果D架!薯條都吾錯 =)
下次黎試埋其他野先!
$3.5 (Last Night Supper)