2024-12-23 1406 views
與朋友到體育員試新店,見到依間花甲賣過下廣告,決定試下,點知一試便中伏!鮮花甲粉 x1 $69,另一朋友叫蓮藕肉餅拼花甲粉 x1 同樣$69;驚奇發現鮮花甲粉 花甲數量 8隻蓮藕肉餅拼花甲粉 花甲數量 10隻;同樣價錢唔同質量,現場即時問店員咩回事,店員回覆每份花甲8-10隻唔覺得有問題。😧我即場無言以對。未有當自己買了個教訓,下次不會再試。 望各位有意光顧此店時,見到此帖請謹慎選購。 味道一般全程變左$69食粉絲。環境同衛生都與此店無關,固分數高d🥲。建議其他人食同層其他店舖。

驚奇發現
鮮花甲粉 花甲數量 8隻
蓮藕肉餅拼花甲粉 花甲數量 10隻;

2024-12-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$69 (Lunch)
今日去咗啟德零售館一號,肚餓去咗樓上個food court食野,見到大排長龍好多人食呢間,我就排隊試下,排咗15分鐘終於到我落單,點咗三款食物。雖然好多人但係食物都算快出餐。算係不錯的選擇。特登上黎幫佢評分👍🏻👍🏻👍🏻1)蠔仔花甲粉絲推薦非常之好食,特別係豪仔,先甜又肥美🤣下次我會試下鮑魚2)蒜蓉焗蠔正常水準味道,抵食同埋都好大件,我揀咗79蚊四隻已經好滿足3)蒜蓉茄子原隻茄子焗蒜蓉唔錯,必食啲食物唔算太辣,粉絲煲酸辣都等於小辣,如果唔食得辣就記得走辣

1)蠔仔花甲粉絲
推薦非常之好食,特別係豪仔,先甜又肥美🤣下次我會試下鮑魚

2)蒜蓉焗蠔
正常水準味道,抵食同埋都好大件,我揀咗79蚊四隻已經好滿足

3)蒜蓉茄子
原隻茄子焗蒜蓉唔錯,必食

孜然蒜蓉焗茄子
鮮蠔仔花甲粉
蒜蓉焗蠔
孜然蒜蓉焗茄子
鮮蠔仔花甲粉
蒜蓉焗蠔
  • 蠔仔花甲粉絲
2024-12-22 943 views
週日到新開的啓德購物館行街,順便在food court 食晏,見到這間比較多人排隊,叫了一個花甲蟶子米線和花甲蠔仔米線,一碗是魚湯,另外一碗加了酸辣。米線和湯都是用錫紙包住,可以保存溫度,魚湯比較清淡,應該冇加味精,個人覺得加了酸辣的湯底比較好味,花甲都算新鮮,整體都不錯。

花甲米線
花甲米線