Restaurant: 茶星人 (海港中心)
Info:

📍 茶星人(海港中心1樓101舖)茶星人🫢茶星人🫢係我最愛既台式手搖飲品店!係港鐵{會展站}新開左一間茶星人❣️店鋪細細,但具有浪漫感望住維港海景暵手搖飲品🥤🔸 皇牌燥檸石里香手打檸檬茶口感爆檸味道👅散發住一種清新嘅百里香令整杯檸檬茶再昇華~檸檬香加石里香果然係一個不錯既配搭!🔸黑糖波霸炭燒奶茶滿滿「幸福感」❣️茶底夠濃厚超喜歡他們家的黑糖珍珠黑糖味很濃,口感Q彈喜歡吃珍珠的一定要點來嚐嚐。🔸手工芋泥烏龍鮮奶第一啖已經飲到濃厚嘅芋泥味這次點的是無糖能感受到清爽的茶香可以嚐到淡淡的烏龍香味喝起來也不會苦澀茶加3.6鮮奶係最好既配搭係每日限量,快啲過黎飲了👍🔸火龍燕窩撞椰奶每飲一啖都食到充滿骨膠原嘅燕窩好滿足🥰新鮮嘅火龍果撞椰奶反而平衡左椰奶既椰香味突岀鮮甜火龍果既鮮甜😚
📍 茶星人(海港中心1樓101舖)
茶星人🫢茶星人🫢
係我最愛既台式手搖飲品店!
係港鐵{會展站}新開左一間茶星人❣️
店鋪細細,但具有浪漫感
望住維港海景暵手搖飲品🥤

🔸 皇牌燥檸石里香
手打檸檬茶口感
爆檸味道👅散發住一種清新嘅百里香
令整杯檸檬茶再昇華~
檸檬香加石里香果然係一個不錯既配搭!

🔸黑糖波霸炭燒奶茶
滿滿「幸福感」❣️
茶底夠濃厚
超喜歡他們家的黑糖珍珠
黑糖味很濃,口感Q彈
喜歡吃珍珠的一定要點來嚐嚐。

🔸手工芋泥烏龍鮮奶
第一啖已經飲到濃厚嘅芋泥味
這次點的是無糖
能感受到清爽的茶香
可以嚐到淡淡的烏龍香味
喝起來也不會苦澀
茶加3.6鮮奶係最好既配搭
係每日限量,快啲過黎飲了👍

🔸火龍燕窩撞椰奶
每飲一啖都食到充滿骨膠原嘅燕窩
好滿足🥰
新鮮嘅火龍果撞椰奶
反而平衡左椰奶既椰香味
突岀鮮甜火龍果既鮮甜😚

2023-12-10 42 views
✨黑洞朱古力🍫外表好吸引🤩🤎係全啡🤎我地係嗌全糖,但飲落唔會好甜,朱古力+奶亦都好濃郁。飲到最後先發現有朱古力脆,啲脆脆幾好食😋。❄️天氣凍返唔想飲凍飲,都有得轉HOT㗎☕️✨黑糖波霸碳燒奶茶🧋有啲黑糖掛一掛壁,成杯茶同珍珠有淡淡黑糖香🖤珍奶嘅茶好濃郁,結合埋豐富嘅奶香,變得獨特而唔會好死甜👌🏻珍珠唔粉碎嘅,口感上就係微微煙韌,幾好咬😁✨奇亞籽火龍果🩷飲手搖飲料唔一定飲好high calories嘅~都可以試下高纖低卡嘅飲品😙😙我估應該有茶底,不過唔會話好濃茶味~幾解渴又有飽肚感👍🏻✨芝芝芒芒🥭就係芒果沙冰再加芝士奶蓋💛💛芒果沙冰好綿密,一啲都唔酸,甜甜地,有淡淡嘅芒果香🥭最頂有我最愛嘅芝士奶蓋😋,鹹鹹地,好順滑~✨手工芋泥烏龍鮮奶見到好似冇叫鮮奶,奶茶同鮮奶之間就選咗鮮奶🥛。呢杯芋奶好多芋泥,芋泥好香,同奶好夾👍🏻,吸每一啖都覺得滿足😙😙
✨黑洞朱古力🍫

✨黑糖波霸碳燒奶茶🧋

✨奇亞籽火龍果🩷

✨芝芝芒芒🥭

✨手工芋泥烏龍鮮奶
🍴位於灣仔既茶星人係一間台式飲品店。位置係海港中心,係會展站A3出口行大概3-5分鐘左右就到,店舖外面仲有枱凳,嘆住茶仲可以欣賞到灣仔碼頭既維港靚景💕今次我地一口氣試左5杯飲品,絕對值得同大家分享😍🍹爆檸百香果 (💰$33)呢杯絕對值得推薦,呢排最hit既手打檸檬茶。佢融入手打檸檬茶既元素檸檬味超香再加入我最鍾意既百香果,酸酸甜甜超好飲呀😍💯🍹皇牌爆檸石墨香 (💰$35)呢杯既檸檬味再重啲,突顯到檸檬既苦澀味,雖然冇左百香果既酸甜味,值得一提既係用人手一下一下咁盅爛咖,同平日飲開既檸檬茶完全唔同既體驗😎🍹楊枝甘露 (💰$40)平時出街叫糖水真係叫得多,但飲既好飲真係第一次,奶味香濃,仲有爆珠係底,煙煙韌韌好有咬口,但今次我揀左正常甜有少少偏甜左少少,大家可以按照自己既喜好調整💕🍹水果大爆炸 (💰$35)水果茶相信對大家都唔會陌生,而我都係水果茶既fans,每次去台灣都一定會飲,中意佢酸酸甜甜好清新又唔會甜到漏,飲一杯都唔會滯呀🤭🍹黑洞朱古力 (💰$33)如果大家唔飲我係茶控既話我會推薦你哋飲呢杯黑洞朱古力🍫佢香濃好厚既朱古力味奶味較得岩岩好仲有朱古力碎係底,口感好豐富😋📍HKG 茶星人
🍴

🍹爆檸百香果 (💰$33)

🍹皇牌爆檸石墨香 (💰$35)

🍹楊枝甘露 (💰$40)

🍹水果大爆炸 (💰$35)

🍹黑洞朱古力 (💰$33)

📍HKG
茶星人 (海港中心) (灣仔)
灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖

-聽聞灣仔會展站海港中心開左一間新嘅「茶星人」👽,今日岩岩好約左屋企人喺附近食飯,於是一同前往享受飯後茶飲時光💕今次佢哋推出左多款特調飲品,每一款都好想試😍我地最終嗌左三款唔同系列:🫧 黑糖波霸厚芝奶(700ml $38)📝評分:9/10平時我飲奶茶類飲品都嗌開半糖,但呢一款完全唔需要,原本嘅甜度已經恰到好處。奶味濃郁,配搭厚厚嘅芝士奶蓋同大大粒珍珠,比例剛剛好,可以飲晒所有材料~雖然係凍飲,但唔多冰塊,好良心👍🫧 手工芋泥烏龍鮮奶(700ml $38)📝評分:9/10鮮奶同芋泥一直都係perfect match,但整得好飲卻又好考功夫。呢杯嘢飲入面嘅芋泥口感細膩順滑,又可以嚐到芋頭嘅少少顆粒感,真材實料,十分滿足😌鮮奶香醇濃郁,平時好少飲鮮奶嘅我都忍唔住飲晒成杯🙈🫧 RedBull芝芝百香蘋果(700ml $38)📝評分:10/10呢杯特飲屬於佢哋嘅聯乘系列,係最出乎意料嘅一款~第一次飲Redbull溝其他材料嘅飲品,冇諗到咁夾。第一啖RedBull嘅味道衝擊味蕾,再黎就係百香果嘅香氣蔓延開,加上淡淡嘅蘋果清香🌿攪勻之後再飲,鹹香芝士奶蓋昇華左成杯嘢飲,連Auntie都飲到讚不絕口🥰

🫧 黑糖波霸厚芝奶(700ml $38)
📝評分:9/10

🫧 手工芋泥烏龍鮮奶(700ml $38)
📝評分:9/10

🫧 RedBull芝芝百香蘋果(700ml $38)
📝評分:10/10
呢杯特飲屬於佢哋嘅聯乘系列,係最出乎意料嘅一款~第一次飲Redbull溝其他材料嘅飲品,冇諗到咁夾。第一啖RedBull嘅味道衝擊味蕾,再黎就係百香果嘅香氣蔓延開,加上淡淡嘅蘋果清香🌿攪勻之後再飲,鹹香芝士奶蓋昇華左成杯嘢飲,連Auntie都飲到讚不絕口🥰問左先知,原來Auntie一早就已經係「茶星人」嘅Fans☺️

🪐呢間鋪頭我絕對會再次探訪,因為仲有好多令人驚喜嘅飲品未試呀~!好想飲晒每一款😽🫶🏻
小編之前去會展站附近返工😌 成班人柴娃娃好開心🤣🤣 然後發現會展站附近開咗茶星人👻 小編以前成日都飲茶星人😍 最近仲出咗好多款新出嘅嘢飲👻.🐷火龍燕窩撞椰奶 🥥呢杯係店裡面新推出嘅~ 非常滋補! 因為每一杯都加左一樽嘅白蘭氏燕窩 用上真材實料架~ 加上椰奶鮮香滑順 同埋火龍果+燕窩好有嚼勁🥥😋.🐷黑糖波霸厚芝奶
奶味濃郁 加埋彈牙嘅珍珠 真係飲到停唔到口 厚芝奶加埋黑糖嘅組合 真係無敵🤤🍦.🐷手工芋泥烏龍鮮奶
呢杯手工芋泥烏龍鮮奶真係好特別 烏龍茶同芋泥嘅結合 味道好平衡 芋泥多到不得了!!!! 口感仲好滑順.🐷水果大爆炸
如果你鍾意飲果茶 一定要試下呢杯水果大爆炸 成杯都有新鮮水果 仲可女人飲到滿滿嘅果肉同果粒 超開胃 口感又豐富 🍓🍊.🐷爆檸芒果
呢杯爆檸芒果真係好解渴 檸檬同芒果嘅組合 酸酸甜甜 飲完之後仲有一種Fresh Fresh嘅感覺🍋🥭😍.🐷皇牌爆檸石里香呢杯真係超特別~ 檸檬同檸檬皮嘅香氣 飲落去好開胃 而且仲有驚喜嘅石里香 香得黎又唔會太OVER 非常解膩膩🍹🍋✨..如果大家喺附近返工 可以直接透過WhatsApp自取落單 咁就可以放lunch或者放工之前叫定 然後一
🐷火龍燕窩撞椰奶 🥥
🐷黑糖波霸厚芝奶
🐷手工芋泥烏龍鮮奶
🐷水果大爆炸
🐷爆檸芒果
🐷皇牌爆檸石里香
如果大家喺附近返工 可以直接透過WhatsApp自取落單 咁就可以放lunch或者放工之前叫定 然後一落去就攞到👻 非常方便🤣

除此之外 茶星人而家已經登陸唔同嘅平台都可以落單 🤣

每日七點前 訂 第二日嘅飲品 仲可以有九折優惠😍

呢間茶星人非常之就腳 一出地鐵站基本上已經搵到👻 所以真係附近打工仔嘅福音😉😋 如果大家去開灣仔會展呢一邊返工真係正呀😋
茶星人 (海港中心)
📍灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #港島 #港島好去處 #港島美食 #灣仔 #珍奶 #台式飲料
TakeAway
📍茶星人 - 會展站原來灣仔間茶星人結業之後,喺會展站開返啦🥳新店位置仲方便咗我公司,喺會展站A3出口步行唔駛1分鐘就到達⏰️以後下午茶三點三有著落啦😋我哋都趁佢新開業試試佢先🎉🧊黑糖波霸厚芝奶 (700ml)層芝奶好厚🧀咸咸香香好好味!波霸珍珠煙韌好有咬口😬黑糖甜甜的配搭芝奶一齊飲又幾好味喎👍🏻🧊皇牌爆檸石里香 (700ml)青檸味好香😋飲落味道好清新!仲有粒粒檸檬果肉增加唔少食趣🍋酸酸甜甜好解渴!檸檬不宜浸泡太耐,記得買完要盡快飲用先唔會變苦味呀🤣!🧊火龍燕窩撞椰奶 (500ml)紅火龍果肉好多😳飲每啖都可以啜到紅火龍果果肉!燕窩撞椰奶夠晒滋補養顏✨味道唔太甜岩晒公司啲女同事,佢地仲話飲完靚爆鏡添呀🪞🔥黑洞朱古力 (500ml)呢杯絕對係我嘅Favourite❤️朱古力超!級!香!濃!有黑朱古力嘅味道,但冇澀味配搭出香滑又香濃嘅朱古力🍫而家天氣涼涼地嘆返杯熱朱古力係幾咁幸福呢🥰🔥手工芋泥烏龍鮮奶 (500ml)*每日限量供應*芋泥控(我)每次都必叫嘅飲品🤤因為芋泥夠多配搭鮮奶夠香滑!芋泥大多數都攪拌成為泥狀😋仲有少量芋頭顆粒增加咬口豐富口感😚味道唔太甜岩晒我好好味👍🏻鋪頭位置前面有啲
📍茶星人 - 會展站

🧊黑糖波霸厚芝奶 (700ml)

🧊皇牌爆檸石里香 (700ml)

🧊火龍燕窩撞椰奶 (500ml)

🔥黑洞朱古力 (500ml)

🔥手工芋泥烏龍鮮奶 (500ml)
*每日限量供應*

鋪頭位置前面有啲座位可以飲住野坐低傾下計🥂望住個維港chill下都幾心曠神怡☺️店員好好禮貌手調飲品即叫即整夠晒熱誠✨無論下午茶定係放工後同朋友吹水👯🏻‍♀️都係一個唔錯嘅選擇👍🏻

📍茶星人 (海港中心)
灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖
新開嘅茶星人係灣仔會展附近返工人嘅福音!附近一帶咖啡店唔少,但珍珠奶茶真係要行出去灣仔先有,所以呢度開左之後中午時間都好多人買勁受歡迎😌 今次係Openrice落左單行落去就啱啱好攞得!之前係第二間茶星人試過同款野飲但係個陣覺得唔知係茶底定係珍珠有都浸怪味,搞到我有一段時間都無飲茶星人😂 因為我都真係幾鍾意碳燒味,今次俾多次機會,好彩今次係好飲嘅!叫左微糖但奶茶依然幾甜,下次可以揀無糖🥹 鍾意佢奶茶微微嘅碳燒味,珍珠嘅煙韌度煮得啱啱好,下次可以試埋佢出名嘅水果茶😌

碳燒奶茶加珍珠
2023-10-31
TakeAway
$30 (Lunch)
碳燒奶茶加珍珠