Restaurant: 茶星人 (海港中心)
Info:

2024-09-05 63 views
茶星人嘅飲品選擇多 特別推薦純茶 大大杯有香濃 減緊磅嘅朋友仲可以加蘆薈 仙草 寒天嘅配料 當然最好飲一定係加芝士奶蓋 仲有唔同嘅手打檸檬茶系列 甚至而家流行嘅爆趣朱古力飲品杯都有 性價比高!今次我飲嘅兩杯係石里香+蘆薈 同炭焙烏龍 +仙草❤️
今次我飲嘅兩杯係石里香+蘆薈 同炭焙烏龍 +仙草❤️
2024-09-04 91 views
甚麼爆檸石里香!?聽個名以為有幾勁……唔知飲乜好,諗住近近地買杯檸茶應該好穩陣,點知賴晒嘢呢杯野完全冇檸檬味,茶味都唔出,$35買一杯水,簡直係嘥錢…..仲要等左15分鐘
甚麼爆檸石里香!?聽個名以為有幾勁……
唔知飲乜好,諗住近近地買杯檸茶應該好穩陣,點知賴晒嘢
皇牌爆檸石里香
~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ 望住維港景嘆奶茶今次飲翻真係超超超驚喜😭!! 畢竟都頗耐無飲過ETEA至於減肥….都係等我飲埋先….. 🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🟢 —— 手工芋泥烏龍鮮奶 $ 38|無糖芋泥控 認住 🫵🏻 呢杯每日限定 !!!芋泥佔咗成1/2杯, 又足料又真材實料😦飲落有綿密芋泥, 亦有粉糯香甜嘅芋頭粒搭配濃郁鮮奶, 口感豐富好飽肚 !!!🟢 —— 楊枝甘露 $40入面有爆多寒天、🥭芒果肉, 啖啖料椰奶香醇濃郁, 甜而不膩完全係楊枝甘露飲品版, 超級推薦 !!🟢 —— 黑糖波霸炭燒奶茶 $35|無糖煙韌控‼️一定一定要mark實佢‼️珍珠超Q彈有嚼勁, 黑糖香味濃郁突出無糖飲完都唔會膩, 甜度啱啱好Fairy覺得佢比唔少黑糖珍奶店仲出色🥹!!🟢 —— 皇牌爆檸石里香 $35|微糖近排檸檬茶咁hit, 茶星人出品當然要試~不愧係皇牌🥇🥇入口感覺好清爽檸檬味突出, 微糖亦唔會好酸搭配清香嘅石里香茶底🍃健康解渴一流!🟢 —— 黑洞朱古力 $33|微糖朱古力迷必叫!🍫味道極濃郁!絕對唔係低b假朱古力味而且掛壁效果好打卡able✨~🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀ
~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ 望住維港景嘆奶茶

今次飲翻真係超超超驚喜😭!!
畢竟都頗耐無飲過ETEA
至於減肥….都係等我飲埋先…..

🟢 —— 手工芋泥烏龍鮮奶 $ 38|無糖
芋泥控 認住 🫵🏻 呢杯每日限定 !!!
芋泥佔咗成1/2杯, 又足料又真材實料😦
飲落有綿密芋泥, 亦有粉糯香甜嘅芋頭粒
搭配濃郁鮮奶, 口感豐富好飽肚 !!!

🟢 —— 楊枝甘露 $40
入面有爆多寒天、🥭芒果肉, 啖啖料
椰奶香醇濃郁, 甜而不膩
完全係楊枝甘露飲品版, 超級推薦 !!

🟢 —— 黑糖波霸炭燒奶茶 $35|無糖
煙韌控‼️一定一定要mark實佢‼️
珍珠超Q彈有嚼勁, 黑糖香味濃郁突出
無糖飲完都唔會膩, 甜度啱啱好
Fairy覺得佢比唔少黑糖珍奶店仲出色🥹!!

🟢 —— 皇牌爆檸石里香 $35|微糖
近排檸檬茶咁hit, 茶星人出品當然要試~
不愧係皇牌🥇🥇入口感覺好清爽
檸檬味突出, 微糖亦唔會好酸
搭配清香嘅石里香茶底🍃
健康解渴一流!

🟢 —— 黑洞朱古力 $33|微糖
朱古力迷必叫!🍫味道極濃郁!
絕對唔係低b假朱古力味
而且掛壁效果好打卡able✨~

🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️

p.s. 會展站A3出口唔洗1分鐘就到😚好方便
但重點都係有正野飲 x 無敵大海景!!
得閒過黎坐低飲杯野…好chill~

✏️整體評分:#foodiefairy_4分
💸人均消費:$50以下
📍地點:茶星人 (海港中心) (灣仔)
黑洞朱古力
黑糖波霸炭燒奶茶
2023-12-12
$50 (Tea)
黑洞朱古力
黑糖波霸炭燒奶茶
今日食完飯經開灣仔,就同同事一齊買左茶星人嚟飲,為今年嘅大家加油🫠飲落果然名不虛傳,好足料又好飲☺️🍋皇牌爆檸石里香($35)呢杯係充滿着員工嘅汗水💦因為佢嘅檸檬係員工手打擠壓出嚟,令到成杯飲品充滿着好香嘅檸檬味!加上用石理香烏龍茶做茶底,飲落好清新提神😋🧊火龍燕窩撞椰奶($48)估唔到呢個Combination咁夾😍飲落有一粒粒嘅燕窩,加上淡淡的火龍果香味同椰奶味,飲吓飲吓好快就飲晒🙈值得一題,佢嘅椰奶好滑,果然係王牌🥰🥭芝芝芒芒($35)芝士同芒果永遠都係好夾嘅😋飲落芝士味好香濃,芝士奶蓋飲落亦有鹹香嘅感覺🧀芒果味亦都好甜,唔會覺得酸🍊係一杯好飲嘅芝士芒果奶蓋☺️🍊水果大爆炸($35)呢杯其實即係水果茶,但佢好足料,水果量好多,每樣都感覺好新鮮,飲落都唔會覺得太甜或者太酸,感覺啱啱好👍📍 茶星人 (海港中心) (灣仔)灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5人均消費💰:~$35-$48

🍋皇牌爆檸石里香($35)

🧊火龍燕窩撞椰奶($48)
火龍燕窩撞椰奶

🥭芝芝芒芒($35)

🍊水果大爆炸($35)

📍 茶星人 (海港中心) (灣仔)

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
人均消費💰:~$35-$48
TakeAway
火龍燕窩撞椰奶
話說同朋友們係銅鑼灣食完個lunch,沿海旁行下行下不經不覺就行到去會展站,最近又重投左手搖飲品嘅懷抱之中既我🥤離遠喺天橋位就見到有手搖店😍就9秒9衝左過去🏃🏻‍♀️~就係咁,意外發現咗一杯榮登左我近期心目中最好飲嘅手搖飲品之一❤️就係茶星人呢杯🥥火龍燕窩撞椰奶🥛🥹係超!級!有驚喜🥰-🥥火龍燕窩撞椰奶(500ml)/ $48 呢杯以火龍果,燕窩同埋椰奶mix既組合出嚟嘅口味原來係咁令人驚艷㗎❗️火龍果嘅微甜加上燕窩嘅咬口同埋仲有淡淡嘅椰奶香~順滑嘅口感,加上很美的紫紅色漸層💜🩷係一款色彩繽紛且令人驚艷嘅手搖飲品🥰如果想飲一杯口感輕盈滑順呢一杯一定要試試!個人近期最愛這一杯❤️不愧係茶星人其中一款王牌之一-🥭楊枝甘露(500ml) / $40鍾意食芒果嘅人點會少得楊枝甘露🤤濃郁嘅椰香帶點微酸配上粒粒芒果肉同埋柚子肉,口感豐富而又酸爽~飲上一口會令人心情愉悅der☺️如果想飲輕盈啲可以揀水果茶類~-🍯蜂蜜紅柚四季春 (700ml) / $33 推薦這杯!酸酸的又帶點茶香很解渴-🍊水果大爆炸 (700ml) / $35呢杯都唔錯,正常的水果茶~清新解渴之選茶星人其實仲有好多不同種類嘅飲品,例如仲有梳打

-🥥火龍燕窩撞椰奶(500ml)/ $48

-🥭楊枝甘露(500ml) / $40
楊枝甘露

如果想飲輕盈啲可以揀水果茶類~

-🍯蜂蜜紅柚四季春 (700ml) / $33
推薦這杯!酸酸的又帶點茶香很解渴
蜂蜜紅柚四季春

-🍊水果大爆炸 (700ml) / $35
呢杯都唔錯,正常的水果茶~清新解渴之選
水果大爆炸

茶星人其實仲有好多不同種類嘅飲品,例如仲有梳打類🫧芝士奶蓋類🧀爆打檸檬系列🍋等等無論想追求甜蜜濃郁嘅口味或者清新口感既飲品都有好多嘅選擇👍🏻
2023-12-23
$35 (Tea)
蜂蜜紅柚四季春
水果大爆炸
2023-12-23 122 views
平時灣仔無乜好飲手調飲品,行過會展站發現茶星人,一岀地鐵就見到,梗係同朋友一齊落order 飲😂🤣手工芋泥鮮奶:濃郁的芋香,搭配鮮奶的滑順口感,朋友話好岩要飽肚既她。黑糖波霸厚芝奶:香濃的黑糖味,彈牙的波霸,加上濃郁的芝奶,帶來濃厚的口感和甜蜜的滋味。火龍燕窩撞椰奶:清爽的椰香,濃郁的燕窩口感,燕窩係白蘭氏燕窩,只有茶星人先有得飲。爆檸番石榴:酸甜的番石榴味,搭配爽口的檸檬口感,帶來一股清新的果香。雜錦水果茶:多種水果的結合,帶來豐富的口感和果香,口腔感覺香甜。每星期又有應援隊禮物,今星期係軒公,再加上有power bank 就唔怕無電啦😂🤣

2023-12-22 457 views
🪐👽【 茶星人 】👽🚀⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄「茶星人」實在太多花款喇,必須order夠4杯先試得晒想飲嘅嘢🤭 每款各有特色,唔好問我邊杯最好飲,因為全部都好飲🥰💕 一於打和🙌🏻🥥火龍燕窩撞椰奶原來火龍果同椰奶係咁夾,仲飲到粒粒燕窩👍🏻🍊水果大爆炸店家出晒名的招牌👑 橙、青檸、紅肉火龍果、百香果、菠蘿、蘋果,配上四季春茶底,清新之選🍍🌱🍫黑洞朱古力加入朱古力嘅鮮奶,朱古力味好濃🤎❤️🍠手工芋泥烏龍奶茶個人勁鍾意芋泥,呢杯真係好好飲🤤每日限量供應㗎🤭⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🥥火龍燕窩撞椰奶($48/凍 • 500ml)🍊水果大爆炸($35/凍 • 700ml)🍫黑洞朱古力($33/熱 • 500ml)🍠手工芋泥烏龍奶茶($33/熱 • 500ml)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:茶星人 (海港中心) (灣仔)灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食
🪐👽【 茶星人 】👽🚀

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

🥥火龍燕窩撞椰奶
原來火龍果同椰奶係咁夾,仲飲到粒粒燕窩👍🏻

🍊水果大爆炸

🍫黑洞朱古力
加入朱古力嘅鮮奶,朱古力味好濃🤎❤️

🍠手工芋泥烏龍奶茶
個人勁鍾意芋泥,呢杯真係好好飲🤤每日限量供應㗎🤭

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🥥火龍燕窩撞椰奶($48/凍 • 500ml)
🍊水果大爆炸($35/凍 • 700ml)
🍫黑洞朱古力($33/熱 • 500ml)
🍠手工芋泥烏龍奶茶($33/熱 • 500ml)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:茶星人 (海港中心) (灣仔)
灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami灣仔 #灣仔美食 #茶星人 #etea #eteahk @e.tea.hk
2023-12-19
Type of Meal
Dinner
原來茶星人係會展站附近開左新分店,對住會展同海景,來呢度嘆返杯打卡影下靚相吹海風就啱哂!我地點左呢度既招牌飲品,杯杯都好鍾意!.🔸手工芋泥烏龍鮮奶大愛呢杯!芋泥fans要點呢杯🤪 滿滿的手工芋泥好香,加埋烏龍鮮奶,味道好夾好香滑!原來呢款仲要係每日限量供應🙆🏻‍♀️ 要預早少少去了.🔸火龍燕窩撞椰奶呢款係新推出既飲品,睇名都覺得特別🤩 配搭好新鮮!飲一啖就食到滿滿的燕窩,火龍果汁同椰奶又幾夾,互相交融又唔會遮蓋左兩邊既味道.🔸黑洞朱古力身為朱古力迷既肥妹我幾鍾意飲呢杯,除左濃郁既朱古力味之外,裡面仲有脆皮朱古力可以食,口感好豐富.🔸芝芝芒芒好綿密既芒果沙冰,上邊鋪滿芝士奶蓋,好邪惡🤪 芒果沙冰好香甜,裡面仲有一粒粒芒果肉,超足料.🔸皇牌爆檸百里香見到店員勁大力咁手打擠壓檸檬,務求將檸檬既香氣同汁液都爆發出來,係心機功夫呢💪🏻 然後將手打檸檬再加上檸檬皮同百里香烏龍茶,味道好清新好解渴!.呢度仲周不時會有唔同既應援活動,好熱鬧
🔸手工芋泥烏龍鮮奶
🔸火龍燕窩撞椰奶
🔸黑洞朱古力
🔸芝芝芒芒
🔸皇牌爆檸百里香
呢度仲周不時會有唔同既應援活動,好熱鬧
2023-12-02
  • 手工芋泥烏龍鮮奶
🤭Ex-同事係要見嘅 知道灣仔近會展站開咗茶星人 💃🏻Happy Friday放工飲珍奶 😝好健康嘅聯誼活動 呢間分店嘅位置出面就係海景🏙️ 店門外仲有兩張枱可以坐低慢慢飲 打下卡 呢個位置揀得幾唔錯👍🏻 自從元朗分店冇咗之後 真係間唔中都會掛住🥺 希望佢地可以快啲回歸返黎元朗開😛😚幾個人叫咗五個款一齊Happy Share 全部都叫咗少甜少冰🤭💁🏻‍♀️火龍燕窩撞椰奶 $48 (500ml)✨呢個絕對係我地呢啲OL必選 😉火龍果可以抗氧 燕窩又可以養顏 椰奶都含好多纖維&維他命 😍超養顏健康之選 好多火龍果籽浮係個面 飲落去好香好濃嘅椰奶味道 加埋燕窩 口感味道非常豐富😋💁🏻‍♀️手工芋泥烏龍鮮奶 $38❤️呢個係店員極推 💜芋泥每日新鮮製造 🩷限量供應 🤩芋泥口感非常綿滑 呢個款可以揀奶茶或者鮮奶底 我就比較鍾意鮮奶 芋泥配合鮮奶 超濃厚嘅味道 再有淡淡清香嘅烏龍茶味 我地幾個飲完都覺得呢個好正😻 大推🙌🏻🙌🏻🙌🏻💁🏻‍♀️黑糖波霸厚芝奶 $38厚芝真係好厚🤤 見到個厚度確實覺得好有罪惡感 但好飲嘅野一定係要夠邪惡😈 飲落去好鍾意佢有一種唔知點形容嘅味道 係煮過嘅黑糖味? 🧐 少少似炭燒味?

💁🏻‍♀️火龍燕窩撞椰奶 $48 (500ml)

💁🏻‍♀️手工芋泥烏龍鮮奶 $38

💁🏻‍♀️黑糖波霸厚芝奶 $38
厚芝真係好厚🤤 見到個厚度確實覺得好有罪惡感 但好飲嘅野一定係要夠邪惡😈 飲落去好鍾意佢有一種唔知點形容嘅味道 係煮過嘅黑糖味? 🧐 少少似炭燒味? 幾特別幾好飲 而且珍珠大小同埋口感係我地一致認為剛剛好 不錯不錯👍🏻

💁🏻‍♀️爆檸芒果 $33
飲完幾杯奶 已經飽飽地 嚟一杯爆檸芒果 清新解膩🤩 清香嘅爆檸味 再配合芒果嘅甜味&果肉 非常搭配 Happy Share幾下飲完 正😋

💁🏻‍♀️Darling菠蘿乳酸梳打 $30
上層係紫色 下層係黃色 顏色幾特別 攪勻飲落口 🍋檸檬味道都幾出 🍍菠蘿再配乳酸梳打嘅刺激 唔同味道嘅層次 一次過可以係口腔感受晒 滿足滿足😍 呢杯都係一杯清新口味之選🩷

⭐️再次幫襯茶星人 再一次覺得佢地係一間絕對唔會令人失望嘅店😎 同埋價錢都非常合理👍🏻 所以又要再問 你地幾時返嚟元朗? 🤣 哈哈🤪
Darling菠蘿乳酸梳打
黑糖波霸厚芝奶
爆檸芒果
手工芋泥烏龍鮮奶
$38 (Dinner)
Darling菠蘿乳酸梳打
黑糖波霸厚芝奶
爆檸芒果
2023-12-15 59 views
灣仔會展新開飲品茶星人 最特別係⭐️火龍燕窩撞牛奶$48 超級真材實料滋補 用咗一整罐燕窩 加上紅火龍果嘅顏色幾靚 因為用左椰奶 味道有啲泰式珍多冰嘅感覺 好飲.⭐️水果大爆炸$35算係佢哋招牌 水果量會比其他店多 鍾意水果茶 一定鍾意呢杯.⭐️芝芝芒芒$35表面係重芝士味 少少鹹香嘅奶蓋 底下係芒果冰沙.⭐️楊枝甘露$40大量柚肉粒粒 幾清新重柚味嘅楊枝甘露..#茶星人 (海港中心) (灣仔)地址:灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:-/5 外賣服務:-/5 外賣抵食:3.5/5.
⭐️水果大爆炸$35
算係佢哋招牌 水果量會比其他店多 鍾意水果茶 一定鍾意呢杯
⭐️芝芝芒芒$35
表面係重芝士味 少少鹹香嘅奶蓋 底下係芒果冰沙
⭐️楊枝甘露$40
大量柚肉粒粒 幾清新重柚味嘅楊枝甘露
#茶星人 (海港中心) (灣仔)
地址:灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:-/5 外賣
服務:-/5 外賣
抵食:3.5/5
2023-12-13 201 views
特式高質手搖飲品🌸黑糖波霸厚芝奶🌟🌟🌟🌟🌟厚身鮮奶,芝士層咸香,黑糖唔算太甜,珍珠有咬口,煙靭度適中🌸火龍燕窩撞椰奶🌟🌟🌟🌟🌟紅色火龍果撞落椰奶度,顏色超靚呀係紫色,燕窩飲落去有一絲絲感覺同有粒粒火龍果,幾有咬口。🌸手工芋泥烏龍奶茶🌟🌟🌟🌟🌟粒粒手工芋泥,烏龍茶味特出,奶茶入口好滑身,配搭芋泥口感獨特。🌸皇牌爆檸石里香🌟🌟🌟🌟🌟爆晒檸檬,石里香茶味夠香,配搭得唔錯,超fresh======詳情======茶星人 (海港中心) (灣仔)灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #灣仔美食 #灣仔好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #冬日美食 # #皇牌爆檸石里香 #手工芋泥烏龍奶茶 #火龍燕窩撞椰奶 #黑糖波霸厚芝奶 #海港中心 #茶星人
特式高質手搖飲品

🌸黑糖波霸厚芝奶🌟🌟🌟🌟🌟
厚身鮮奶,芝士層咸香,黑糖唔算太甜,珍珠有咬口,煙靭度適中

🌸火龍燕窩撞椰奶🌟🌟🌟🌟🌟

🌸手工芋泥烏龍奶茶🌟🌟🌟🌟🌟

🌸皇牌爆檸石里香🌟🌟🌟🌟🌟
爆晒檸檬,石里香茶味夠香,配搭得唔錯,超fresh

======詳情======
茶星人 (海港中心) (灣仔)
================

2023-12-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
  • 黑糖波霸厚芝奶
  • 火龍燕窩撞椰奶
  • 手工芋泥烏龍奶茶
  • 皇牌爆檸石里香
2023-12-12 53 views
今日喺鷹君中心食完飯行過見到一間新開既茶飲店!原來係茶星人!茶星人第一次飲係喺美孚嘅總店!估唔到而家喺會展站都開咗一間新舖!即刻同同事一齊買黎試下先!我地一行7人!買左唔同既野飲試下先!手工芋泥烏龍鮮奶(每日限量供應) 微糖 ($38)呢杯手工芋泥一入口已經飲到淡淡的芋泥好Rich!呢杯野飲我哋嗌咗微糖,因為芋泥本身就帶甜味,所以個甜度啱啱好唔會太甜,啱晒我哋呢啲女士!好飲!黑糖波霸厚芝奶 ($38)呢個厚芝奶芝士味好出,鹹鹹地夾埋個黑糖波霸珍珠個味好突出!岩晒鍾意芝士既人!但又唔會好濟!水果大爆炸 ($35)顧名思義呢一杯野飲有好多種生果撈埋一齊,入面有橙、蘋果、百香果等等嘅生果一齊夾埋個茶底成杯水果茶味好fresh!黑糖波霸鮮奶 ($35)呢杯同事嗌咗熱嘅嚟飲,個黑糖味好重,即使夾埋鮮奶都飲到濃濃嘅黑糖味唔會話好淡!珍珠夠煙靭食到黑糖味唔會淡茂茂! 皇牌爆檸石里香 ($35)近期大熱嘅手打檸檬茶,呢度都有同事見到即刻嗌嚟試!因為係用新鮮檸檬,所以老闆都溫馨提示要飲快啲,如果唔係就容易有澀味!飲落個檸檬味勁香,好好飲!成個感覺勁fresh!如果中午食到好飽飲一杯可以幫助消滯呢!火龍燕
我地一行7人!買左唔同既野飲試下先!

手工芋泥烏龍鮮奶(每日限量供應) 微糖 ($38)

黑糖波霸厚芝奶 ($38)

水果大爆炸 ($35)

黑糖波霸鮮奶 ($35)

皇牌爆檸石里香 ($35)

火龍燕窩撞椰奶 無糖 ($48)
呢杯係佢哋嘅王牌之一,同事見到燕窩呢兩個字已經心心眼!養顏聖品女士點會唔鍾意!佢係用紅肉火龍果夠晒健康!而燕窩因拎到手望落都唔少,一啲都唔孤寒。飲落口淡淡都係燕窩同埋火龍果肉,好滿足!因為椰奶本身都甜,所以揀咗無糖飲落個甜度都夠唔會話無味!

楊技甘露 ($40)
呢杯楊枝甘露都係茶星人嘅特調之一,咁就要試吓啦!飲落已經好香芒果味,食到有柚子芒果肉,作為飯後甜品一流呀!

總結問返啲同事,佢哋都好滿意,下次想飲嘢都會嚟返呢度買嚟飲!始終又近公司又方便,佢哋仲可以WhatsApp落單,所以一大班人飲嘅時候都唔驚會等好耐,一早落定單就無問題啦!
2023-12-06
$38 (Tea)
2023-12-11 127 views
位於會展站的手搖茶飲店。當天接朋友下班,便到會展站這間擁有無敵海景的茶星人買手搖了;向來對茶星人就情有獨鍾,這次飲品的杯身上印有slogan: "只有向前,才是出路",共勉之。.⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆° 火龍燕窩撞椰奶 ★ $48° 爆檸番石榴 ★ $33° 黑糖波霸炭燒奶茶 ★ $35° 手工芋泥烏龍鮮奶 ★ $38  ___⋆ ⋆ ___🌟 火龍燕窩撞椰奶這杯是我最喜歡的飲品,粉紅粉紅色的少女心爆發,火龍果的果肉滿滿一杯,清爽又甘甜,撞椰奶後更是口感清香,層次豐富!.🌟 爆檸番石榴現時很流行的爆檸,手打檸檬的香氣配搭番石榴的酸甜,清新開胃。番石榴汁本來就很少地方會有,獨特的香氣使口感更清香,而且甜度偏低,手搖也可以零負擔呢!.🌟 黑糖波霸炭燒奶茶煙韌的黑糖珍珠配搭奶茶是不敗組合。奶茶順滑醇香,滲雜著黑糖的甜味,且帶有烘焙的焦香味,奶茶控必點!.🌟 手工芋泥烏龍鮮奶 芋泥控表示厚厚的芋泥實在太吸引了!綿密又香甜的芋泥搭上烏龍鮮奶,口感豐富,味道濃厚,喝到粒粒的芋泥蓉。但這杯則相對比較飽肚,喝完應該要消化一下才可吃晚飯了!
共勉之。
🌟 爆檸番石榴
🌟 黑糖波霸炭燒奶茶
🌟 手工芋泥烏龍鮮奶
2023-12-11 111 views
茶星人進駐了會展站,更擁有無敵維景景色,視野開揚💚 一直都很喜歡這家飲品店,經過當然不可錯過💕▫️❥$𝟯𝟱/700ᴍʟ 皇牌爆檸石里香🧋◂ ◂ 清新的檸檬氣味充滿夏天的色彩🍋◂ ◂ 喜歡這種酸酸甜甜的口感🫶🏻◂ ◂ 在這悶熱的12月喝上一杯清爽無比🍃▫️❥$𝟯𝟴/700ᴍʟ 黑糖波霸厚芝奶🧋◂ ◂ 煙煙韌韌的黑糖珍珠最適合喜歡有口感的朋友🫦◂ ◂ 奶香出眾滲透著黑糖的甜味,個人覺得是邪惡之選😈▫️❥$𝟰𝟴/500ᴍʟ 火龍燕窩撞椰奶🧋◂ ◂ 有火龍果的顆粒也有燕窩的口感,層次豐富◂ ◂ 配搭清新很好喝👍🏻💕◂ ◂ 顏色鮮豔,打卡之選📸▫️❥$𝟯𝟯/500ᴍʟ 手工芋泥烏龍鮮奶🧋◂ ◂ 有著滿滿的芋泥顆粒,芋泥控必試🙋🏻‍♀️◂ ◂ 配搭烏龍鮮奶氣味清新,也很喜歡👍🏻💖▫️❥$𝟰𝟬/500ᴍʟ 楊枝甘露🧋◂ ◂ 就像將平時甜品中的楊枝甘露放入杯中,滿滿的芒果顆粒及柚子🥭◂ ◂ 每喝一口都有很多料,大滿足🫶🏻
❥$𝟯𝟱/700ᴍʟ 皇牌爆檸石里香🧋
◂ ◂ 清新的檸檬氣味充滿夏天的色彩🍋
◂ ◂ 喜歡這種酸酸甜甜的口感🫶🏻
◂ ◂ 在這悶熱的12月喝上一杯清爽無比🍃
❥$𝟯𝟴/700ᴍʟ 黑糖波霸厚芝奶🧋
◂ ◂ 煙煙韌韌的黑糖珍珠最適合喜歡有口感的朋友🫦
◂ ◂ 奶香出眾滲透著黑糖的甜味,個人覺得是邪惡之選😈
❥$𝟰𝟴/500ᴍʟ 火龍燕窩撞椰奶🧋
◂ ◂ 有火龍果的顆粒也有燕窩的口感,層次豐富
◂ ◂ 配搭清新很好喝👍🏻💕
◂ ◂ 顏色鮮豔,打卡之選📸
❥$𝟯𝟯/500ᴍʟ 手工芋泥烏龍鮮奶🧋
◂ ◂ 有著滿滿的芋泥顆粒,芋泥控必試🙋🏻‍♀️
◂ ◂ 配搭烏龍鮮奶氣味清新,也很喜歡👍🏻💖
❥$𝟰𝟬/500ᴍʟ 楊枝甘露🧋
◂ ◂ 每喝一口都有很多料,大滿足🫶🏻
2023-12-10 44 views
行街經過茶星人,見到佢地坐位可以見到海景,同朋友每人買左杯飲品坐低chill下,休息下。行幾分鐘就到灣仔碼頭,都有海景睇!.手工芋泥烏龍奶茶 700ml $38 (少冰、半糖)手工芋泥份量好多,一部分打到好幼滑,口感棉密,部分就切到粒狀,有咬口,而烏龍茶底就茶味香濃,手工芋泥同烏龍奶茶配搭好好飲,甜度方面半糖會比較好,唔會搶走芋泥同烏龍茶味,推薦!.火龍燕窩撞椰奶 500ml $48 (少冰、半糖)健康朋友選擇左火龍燕窩撞椰奶,紅火龍果纖維滿滿,配搭養顏燕窩,飲落椰奶味香濃,同食到粒粒火龍果果肉同燕窩,係養生之選!.黑糖波霸厚芝奶 700ml $38 (少冰、半糖)黑糖珍珠份量好多,啖啖珍珠,珍珠煮到剛剛好,唔會太淋或太硬,好彈牙,上面有海鹽芝士奶蓋,整體飲落黑糖味濃。.皇牌爆檸石里香 700ml $35 (少冰、半糖)石里香係茶葉的一個品種,飲落茶味清香,配上檸檬,酸而不澀,係清爽之選。
行街經過茶星人,見到佢地坐位可以見到海景,
同朋友每人買左杯飲品坐低chill下,休息下。
行幾分鐘就到灣仔碼頭,都有海景睇!

手工芋泥烏龍奶茶 700ml $38 (少冰、半糖)

手工芋泥份量好多,
一部分打到好幼滑,口感棉密,
部分就切到粒狀,有咬口,
而烏龍茶底就茶味香濃,
手工芋泥同烏龍奶茶配搭好好飲,
甜度方面半糖會比較好,
唔會搶走芋泥同烏龍茶味,推薦!
火龍燕窩撞椰奶 500ml $48 (少冰、半糖)

健康朋友選擇左火龍燕窩撞椰奶,
紅火龍果纖維滿滿,配搭養顏燕窩,
飲落椰奶味香濃,同食到粒粒火龍果果肉同燕窩,
係養生之選!
黑糖波霸厚芝奶 700ml $38 (少冰、半糖)

黑糖珍珠份量好多,啖啖珍珠,
珍珠煮到剛剛好,唔會太淋或太硬,好彈牙,
上面有海鹽芝士奶蓋,
整體飲落黑糖味濃。
皇牌爆檸石里香 700ml $35 (少冰、半糖)

石里香係茶葉的一個品種,飲落茶味清香,
配上檸檬,酸而不澀,係清爽之選。