2021-01-29 3243 views
因為見到FB 咁多人排隊,而我又真係車仔麵fans, 無理由吾去試,特登搭車去到太子搵呢間舖,我叫左4餸:牛筋,牛小腸,豬腸及雞中翼,湯底就揀左 *重口味推薦 (全部汁)之少辣* ,一試就知道是龍是鳳,坦白講湯底冇乜味得油,一邊食一邊抹嘴,因為勁油,餸:牛筋淋-呢款好食兼入味,牛小腸預咗好肥但冇味,豬腸冇咁肥但吾入味,最後雞中翼係上色但都係冇乜味,真心講,我真係香港九龍新界不停試車仔麵,呢間我只會試一次就好了,每個人的口味是不同的,或者某些人會特別喜歡!

2021-01-24 2239 views
老實講,我都真係睇到阿Bob 響佢IG 成日post 呢間先黎試下,好多人問佢係咪有股份都話冇,又唔係好似賣廣告... 見佢開左新店晏晝都開,咁前兩日出開太子買花就去試下買外賣返屋企歎。我哋係去左新舖到買,叫了幾碗試,唔知係新開質素未穩定定係點(其實應該都係同一個人煮先係吖🧐😆)比想像係都幾大差落。好嘅係羅白,非常入味冇根,豬皮冬菇都好味。大腸都入味但個人覺得靭左d. 豆腐就冇咁入味,腩肉失望,夠大舊但幾乾下。另外再叫了碗牛雜,真係麻麻地,睇賣相都已經覺得係一般。鹵水汁湯底加了辣椒油ok 嘅。可能各人口味不同,咁嘅時勢都支持小店,大家可以自己黎試下評分。
呢間本來係一間只做外賣嘅小店,最近搬左大鋪做埋堂食,所以想係到推薦比大家🤩•🍲三餸車仔麵 (HKD 40)今次叫左河粉底,湯底揀左重口味(包括腩汁、咖哩汁、辣椒油)。餸方面有豬腩肉、鹵水豆腐,同埋咖喱魚蛋。份量真係好足料😍豬腩肉超淋,肥瘦比例五五。鹵水豆腐我個人就超推介,係潮洲餸菜必食嘅其中一樣!咖哩魚蛋數量仲有4粒,辣得過癮😋配埋大量芫茜,味道非常可口!依家店鋪每日都大排長龍,大家如果去就要有定心理準備要等候一陣了❣️

•🍲三餸車仔麵 (HKD 40)

其實之前係ins見到呀Bob推介,咁我就去試下,間野專做外賣,可能係疫情啲堂食枱冇開出黎比客坐,我都算早到六點兩個字點知前面排左6個人,然後等左半個鐘,每個人一買買4-5份.....我心諗有冇咁好食呀...就叫左四個餸,蘿蔔、大腸、豬手、粉腸,汁咩都要晒。蘿蔔煮得好淋,淋過頭,豬手唔夠淋好難咬但有三舊,大腸可以簡肥同瘦超好,都有成7-8舊另外粉腸超級長好多料,個老世起勢咁剪爆多料差啲合唔埋個蓋。因為本人唔係住附近係特登試下所以去左公園搵位坐就食,好食但真心唔方便。咁樣先$50咋邊到搵呀,另外我叫左個牛三寶$50我心諗應該都唔大份,點知有十幾舊牛筋有7-8舊牛腩,牛肚都唔少,得兩粒蘿蔔,真心良心小店,而且老世好有禮貌!

就叫左四個餸,蘿蔔、大腸、豬手、粉腸,汁咩都要晒。
牛三寶

牛三寶
2019-10-27 3471 views
呢排成日夜晚響太子,深水埗附近揾食, 聞到一陣鹵水嘅味道,車仔麵?!好耐無食過,聞落應該幾好食,所以決定一試。第一,要我坐響條街度食嘢有點不慣, 不過,夜晚坐街邊食野又是另一風味。食物方面,真是有水準, 蘿蔔很淋冇渣,超大魚蛋及豬紅很彈牙, 鹵水牛腩,豬腸, 雞腎 的味道很香,滷得啱啱好。麵質(一碗粗,一碗幼麵)就比較彈牙,有菜底, 湯底偏鹹但可以接受。店鋪地方很細,但食物種類也很多,下次可以試其他食物,應該會再有驚喜。

食物方面,真是有水準
, 蘿蔔很淋冇渣
,超大魚蛋及豬紅很彈牙
, 鹵水牛腩,豬腸, 雞腎 的味道很香,滷得啱啱好
。麵質(一碗粗,一碗幼麵)就比較彈牙
,有菜底, 湯底偏鹹但可以接受。

2019-10-26
$50 (Dinner)