2024-08-02 262 views
最近去左一間餐廳,真的要大力推薦吓!❤️❤️首先,呢度嘅環境非常整潔,畀人覺得好舒服。 👍🏻👍🏻呢度啲份量真係好多,點咗個三餸面,每樣餸料都畀得好足,非常滿足。 零舍要提吓佢哋嘅豆腐串,真係好長好抵食。🤤🤤再嚟就係牛筋,真系好滑好爽,每一啖都畀人意猶未盡。 🫰🏻仲有佢哋嘅太陽餅,餅皮非常脆,用料都好足,新鮮炸熱辣辣,咬一啖就能感受到滿滿的誠意。🌟✨ 魷魚嘅口感都好勁,非常爽口,咬落去又彈牙又多汁,而且隻汁酸甜適中,味道層次分明,讓人忍不住想食多幾啖。💯如果你都鍾意食份量足、味道好嘅食物,呢間餐廳絕對不容錯過。✨✨ 下次去開太子, 又想食車仔麵既話, 一定會再幫襯,絕對唔會失望!
最近去左一間餐廳,真的要大力推薦吓!❤️❤️

首先,呢度嘅環境非常整潔,畀人覺得好舒服。 👍🏻👍🏻

再嚟就係牛筋,真系好滑好爽,每一啖都畀人意猶未盡。 🫰🏻

呢間真係全港我最鍾意嘅車仔麵檔每次都會食瘦牛腩(女仔嘛~食瘦d🤣)瘦牛腩口感唔會太柴 蘿蔔都係每次必點 好淋好入味滷水豆腐 大魚蛋都會推薦~我最鍾意河粉有時驚太飽會轉通菜地(不用加錢的~)重點係要點重口味全部汁都要(真係好正~🤣🤣)
呢間真係全港我最鍾意嘅車仔麵檔
每次都會食瘦牛腩(女仔嘛~食瘦d🤣)
瘦牛腩口感唔會太柴
蘿蔔都係每次必點 好淋好入味
滷水豆腐 大魚蛋都會推薦~
我最鍾意河粉
有時驚太飽會轉通菜地(不用加錢的~)
重點係要點重口味全部汁都要(真係好正~🤣🤣)
2024-03-17 649 views
星期四晏晝去咗食 所有餸同埋湯底都好好 嗌咗豬大腸 豬粉腸 小辣 小食叫左個太陽餅都幾好食 推介唯獨係河粉淥到一嚿嚿 美中不足希望可以正視下呢個問題如果可以改善呢個問題就完美

唯獨係河粉淥到一嚿嚿 美中不足
希望可以正視下呢個問題
如果可以改善呢個問題就完美
2024-02-09 706 views
華記潮州滷水車仔麵 太子界限街34號民興大廈地舖近期睇左MM講華記車仔麵又見到Man姐都有去食一於就去試下啦😆點知一尼到條龍排到去轉角位勁多人!果然係近期網紅餐廳👍🏼牛雜麵尼到非常多料!你講得出嘅牛雜佢都有🐮而佢嘅牛雜吸收曬湯汁嘅精華好香濃😚三餸車仔麵(腸仔 豬紅 五香牛河)麵條同湯汁嘅選擇非常多仲可以揀重口味(所有湯汁加埋)又係爆料!太陽餅尼到嘅必食之選🌟勁好食😋香脆嘅外皮入面係有原隻嘅蝦係到🦐配上酸甜汁好正新鮮魷魚鬚又係份量十足👍🏼魷魚鬚🦑都好大隻環境:💘💘💘味道:💘💘💘💘服務:💘💘💘💘價錢:💘💘💘💘Encore指數:💘💘💘💘
華記潮州滷水車仔麵
太子界限街34號民興大廈地舖

近期睇左MM講華記車仔麵
又見到Man姐都有去食
一於就去試下啦😆
點知一尼到條龍排到去轉角位勁多人!
果然係近期網紅餐廳👍🏼

牛雜麵
尼到非常多料!
你講得出嘅牛雜佢都有🐮
而佢嘅牛雜吸收曬湯汁嘅精華
好香濃😚

三餸車仔麵(腸仔 豬紅 五香牛河)
麵條同湯汁嘅選擇非常多
仲可以揀重口味(所有湯汁加埋)
又係爆料!

味道:💘💘💘💘
服務:💘💘💘💘
價錢:💘💘💘💘
Encore指數:💘💘💘💘
牛什麵🐂-滷水汁加腩汁$45呢個麵都幾特別😂材料豐富😊有牛肚牛腸牛膀牛肺😁雖然係牛雜但係都處理得好乾淨🤣冇嗰啲奇怪嘅味道😊又唔算腥😊整體嚟講爽口😇配埋去滷水汁同埋面值食得好爽三餸車仔麵-蘿蔔🥕魷魚🦑牛肉餅$49除咗牛雜同埋豬雜嘅選擇🤪仲可以有平時嘅車仔麵😇蘿蔔炆得超級林☺️又入味又大嚿😂牛肉餅其實係扁咗嘅牛丸😊係潮州嘅特色🙂幾特別😊魷魚都係好爽口😂配埋佢個辣汁好惹味太陽餅🌞$49其實即係蝦餅😁我覺得有少少鯪魚肉餅嘅感覺😂配埋酸甜醬😀啱啱好😌新鮮炸熱辣辣新鮮魷魚鬚🦑其實同上面嗰個車仔麵魷魚鬚係差唔多😌但係就落咗啲辣椒☺️同埋花生😉潮州辣椒又係好惹味😀又唔算好辣😀同魷魚都好夾

牛什麵🐂-滷水汁加腩汁$45

三餸車仔麵-蘿蔔🥕魷魚🦑牛肉餅$49

太陽餅🌞$49

新鮮魷魚鬚🦑
2023-05-13 1041 views
好掛住華記既湯底,於是乎去完附近辦事就黎呢到食車仔麵🍜🍜 我地倆人,分別叫左三餸 $49 同四餸麵$59~ 👍🏻車仔麵配料選擇眾多,花多眼亂,每樣都想叫,但白蘿蔔係必叫,非常入味冇根又淋軟,仲足足有4大舊,非常扺食。其次牛筋牛腩亦入味及淋軟,唔“鞋“口。 👍🏻麵底有粗麵,幼麵,米粉,米線等,本人喜歡粗麵可以掛多啲汁,所以揀左粗麵。 👍🏻葱/芫荽 可以自由選擇走/少/多啲👍🏻醬汁方面,如果食得辣,建議揀“重口味推薦(即係全部汁都有,包括腩汁,清湯,咖哩汁,沙嗲汁等等),湯底濃郁,味道好夾,少辣剛好,唔會搶口。 總結黎講,性價比高,絕對會Encore既車仔麵店!
好掛住華記既湯底,於是乎去完附近辦事就黎呢到食車仔麵🍜🍜

我地倆人,分別叫左三餸 $49 同四餸麵$59~

👍🏻葱/芫荽 可以自由選擇走/少/多啲

總結黎講,性價比高,絕對會Encore既車仔麵店!
真係好痴線,為咗趕睇戲🎬嗱嗱臨買個外賣食點知排隊等咗半個鐘呀😭鬼叫宵夜唔算多選擇,而我一直覺得宵夜檔比對面堂食果間好食😋難得等到11點先開門,估唔到咁長龍,人手得一個姐姐嘅關係,前面嗰個仲係4碗、3碗、2碗咁叫,結果等左半個鐘先到我😑即叫即做丫,姐姐亦記唔切太多嘢要續個續個嚟。蘿蔔今晚有啲硬,我平時就唔食稔,食爽嘅,但佢呢次好似未熟哂但有入哂味嫁喎🤔即係未煮好又浸住咁?牛腩同大舖唔同,係因為小食店冇得比你揀牛腩偏瘦定其他,而牛腩平時啲碎濕濕咁嘅今次嚿嚿都睇住佢剪大大嚿,平時小食店姐姐落手比較重,所以叫小辣。點知好似冇辣得滷水汁加腩汁咁。另一碗就叫大魚蛋、我至愛嘅魷魚鬚🦑,但好想食粒冬菇,3餸又肯定食唔哂,因為佢哋餸嘅份量真係唔手軟,姐姐話請我食兩粒🥰佢話新年最緊要開心呀⋯⋯呢碗叫中辣,又好似大辣咁辣,因為佢落咗好多潮洲辣椒油🌶️好彩我「筆」走咗啲。唔好嚇親,魚蛋唔係4粒,而係剪半,長洲大魚蛋真係好正!我最憎陳皮魚蛋~海量嘅魷魚鬚唔知點解佢啲魷魚鬚🦑一啲都唔硬,好彈牙,真係好足料,仲發現姐姐原來請我食4粒冬菇,雖然佢哋唔係大花菇,不過就好入味!每次都係食烏冬 兩餸$42 份量好似係出面嘅
真係好痴線,為咗趕睇戲🎬
嗱嗱臨買個外賣食
點知排隊等咗半個鐘呀😭

兩餸$42 份量好似係出面嘅3-4餸份量,真心抵食!不過我想細份餸平幾蚊我叫多幾款餸囉😂蔥同芫茜自己選擇要唔要嘅!
就係咁嗱嗱聲去睇午夜場啦!
留意返夜晚呢間同對面果間嘅餸都唔同嫁!成日見啲人打錯食評,因為都係同一條街,係對面 不過呢間剩係做早餐同宵夜,主要外賣同有其他小食嘅。
2022-10-23 2859 views
今天下午三点左右買一個二至三人份量鹵水牛雜再加一個生腸,居然响門外等了超過35分鐘先有,明白當時有好多人堂食,就係因為唔想嘥時間响度等堂食先至買外賣啫,況且啲牛雜係咁切啫,又唔使煮,真唔明点解咁耐.唔係昨晚ricky介紹而走去試下就唔會中伏.真心冇下次.
2022-09-13 3699 views
某日夜晚肚餓,咁行過呢間車仔麵,叫麵好多人食,就外賣咗兩碗番屋企。大魚旦 肥豬肉 油麵 紅腸,有驚喜嘅地方係佢嘅秘製辣汁,真係好惹味。成碗湯食落去已經出哂汗,有少少不足係...後勁好咸要飲大量水😂大魚旦 紅腸 魷魚 米粉,魷魚佢地唔係咖哩,係白烚,所以佢無停味,所以一定要配辣汁吊番起佢嘅味道。大魚旦係炸過,唔似出面係白烚個種。紅腸都係煎過,香口。所以有心機。

2022-08-26 3353 views
又半夜收工,阿強又話帶我食好西,原來係界限街間車仔麵,對面the bound 同基隆我就識,前面何車我都食過,係冇食過哩間,不過夜深人靜,香港依家既市道,就黎有24金拱門都要當恩賜,阿強話咩光頭藝人開既,關我鬼事咩,只要唔係乜乜正能樣就得啦.埋去叫餸,阿強細細聲同煮麵姐講野,唔知佢叫乜.我就求奇叫左牛肚筋膀肺米線,咁啱發現朋友係the bound 搞辣醬試食,問佢攞d 黎送麵,辣到飛天.攞完辣醬阿強已經食曬,我唯有拿拿聲食.好啦.總結,以車仔麵黎講d牛雜唔錯,好食嘅.宵夜黎講份量可以.湯重味精,第2朝訓起大人以為我比人打腫左對眼.半夜依家真係冇乜得要求.我見都真係好多人揸車黎買.
又半夜收工,阿強又話帶我食好西,
原來係界限街間車仔麵,
對面the bound 同基隆我就識,
前面何車我都食過,係冇食過哩間,
不過夜深人靜,香港依家既市道,
就黎有24金拱門都要當恩賜,
阿強話咩光頭藝人開既,
關我鬼事咩,只要唔係乜乜正能樣就得啦.
埋去叫餸,阿強細細聲同煮麵姐講野,
唔知佢叫乜.
我就求奇叫左牛肚筋膀肺米線,

咁啱發現朋友係the bound 搞辣醬試食,
問佢攞d 黎送麵,辣到飛天.

攞完辣醬阿強已經食曬,

我唯有拿拿聲食.

湯重味精,第2朝訓起大人以為我比人打腫左對眼.
半夜依家真係冇乜得要求.
我見都真係好多人揸車黎買.
2022-06-30 2931 views
最近搬咗嚟附近,成日都喺度食華記車仔麵佢通常好似係夜晚10點後先開,只做夜晚介紹咗勁多朋友食嗰個朋友都話好味通常我睇,牛腩,牛費豬腩,蘿蔔,豬腸等等呢度點嘅車仔麵真係超足料,送嘅份量比得好足每一樣餸都好入味,佢嘅辣同湯底都唔錯,仲可以選擇多蔥多芫荽冇記錯好似係$32. 40 48 55一送至四餸選擇
最近搬咗嚟附近,成日都喺度食華記車仔麵
佢通常好似係夜晚10點後先開,只做夜晚
介紹咗勁多朋友食嗰個朋友都話好味
通常我睇,牛腩,牛費豬腩,蘿蔔,
豬腸等等

呢度點嘅車仔麵真係超足料,送嘅份量比得好足
每一樣餸都好入味,佢嘅辣同湯底都唔錯,仲可以選擇多蔥多芫荽
冇記錯好似係$32. 40 48 55
一送至四餸選擇
車仔麵
車仔麵
喺社交平台經常見到這家人氣車仔麵店,已經很想去幫襯。😙😙😙今天平日放假;人流較少不用排隊,記得第一次幫襯排了半小時。今天準時十二點抵達不用排隊,簡單點了我喜愛的重口味推介湯底全部汁。入口有香濃的鹵水汁味,品嚐到香葉,花椒,八角,桂皮的香料味,層次有序。今次簡單點了一餸麵 + 太陽餅,麵底是米粉,口感是我喜歡的那種,不會太粗或幼,不會只得滑滑口感那一款。太陽餅外皮脆內裡爽口彈牙,原來是用墨魚+蝦膠做餡,仲會食到原隻蝦肉。一碟有五件,只賣三十八蚊,抵食。
喺社交平台經常見到這家人氣車仔麵店,已經很想去幫襯。😙😙😙
今天平日放假;人流較少不用排隊,記得第一次幫襯排了半小時。

自選車仔麵
2021-05-14
$70 (Lunch)
自選車仔麵
2021-05-01 2981 views
一碗車仔麵+4餸$65蘿蔔,腩肉,冬菇,翼尖呢一碗,純粹明星效應去初嚐4餸。無甚驚喜或出色腩肉,厚得似燒肉。味,無。湯底。咖喱汁,腩汁,滷水汁。混合湯底,無驚喜之作,贈送你飲一大杯水。可能每個人對車仔麵既感覺不同,但唔好用明星效應,催谷銷量。最終只會反效果。
一碗車仔麵+4餸$65
蘿蔔,腩肉,冬菇,翼尖

呢一碗,純粹明星效應去初嚐
4餸。無甚驚喜或出色
腩肉,厚得似燒肉。味,無。
湯底。咖喱汁,腩汁,滷水汁。
混合湯底,無驚喜之作,贈送你飲一大杯水。

可能每個人對車仔麵既感覺不同,
但唔好用明星效應,催谷銷量。
最終只會反效果。
2021-03-04 3803 views
行街經過見到有滷水湯底既車仔麵有啲特別就入左去一試! 位置位於太子地鐵站行5分鐘左右地方尚算方便不過佢由舊舖搬咗去對面嘅新舖,本來係界限街27號搬咗去對面界限街34號。新鋪裝修比較大光猛,門口有溫度測量計!員工比較有禮貌落單快,招呼尚算好,我哋叫左個2餸:豬腸同豬肚,米粉(牛腩湯底)同一碗豬什粗麵 (滷水湯底)。可選多蔥或多芫荽唔鍾意芫荽嘅朋友亦可走芫荽,滷水湯底香濃入味,豬肚比較爽口,豬腸大件入味,蘿蔔煮得夠淋入味無渣,兩碗車仔麵都好足料,食完晒碗麵都仲有餸淨而家喺香港都好少見到,不過飲品比較少只有豆漿汽水同綠茶,無茶餐廳嘅凍檸茶或凍奶茶選擇,出菜時間都比較快大約5分鐘左右就可以品嘗到美食如果趕時間嘅你就係一個最好嘅選擇,門口有車位可以暫時停泊外賣朋友不用擔心抄牌問題!揸電單車嘅朋友更加可以連群結隊擺喺門口入去試一試!值得一試!

2021-03-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2021-01-31 4155 views
都係睇到呀BOB 介紹黎搵食! 易搵既。地方好企理, 而且人不多(因為疫情), 坐得好舒服。地方好干淨,量體溫先可以入去,又有酒精準備好哂! 食客安心。食物質素對我地兩母女黎講係有讚無彈, 老媽子話好耐無食牛雜, 而且睇得出處理得好乾淨。我叫既豬腸好好味, 無異味。最後, 不得不提佢地服務超好,態度超好! 主動同客人吹水, 維持友好關係。超WARM。大佬, 三十幾數碗面, 食物品質一流, 客服都做埋, 邊夠你玩呀? 老媽子話出親太子都去你度開餐。老人家開心, 我做仔女就開心!加油老闆!
都係睇到呀BOB 介紹黎搵食! 易搵既。

我叫既豬腸好好味, 無異味。

加油老闆!
2021-01-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
  • 豬大腸、牛雜等