Restaurant: 萬豪漁港
Info:

2023-10-21 220 views
今日去開土瓜灣做嘢, 做完就同屋企人飲茶🫖求其揀咗間, 點知佢個午市自選套餐又幾抵喎! $168 (平日) 假期+$20 一個前菜 三個點心 一個主食 再加一碟油菜😱平日一碟炒粉麵都$98秘製沙薑雞⭐️⭐️⭐️以為前菜細細地我諗起碼有半隻,不過細雞 沙薑味都重 不過就唔係靚部位 🤣唔算太嫩鮮蝦燒賣皇⭐️⭐️⭐️上面有隻蝦 調味適中 唔會太鹹 豬肉嘅份量就比較多養顏紅棗糕⭐️⭐️⭐️有三舊 比較淺色 紅棗味唔係好重 亦都唔係太甜蜜汁叉燒腸粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️出奇地 比較皮薄加分! 裏面有叉燒同芫荽 🤣 我係芫荽控 所以幾加分菜遠排骨炒河⭐️⭐️⭐️有草菇排骨蘿蔔 幾條菜心調味OK不過醬汁比較多 排骨就明顯係雪豬 雪味比較重🥲環境上酒樓都好大 不過比較舊 同埋好多旅遊團包餐 好在上菜都快 嗰個套餐就真係幾抵 3人食完好飽 😁

$168 (平日) 假期+$20

有三舊 比較淺色
紅棗味唔係好重
亦都唔係太甜

蜜汁叉燒腸粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
出奇地 比較皮薄加分!
裏面有叉燒同芫荽 🤣

環境上酒樓都好大
不過比較舊 同埋好多旅遊團包餐 好在上菜都快
嗰個套餐就真係幾抵 3人食完好飽 😁
2023-10-21
$80 (Lunch)
2023-08-22 227 views
🍽️😄萬豪漁港今日同朋友一齊去食飯,隨意叫左幾樣餸今日咗佢地嘅特色小炒王,有啲似一個小炒大集合,整體味道可以!🍛🥦🍤😋另外,我亦試咗佢地嘅魚香茄子煲!茄子煲裏面有魚香醬汁同啲蔬菜,真係味道濃郁!茄子煮得軟綿入味,配上魚香醬汁,送飯一流!🍆🍲😍最後,我要提提佢地嘅咕嚕肉!!肉片酥脆,外層醬汁甜而不膩,是🍖😋總括而言,萬豪漁港嘅特色小炒王豐富多樣,魚香茄子煲味道濃郁,咕嚕肉香脆可口!!🌟🍽️😍
🍽️😄萬豪漁港
今日同朋友一齊去食飯,隨意叫左幾樣餸

2023-02-13 802 views
新年走咗去漢寶酒樓食龍蝦伊,今次去埋格隔萬豪漁港食龍蝦伊,睇吓邊個好食D.睇睇份 menu,有個叫做BB豬嘅菜式,問佢同乳豬有咩分別,佢話仲細過乳豬,但係答覆就模稜兩可,睇怕佢自己都唔知道,反正半隻都係218蚊,於是點咗半隻試試.一上枱,豬頭都上半個,雖然話就話比乳豬細,從 size 估佢比D乳豬年紀細,但口感同乳豬分別不大,因為BB豬仲係暖,未至於凍,所以入口更惹味,皮脆肉嫩,推介.龍蝦伊只有上湯,如果要芝士焗就要另加 $50,龍蝦肉新鮮同彈牙,但係伊麵比漢寶易斷,所以後期已經好難用筷子夾.另外嘅金蒜蒸日本元貝同西蘭花蝦球少元貝都係水準之作.環境方面,好明顯萬豪高一級,連個廁所都令過人.食到一半,嚟咗批旅行團,果D譚仔口音嘅領隊大大大聲講電話,突然間由頗清靜環境變成深圳東門! "喂! 禾呀!hi禾呀!禾地hi𠵱鬧呀! 土嘉嘩慢姣𠵱鬧呀!......"

另外嘅金蒜蒸日本元貝同西蘭花蝦球少元貝都係水準之作.

環境方面,好明顯萬豪高一級,連個廁所都令過人.

BB豬
上湯龍蝦伊
金蒜日本元貝
西蘭花蝦球元貝
BB豬
金蒜日本元貝
西蘭花蝦球元貝
2022-11-13 743 views
睇食評話態度差都抱住麻麻既心態黎試下(因為紅日呢到都有位吾洗等)竟然意外地員工態度好好,食物質素亦都唔錯值得一試孖寶A餐魚同雞都好值得食,魚亦唔會蒸得太耐👍🏻👍🏻
睇食評話態度差都抱住麻麻既心態黎試下
(因為紅日呢到都有位吾洗等)
竟然意外地員工態度好好,食物質素亦都唔錯
值得一試
孖寶A餐魚同雞都好值得食,魚亦唔會蒸得太耐👍🏻👍🏻
2022-07-02 873 views
第一次在萬豪漁港食晚飯,即使當日臨近母親節,萬豪晚市亦不算多人。當晚我地揀左幾個小菜食,食物賣相不錯,味道亦不俗,侍應很快手,上菜很快。下次若再有機會,我地都會再來一次~~
2022-05-07
Type of Meal
Dinner
Celebration
Mother's Day
2022-04-13 540 views
而家仲有二人限聚令,冇得一家四口坐埋一枱飲茶,所以間唔中都會口痕想買啲酒樓嘅點心外賣返屋企食。呢度啲點心不嬲都係正常水準,但點都好過同一個舖位嘅上一手富臨😂 蝦餃都算係正常size,個皮唔算好厚,蝦肉都正常,街坊舖嚟講過吓口癮都OK~

蝦餃
2022-04-08
TakeAway
蝦餃
2021-10-16 730 views
幫襯幾次,每次衛生情況都很差,杯碟碗筷經常有油漬餸漬,枱布有污漬,甚至食物殘渣。食物質素一般,有時會出現食物唔熱嘅情況。服務態度很差,員工自己聊天都不會招呼顧客,需要更換髒碗筷枱布的話,亦不會幫你換,要不自行找乾淨的換,要不就自已洗乾淨。

食物質素一般,有時會出現食物唔熱嘅情況。

2021-10-16
$100 (Tea)
2021-09-24 523 views
餐廳:萬豪漁港 (土瓜灣)地址:土瓜灣土瓜灣道78-80號定安大廈1樓1️⃣山竹牛肉球 $16.8我比較鍾意呢個,入邊都幾多芫荽,而且大大件,幾好食😋2️⃣五福點心拼盤 $28.8一件蝦餃皇、一件原隻蝦燒賣,味道OK。潮州粉果同鮮蝦菜苗餃就一般。紅棗糕唔好食。3️⃣茗茶 $7/位下午茶時段,我覺得一次就夠,真係好普通,幾件點心加埋一都差唔多已經$60。
餐廳:萬豪漁港 (土瓜灣)
地址:土瓜灣土瓜灣道78-80號定安大廈1樓

1️⃣山竹牛肉球 $16.8
我比較鍾意呢個,入邊都幾多芫荽,而且大大件,幾好食😋

2️⃣五福點心拼盤 $28.8
3️⃣茗茶 $7/位

2021-09-18 334 views
味道ok 脆皮燒雞味道唔差份量唔會太少三個人食四樣嘢都幾飽環境方面就一般價錢同普通酒樓一樣但上菜龜速即使吹左都要等好耐而且服務唔係一般嘅差入到去冇人帶位連menu 都要自己搵仲要問返個客點解呢張枱有人坐仲係度問點解有啲唔啱嘅menu 真係好無言叫極人都冇人埋除咗要人落單同有人上菜之外感覺就好似去食自助餐😑就連落單咁基本嘅服務都有問題冇落單、落錯單隔離枱客啲餸都可以夾啲比其他客人最緊要係連訊號都時有時冇🤦🏻‍♀️
味道ok
冇落單、落錯單
隔離枱客啲餸都可以夾啲比其他客人
最緊要係連訊號都時有時冇🤦🏻‍♀️

2020-03-12 1348 views
喜愛飲中茶,所以今日假期來到了萬豪漁港,餐廳裡都有很多人,也和我一樣喜愛假期到酒樓飲嚇茶。餐廳裝修不是很久,很清新之餘又雅緻。蠔皇鮮竹卷蠔皇鮮竹卷,裏面比較多齋菜類,而肉類比較鮮見,所以感覺上是缺少了少少味道。鴨腳扎鴨腳扎炆得夠腍,味道尚算不錯。雞包仔裡面雞肉肉質不會很鞋,不過包的表皮的顯得干了點。牛腸牛腸都很腍滑,不過鼓油味淡了少少。潮州粉果潮州粉果裡面有花生中蘿蔔粒等,大體上與平時食的差不多。

餐廳裝修不是很久,很清新之餘又雅緻。

蠔皇鮮竹卷

鴨腳扎
鴨腳扎炆得夠腍,味道尚算不錯。

雞包仔
裡面雞肉肉質不會很鞋,不過包的表皮的顯得干了點。

牛腸
牛腸都很腍滑,不過鼓油味淡了少少。

潮州粉果
潮州粉果裡面有花生中蘿蔔粒等,大體上與平時食的差不多。

中秋節前食飯~~周圍都貴對比過土瓜灣幾間圍餐~ 呢間都OK$2888一圍D菜都大碟有乳豬,龍蝦伊面仲有伊面同炒飯一定夠食味道不錯甜點杞子桂花糕, 老人小朋友都中意~~我哋12個大人兩個小朋友。所以除咗呢一圍,我哋仲另外加咗幾個散叫嘅餸,都好平。細細個冬瓜盅都係$68下次再嚟食都會考慮吓散叫不過我最中意係呢間酒樓的員工都幾有禮貌~~而近期電梯壞左, 只可行樓梯但同行人都長者, 酒樓經理同廚房部員工一同出黎抬長者落樓貼心服務相比同區另外二間只得樓梯的酒樓, “行唔到樓梯就唔好黎食啦”, 真係服務第一!抵讚
中秋節前食飯~~周圍都貴
對比過土瓜灣幾間圍餐~ 呢間都OK
$2888一圍
D菜都大碟
有乳豬,龍蝦伊面
仲有伊面同炒飯
一定夠食
味道不錯
甜點杞子桂花糕, 老人小朋友都中意~~

我哋12個大人兩個小朋友。
所以除咗呢一圍,我哋仲另外加咗幾個散叫嘅餸,都好平。
細細個冬瓜盅都係$68
下次再嚟食都會考慮吓散叫

不過我最中意係呢間酒樓的員工都幾有禮貌~~
而近期電梯壞左, 只可行樓梯
但同行人都長者, 酒樓經理同廚房部員工一同出黎抬長者落樓
貼心服務
抵讚
2019-06-16 951 views
今日終於食倒呢間了月,上次去錯左第間,今日終於食番岩。兩人叫左不多,試左籠仔龍躉蒸飯,(好大份)馬拉糕,例牌要食的鮑汁雞腳 ,好味呀,最後是甜點杞子桂花羔。整體上都合格好味、但特別要講既係鐵觀音呢款茶,好香,不是周圍飲倒的。最重要佢有條電梯可不用行幾廿級樓梯,方便長者🧓
今日終於食倒呢間了月,上次去錯左第間,今日終於食番岩。

兩人叫左不多,試左籠仔龍躉蒸飯,(好大份)

最重要佢有條電梯可不用行幾廿級樓梯
,方便長者🧓