2024-11-12 71 views
垃圾,完全做唔返其他蘇哥分店水準。第一次堂食牛腩麵,牛腩無牛味,味精湯底,檸茶又無茶味又無檸味。以為佢開業無耐所有失準。今次再買外賣魚蛋麵同。咖哩腩飯,啲魚蛋梅到一啲咬口都無,咖哩好似水咁稀,牛腩照舊無牛味又韌,全部野啲味係分開晒,好似滾水轆完就砌埋一碟咁,我覺得直頭係侮辱我地客人。仲未講到佢個環境,又窄又細,擺到成個舖面都係雜物,好心唔好搵個咁垃圾嘅位黎開舖啦。科學園嗰間真心好食好多,唔知點解同一個集團可以差咁遠,永不錄用。嬲到想講粗口鬧佢地呀真係。
垃圾,完全做唔返其他蘇哥分店水準。

2024-11-12
TakeAway
$60 (Dinner)
2024-11-08 112 views
叫牛腩麵同擔擔麵,牛腩份量勁少,味道都一般,最重要係擔擔麵食落去發覺勁酸,仲以為啲麵變壞,問人先知原來話落咗醋,難食到一個點!呢間咁嘅價錢,咁嘅服務,咁嘅質素,等執笠!

呢間咁嘅價錢,咁嘅服務,咁嘅質素,等執笠!
TakeAway
2024-11-07 59 views
今日拎架車嚟粉嶺整車,放低車整,步行去搵午餐。清湯崩沙腩河 $57 湯底非常清甜,無味精,食完無口乾。崩沙腩肥瘦均勻! 好入味。咖哩崩沙腩腩河 $61 好細心咖哩牛腩分開裝,可以先飲到清湯,兩食,慢慢加入咖哩汁,崩沙腩無可挑剔,加埋自製辣椒醬,好香。酥炸雞翼$38雞翼新鮮炸!好香脆另外加咗杯奶茶,奶走係 靈魂精髓,加入鍊奶,奶茶夠香濃。家人話杯凍檸茶滿分,入面有四片檸檬好大方。中午時間好忙基本上全港餐廳坐滿曬。下午茶餐都好抵食!
今日拎架車嚟粉嶺整車,放低車整,步行去搵午餐。

清湯崩沙腩河 $57
湯底非常清甜,無味精,食完無口乾。
崩沙腩肥瘦均勻! 好入味。

咖哩崩沙腩腩河 $61

炸雞翼$38
雞翼新鮮炸!好香脆

另外加咗杯奶茶,奶走係 靈魂精髓,加入鍊奶,奶茶夠香濃。

家人話杯凍檸茶滿分,入面有四片檸檬好大方。

中午時間好忙基本上全港餐廳坐滿曬。
下午茶餐都好抵食!

• 清湯崩沙腩河
2024-10-28 146 views
今日我同屋企人買完餸,去咗蘇哥清湯腩食lunch🍜我試咗佢哋嘅濃香咖哩爽腩飯🍛 仲送例湯。份量好足,咖哩香味十足,濃得嚟又唔膩,爽腩嘅肉質又大又嫩,配上咖哩飯,好好餸飯🥳🤩屋企人叫咗清湯崩沙腩河粉,仲加配雲吞。湯底味道啱啱好,仲加咗啲辣椒油,令到味道更加出色,仲好好食!崩沙腩份量都唔少,呢個價位真係抵食。因為好耐冇食雲吞,所以今次特登加咗。原本以為呢間餐廳主要做牛腩,雲吞可能冇咁出色,但係食咗之後發現意外好味,仲有幾大粒!我地叫咗熱西洋菜蜜,跟餐價加埋$6。味道都唔錯,飲完之後覺得滋潤,正好應付呢排轉天氣嘅秋天🍃呢間真係值得一試,性價比高🤩
今日我同屋企人買完餸,去咗蘇哥清湯腩食lunch🍜

呢間真係值得一試,性價比高🤩
在粉领地铁站附近无意中发现的一间宝藏店铺叫苏哥清汤腩,就在粉领名都商场二楼,店面整洁舒适,很适合赶地铁的路上垫垫肚子。菜单简洁明了,还有店家推荐,很适合我这种有选择恐惧症的人。菜品种类很多,有汤饭也有汤面,以清汤为主,也可以自己单点加食材😃我点的是秘制清汤牛三宝饭,牛三宝是牛肚、牛腩和牛筋,牛筋炖的很烂,牛肚超大一块!当然还有我最爱的牛腩!!牛腩炖的十分软烂入味,一口下去奶香味十足,是我吃过最好吃的牛腩🥹饭量大的朋友也不用担心不够吃,因为饭量真的很足,满满一大碗米饭和牛肉推荐吃法:先大喝一口原汤感受牛肉的新鲜,再DIY一道牛三宝盖饭,别忘了加辣椒油和红醋,YYDS!!!

牛三宝清汤饭

牛三宝清汤饭
2024-09-12 327 views
在地铁站附近无意中发现的一间宝藏店铺,就在粉领名都商场二楼,店面整洁舒适,很适合赶地铁的路上垫垫肚子。菜单简洁明了,还有店家推荐,很适合我这种有选择恐惧症的人。菜品种类很多,有汤饭也有汤面,以清汤为主,也可以自己单点加食材😃我点的是秘制清汤牛三宝饭,牛三宝是牛肚、牛腩和牛筋,牛筋炖的很烂,牛肚超大一块!当然还有我最爱的牛腩!!牛腩炖的十分软烂入味,一口下去奶香味十足,是我吃过最好吃的牛腩🥹饭量大的朋友也不用担心不够吃,因为饭量真的很足,满满一大碗米饭和牛肉🥲推荐吃法:先大喝一口原汤感受牛肉的新鲜,再DIY一道牛三宝盖饭,别忘了加辣椒油和红醋,YYDS!!!

2024-09-12
2024-09-11 370 views
今晚和家人共享了一頓美味的晚餐,心滿意足。首先,清湯牛三寶飯的湯頭清鮮而不鹹,令人耳目一新。牛腩煮得非常入味,嫩滑得幾乎可以在嘴裡化開,牛肚的爽彈感則增添了層次感,牛筋更是軟綿可口,搭配大塊的蘿蔔,鮮甜無渣,讓整體口感更加豐富。接下來是鮮蝦雲吞拼菜肉雲吞擔擔麵,真是讓人驚艷!擔擔麵的香氣撲鼻而來,卻不油膩,麵條煙韌有勁,口感極佳。雲吞皮薄如紙,餡料的鮮蝦爽彈和菜肉的豐滿,讓每一口都充滿驚喜。最後,翠綠的芥蘭淋上濃郁的腩汁,增添了牛香味,讓人一口接一口,根本停不下來。
今晚和家人共享了一頓美味的晚餐
,心滿意足。

首先,清湯牛三寶飯的湯頭清鮮而不鹹,令人耳目一新

清湯牛三寶飯

鮮蝦雲吞拚菜肉雲吞擔擔麵

,根本停不下來。

芥蘭
2024-09-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
清湯牛三寶飯
鮮蝦雲吞拚菜肉雲吞擔擔麵
芥蘭
2024-08-17 740 views
一出站入商場就會見到呢間新開嘅粉麵店,香濃嘅牛香味已經淡淡飄來,睇返餐牌價錢合理,款式都幾多,有飯、麵亦都有淨食😬喺食飯時間坐滿曬人,但出入都快,略等咗一陣都值得清湯牛三寶飯($77)~湯底非常清甜,除咗有蘿蔔嘅甜味之外,牛嘅香味亦都滲曬入湯中,當中有牛腩、牛肚、牛筋.....而且一啲都唔油膩,真係有佢嘅獨特之處!炸醬麵$44(加配菜肉雲吞$10)~炸醬麵味道恰到好處,非常惹味,麵亦夠哂彈牙,菜肉雲吞中菜同肉嘅比例剛好,皮亦相對地薄凍飲跟主食加$8蚊便可

喺食飯時間坐滿曬人,但出入都快,略等咗一陣都值得

凍飲跟主食加$8蚊便可
2024-08-07 720 views
這家牛腩麵開業不久,每次經過都見到生意很好。這天我們來到,無論是堂食還是等外賣的人都不少,我們仍很快便能入座。我們點了清湯牛三寶麵和牛腩撈麵,餐點很快就送上來了。🥢清湯牛三寶麵(拼雲吞)牛三寶是牛腩、牛腱和牛筋,我們還額外加了雲吞。牛腱和牛筋的份量很多,把牛腩都遮蓋住了😂其實下面很有一層牛腩,份量也是不少的。清湯湯底清甜,不會死鹹;牛腱和牛筋口感是柔軟中帶點靭勁,煮得非常入味😋牛腩肉質軟腍,牛味濃郁🤤🥢牛腩撈麵牛腩份量大方,一碗有八件,轉撈麵底比湯麵會有更多麵條。很喜歡這裡的幼麵,爽口彈牙👍🏻牛腩賣相對辦,肉質豐滿,牛味香濃,蘸點辣醬吃更添惹味。
我們點了清湯牛三寶麵和牛腩撈麵,餐點很快就送上來了。
🥢清湯牛三寶麵(拼雲吞)
🥢牛腩撈麵
牛腩賣相對辦,肉質豐滿,牛味香濃,蘸點辣醬吃更添惹味。

2024-07-23 572 views
頭幾天開排了很多人所以沒有試到而店面也很細最後決定買外賣打開外賣那一刻就傳來一陣香味牛腩也有脂肪部份,單看買相已合格湯底就偏咸,吃完都要補充下水份不知道是師傅下手重了,還是有落點味精湯入口帶清甜偏咸,整體尚算OK近年有很多食市賣牛製品都常有牛騷味這個通病但這一家沒這個問題牛肉軟硬度適中,脂肪部份沒有牛騷味在牛腩這部份打了個高分而河粉就比較普通沒太濃米香,但是有厚度的河粉不是那種一煮就爛或很碎的河粉所以整體尚算OK但作為一位窮L覺得CP值不足就是了在等外賣時才看到他貼了外賣有多少折可是門外餐牌標價44,收我是46元可能是熱飲錢吧,因為店內很忙沒追問如果你說要在附近找比較有質素的暫時只有它這家了但如果作為下午茶CP值高的附近就有不少所以就看你要什麼了對我來說偶爾想吃比較有質素的牛腩在這裡買剩牛腩做菜應該不錯可是作為下午茶粉麵類嘛真是有點偏貴
頭幾天開排了很多人
所以沒有試到

而店面也很細
最後決定買外賣
清湯牛腩河
清湯牛腩河
打開外賣那一刻就傳來一陣香味
牛腩也有脂肪部份,單看買相已合格

湯底就偏咸,吃完都要補充下水份
不知道是師傅下手重了,還是有落點味精

湯入口帶清甜偏咸,整體尚算OK

近年有很多食市
賣牛製品都常有牛騷味這個通病

但這一家沒這個問題
牛肉軟硬度適中,脂肪部份沒有牛騷味
在牛腩這部份打了個高分

而河粉就比較普通
沒太濃米香,但是有厚度的河粉
不是那種一煮就爛或很碎的河粉

所以整體尚算OK
但作為一位窮L覺得CP值不足就是了

在等外賣時才看到他貼了外賣有多少折
可是門外餐牌標價44,收我是46元
可能是熱飲錢吧,因為店內很忙沒追問

如果你說要在附近找比較有質素的

可是作為下午茶粉麵類嘛
真是有點偏貴
2024-07-23
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)