2024-06-07
平日行過紅磡間超人,見佢排隊人龍好長。佢嘅生炒排骨望到都見脆卜卜,仲要用新鮮菠蘿。可惜唔近屋企,所以咁耐都無機會試下。有日行過油麻地,見到佢另一間分店。雖然見佢午飯時間無咩人排,但諗住佢成條街已有三間兩餸飯,其中一間仲要係兩餸飯名店權發,人流被攤分都好正常。入到去,見過西檸雞有食評大力推介,所以就叫咗西檸雞,生炒骨同西蘭花蝦仁。論服務,佢哋嘅𢳂餸專員姐姐,態度係好過權發嘅。最少唔會鬧客先。論份量,佢真係大件夾抵食。我呢份已係少飯,如果正常份量真係夠二人份。西蘭花蝦仁 - 味道比權發好,但蝦就比權發細。西檸雞 - 粉好厚, 獻汁太過酸,唔掂生炒骨 - 同紅磡比,呢個食唔到其他配菜,更加唔好講新鮮菠蘿。仲要比得上學校/醫院canteen嘅頹飯Conclusion, 呢間試一次就夠。我只會比多次機會紅磡分店
論服務,佢哋嘅𢳂餸專員姐姐,態度係好過權發嘅。
最少唔會鬧客先。
西蘭花蝦仁 - 味道比權發好,但蝦就比權發細。
西檸雞 - 粉好厚, 獻汁太過酸,唔掂