2024-06-07 321 views
平日行過紅磡間超人,見佢排隊人龍好長。佢嘅生炒排骨望到都見脆卜卜,仲要用新鮮菠蘿。可惜唔近屋企,所以咁耐都無機會試下。有日行過油麻地,見到佢另一間分店。雖然見佢午飯時間無咩人排,但諗住佢成條街已有三間兩餸飯,其中一間仲要係兩餸飯名店權發,人流被攤分都好正常。入到去,見過西檸雞有食評大力推介,所以就叫咗西檸雞,生炒骨同西蘭花蝦仁。論服務,佢哋嘅𢳂餸專員姐姐,態度係好過權發嘅。最少唔會鬧客先。論份量,佢真係大件夾抵食。我呢份已係少飯,如果正常份量真係夠二人份。西蘭花蝦仁 - 味道比權發好,但蝦就比權發細。西檸雞 - 粉好厚, 獻汁太過酸,唔掂生炒骨 - 同紅磡比,呢個食唔到其他配菜,更加唔好講新鮮菠蘿。仲要比得上學校/醫院canteen嘅頹飯Conclusion, 呢間試一次就夠。我只會比多次機會紅磡分店
平日行過紅磡間超人,見佢排隊人龍好長。

論服務,佢哋嘅𢳂餸專員姐姐,態度係好過權發嘅。
最少唔會鬧客先。

西蘭花蝦仁 - 味道比權發好,但蝦就比權發細。

西檸雞 - 粉好厚, 獻汁太過酸,唔掂

TakeAway
  • 西蘭花蝦仁
2023-12-27 470 views
✨檸檬雞🍋🐓食得出係先將啲雞塊油炸曬,然後將檸檬醬淋落油炸雞,變成檸檬雞,最後加白芝麻做裝飾~好食嘅位就係有小部分仍然好脆身😋,酸酸鹹鹹其實幾好食,又獨特。
✨檸檬雞🍋🐓
2023-10-25 439 views
今次我要同大家分享一下中式兩餸飯嘅外賣飯盒嘅食評啦!🥡首先,試咗嘅係豉椒牛仔骨🥩!個牛仔骨炆得好鮮嫩,啱啱好咬,肉質鮮美,加上豉椒嘅調味,真係味道香濃又帶點微辣!一咬落去,味蕾都忍唔住嘆一聲嘢啊!🤤再嚟就係炆茄子🍆啦!茄子炆得軟綿綿,入口即化,仲帶有啲甜味,真係好開胃!加埋啲醬汁炆出嚟嘅茄子,味道更加豐富,好適合搭配飯食!😋呢個中式兩餸飯外賣飯盒真係好方便又好美味!豉椒牛仔骨同炆茄子味道都好正,飯盒裏面仲有啲清爽嘅蔬菜,飯食得好豐盛!如果你鍾意中國菜同埋懶得自己煮飯,呢個外賣飯盒絕對係一個好揀擇!🍽️😍
今次我要同大家分享一下中式兩餸飯嘅外賣飯盒嘅食評啦!🥡

2023-04-09 795 views
現場有十幾款餸,味道正常,飯量偏多,偏大盒,貴啲。但要注意,揀餸後付款時,之前的人再落單,拎個湯拎包紙巾,最搞笑係拎包醬汁,盒飯都俾唔到錢。店員應該拒絕再下單,其他兩餸飯店無呢個問題打尖問題。
現場有十幾款餸,味道正常,飯量偏多,偏大盒,貴啲。
店員應該拒絕再下單,其他兩餸飯店無呢個問題打尖問題。
TakeAway
2023-03-21 570 views
話說其實我一直都冇特別鍾意食雙餸飯,但係上年食過超人之後,就返唔到轉頭。。。 而家慢慢復常,雙餸飯係越嚟越少人揀嘅選擇,今次過嚟堂食好好回味下!今次嗌咗三餸飯,分別係辣子雞、牛仔骨同鮮蝦西蘭花。最最最impressive依然係辣子雞,夠辣,夠惹味,個汁係好出色。 不過同之前相比,啲餸凍咗少少,但overall Cp值都好高!
三餸飯
三餸飯
新年前訂半隻乳豬 $400當時已付全數取貨時,師傅話只留左1/4隻並聲稱張單矇咗,睇唔清楚有理由相信係留返賣剩的乳豬俾人算訂嗰陣就識收人人數貨就比得一半人唔會再幫襯!
新年前訂半隻乳豬 $400
當時已付全數
取貨時,師傅話只留左1/4隻
並聲稱張單矇咗,睇唔清楚

有理由相信係留返賣剩的乳豬俾人算
訂嗰陣就識收人人數
貨就比得一半人

唔會再幫襯!
2023-01-27
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
2022-11-15 784 views
本身想試隔離檔,但實在人龍太長,唯有試下超人燒鵝,排隊時都有1x個人架叫左2盒2餸,1盒係椒鹽雞翼🍗+生炒排骨🍖,另1盒係西蘭花🥦炒蝦球🍤+黑椒薯仔🥔雞球🍗,由於太肚餓😵‍💫我買完見入面有位就入左去堂食,原來同店員講堂食會用碟🍽️上,大家下次如果堂食記得為環保出一分力呀真心覺得$35簡直係超值,燈油火蠟心機連料錢都唔止,味道唔差架,本身以為自己食唔曬成盒,點知食完仲覺得唔夠飽款式真係太多,睇黎食10次都食唔曬😵‍💫😵‍💫

真心覺得$35簡直係超值

款式真係太多,睇黎食10次都食唔曬😵‍💫😵‍💫
椒鹽雞翼🍗+生炒排骨🍖
西蘭花🥦炒蝦球🍤+黑椒薯仔🥔雞球🍗
2022-10-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Dinner)
椒鹽雞翼🍗+生炒排骨🍖
西蘭花🥦炒蝦球🍤+黑椒薯仔🥔雞球🍗