2024-07-25 1868 views
野川拉麵の深燒食堂係元朗又新街嘅一個好地方,呢度唔單只提供咗室內外座位,仲寵物友善,所以可以簡直話所有人都啱去!最近我哋去試咗佢哋嘅多樣化美食,每一道菜都帶嚟意想不到嘅驚喜。首先,同朋友點咗鮮帶子刺生(6片),每片都好滑嫩鮮甜。緊接住係軟般蟹手卷4件,口感柔和,非常配合味蕾。當然少唔到飲品,我地揀左青降柚子梳打,同柚子百香果兩杯,都係非常清爽,仲大大杯添。我地點左好多款式,包括吉列蠔(4隻)同雪魚干1客,各有特色。另外油甘魚壽司2件、鰻魚壽司2件、赤蝦壽司2件、玉子壽司2件、火焰三文魚壽司新鮮豐富,一口咬落真係滿足!北寄貝同鰻魚更令人愛不惜手!熱炒部分包括毅飼牛仔骨和厚切澳洲牛舌1串,每口都是濃郁的香氣。此外,我地仲叫左燒日本甜薯6粒和鴨舌串,特別推薦甲羅伴燒鱈鱼干,同時都有嚇親我既高質素。而且燒扇貝3隻揀左蒜蓉也是滋味滿分!另外一份香辣牛油錫紙金菇(辣)、蜆以及啖啖脆爽的娃娃菜並加上無敵搭配的蒜蓉牛油,是晚餐中最受歡迎的一道菜之一。最後叫左個甜品,有牛角包窩夫配曲奇雪糕簡直完美收場!整體而言呢次用餐經驗相當豐富,畀我哋有一個如此回味無窮嘅夜晚,3個人成枱野飽到死先用$1144蚊實在覺

整體而言呢次用餐經驗相當豐富,畀我哋有一個如此回味無窮嘅夜晚,3個人成枱野飽到死先用$1144蚊實在覺得超值,下次一定會再次光臨!
2024-07-24
$381.3
2024-07-17 235 views
今日黎元朗探朋友,就試下呢間性價比高既日本餐廳。餐廳環境好特別,好多既霓虹燈做裝飾,座位都好舒服。Menu既種類好多,刺身、炸物小食、熱食等等。價錢亦都唔算貴。食日本野當然要叫刺身啦,叫左三文魚腩同帶子刺身。▫️三文魚腩超級肥美滿口魚油,仲要係厚切,夠新鮮。▫️帶子刺身同樣係我的最愛,夠鮮甜$70/10片▫️黑糖糍粑$38/6件即叫即造,一咬開熱辣辣既黑糖漿流出嚟,煙煙韌韌,味道很特別。▫️汁燒和牛拉麵$92拉麵湯底選擇都幾多,今次就揀左芝士湯底。濃濃的芝士味食落有啲似韓國麵😅和牛再加埋隻糖心蛋,呢個價錢食到和牛又填飽個肚▫️叫完野飲黎到先知原來係超級大杯,2-3個人飲一杯先岩岩好飲得晒。而家仲做緊分享價,指定活酸沙冰芝士奶蓋$30一杯,咁大杯呢個價錢可以一試!
今日黎元朗探朋友,就試下呢間性價比高既日本餐廳。
餐廳環境好特別,好多既霓虹燈做裝飾,座位都好舒服。

食日本野當然要叫刺身啦,叫左三文魚腩同帶子刺身
▫️三文魚腩超級肥美滿口魚油,仲要係厚切,夠新鮮。

▫️帶子刺身同樣係我的最愛,夠鮮甜$70/10片
▫️黑糖糍粑$38/6件

▫️汁燒和牛拉麵$92

2024-07-14 168 views
喺我心目中佢同「田中」係同輩同級。喺元朗無法取替,不可分割嘅一部份。坐得舒服,悠揚嘅背樂,大大張嘅卡位梳化、四平八穩嘅餐枱(講過n次,呢個好卑微要求)。無論坐喺度食嘢、傾偈、談心、傾生意、對數、作文….. 都好舒服。呢度吸引唔到專才幫襯,個場唔算嘈,客人都係細聲講大聲笑咁囉。大人可以飲啤酒,Hoegaarden $47。小朋友可以飲 指定味道嘅 芝士奶蓋沙冰,都係Pint杯上,G cup 堅挺嘅奶蓋 都只係$30,抵到爛。- D燒物、海鮮 全部都正常偏高嘅水平。- 燒油甘魚頭,手掌咁大,厚肉,燒得香口 油脂豐富。推介。- 蟹籽沙律,消暑必食,大大份 足料,冰涼。推介。- 椰汁流心球,麻麻哋。- 熱港式奶茶,唔掂。

- D燒物、海鮮 全部都正常偏高嘅水平。

- 燒油甘魚頭,手掌咁大,厚肉,燒得香口 油脂豐富。推介。

- 蟹籽沙律,消暑必食,大大份 足料,冰涼。推介。

- 椰汁流心球,麻麻哋。

- 熱港式奶茶,唔掂。
2024-07-05
Type of Meal
Dinner
今日好開心同屋企人去咗元朗又新街附近嘅一間舖頭,我記得有朋友推介過呢一間餐廳性價比高,而且食物非常豐富,質素好高,有香口,於是帶屋企人嚟食,估唔到真係好有驚喜,真係實至名歸,非常好食,而且叫咗好多刺身,件件都好好食,好厚肉,真係一定要來試試呀🥳🥳🥳我諗真係好推介佢哋嘅煮活蜆,因為好大粒,而且啖啖肉,蜆肉非常之鮮美可口,而且好新鮮,全部色嘅即整,加埋佢哋嘅豬骨濃湯做湯底,真係好夾呀,而且價錢經濟實惠,真係要去試吓食呀,而且佢哋嘅蜜瓜雪條特飲汽水,真係好特別,非常清涼可口,特別啱夏天飲呀,而且佢哋嘅海膽都係好好食,生蠔食材非常新鮮,個海鮮拼盤不得了,一定要叫呀,因為佢哋全部都係大大件,可以同朋友分享,仲有佢哋嘅壽司刺身,都係擺盤好靚,睇得出廚師好有心機
又入嚟元朗喇👏出咗名多嘢食嘅又新街,今次試一試呢間日式料理餐廳—野川拉麵!😬四品刺身盛合食日本嘢又點少得刺身呢😜三文魚、甜蝦、北寄貝全部都好新鮮!仲有一大片活赤貝,入口又鮮又甘甜🤤清酒煮活蜆完全唔需要過多嘅調味,就係食蜆嘅鮮味🤩雜錦天婦羅三隻大蝦,加南瓜、冬菇,炸得好乾身😃✌️海鮮雜錦拉麵湯底濃郁惹味,材料亦都好豐富😁本身拉麵、鳥冬類都有幾款湯底可以揀,我呢一個係芝士辣湯底!香蒜大茄燒調味粉夠惹味,蒜味係賣飛佛!🤣榴槤炸彈榴槤愛好者必點😋燒日本甜薯一口size方便食用,甜甜哋好吸引味蕾🥳活乳酸芒果沙冰芝士奶蓋賣相造型非常誇張😱😨用一個Hoegaarden大啤酒杯裝住大大杯沙冰!芒果沙冰+草莓醬+蘋果酒構思又幾有諗頭,倒插Apple Cider,再慢慢注入芒果沙冰!
四品刺身盛合
清酒煮活蜆
完全唔需要過多嘅調味,就係食蜆嘅鮮味🤩
雜錦天婦羅
三隻大蝦,加南瓜、冬菇,炸得好乾身😃✌️
海鮮雜錦拉麵
香蒜大茄燒
調味粉夠惹味,蒜味係賣飛佛!🤣
榴槤炸彈
榴槤愛好者必點😋
燒日本甜薯
一口size方便食用,甜甜哋好吸引味蕾🥳
活乳酸芒果沙冰芝士奶蓋
芒果沙冰+草莓醬+蘋果酒
今日無意中係元朗發現左間開得好夜既深宵食堂 , 以後夜晚想搵食可以黎呢到啦!油甘魚壽司🍣 $19@2赤蝦壽司🍣 $12@2火焰三文魚壽司🍣$17@2壽司整體都正常 厚度適中 唔會好薄 同壽x郎差唔多唔咁既價錢收貨芝士腸 $12同 墨魚丸 $12墨魚丸燒得有啲乾,芝士腸 外面查左d醬汁甜甜地幾好食 👍🏻之後叫咗兩個芝士辣烏冬 一個配炸豚肉一個配炸蝦🍤 芝士辣烏冬的確係有 塊芝士比你 個湯底就似韓國個辛辣公仔面加芝士😂 但好食既 炸物都係熱辣辣 唔會好厚粉 唔錯👍🏻咁熱就叫左一杯野飲share la 野飲係奇異果沙冰奶蓋 黎到有d 呆左 咁大杯 都只係$30 😂 飲完透心涼佢係用奇異果既糖漿加冰打碎做沙冰 再係上面加左奶蓋同爆珠 咁既價錢 算係咁啦 2個人飲唔晒🫣依家like佢社交平台就有一堆野食有半價 依家好難得搵到間開得夜既店~ 仲要幾抵食又好食😙如果飲酒既朋友 仲可以同朋友叫酒係到吹水 店舖都好旺場 我當日全場full house 🤣要等一陣至有位入員工服務態度都唔錯 同埋好快手

油甘魚壽司🍣 $19@2
赤蝦壽司🍣 $12@2
火焰三文魚壽司🍣$17@2
壽司整體都正常 厚度適中 唔會好薄 同壽x郎差唔多
唔咁既價錢收貨

芝士腸 $12同 墨魚丸 $12
墨魚丸燒得有啲乾,芝士腸 外面查左d醬汁
甜甜地幾好食 👍🏻

黎到有d 呆左 咁大杯 都只係$30 😂 飲完透心涼

依家like佢社交平台就有一堆野食有半價

依家好難得搵到間開得夜既店~ 仲要幾抵食又好食😙
員工服務態度都唔錯 同埋好快手
之前食過午市 拉麵的確不錯湯底又濃朋友山長水遠黎到 帶佢試下個晚市依家多款食物更設有分享價(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好彩有訂枱 七點左右都爆爆地室內外位置 營業至凌晨1點半工業風設計 搶眼Nano燈多款選擇 價錢合理 質素中上(以下🏷️=有分享價)- 刺身/ 壽司 -▸ 油甘魚壽司(𝟐件)$𝟏𝟗 🏷️▸ 六品刺身盛合 $𝟐𝟓𝟗 🏷️第一眼就見到海膽🤩軟滑細膩入口即溶 好~鮮甜不苦不腥另有紫菜配搭 我當然喜歡就咁食厚切三文魚油甘魚 甜蝦鮮 赤貝爽唯一帶子差少少 有點腥- 串燒 -▸ 燒雞軟骨(𝟐串) $𝟐𝟒▸ 厚燒牛舌 $𝟑𝟔 /串▸ 燒豬頸串 $𝟑𝟎 /串▸ 燒黑豚肉五花腩 $𝟑𝟎 /串每串肉都係鹽燒 厚切啖啖肉又多汁私心五花腩 看似好肥膩但食落唔油反而脂香細緻 瘦肉位十分柔軟- 炸物 -▸ 吉列蠔(𝟒隻)$𝟑𝟓 🏷️▸ 椒鹽雞軟骨 $𝟑𝟑 / 客 🏷️▸ 軟殼蟹天婦羅(𝟐隻)$𝟕𝟒正確來講 係兩隻大大隻🦀炸得酥脆可口不在話下有不少咸香蟹黃 肉質滑嫩配埋蘿蔔蓉甜豉油 油膩感拜拜👋🏻- 麵/烏冬 -▸ 極上牛肉贊岐手打烏冬 $𝟖𝟖畢竟係一間拉麵店 點都要叫碗食有湯麵冷麵 湯底有辣有唔辣
之前食過午市 拉麵的確不錯湯底又濃
朋友山長水遠黎到 帶佢試下個晚市
依家多款食物更設有分享價(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
好彩有訂枱 七點左右都爆爆地
室內外位置 營業至凌晨1點半
工業風設計 搶眼Nano燈
多款選擇 價錢合理 質素中上
(以下🏷️=有分享價)
- 刺身/ 壽司 -
- 麵/烏冬 -
▸ 極上牛肉贊岐手打烏冬 $𝟖𝟖
畢竟係一間拉麵店 點都要叫碗食
有湯麵冷麵 湯底有辣有唔辣
(我好辣 食過辣湯底的確夠辣🤤)
今次叫芝士湯 芝味香濃不過咸
極上牛肉贊岐手打烏冬
日本信州蘋果梳打
可可脆片阿華田芝士奶蓋
2024-07-08 129 views
今日同朋友去咗一間元朗日本餐廳,試咗佢哋嘅刺身同壽司,真係滿足。首先介紹下「三文魚腩刺身」,呢個三文魚腩刺身非常鮮嫩,油脂分布均勻,入口即溶,充滿咗魚油嘅香味。🍣之後試咗「油甘魚刺身」,呢個油甘魚刺身真係好正,魚肉滑嫩,切得厚薄適中,油甘味濃。🐟再嚟係「泰式生蝦」,呢個生蝦味道非常獨特,酸辣嘅泰式醬汁同新鮮生蝦完美結合,每一口都好有層次感,而且大隻又新鮮。🍤「鮮帶子刺生」亦係唔可以錯過,呢個帶子刺生非常鮮甜,口感滑溜溜,係奢華嘅享受。🦪「赤蝦壽司」係我哋嘅最愛,呢個赤蝦壽司真係好正,赤蝦肉質鮮嫩,壽司飯亦都調味得啱啱好,每一口都充滿咗赤蝦嘅鮮甜味,真係一試難忘。🍣「大蝦天婦羅」大蝦天婦羅炸得非常香脆,外皮金黃酥脆,內裏嘅蝦肉鮮嫩多汁。🍤「清酒煮活蜆」係一道非常清新嘅菜式,清酒嘅香氣同活蜆嘅鮮甜完美結合,每一口都可以感受到蜆肉嘅鮮美,非常原汁原味。🍶「自家制叉燒拉麵」真係超級好味,叉燒入口即溶,湯底濃郁,拉麵彈牙,每一口都充滿咗濃厚嘅豬骨湯味,同埋叉燒嘅香味。🍜飲品方面,我哋試咗「Corona Extra 利賓納+薑啤酒 (330ml)」,呢個飲品真係非常特別,啤酒嘅微苦同利賓納嘅甜味,
今日同朋友去咗一間元朗日本餐廳,試咗佢哋嘅刺身壽司,真係滿足。首先介紹下「三文魚腩刺身」,呢個三文魚腩刺身非常鮮嫩,油脂分布均勻,入口即溶,充滿咗魚油嘅香味。🍣

飲品方面,我哋試咗「Corona Extra 利賓納+薑啤酒 (330ml)」,呢個飲品真係非常特別,啤酒嘅微苦同利賓納嘅甜味,再加上薑嘅香味,每一口都係一種新嘅體驗。🍺

「燒蠔」亦係唔錯嘅選擇,呢個燒蠔香氣撲鼻,外皮燒得微微焦香,內裏仲保持住蠔肉嘅鮮嫩,每一口都充滿咗海洋嘅味道。🦪

最後我哋試咗「脆脆鰻魚串」,呢個鰻魚串真係好香脆,外皮燒得金黃酥脆,內裏嘅鰻魚肉質鮮嫩。🍢
2024-07-05 109 views
今日試咗呢間位於元朗嘅日本料理令我最難忘嘅就係非常多嘅雜物選擇同埋好多特色飲品,位於元朗又新街,條街真係美食街粗粒牛角漢堡$90牛肉漢堡做到非常厚身,上面鋪滿芝士醬,仲有一片芝士,入口即溶,牛肉下面有大量嘅洋蔥,經過炒之後非常香口,仲有些黑椒粒,個包夾住一片生菜,連埋牛肉同牛角包一齊食非常有口感,每一啖都充滿着牛肉同香濃嘅芝士味道自家製豬軟骨拉麵$67拉麵係本店嘅招牌菜湯底經過特別調製牛骨湯味極濃加上拉麵麵質軟硬適中,小朋友非常鍾意食配料豬軟骨搭配埋一隻流心蛋 泰式鳳爪$52泰式鳳爪絕對係開胃前菜,尤其是炎炎夏日酸酸辣辣極度開胃,加咗一啲麻油令到味道更香三文魚同埋油甘魚刺身,廚師係厚切,誠意十足 ,每一啖都充滿着口感又鮮甜新鮮,甜蝦刺身同帶子刺身,處理得好好鮮甜,得來好冰爽,甜蝦嘅蝦頭仲非常多膏吉列炸蠔四隻 $62. 一口芝士六件$46椒鹽雞軟骨$50這三款都是比較熱門嘅炸物,吉列脆漿處理得好好,充滿着蠔嘅鮮味,一口芝士外脆內軟,芝士控必點 ,香濃嘅芝士味,咬一啖仲有芝士嘅流心流出嚟日本送州蘋果梳打$37見到每台客都有點呢個 ,我哋都俾佢嘅外型吸引特別係夏天絕對係飲完涼透心🤪又吾會太甜

粗粒牛角漢堡$90

自家製豬軟骨拉麵$67

泰式鳳爪$52

三文魚同埋油甘魚刺身廚師係厚切,誠意十足 ,每一啖都充滿着口感又鮮甜新鮮,甜蝦刺身同帶子刺身,處理得好好鮮甜,得來好冰爽,甜蝦嘅蝦頭仲非常多膏

吉列炸蠔四隻 $62.
一口芝士六件$46
椒鹽雞軟骨$50

日本送州蘋果梳打$37
見到每台客都有點呢個 ,我哋都俾佢嘅外型吸引特別係夏天絕對係飲完涼透心🤪又吾會太甜,非常滿意這個沙冰飲料
  • 四品刺身盛合
人越大,同朋友越來越少見,每逢深宵嘅時分,就會諗返起以前同學及同事之間食宵夜嘅日子。今日深宵時分,經過元朗呢一個香港人都好熟悉嘅地方,食宵夜嘅選擇有好多,我相信住喺元朗嘅人都好清楚,而今晚我見到一間位於又新街嘅餐廳叫做《野川拉麵•深宵食堂》,不禁令我諗返起曾經有套日劇叫做深夜食堂,故事大綱大概係喺日本有一個老闆開咗間餐廳,每逢深夜時分都有唔同身份嘅客人嚟食嘢,而藉此去分享佢哋生活裏面唔同嘅故事,曾幾何時,我都有幻想過去經營一啲咁嘅餐廳,但始終都要回歸現實。一入到嚟,見到個Menu就好似居酒屋一樣包羅萬有:有拉麵、壽司、串燒,當然唔少得嘅就係日本啤酒🍻!!首先嚟到嘅係蟹籽沙律,份量十分驚人,味道不過不失,但性價比高!之後我哋仲叫咗一個刺身拼盤加三客壽司,同埋一個牛肉壽喜燒。刺身嘅質素非常新鮮,而牛肉壽喜燒嘅份量亦都嚇我一跳!講到明食宵夜就梗係唔少得串燒🍡🍢同埋啤酒,所以之後我分別嗌咗厚切牛舌、燒韭菜、燒大葱,同埋一串五花腩。五花腩嘅肉質非常甘香,肥瘦分明😛😛牛舌厚薄適中咬落去好彈牙,亦都有香濃嘅牛味,燒得非常之好!🥰🥰韭菜同大葱就正常發揮。今晚嘅重點,就係呢杯三得利嘅小麥黑啤!!仲要只係

五花腩嘅肉質非常甘香,肥瘦分明😛😛

今晚嘅重點,就係呢杯三得利嘅小麥黑啤!!仲要只係賣緊$47,容量係700 mL!非常之扺!

總括嚟講我覺得所有嘢都好出色,但係串燒🍡🍢係必食之選😋😋《野村拉麵•深宵食堂》必然會成為我嚟元朗宵夜嘅首選!
2024-07-02 75 views
  夏日炎炎~懶洋洋的不想四圍走動。約朋友出來乾一杯閒聊閒聊~選了朋友喜歡的「野川拉麵の深燒食堂」在元朗區這間日韓式餐廳食物品種十分豐富,炸物,燒物,壽司,爐端燒,甜品.......等。尤其是燒物,炸物配上一杯冰凍啤酒真是一樂也!餐廳雖然沒有豪華裝修卻有種無拘無束的氛圍,閒聊,乾一杯為夏日添點涼意實在享受。  食物質素相當高,海鮮刺身,肉類,串燒,拉麵等。都令人回味。日本酒及各國啤酒,無酒精飲料都有半價相當抵飲,各類食物都有優惠價十分吸引!我們聽着音樂嘆住冷氣悠悠的點了燒物和飲品~Hoegaarden rosee.500  ml $ 47/杯 夠冰凍!酒杯也是雪藏的十分講究!呷一口即時精神爽利!榴槤炸彈  $ 32 /3粒脹卜卜!外層軟糯,榴槤甜美滑溜,真是齒峽留香。燒鱈魚乾  $ 35   ( 分享價 )一片片燒得又香又脆!燒海鮮~象拔蚌,聖子 每隻  $ 50脆脆鰻魚串 $  44 / 串厚燒牛舌  $ 36鮑魚  $ 24 / 隻鮑魚爽嫩兼彈牙,外層有惹味蒜香。象拔蚌,蟶子都爽甜醬汁好鮮味。香草羊仔架  $ 44 / 件有羊味(但不是難頂的騷味)香口!肉質鬆軟彈口,簡單香草調味能
  夏日炎炎~懶洋洋的不想四圍走動。
約朋友出來乾一杯閒聊閒聊~
  食物質素相當高,海鮮刺身,肉類,串燒,拉麵等。都令人回味。
我們聽着音樂嘆住冷氣悠悠的點了燒物和飲品~
夠冰凍!酒杯也是雪藏的十分講究!呷一口即時精神爽利!
榴槤炸彈  $ 32 /3粒
脹卜卜!外層軟糯,榴槤甜美滑溜,真是齒峽留香。
燒鱈魚乾  $ 35   ( 分享價 )
一片片燒得又香又脆!
燒海鮮~
象拔蚌,聖子 每隻  $ 50
脆脆鰻魚串 $  44 / 串
厚燒牛舌  $ 36
鮑魚  $ 24 / 隻
燒海鮮
鮑魚爽嫩兼彈牙,外層有惹味蒜香。
象拔蚌,蟶子都爽甜醬汁好鮮味。
香草羊仔架  $ 44 / 件
有羊味(但不是難頂的騷味)香口!肉質鬆軟彈口,簡單香草調味能嚐到羊肉的原味不乾身肉汁也很豐富。十分不錯!
厚燒牛舌
牛脷爽嫩有口感。

鰻魚皮層緊緻爽彈,肉質鮮滑有油香!
吃,喝得相當享受,最後還點上一客烏冬二人分享,湯底是這裡精心炮製的!
汁燒極上和牛讚岐手打烏冬  $ 98
自選了蕃茄湯底。
執燒極上和牛讚岐手打烏冬
先嚐一口湯底~鮮味濃鬱!
不愧是和牛,軟滑牛味濃。
烏冬順滑Q彈,配料豐富有粟米粒,木耳,蔬菜及流心蛋一隻等。
吃完飽足又滿足!
與其他食客一樣都享受着這裡的暢食暢飲的自在!
2024-06-27
Type of Meal
Dinner
燒海鮮
執燒極上和牛讚岐手打烏冬
今日由沙田踩單車入元朗,踩到入去又啱啱好係食飯時間,行過呢間日本餐廳,見到menu 啲嘢食價錢都幾平下,就一於入去食下。Menu都好多選擇,有一頁紙係有promotion,只要分享佢哋社交平台專頁俾Like就有優惠。Hoegaargen生啤$47大大杯都係$47,好抵飲。日本哈密瓜汽水$37佢係好似韓國啲飲品倒插入杯冰到,甜甜地。芝麻雞翼$39炸到好香口,入面熱辣辣得黎仲係juice。四品刺身盛合$179有四款刺身,包括三文魚,油甘魚,蝦,赤貝,三文魚同油甘魚切得好厚身,鮮味十足。🥳🥳油甘魚壽司$19,赤蝦壽司$12,鮮帶子壽司$17全部都有兩件,性價比好高🥰🥰燒鮑魚,每隻$24唔會燒到好乾身,保唔留到入面仲係juicy,好有碳香味。M5澳洲和牛$87好香牛肉味,最緊要唔會有筋同過韌。燒黑豚肉五花腩$30一串好香口,油滋味喺口腔裏面爆發出黎。燒豬頸肉$30一串正常香蒜牛油芝士流心蛋粟米$41呢幾樣加埋唔會唔好食,冇得輸,個蛋令個粟米昇華咗。雪場蟹柳手打烏冬$72可揀湯底揀咗豬骨湯底,烏冬煙靭,蛋夠香,好食。呢度環境幾好,空間感夠,枱與枱之間唔會迫,最重要冷氣好夠,夏天黎講餐廳冷氣好重要

Hoegaargen生啤$47
大大杯都係$47,好抵飲。

日本哈密瓜汽水$37
佢係好似韓國啲飲品倒插入杯冰到,甜甜地。
芝麻雞翼$39
炸到好香口,入面熱辣辣得黎仲係juice。
四品刺身盛合$179
油甘魚壽司$19,赤蝦壽司$12,鮮帶子壽司$17
全部都有兩件,性價比好高🥰🥰
燒鮑魚,每隻$24
唔會燒到好乾身,保唔留到入面仲係juicy,好有碳香味。
M5澳洲和牛$87
好香牛肉味,最緊要唔會有筋同過韌。
燒黑豚肉五花腩$30一串
好香口,油滋味喺口腔裏面爆發出黎。
燒豬頸肉$30一串
正常
香蒜牛油芝士流心蛋粟米$41
呢幾樣加埋唔會唔好食,冇得輸,個蛋令個粟米昇華咗。
雪場蟹柳手打烏冬$72
可揀湯底揀咗豬骨湯底,烏冬煙靭,蛋夠香,好食。
呢度環境幾好,空間感夠,枱與枱之間唔會迫,最重要冷氣好夠,夏天黎講餐廳冷氣好重要。
兩個人食咁多先係$724,性價比真係好高👍👍👍👍👍
  • 芝麻雞翼
2024-07-01 72 views
元朗有一間好味,選擇又多,價錢大衆化的日本料理店,就是「野川拉麵」の「深宵食堂」。內在環境寬敞,又好有年輕玩味的感覺。青檸柚子梳打 $50 x2味道清新解渴。蟹籽沙律 $64講明蟹籽沙律,蟹籽的份量特別多,配上青瓜絲、蕃茄仔和沙律醬,真是一道好好的開胃菜。牛肉壽喜燒 $100壽喜燒非常大鍋,牛肉非常多,而且肉質滑嫩,牛肉蔬菜豆腐都吸晒湯底的味道,非常惹味。六品刺身盛含 $259淨係個海膽和帶子都值回票價,海膽味濃郁,刺身新鮮有鮮味。M5 澳洲和牛 $87牛味十足,而且燒得啱啱好,內裏還很Juicy,醬汁亦很入味。三文魚籽壽司 $27三文魚子大大粒,粒粒勁爆珠,我最喜歡就是三文魚子獨特嘅味道。自選雪糕2球 $30 x2雪糕有抹茶味,當然要飲抹茶味啦,話晒食日本嘢,再揀多個朱古力味,我和朋友每人兩球,食到舔舔脷。Menu,選擇很多,而且還有很多特價item可供選擇。

青檸柚子梳打 $50 x2
味道清新解渴。

蟹籽沙律 $64

牛肉壽喜燒 $100

六品刺身盛含 $259
淨係個海膽和帶子都值回票價,海膽味濃郁,刺身新鮮有鮮味。

M5 澳洲和牛 $87

三文魚籽壽司 $27

自選雪糕2球 $30 x2

Menu,選擇很多,而且還有很多特價item可供選擇。
今日響元朗街,見有啲肚餓,於是去附近搵吓一啲日本餐廳食飯,然後我見上網介紹好多人都話呢間餐廳非常出名,好受歡迎,尤其是推介佢哋嘅自家製豬軟骨拉麵同埋日本南瓜餅,熱辣辣,好新鮮,好好食,於是去試吓,真係好友驚喜,發現呢間餐廳真係要介紹俾朋友呀,真係好抵食呀,價錢經濟實惠,食物質素非常高,侍應服務都好好,好友笑容,好主動,真係有賓至如歸的感覺,而且裏面嘅食物都份量好豐富,我真係要推介佢哋嘅泰式生蝦,真係幾抵食呀,仲有芝士豆腐,裏面嘅芝士真係逼出嚟㗎,真係有好多芝士,做好濃郁,如果鍾意食芝士嘅朋友一定要試吓啊,而且我仲叫咗個燒黃牛,仲有黃金扇貝同埋雙重芝士磨菇雞翼,真係有好多選擇啊,仲有呢度有自製嘅叉燒拉麵,真係都超級讚啦,面嘅質地都好好食,好彈牙,湯底都唔錯,,配料有多,真係要食
2024-06-27 20 views
野川拉麵是一家日本料理的餐廳,以拉麵為主打菜式,但也提供各種精緻的日本料理。我來到這家餐廳品嚐了他們的海膽壽司、牛肉壽喜燒、蒜蓉燒扇貝、鮮活鮑魚、A4日本和牛等菜品。海膽壽司海膽壽司的味道鮮美,海膽的鮮味十分濃郁,入口即化。甲羅燒伴燒鱈魚乾將鱈魚乾燒烤至香脆,搭配甲羅燒的醬料,美味可口。牛肉壽喜燒牛肉壽喜燒的牛肉肉質鮮嫩多汁,非常美味。蒜蓉燒扇貝蒜蓉燒扇貝可選辣和不辣,扇貝很新鮮,蒜蓉的香味非常搭配。鮮活鮑魚鮮活鮑魚則是餐廳的招牌菜品,口感爽脆,非常美味。A4日本和牛牛肉味香濃,脂肪比例洽當,入口即溶。日本柚子芝士蛋糕配綠茶雪糕除了主菜之外,我還品嚐了他們的日本柚子芝士蛋糕配綠茶雪糕,甜品清爽可口,是完美的結尾。日本靜岡縣綠茶可樂和富士山頂汽水此外,他們還有特色飲品,我品嚐了日本靜岡縣綠茶可樂和富士山頂汽水,清涼解渴。

海膽壽司

海膽壽司的味道鮮美,海膽的鮮味十分濃郁,入口即化。

甲羅燒伴燒鱈魚乾

將鱈魚乾燒烤至香脆,搭配甲羅燒的醬料,美味可口。

牛肉壽喜燒

牛肉壽喜燒的牛肉肉質鮮嫩多汁,非常美味。

蒜蓉燒扇貝

蒜蓉燒扇貝可選辣和不辣,扇貝很新鮮,蒜蓉的香味非常搭配。

鮮活鮑魚

鮮活鮑魚則是餐廳的招牌菜品,口感爽脆,非常美味。

A4日本和牛

牛肉味香濃,脂肪比例洽當,入口即溶。

日本柚子芝士蛋糕配綠茶雪糕

日本靜岡縣綠茶可樂和富士山頂汽水