2023-12-09 91 views
平畤係附近試下啲茶餐廳,發覺呢間金水稻𥚃面啲味道比較適合大眾化,每日都會有唔同既特價餐,好適合平時想慳錢既同志們!我今日就食左個粟米肉粒飯,簡單得黎個味道唔錯,熱飲加湯都係44$咋!仲要好好味!個餐大大份份,絕對值回票價架!堂食會價錢高大約5$左右,因為呢間成日都滿座,特別係早餐同中午時段!我選擇外賣因為平5$!外賣同堂食份量一樣,所以唔洗擔心,細食既你一定食唔曬,大食既你一定夠飽!我試過佢其他餐都各有特色架!大家有時間過去屯門不妨試下呢間!
平畤係附近試下啲茶餐廳,發覺呢間金水稻𥚃面啲
肉粒飯,簡單得黎個味道唔錯,熱飲加湯都係
2023-05-28 149 views
店內冷氣足夠。但係空間狹窄,而且米線同米粉都好碎,好難夾得起。大熱天時三十四度,仲用保溫杯盛載熱飲唔理想。價錢都係一般茶餐廳價錢,食個早餐大約要36蚊。十點鐘打後冇咁多人。
店內冷氣足夠。
2023-05-28
$36 (Breakfast)
2020-08-25 494 views
今日lunch 一個人又唔知食咩好見到餐牌有味菜牛柳紋米 熱熱地 野味 岩晒入到去唔洗等位 先上例湯 大大碗 隔左五分鐘再上正餐 超大碟 講番味菜牛柳紋米先 雖然無咩鑊氣 但味道唔錯
今日lunch 一個人又唔知食咩好
見到餐牌有味菜牛柳紋米 熱熱地 野味 岩晒
入到去唔洗等位 先上例湯 大大碗
隔左五分鐘再上正餐 超大碟
講番味菜牛柳紋米先 雖然無咩鑊氣 但味道唔錯
2020-08-25
$52 (Lunch)
2018-02-18 597 views
年初三無乜餐廳开, 見尼间开左 , 入去食個午飯 , 坐低点了菜即後悔 , 间餐廳有好大陣酸叔味, D侍應自己傾計超大声, 不断製造燥音, 騷扰食客 , 好差好咸的湯, 食物質素麻麻, 以後都不会幫襯!!!
2013-07-28 388 views
屯門食肆系列之二普通茶記人氣頗旺晚餐a 咸蛋肉餅飯例湯 熱飲$32例湯好大碗 但完全冇湯渣飲兩啖覺得重味精放棄唔飲熱奶茶 用幼飲筒 隔溫杯 好有誠意奶茶比例岩 算滑 不俗咸蛋肉餅肉地幾滑 豉油甜甜地 好味但如果唔係見到個咸蛋王 我都唔記得係有咸蛋成份完全冇咸蛋味飯軟硬適中如果肉餅同飯熱d會更好
屯門食肆系列之二
完全冇咸蛋味
飯軟硬適中
如果肉餅同飯熱d會更好
2010-08-23 220 views
一個人食晚餐,就去左金水稻食,因為可以順便睇電視(太傷心的新聞直播,唉! )晚餐A:西芹斑腩飯($29)炒底(+$5)這裡的炒飯底都夠乾身,飯粒分明,亦都幾香口,加$5都算值。而西芹斑腩都係新鮮炒的,而叫炒底亦識將飯餸分開上,所以我今餐都幾滿意。送的例湯,咸咸地,有好過無。凍奶茶加$2。加埋 Total $36,有電視睇,算抵啦!

晚餐A:西芹斑腩飯($29)炒底(+$5)
這裡的炒飯底都夠乾身,飯粒分明,亦都幾香口,加$5都算值。
送的例湯,咸咸地,有好過無。
凍奶茶加$2。加埋 Total $36,有電視睇,算抵啦!
晚餐A 炒底
凍奶茶加$2
2010-08-23
$36 (Dinner)
晚餐A 炒底
凍奶茶加$2
  • 炒飯底
2009-08-09 139 views
AUG 4, 2009 (TUE) LUNCH時菜牛腩飯 $30 配凍檸茶『凍飲 +$2』媽媽想食牛,於是叫咗一個時菜牛腩飯食,由於兩個都唔係好肚餓,所以兩份食算了!不過真係算好彩,因為唔係幾好食!D牛腩得五小舊同一大堆汁,牛腩唔係幾夠腍,但味還是可以的,不過賣相亦相當差,時菜係菜心,好老好多渣,根本食唔到!成碟都無咩點食過,因為好似無嘢食咁!收銀個女人態度仲勁差,真係受氣都夠飽呀!激鬼死!
AUG 4, 2009 (TUE) LUNCH
時菜牛腩飯 $30 配凍檸茶『凍飲 +$2』

成碟都無咩點食過,因為好似無嘢食咁!
收銀個女人態度仲勁差,真係受氣都夠飽呀!激鬼死!

2009-08-04
$16 (Lunch)
呢度早餐幾大份幾抵食,尤其沙嗲牛肉麵,麵質彈口爽滑,沙嗲味正宗唔太辣又夠香,但牛肉近排可能升幅太大,所以份量不斷減少。奶茶一向都ok , 但又可能係升幅關係,已經由最馳名【黑白奶】改雜嘜奶,飲落口感唔掂及冇奶味,完全頂唔到我奶茶癮。大致上價格ok 及食物唔錯,不過堂食就好似舊式快餐店鐵,坐一陣就可以耐少少就好。一定要提,平時有兩個中年女侍應,我睇落應該係兩姊妹,其中大大份果個,把口不停講是非多多,佢把聲煩到我早餐都食唔安樂。有時一早仲有班麻將師奶,加埋佢地把聲,簡直震耳欲聾...煩~