2024-10-16 102 views
土瓜灣呢間泰國菜好似開左好多年,係度住咁耐都係第一次食😂😂係地鐵站行幾分鐘就到🚄每個餸好似都係$60-80左右,價錢唔貴💰份量都大🌶️生菜肉碎包飯🍋好野味,酸酸辣辣,包埋生菜食啱啱好🥬🥬🐽豬排檬粉🐽冇落魚露汁係完全冇味,加埋靈魂醬汁,未到又幾好,凍食好清新🦐冬陰功湯🦐呢個湯足料,椰奶味唔重🦐啦,反而係酸味同香料味🐷豬頸肉河粉🐷呢個就正常發揮,冇咩特別,清清淡淡🥗木瓜沙拉🥗木瓜沙律叫左小辣都仲係好辣,唔係好重口味,正常發揮

每個餸好似都係$60-80左右,價錢唔貴💰份量都大

🌶️生菜肉碎包飯🍋
好野味,酸酸辣辣,包埋生菜食啱啱好🥬🥬

🐽豬排檬粉🐽
冇落魚露汁係完全冇味,加埋靈魂醬汁,未到又幾好,凍食好清新

🦐冬陰功湯🦐
呢個湯足料,椰奶味唔重🦐啦,反而係酸味同香料味

🐷豬頸肉河粉🐷
呢個就正常發揮,冇咩特別,清清淡淡

🥗木瓜沙拉🥗
木瓜沙律叫左小辣都仲係好辣,唔係好重口味,正常發揮
2024-05-10 292 views
非常不好的用餐體驗。服務態度非常惡劣掛著黑臉long face,語氣也不好。工作人員好像都是泰國籍人。再怎麼好吃的食物也沒有心情了。實話實說,東西還可以,不難吃,但是不會再去了。還有最關鍵他們不誠實。點餐問有沒有跟Drinks都不出聲,問了幾次,她才叫我們自己看背面餐牌。熱檸檬茶是不用錢,其他的都要加錢。最氣憤的買單的時候不給明細。後來我們仔細算,他多算了我們十塊錢。回去問她要,她還扣了幾塊。 無語!你們要特別小心,要算好才買單。Very dishonest restaurant and very bad service.
2024-05-10
2023-06-26 670 views
銀山泰菜 ร้าน ภูเงิน✖️湊巧經過,荒源百里都冇嘢食。燈火通明唯有此家。平民街坊小店,價錢十分經濟實惠。一個晚餐價錢只係💲58-,冇寫錯,平過茶記。海南雞飯豬手飯、湯河炒金邊粉、仲有炒通菜、一律都係💲58-連杯牛油果沙冰都只係💲30-,平過深水埗。今日晚餐分別點咗海南雞飯,油飯冇咩香味,雞都係唔重香雞味。泰式炒金邊粉,色水唔靚仔囉,但料多夠味。炒通菜,好大份,晚餐價錢一啲都唔貴!豬牛羊串燒各一,即叫即燒,一啲都唔『鞋』好好食晚市有兩大頁款式,總有你喜歡的!全店泰國人『及及及』『卡卡卡』招呼,返鄉下感覺,親切感十足!唔好要求有5星級味道,呢個單價係香港好難立足!

連杯牛油果沙冰都只係💲30-,平過深水埗。

今日晚餐分別點咗海南雞飯,油飯冇咩香味,雞都係唔重香雞味。

泰式炒金邊粉,色水唔靚仔囉,但料多夠味。

炒通菜,好大份,晚餐價錢一啲都唔貴!

豬牛羊串燒各一,即叫即燒,一啲都唔『鞋』好好食

晚市有兩大頁款式,總有你喜歡的!
2022-11-21 588 views
間唔中放飯都會嚟食土瓜灣呢間泰國嘢入邊侍應都係泰國人$40-$50就已經有一大碟飯次次都食唔晒同埋個味道我都覺得呢個價錢嚟講算係咁都係好食嘅今次就食豬頸肉蛋飯但係平時食肉碎煎蛋飯好食好多!我諗下次過嚟,都係食返肉碎煎蛋飯😂晏晝放飯嗰陣過嚟都次次見到好多人食次次都坐滿晒,不過上菜都幾快
間唔中放飯都會嚟食土瓜灣呢間泰國嘢
入邊侍應都係泰國人
$40-$50就已經有一大碟飯
次次都食唔晒
同埋個味道我都覺得呢個價錢嚟講算係咁
都係好食嘅
今次就食豬頸肉蛋飯
但係平時食肉碎煎蛋飯好食好多!
我諗下次過嚟,都係食返肉碎煎蛋飯😂
晏晝放飯嗰陣過嚟都次次見到好多人食
次次都坐滿晒,不過上菜都幾快
2022-10-23 450 views
經過這泰菜館門口,斋睇門面以為快餐店,當食茶記心態幫襯。入去見全部服務員連連水巴都係講泰文(鋪面泰國員工識廣東話),播放著泰國歌,冷氣加風扇當年閉起眼睛,你可感受到置身泰國,在海邊吹著海風,享受緊泰菜一樣😆叫咗3個晚餐$58加$8至10蚊飲品再加4串 串燒 15蚊串海南雞飯 (正常)燒豬頸肉蛋飯 (好味)冬陰功海鮮湯河 (好好味)雞牛串燒 (好好味,牛唔un)一定會再次幫襯👍👍👍😋😋😋
經過這泰菜館門口,斋睇門面以為快餐店,當食茶記心態幫襯。
叫咗3個晚餐$58加$8至10蚊飲品
再加4串 串燒 15蚊串
海南雞飯 (正常)
燒豬頸肉蛋飯 (好味)
冬陰功海鮮湯河 (好好味)
雞牛串燒 (好好味,牛唔un)
一定會再次幫襯👍👍👍😋😋😋
2022-10-22
$90 (Dinner)
  • 冬陰功湯河,串燒
2022-10-08 319 views
偶然經過, 見到依間小店, 膽粗粗同個fd試下。 試左個泰式撈檬, 泰式雞飯,一杯龍眼冰, 青檬梳打, 三串串燒同泰式炒通菜(推介)。價錢合理, 職員態度好好。下次係附近都會再幫襯。
偶然經過, 見到依間小店, 膽粗粗同個fd試下。
價錢合理, 職員態度好好。
下次係附近都會再幫襯。
  • 串燒
  • 泰式炒通菜