2019-06-25 1003 views
黎到荔枝角探閨蜜😆梗係要飲返杯閨蜜啦❤️❤️1️⃣閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音$25中杯 閨蜜除咗係講緊知心好友之外,仲指蜂蜜,佢嘅茶底正正就加咗蜂蜜啦❤️但係絕對唔會過甜,鐵觀音好香濃又帶有一陣陣嘅蜜糖甜,飲落既滋潤又健康😚😚女士必點!佢嘅玫瑰奶蓋份量唔少,有淡淡的清香,好厚身,真材實料,d奶蓋一直飲落去都冇跌落d茶度😝😝2️⃣秘製原粒鮮鳳梨梳打$25中杯佢嘅鳳梨係用新鮮嘅菠蘿🍍製成嘅,切成粒粒,每食一啖都覺得好清新好香甜,絕對唔係死甜,大愛❤️梳打係無味嘅,但係夾埋菠蘿粒粒就啱啱好,消暑一流呀😝😆3️⃣朱古力吐司法包🍞加 椰香奶酥吐司法包🍞$18佢採用低酵法包,無防腐劑、無添加劑,外酥內軟,外層唔會脆到跌晒啲碎落嚟,我食到一d都冇剩😝😝搽係上面嘅醬好正,朱古力味道濃郁而香甜,椰香奶酥都唔錯☺️☺️老闆娘好Nice啊,仲好有心思,有幾款產品都幾得意,下次黎要試吓排毒美顏茶先得😆呢度仲有凍片檸檬🍋沖水飲勁方便😚
黎到荔枝角探閨蜜😆梗係要飲返杯閨蜜啦❤️❤️

1️⃣閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音$25中杯

2️⃣秘製原粒鮮鳳梨梳打$25中杯

3️⃣朱古力吐司法包🍞加 椰香奶酥吐司法包🍞$18

2019-06-25
$34 (Tea)
2019-06-18 58 views
同女朋友在荔枝角還完婚紗,攰攰地想去食啲甜野,路過見到有間飲料店又有啲小食,就坐咗入去。我叫「秘製原粒鳳梨梳打」,女朋友就嗌咗杯「玫瑰奶蓋鐵觀音」,兩款size揀大都係$28,價錢acceptable。本來想揀去冰,但係反而要加$3,同埋店員都建議有冰會保持到個taste,所以就飲下凍野啦鳳梨啲料好多好滿好正,睇得出係真水果,尤其係個爆珠,一咬就爆,好好玩,而且啲珠有多個味道,我諗小朋友一定好中意飲😂女友杯玫瑰奶蓋就奶味濃,茶味同奶味配合得好,而且飲到最尾仲有好balance,唔會好似其他品牌咁無晒啲奶咁無癮。我地仲叫咗蜂蜜吐司,用小袋仔裝住。由於係法包,所以比較硬淨啲,有咬口。推薦!

推薦!
2019-06-18 37 views
今日同朋友睇完戲之後,行行下見到有間叫閨蜜ge飲品店,見到個裝修都幾簡約同個價錢都ok,d飲品都幾多選擇下,就order 左一杯鮮鳳梨梳打同一杯玫瑰奶蓋,配朱古力法包吐司同蜂蜜吐司試下。講返杯玫瑰奶蓋先,用左海鹽配鐵觀音,玫瑰cream 好滑同好挺身,可以慢慢嘆都唔怕融,陣味淡淡地,仲有d玫瑰香味花瓣,配埋蜂蜜吐司又好夾,吐司用左高山阿里山龍眼蜜,甜甜地,岩d鍾意甜ge人士而杯鳳梨梳打就更加推薦,一飲就知道唔係果d罐頭菠蘿整出來,而係用新鮮菠蘿熬出來,仲要冇落糖,最正係會越飲越好飲。。。。。但有d美中不足係冇咩凳

但有d美中不足係冇咩凳
2019-06-18
Type of Meal
Tea
行過荔枝角見到間新開既茶飲店,呢排荔枝角都開左相當多既茶飲店,可以話係競爭競烈!咁呢間既賣點係咩呢?玫瑰奶蓋、秘製原粒鳳梨梳打首先講下玫瑰奶蓋,賣相是做得不錯的,飲落和一般奶蓋有點不一樣,奶味比較濃郁,而茶底既玫瑰花茶味好清新,覺得是用靚玫瑰沖製而成的~秘製原粒鳳梨梳打呢個值得推介一下,店主和我地解釋佢地用左真菠蘿去切細粒,然後再煮幾小時,煮成新鮮既菠蘿漿,再加上無糖既梳打,就變成一杯健康既夏日特飲!新鮮既菠蘿好好食,我係咁食啲粒粒,梳打無另加糖令我覺得健康好多!抵讚多士叫左蜜糖味同朱古力味,味道都唔錯!選擇幾多,價錢係街坊價~

玫瑰奶蓋、秘製原粒鳳梨梳打

多士叫左蜜糖味同朱古力味,味道都唔錯!

選擇幾多,價錢係街坊價~

2019-06-18 568 views
信義妹難得可以鬆鬆,就梗係約埋蜜友去四圍遊下啦!蜜友無咩特別要求,咁信義妹就話事囉~ 遊走網頁見到 閨蜜,單被名就吸引了。一於去潮聖吧! 到店見餐牌,選擇有很多,有招牌推介,咖啡類,美顏類,泡沫類,蜜類等等。信義妹既選擇困難症即時發作。。。。幸好有店員幫手~ 見到信義妹一面迷惘,就慢慢解釋當中既特式,適合邊一款口味。信義妹揀了閏蜜玫瑰奶蓋鐵觀音。蜜友揀了新鮮水果綠茶。小食,蜜友頂信義妹唔住立馬拍板了。哈哈~ 新鮮水果綠茶 $28 水果係廚師發板,唔鮮唔做,會因應時節轉變,不時不食。今杯有西瓜,檸檬,橙,士多啤梨,藍莓,蘋果等。茶味濃而不澀,甜味適中,當中仲飲到蜜糖既甜味。信義妹忍唔住搶咗幾啖飲(≧ω≦)/ 閏蜜玫瑰奶蓋鐵觀音 $28 信義妹揀呢個係因為店員推介此奶蓋跟別家不同。信義妹都愛奶蓋,可惜之前飲過有好多,飲咗幾啖就跟飲品溶為一體,又或者甜到懞。。。。呢個適合唔嗜甜既大家,唔太甜,質地企身,成杯飲曬都不倒,乎合信義妹既理想中的奶蓋。 茶底香濃,從不澀口,細問原來係店方獨門祕技。自溝茶底,愛茶之人記得要點番杯。 朱古力吐司 包外脆內軟,滿滿的朱古力醬一咬就有溶岩流動既感覺

遊走網頁見到 閨蜜,單被名就吸引了。一於去潮聖吧!

新鮮水果綠茶 $28

閏蜜玫瑰奶蓋鐵觀音 $28

朱古力吐司
包外脆內軟,滿滿的朱古力醬一咬就有溶岩流動既感覺。女士們想保持儀態就要注意下啦~
椰香奶酥吐司
椰香跟牛油味濃,甜而不膩,配上外脆內軟的包。相信配滴滴咖啡一定係絕配。

閒談間知道信義妹係珍珠控,就請信義妹食一點~真後悔無點有珍珠既飲品。珍珠軟糯,混上亞里山龍眼蜜,跟外間的甜截然不同。真想再來一杯有珍珠的啊~

下次target 已定,必定要飲有珍珠既茶飲!

總結,價錢符合學生消費,又有小食配搭,閒來傾計聚腳選擇!

地址: 荔枝角深盛路9號宇晴匯2樓39號舖

2019-06-13
$35 (Lunch)
2019-06-17 21 views
“新鮮水果梳打” 係其他珍奶店都冇嘅,我試咗,鮮涼清爽!推!招牌 “閏蜜珍珠奶茶” 個種甜味非一般的甜,有層次有回香...... 係蜂蜜!食物方面,炸雞翼夠Juicy,炸魚餅唔腥,金不換炒辣辣雞包個法包好飽肚、雞有雞味!

2019-06-17
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2019-06-17 71 views
今日lunch time 要去宇晴匯拎野行下行下見到呢間閨蜜門口個招牌幾靚幾吸晴我又見自己唔係咁餓一於試下新野 食小小當午餐叫左杯玫瑰奶蓋加蜂蜜吐司玫瑰奶蓋係好多女仔都會鍾意既野呢到既奶蓋同出面既好唔同個奶蓋好挺身 好厚 唔似平時個D 會好快沉落D 茶到而個茶底都係香口既鐵觀音而個蜂蜜吐司 係用左龍眼蜂蜜 所以會比平時食到既糖漿較甜整體黎講玫瑰奶蓋加蜂蜜吐司 係一set 甜食如果大家心情特別down 既個日我會建議大家一於去食下 甜返下另外想介紹下 呢間閨蜜有一系列幾特別既排毒美顏既飲品可以幫助有水腫/過敏/失眠/濕疹既朋友仔得閒行過既朋友仔留意下喇
今日lunch time 要去宇晴匯拎野

另外想介紹下 呢間閨蜜有一系列幾特別既排毒美顏既飲品
可以幫助有水腫/過敏/失眠/濕疹既朋友仔

得閒行過既朋友仔留意下喇
2019-06-15 27 views
今日因工作需要黎到附近LUNCH,聽同事講依到開左間新既飲品店,見裡面都有啲小食,就決定入黎試下啦。有別於一般既飲品店,依到都幾張枱比人坐下,環境都幾舒服同老闆娘傾開計,佢話閏蜜個蜜其實係蜜糖個蜜咁解,所以依到好多野都係用勁滋潤既蜂蜜去整,好有心思!飲品店裡面不論野飲同食物既選擇其實都算多,一杯野飲加一個小食,做個下午茶或者light lunch黎講份量岩岩好今日我就試先玫瑰奶蓋配玫瑰鐵觀音,一見到個陣"哇"左一聲,因為真係好少女心好靚而且飲落去啲奶蓋好滑,一啲都唔甜,同鐵觀音一齊勁match。之後仲嗌多左個蜜糖法包,法包加熱過暖暖地咁,上面既蜜糖亦都係啲蜂蜜黎既,初頭以為咁食會好奇怪,點知食落都唔會太甜同太漏。今次仲見到依個舖好特別咁有啲排毒茶,下次再黎試下先

2019-06-14 62 views
與閨蜜見面,當然想搵個地方飲下野,食下小食,邊飲邊食邊傾計。見到呢間舖頭,就比佢嘅名吸引到,所以約埋閨蜜一齊去試下。用光管整成嘅招牌,好有香港特色,而且顏色柔和唔刺眼,忍唔住要係門口打卡。入去落ORDER時,老闆娘好Nice,推介幾款茶嘅特色,感覺到老闆娘好用心。今次點左閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音、新鮮水果紅茶、朱古力法包吐司、椰香奶酥法包吐司。閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音 $25呢杯係好閨蜜點嘅,我即時呷幾啖試試味。奶蓋上面有一片片嘅玫瑰花瓣,奶蓋加左海鹽味,入口軟綿綿,帶有少少鹹味,口感豐富。而底層嘅茶,無茶澀味,只有茶香味,鐵觀音配上淡淡嘅玫瑰香,入口好清新。聽老闆娘講,原來D茶葉返黎之後,唔係直接沖茶,佢會先溝,溝出岩香港人口味嘅味道,先用黎沖茶,真係好細心又好用心呀﹗﹗﹗新鮮水果紅茶 $25一杯好吸引人眼球嘅水果茶﹐用上時令水果,邊款生果新鮮就用邊款,所以今次有橙、藍莓、西瓜、士多啤梨、青檸、蘋果,下次再叫同一杯茶時,D生果係唔一樣。配搭嘅飲管有一個小叉,可以拮生果食。茶底好Fresh,唔澀,亦唔會太甜,係咁熱嘅天氣飲一杯冰凍水果茶,感覺好涼快。朱古力法包吐司 + 椰香奶酥法包吐司 $10呢到

閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音 $25
閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音

呢杯係好閨蜜點嘅,我即時呷幾啖試試味。

新鮮水果紅茶 $25

新鮮水果紅茶

朱古力法包吐司 + 椰香奶酥法包吐司 $10

朱古力法包吐司 + 椰香奶酥法包吐司

呢到嘅法包日日新鮮製,好多人會買比小朋友做早餐。朱古力&椰香奶醬,老闆娘話係由台灣黎,好香,唔會過甜,甜度剛剛好,剛上枱時,朱古力&椰香奶醬溶溶地,有D似熔岩,入口好滑,法包又好軟熟,食完會想再order多一份食。
2019-06-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音
新鮮水果紅茶
朱古力法包吐司 + 椰香奶酥法包吐司
  • 水果紅茶
  • 椰香奶酥法包吐司
  • 朱古力法包吐司
平時好鐘意飲茶飲,lunchtime係附近行下見到新開左間小店,就入左去望下。店面細細,但原來款式都幾多,望左陣就落order喇。2點開始,可惜買野飲個陣係1:30pm,無得享用呢個優惠  不過+$1真係好抵。好快野飲就上左枱,好欣賞呢隻飲筒既尾端有個匙勺仔,因為平時只係得飲筒,要花d心機先可以食到沉係杯底既配料。另外杯蓋都係可以隨時開合,方便邊行邊飲既時候,入面既茶唔會濺出黎呢。我地叫左  玫瑰奶蓋(配玫瑰鐵觀音) + 鮮鳳梨梳打。奶蓋好棉密、又好厚身,玫瑰鐵鐵音好有茶香,兩層一次過飲落去超正呀。鮮鳳梨梳打係用新鮮波蘿做,而唔係罐頭菠蘿,而且份量好多,好有誠意呢。係咁熱既天時飲一杯冰凍梳打,超級透心涼呀。等左陣,吐司就上枱喇,雖然吐司既size唔算好大,不過蜂蜜同朱古力醬既鋪得滿滿,所以都值得一讚!總結黎講,閨蜜係一間休閒既小店,食物同飲品款式都幾多。係依家連鎖茶飲店既當道下,有一間有風格特色既小店,真係非常值得去試下呢!
就入左去望下。

店面細細,但原來款式都幾多,
望左陣就落order喇。

2點開始,可惜買野飲個陣係1:30pm,
無得享用呢個優惠
 不過+$1真係好抵。

好快野飲就上左枱,好欣賞呢隻飲筒既尾端有個匙勺仔,
因為平時只係得飲筒,要花d心機先可以食到沉係杯底既配料。

另外杯蓋都係可以隨時開合,方便邊行邊飲既時候,
入面既茶唔會濺出黎呢。
玫瑰奶蓋(配玫瑰鐵觀音) + 鮮鳳梨梳打

我地叫左  玫瑰奶蓋(配玫瑰鐵觀音) + 鮮鳳梨梳打。

奶蓋好棉密、又好厚身,玫瑰鐵鐵音好有茶香,
兩層一次過飲落去超正呀。

鮮鳳梨梳打係用新鮮波蘿做,
而唔係罐頭菠蘿,而且份量好多,好有誠意呢。
係咁熱既天時飲一杯冰凍梳打,超級透心涼呀。
玫瑰奶蓋(配玫瑰鐵觀音) + 鮮鳳梨梳打 + 朱古力吐司 + 蜂蜜吐司

等左陣,吐司就上枱喇,雖然吐司既size唔算好大,
不過蜂蜜同朱古力醬既鋪得滿滿,所以都值得一讚!

總結黎講,
閨蜜係一間休閒既小店,食物同飲品款式都幾多。
係依家連鎖茶飲店既當道下,有一間有風格特色既小店,
真係非常值得去試下呢!
朱古力吐司 + 蜂蜜吐司
2019-06-11
$40 (Lunch)
玫瑰奶蓋(配玫瑰鐵觀音) + 鮮鳳梨梳打
朱古力吐司 + 蜂蜜吐司
-玫瑰奶蓋 配 蜂蜜吐司玫瑰飄散在白色的奶蓋上,女同事說漂亮極了烤熱的厚片塗上蜂蜜香甜好自然-鮮鳳梨梳打 配 朱古力法包吐司最喜歡吃剛出爐的吐司,吐司質地香脆朱古力味道很濃郁鮮鳳梨梳打最能突出菠蘿的酵素味道,而且能夠幫助消化呢~-草莓梳打 配 朱古力吐司女同事最愛的草莓〜酸酸甜甜的味道份外消暑,還加進梳打有汽刺激的感覺-炸扎肉 配 金桔檸檬金桔檸檬透心涼,清涼潤喉的感覺扎肉鮮味來得算自然如果和朋友來荔枝角,吃小食和飲茶飲聊天也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
-玫瑰奶蓋 配 蜂蜜吐司
玫瑰飄散在白色的奶蓋上,女同事說漂亮極了
烤熱的厚片塗上蜂蜜香甜好自然

-鮮鳳梨梳打 配 朱古力法包吐司
最喜歡吃剛出爐的吐司,吐司質地香脆
朱古力味道很濃郁
鮮鳳梨梳打最能突出菠蘿的酵素味道,而且能夠幫助消化呢~

-草莓梳打 配 朱古力吐司

-炸扎肉 配 金桔檸檬
金桔檸檬透心涼,清涼潤喉的感覺
扎肉鮮味來得算自然

如果和朋友來荔枝角,吃小食和飲茶飲聊天也不錯喔
看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
  • 鮮鳳梨梳打
2019-06-07 58 views
友人一行四人黎經荔枝角食飯前想食小小掃街野,見到依間人都算熱鬧,好多學生妹妹飲茶飲,有企位的小台仔可企係度慢慢食,#鮮鳳梨梳打 配 朱古力法包吐司鮮鳳梨梳打的果肉很滿溢足料,香濃鮮甜但又十分清新熱溶溶的飄著巧克力的味道的巧克力醬,是友人喜歡巧克力味道的不二選擇。#炸扎肉 配 金桔檸檬這扎肉味道很好,特別彈牙爽口除了檸檬味外,多了一份柑橘的香味#草莓梳打 配 朱古力吐司清新怡人的草莓片,加上有氣梳打水 ,好像不錯#玫瑰奶蓋 配 蜂蜜吐司玫瑰鹽奶蓋的味道,綿軟又富有層次,馥郁的香氣和清甜,構成了蜂蜜的味道,放在吐司上很搭
有企位的小台仔可企係度慢慢食,

#鮮鳳梨梳打 配 朱古力法包吐司
鮮鳳梨梳打的果肉很滿溢足料,香濃鮮甜但又十分清新

#炸扎肉 配 金桔檸檬
這扎肉味道很好,特別彈牙爽口
除了檸檬味外,多了一份柑橘的香味

#草莓梳打 配 朱古力吐司
清新怡人的草莓片,加上有氣梳打水 ,好像不錯

#玫瑰奶蓋 配 蜂蜜吐司
玫瑰鹽奶蓋的味道,綿軟又富有層次,
馥郁的香氣和清甜,構成了蜂蜜的味道,放在吐司上很搭
  • 玫瑰奶蓋
2019-06-06 67 views
見到新開既飲品店,起初好多人排隊買(≧ω≦)/,但今日見到無哂人,心諗新開應該會真才實料應該可以試一試,就叫左杯芋頭鮮奶,27蚊真心細杯。 (;д;),仲以為新鮮 芋頭,點知係奶晶٩(๑`^´๑)۶,一睇到色水就知難飲過水,點知一飲(ノДT),我真係掉左,我寧願飲水,真心唔會再幫襯囉,新開就已經咁既質素,本身都仲keep 住左張宣傳單張,買家依杯野,試左一啖之後就即刻掉左佢 完 ヾ( ̄▽ ̄)Bye~Bye~
TakeAway
2019-06-04 312 views
今日到左TEA TIME,好想同朋友飲杯野,又想食少少野。對食物好有要求既我想食好野,但飲品店又冇乜小食岩我。今日發現左呢間開張左冇幾耐既小店,見佢個LOGO好有香港特色,係NEON LIGHT整成既LOGO呀!睇黎佢想打造個香港飲品品牌咁。我叫左杯ROSE奶蓋ROSE 鐵觀音,店主好好地問我飲唔飲到ROSE味,我先發覺原來唔單止奶蓋有ROSE味,茶都有。D奶蓋好綿密,平時我叫芝士奶蓋會急住飲完D奶蓋因為佢好快沉到底,同D茶MIX埋一起變到好難飲。但呢隻奶蓋竟然冇,我飲到底仲有D好綿密既奶蓋呀!係奶蓋愛好者既福音。原來係佢調配出黎既!我朋友就叫左杯新鮮水果紅茶,有PASSION FRUIT有士多啤梨有藍莓,係我同我朋友都好愛既生果呀!於是我就同我既閨蜜SHARE左黎飲,我地叫左杯大既,SHARE完岩岩好!我地仲叫左個朱古力及椰香奶法式吐司,兩隻都係台灣製,個醬好SMOOTH.加上佢一烘完就上,D醬溶溶地,好好食!呢度有D HIGH TABLE比客人企係度食,成個感覺好好呀!唔使趕住走咁。呢個老闆娘同我仲好投緣添,今日講左好多自己創業既理念比我聽,好有心呀!希望第時仲會遇到呢類型既店主。

2019-06-04
眼見宇晴軒商場開了間新飲品,佢哋都裝修左一段時間,一開舖諗住入來試一下,點知服務人員態度認真超級差,對客人態度不好,初時諗住佢哋啱啱開比較混亂所以都冇乜要求,過咗幾日諗住再試下睇下會唔會好啲,就叫了一杯越南咖啡,點知態度完全同上次一樣, 門口招牌話加一蚊送燒賣,我就諗住叫杯嘢飲加燒賣,跟住佢用一個好冇禮貌嘅語氣同我講未夠鐘。咁我都諗住算數唔叫燒賣啦。點知我行出門口個牌話原來2:00開始,但係我叫嘅時候已經係1:59分。我問佢其實係唔係可以同我講要等多1分鐘呢,佢之後冇出聲都黑面。杯越南咖啡更加不得了和飲咖啡水味道差唔多,認真!真係唔會再幫襯。真正嘅貼錢買難受。
2019-05-30
TakeAway