2020-01-14 699 views
今早約了朋友去澳門,但出門口時都有點趕,經過街市突然想起一間我都從未光顧過的一間上海菜及蒸包子店,先點了10元燒賣及10元腸粉,燒賣算是爽口彈牙 但腸粉就味道一般,我沒有放甜醬,只是叫店員放些芝麻、麻醬及醬油,不過麻醬質地太杰身,讓腸粉口感太乾,所以我放棄咗。所以我又買了一支熱豆漿($8)及一個菜肉包($7),菜肉包子包身都鬆軟,肉餡及椰茶比例剛好又足,有水份,又不會蒸得過火,都不錯,而熱豆漿是一支膠樽奉上,豆味一般,勝在不太甜,服務生姐姐都好有笑容又親切,服務態度好,可用支付寶付款,都十分方便|

燒賣及腸粉

2020-01-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Breakfast)