2025-01-11
又來試阿嫲的厚吐司🍞芝麻紅莓吐司 $18一眼就見到勁多芝麻圍滿吐司的外圍包內梅花間竹咁有紅莓肉卷起中間整個包唔甜亦唔會膩反而食到好香濃嘅牛油同奶味紅莓keep到帶有濕潤口感唔會焗完變乾亦有啲酸酸甜甜醒胃感一如既往吐司軟硬適中反之今次感覺少了芝麻味可能except有黑芝麻味道不過都係幾好食😋之前問過老闆可唔可以整多啲鹹味吐司因為早上有時都想食咸但佢話暫時礙於食材問題都係甜味較多希望之後有多啲咸味驚喜@amore_70734988 #阿嫲現烤手工蛋糕 #阿嫲麵包店 #阿嫲 #香港 #香港美食 #香港麵包 #香港麵包店 #台式 #厚吐司 #芝麻紅莓吐司 #hk #hkfoodie #hkbakery #bakery #toast #princeedward #bread #eateateat #chuzzztastyjourney #gracechuma #fattygirl #ilovebread #ilikeeat #breakfast #yummy
芝麻紅莓吐司 $18
一眼就見到勁多芝麻圍滿吐司的外圍