2023-08-26 388 views
喺山林道做完拔罐 餓餓哋喺附近盪吓 無意中見到呢間唔多起眼嘅小店俾佢門口個餐牌吸引咗 呢個地段 咁嘅價錢 😇本身以為淨係做外賣 問吓 原來有幾個位做堂食咁就坐低試吓 🔹️豬骨湯底豬軟骨拉麵配味噌湯坐咗5分鐘就有得食喇首先食咗流心蛋先 廢事蛋黃瓊咗 😬😬之後飲咗啖豬骨湯 唔咸 濕完個口就開始食拉麵拉麵爽口 又唔會痴埋一嚿豬軟骨有3大件 幾入味同夠稔不消10分鐘就清晒個麵轉戰味噌湯 比預期中淡 但都ok ✅咁嘅價錢又夠飽肚 性價比一流

喺山林道做完拔罐 餓餓哋喺附近盪吓

✅咁嘅價錢又夠飽肚 性價比一流
2023-08-25
Type of Meal
Dinner
呢間小店無意中經過比門口個menu吸引,食咗幾次以呢個價錢真係好出色仲大部都好好味,而且次次menu都唔同,好有誠意。因為即整嘅關係,如果冇落定單就要等20分鐘左右,服務姐姐就叫我不如打嚟落定單可以唔洗等,於是我每次跳舞之前就落咗單先,一嚟到就有真係好貼心💖便當方便都幾多選擇,有時我唔食佢當日指定嘅set , 自己揀食乜都好好味。食過最鐘意日式海鮮炒飯,安格斯牛肉眼丼,大盛牛肉丼,蒜香比目魚丼都好好食,尤其係個牛肉眼丼好淋同啲汁都好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我老公就最鍾意厚切牛脷丼😆希望小店繼續加油!💪🏻💪🏻💪🏻

希望小店繼續加油!💪🏻💪🏻💪🏻
餐牌
TakeAway
餐牌
2023-01-30 398 views
一間外賣店,只叫2個丼飯,黑椒安格斯牛肉眼丼,熱熔芝士牛肉眼丼,等左25分鐘牛肉睇落中間有d紅,以為7成熟,點知靭過全熟諗住係黑椒汁,點知原來係黑椒湯牛肉丼,個汁水份好充足,懷疑唔記得打芡問候吓個熱熔芝士牛肉丼,成日話熱熔芝士要耐啲,只係得幾cm長嘅芝士,唔明點解要等咁耐又話日本菜,絶對唔係用日本米,d飯硬到銀胃,泰國米仲香麵豉湯都好出色,淡茂茂,可能専係俾小朋友飲用唯一可取之處就係夠熱,因為佢係即叫即煮,所以要等25分鐘
牛肉睇落中間有d紅,以為7成熟,點知靭過全熟
又話日本菜,絶對唔係用日本米,d飯硬到銀胃,泰國米仲香
麵豉湯都好出色,淡茂茂,可能専係俾小朋友飲用
唯一可取之處就係夠熱,因為佢係即叫即煮,所以要等25分鐘
2023-01-30
Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
2022-05-31 806 views
尖沙咀山林道不嬲出名多嘢食,經過陽一飲食文化見到除咗定食仲有其他小食同烏冬/拉麵。套餐價錢相當親民,而且每日都會轉。當我表明想用自備嘅飯盒同水樽買外賣時,店員亦非常友善,仲俾咗張印花咭我,積極鼓勵我儲印花,因為可以換$20餐飲現金劵。今次試食蒜香比目魚扒便當,套餐配海帶味增湯,便當熱炳炳而且份量多,比目魚有5小件,海帶味增湯足足有300ml。我認為味道算唔錯,小店又支持環保有加分

我認為味道算唔錯,小店又支持環保有加分
蒜香比目魚扒便當
Other Info. : 外賣自己帶食物盒走餐具可以儲印花換20蚊餐飲現金劵
2022-05-23
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
蒜香比目魚扒便當
2021-12-20 645 views
琴日去左山林道睇完中醫。本身有小許選擇困難既我,正為午飯煩惱,慶幸途經一間日式小店舖陽一飲食文化,入面既店員小姐姐見我觀望餐牌後,馬上上前推介,態度友善。5款是日推介價錢大約40-50,大餐牌價錢大約50-80。冇壽司冇刺身,比較遺憾。最後我揀左 炸蝦天婦羅拉麵濃豬骨湯$56!!相比其他拉麵店,價錢十分平。豬骨湯夠香夠濃,天婦羅夠脆,份量吾少。總括嚟講:味道好!服務態度好!價錢好!係地方細啲,不過都舒適既。 值得支持下既小店。
5款是日推介價錢大約40-50,大餐牌價錢大約50-80。冇壽司刺身,比較遺憾。
豬骨湯夠香夠濃,天婦羅夠脆,份量吾少。
2021-12-19
Type of Meal
Lunch
陽一飲食文化🎏今日冇帶飯,所以同班同事一齊食~佢地一路都想試下食呢間,但係一路都冇機會食!今日有我係度,佢地終於都的起心肝去食呢間喇!!😗原來社交平台果度係有得睇佢今日係咩Menu!好正!仲可以Whatsapp落單!我地1:00pm落單,佢本身預1:15pm有得拎,隔左5-10分鐘度就再通知我地話可以拎得。勁快!呢間鋪頭位於尖沙咀山林道,所以係幾容易行過去既。一去到門口就俾個水簾吸引住,不斷流水(呢個水簾幾好,水為財💰生生不息)。去到門口,外賣已經pack 好等我地拎,而我地係用現金方式俾錢。我叫左日本叉燒拉麵($45),估唔到跟左一隻糖心蛋!而湯同面係分開既!今日呢個係胡麻藤椒湯底,非常開胃!唔係話完全好辣,而係辣得啱啱好(微辣),係會越食越上癮既!味增湯有細粒嫩滑豆腐同昆布,一樣非常之出色!賣單$45,性價比非常之高!!朋友食另外幾款既丼飯,都話豚肉同牛肉非常之入味!值得一食再食!推介呀!🤤🤤🤤
陽一飲食文化🎏
今日冇帶飯,所以同班同事一齊食~

日本叉燒拉麵

賣單$45,性價比非常之高!!
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2021-07-22 506 views
今日發現左一間日本野,行過比出面既水簾吸引左,所以走左去試一試佢。佢午餐平均大概50幾左右,但今日太熱,叫左個拉麵同薏米青檸水,連埋野飲都係55蚊,係尖沙咀食日本野都幾抵。佢拉麵個湯底真係比想像中好好味,雖然只係普通豬骨湯底,但豬骨味濃。食哂個麵都已經夠飽,份量足。最驚喜係杯野飲,諗住普普通通消暑飲,但佢個杯已經好可愛,加上飲落唔甜,加10蚊換真係超值。下次可以試埋佢其他野,見佢仲有d小食串燒,不過已經食唔落。
下次可以試埋佢其他野,見佢仲有d小食串燒,不過已經食唔落。
2021-07-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)
  • 薏米青檸水
  • 拉麵
2021-07-01 374 views
今日中午本來想去食金鳯,但要排隊正惆悵緊,見到對面有間新開外賣店,個名叫陽一嘩!天才小廚師喎,就諗住買外賣返公司食,點知果個靚姐話可以堂食喎就試下,睇見每日特價有5個餐有炒飯扒餐同拉麪選擇,見到今日60大元有羊架食,仲配埋蜂蜜芥末醬!不過糧尾唯有下次先試,叫咗個三文魚炒飯46,炒得香口粒粒分明配埋味噌湯剛好原來轉可樂先加3元抵食良心老闆呀,見好多人都叫羊架就有小小後悔恨自己點解咁窮,下次月頭一定要試我至愛
2021-06-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-06-12 301 views
話說我係尖沙咀一間環境十分惡劣既酒店隔離,每日最期待就係叫外賣既時間,但一般尖沙咀既外賣又貴質素又普通,唔值呢個價。。。直到我係foodpanda搵到陽一,係正我酒店隔離,就好似係地獄帶黎一線曙光比我,好似宇宙大爆炸出現超新星一樣咁雀躍陽一性價比高,價錢平,味道不錯,我想同你地全體員工講聲加油!!!超級建議其他尖沙咀/佐敦酒店隔離人士試下呢間餐廳!!!

超級建議其他尖沙咀/佐敦酒店隔離人士試下呢間餐廳!!!
Delivery