2024-02-22 170 views
平民價錢,抵食夾大件,每次大會叫啖啖肉涼皮,超好食,另外再加小食,老闆同老闆娘都好好人,態度有善,過完年加左價,但都可以接受,日日食都唔會覺得厭,繼續支持小店。
2023-04-11 381 views
今次我去左新蒲崗嘅采頤花園商場食左一間叫做「雞好棧」嘅餐廳,真係滿足到我對廣東菜嘅口腹之慾。首先講下呢間餐廳嘅氣氛同環境,佢嘅裝潢好簡約,不過好乾淨同整齊。雖然座位唔算太多,但都幾舒適,唔會有擠迫嘅感覺。員工都好友善,服務態度好好。開始講食物啦!我地先試咗佢哋嘅涼皮同腸粉,真係好好食!個皮又滑又爽口,醬汁都幾夠味。腸粉薄薄嘅一層皮,包住好豐富嘅餡料,仲有佢哋自家製嘅辣椒醬,真係好正!之後就嚟到我最鍾意嘅手撕雞飯啦!雞肉好嫩滑,配上醬汁同埋飯,味道真係好正。仲有一個獨特嘅醬汁,好香濃,同埋唔會太甜。整體嚟講,呢碗飯真係好滋味!除咗呢啲我試過嘅菜式,雞好棧仲有好多其他啱晚餐嘅選擇,例如炒粉干、燒味、煲仔飯等等,真係好多選擇!

2023-04-04
2023-03-16 279 views
腸粉正常發揮,唔係痴埋一舊果d 。基本唔同醬汁都齊。醬汁亦唔會好稀身。成個涼皮(HK$25)清爽,口感煙韌,最近開始暖返,食下清涼野都唔錯。涼皮入面配料份量唔算好多,有青瓜絲、花生、菜脯同芫荽。菜脯十分有咬口,脆卜卜。佢每一份即叫即撈,因為驚會好辣,所以叫左小辣,但真係變左好小小辣,辣味唔夠突出。個豬耳加$10,$10 呢個份量都算ok。豬耳爽脆,但都係小辣咁。Overall 性價比都唔錯。鋪面雖少,但食物唔錯,老闆亦友善有禮。

腸粉

豬耳涼皮

Overall 性價比都唔錯。

鋪面雖少,但食物唔錯,老闆亦友善有禮。
2023-03-16
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Lunch)
豬耳涼皮
2022-12-26 389 views
見彩頤花園有新店就去試下,我買左手撕雞飯。當我打開時我以為中伏,賣相真的好麻麻。點知食落都幾好食。雞絲唔算好滑,但青瓜絲做得好出色,將青瓜既清淡與雞絲既味道平衡做得好好。35元一盒飯,性價比都唔錯。
手撕雞飯
手撕雞飯