2011-07-30
去三聖食海鮮,平過鯉魚門,西貢多多聲啦!!友人一早訂左台,再去三聖個街市揀左D靚海鮮,再來這裡等師傅炒一炒,就係正lor!青瓜幾爽脆,個醬調得不錯,不會太油或太水!九肚魚不是自己買的,在這的椒鹽九肚魚真係必食推介!!!!!!外皮鬆脆,椒鹽份量剛,不會太咸,內裡juicy嫩滑,唔鍾意食魚的我都覺得冇腥味,仲要一食再食!!!!雖然唔係海鮮,亦十分值得一試!外層咁多醬汁包住,一咬落口竟然仲係咁鬆化,排骨肉質彈牙,不會煮得太老或太"林"自己買的巨型聖子,不用說就是新鮮好食!!但呢味送師傅真係失手左少少聖子王咁大條都冇切開,個汁唔夠香,好似只係豉油加生粉水咁!又係自己買的鮑魚,咁新鮮仲識郁就緊係清蒸最正!!!!!!!蒸到剛剛好,豉油香蔥調味也是prefect!!!真想用埋D豉油撈飯!個咖哩汁真係好正,搞到真係要叫多碟飯黎撈飯!!!用左幾大隻的肉蟹,隻蟹都幾新鮮,炒得也是剛好,蟹肉保持鮮嫩!呢度鋪位有D隱閉,要來就要落足眼力望清楚個招牌喇!!!!
友人一早訂左台,再去三聖個街市揀左D靚海鮮,再來這裡等師傅炒一炒,就係正lor! 青瓜幾爽脆,個醬調得不錯,不會太油或太水! 九肚魚不是自己買的,在這的椒鹽九肚魚真係必食推介!!!!!!
外皮鬆脆,椒鹽份量剛,不會太咸,內裡juicy嫩滑,唔鍾意食魚的我都覺得冇腥味,仲要一食再食!!!! 雖然唔係海鮮,亦十分值得一試!
外層咁多醬汁包住,一咬落口竟然仲係咁鬆化,排骨肉質彈牙,不會煮得太老或太"林" 自己買的巨型聖子,不用說就是新鮮好食!!
但呢味送師傅真係失手左少少
聖子王咁大條都冇切開,個汁唔夠香,好似只係豉油加生粉水咁! 又係自己買的鮑魚,咁新鮮仲識郁就緊係清蒸最正!!!!!!!
蒸到剛剛好,豉油香蔥調味也是prefect!!!真想用埋D豉油撈飯! 個咖哩汁真係好正,搞到真係要叫多碟飯黎撈飯!!!
呢度鋪位有D隱閉,要來就要落足眼力望清楚個招牌喇!!!!