2023-03-20 268 views
今日中午去開洪水橋洪福邨買餸,原來入面有間餃子店 有賣好幾款5同味道嘅餃子於是叫左款十隻泡菜豬肉煎餃外賣返家試下仲可以揀配埋麻辣醬或者甜醬油食落口泡菜用料好足! 豬肉配泡菜 好juicy好惹味而啲餃子皮薄餡靚,個餃子皮好脆 ,煎得好金黃餃子店個老闆娘好好人 仲比多少少醬 個醬入口麻到上喉嚨個辣度慢慢咁浸出來 同餃子好夾 更將鮮餃味帶出來好香一盒一餐真係岩岩好 又5會太油見到店內仲有清熱清涼自家製飲品售賣 爽另外仲有生餃賣,可以下次買返去打邊爐試下
今日中午去開洪水橋洪福邨買餸,原來入面有間餃子店
有賣好幾款5同味道嘅餃子
於是叫左款十隻泡菜豬肉煎餃外賣返家試下

仲可以揀配埋麻辣醬或者甜醬油

食落口
泡菜用料好足! 豬肉配泡菜 好juicy好惹味

而啲餃子皮薄餡靚,個餃子皮好脆 ,煎得好金黃

餃子店個老闆娘好好人 仲比多少少醬 個醬入口麻到上喉嚨
個辣度慢慢咁浸出來 同餃子好夾 更將鮮餃味帶出來
好香

一盒一餐真係岩岩好
又5會太油
見到店內仲有清熱清涼自家製飲品售賣 爽

另外仲有生餃賣,可以下次買返去打邊爐試下
泡菜煎餃

2023-03-20
TakeAway
$40 (Tea)
泡菜煎餃
2022-07-31 265 views
我係元朗街坊。同事介紹我買呢間新開餃子店嘅生餃。佢可以一盒拼唔同嘅味,我一次拼左左三隻味,一隻泡菜味,一隻粟米豬肉,一隻芫荽味。三隻都好好味!今次我用煎焗嘅方式整,佢肉質實淨多汁,漲卜卜味道好好味。我煎左六只餃子,配一碗湯面。美味滿足既一餐
2022-03-01 206 views
韭菜鮮肉餃 $36食落去好香韭菜味😍 豬肉同韭菜比例啱啱好咬落去仲有肉汁😋 餃子皮都厚身同滑 感覺同平時食開嘅餃子皮有少少唔同😆椰菜木耳鮮肉餃 $36小編平時唔鍾意食椰菜😂 呢款餃子雖然有唔少椰菜絲 但係連埋木耳同埋鮮肉 椰菜味唔會太重 食落去都接受到😙 木耳仲增添左口感粟米鮮肉餃 $36粟米食落去鮮甜 加上有滿滿嘅肉汁 鍾意食粟米嘅要試!芝士鮮肉餃 $39呢款餃子係佢哋嘅王牌餃子之一🥟 亦都係小編咁多款口味入邊最愛😍食落去芝士味好香 同鮮肉好夾!鹹鹹甜甜咁 必試😝泡菜鮮肉餃 $39呢款食落去有少少辣 餃子入面唔少泡菜食落去爽口鮮甜 韓妹要試😎芫茜鮮肉餃 $39因為小編都算係茜人之一🤣 呢款餃子食落去都香芫荽味 如果再重手啲就更正😜紫菜粟米鮮肉餃 $39呢個配搭幾特別😗 入面有紫菜、粟米同埋鮮肉餡食落去粟米味會較重 如果紫菜味更加岀就更好🥰
韭菜鮮肉餃 $36
食落去好香韭菜味😍 豬肉同韭菜比例啱啱好

椰菜木耳鮮肉餃 $36
椰菜味唔會太重 食落去都接受到😙 木耳仲增添左口感

粟米鮮肉餃 $36
粟米食落去鮮甜 加上有滿滿嘅肉汁 鍾意食粟米嘅要試!

芝士鮮肉餃 $39
食落去芝士味好香 同鮮肉好夾!鹹鹹甜甜咁 必試😝

泡菜鮮肉餃 $39
呢款食落去有少少辣 餃子入面唔少泡菜
食落去爽口鮮甜 韓妹要試😎

芫茜鮮肉餃 $39

紫菜粟米鮮肉餃 $39
呢個配搭幾特別😗 入面有紫菜、粟米同埋鮮肉餡
食落去粟米味會較重 如果紫菜味更加岀就更好🥰
TakeAway