2023-11-13 205 views
上星期係旺角見到這間放題,覺得幾吸引,所以同男朋友去咗食晚餐~係性價比極高的任食鴛鴦火鍋,湯底選了胡椒豬肚湯+藥膳豬骨湯,味道濃到適中又滋補~ 黃巴士上有各種任食火鍋配料,蔬菜,丸類等😃 相當豐富😃各式各款牛肉就QR code下單~質素不錯👍🏻 海鮮都好多選擇。飲品都好多選擇,有解喝的飲料就能把好多東西吃得進肚子啦~~~~~甜品的牛油麵包布甸都好推介👍🏻 還有Häagen-Dazs大杯裝雪糕,超正!

价格抵到没话说!午市17:00前离座只要168💰还免加一!!难怪大排长龙!! 这家店把我的愿望终于实现!我不鍾意因为吃放题就浪费食物,这家店实现浪费称重计费!!当然店家也都是相信食客的~另一个环保之处是,需要拿自己盘子去拿食材!好评! 很多放题都不包🍺,这家居然是畅饮!最惊喜的是他们家的手工甜品,现场烤的焦糖布丁,还有新鲜出炉的布甸面包,好好味! 他们家放题的食材首先就和一般的不同,品种非常多样!甚至有卤肉饭吃哎!牛肉我们点了十几份,肉质很不错。大虾也是个顶个的新鲜!反正每一种都特别想吃~~ 这家宝藏火锅放题真的非常安利大家!果然旺角是吃放题的好去处!

2023-11-01 213 views
旺角創興廣場聚集好多不同選擇的火鍋, 亦有d轉手好多次, 依間馬辣算唔錯, 無論味道和款式都比至尊和十八樓好😋😋, 飲品款式算多, 有啤酒汽水台灣茶等罐裝飲品, 亦有豆漿同椰青水, 唔想飲凍野的朋友仔, 可以自己冲茶包, 亦有兩樽玫瑰花同菊花, 比大家自由配搭👍 手機点餐有牛肉,豬肉,亦有青口,蝦,白鱔,脆肉鯇, 大部份人食材都係自己拿枱上的黑色碟同銀色鉗去外面拿, 二邊大雪櫃, 都有好多種類可以選, 有丸, 有菜, 有蠔, 有帶子, 有豆腐, 有台灣腸, 魚皮餃, 芋頭, 南瓜, 芋絲, 自制餃子~等等, 亦有椰汁芋圓糖水, 豆漿花, 西瓜, 西式甜品, 麫包布甸, 香蕉pancake, 同憑飛自取每人一杯的M牌同H牌的雪糕, 雖然唔算得上有什麼高級名貴食材, 但一個人大約200元鬆d, 可以坐2個半個鐘, 都係一個幾好的選擇🥢😘😍
2023-11-01
$200 (Dinner)
2023-10-26 260 views
平價火鍋😅放題火鍋通常提供各種豐富多樣的食材選擇,包括肉類(牛肉、豬肉、羊肉等)、海鮮(蝦、蟹、魚片等)、蔬菜、豆腐、餃子等。這使得用餐者可以根據自己的喜好和口味來選擇食材,並且能夠享受到不同食材的風味。放題火鍋允許用餐者根據自己的喜好和口味進行自由搭配和個性化調味。您可以選擇不同的湯底(清湯、麻辣湯、酸菜湯等),並且可以根據自己的口味加入各種調味料和醬料,如辣椒醬、麻醬、蒜蓉、花生醬等,以滿足自己的味覺需求。依間火鍋好平,質素中下,服務麻麻😅
平價火鍋😅

依間火鍋好平,質素中下,服務麻麻😅
2023-10-10 243 views
講起馬辣台式火鍋店,除咗佢哋嘅火鍋正到爆,超多配料可以揀!仲有其他好多美食選擇。今次就同大家分享下佢哋嘅滷肉飯、芋圓甜品同即整窩夫,真係好正!嚟緊講滷肉飯,真係一道令人回味無窮嘅台灣經典美食。佢哋嘅滷肉入口即化,肉汁鮮美,配上軟綿綿嘅白飯,好撳食。滷肉嘅醬汁入味,帶出豐富嘅口感同層次,每一口都係驚喜。唔好錯過佢哋嘅芋圓甜品!芋圓Q彈有嚼勁,搭配上滑嫩嘅椰漿或者鮮奶,味道鮮甜香濃。夏天食嚟消暑最適合唔過,令人心曠神怡。如果你鍾意夜宵,即整窩夫絕對係一個好好嘅選擇!窩夫外脆內軟,熱辣辣嘅,加上香濃嘅醬汁同埋各種配料,一咬落口,滋味爆炸,令人欲罷不能。另外,佢哋嘅台式麵都係一絕!彈牙嘅麵條配上濃郁嘅湯底,每一口都能夠帶俾你無限嘅滿足感。當然唔少得要配上佢哋嘅鴛鴦鍋底啦!真材實料馬辣台式火鍋店唔止有正宗嘅火鍋,仲有多款美味選擇等緊你嚟品嚐。無論係滷肉飯、芋圓甜品,定係即整窩夫同台式麵,都絕對能夠滿足你嘅味蕾。快啲嚟馬辣台式火鍋店,感受正宗台灣美食嘅魅力啦!
講起馬辣台式火鍋店,除咗佢哋嘅火鍋正到爆,超多配料可以揀!

當然唔少得要配上佢哋嘅鴛鴦鍋底啦!真材實料

1K
2023-10-09 3643 views
假日約了友人去任食打邊爐,每位$178任食火鍋3小時,見幾抵食一於試下,book左12:00-15:00,2位。餐廳面積頗大,十分寬敞,我們2人坐的是卡位,坐位闊絡舒適,隔離有個架擺放食物好方便。即去睇下有咩食,食物都幾多選擇。醬料都唔少。熱飲。多款飲品,有啤酒都幾正。甜品,必有雪糕,不過唔係Mövenpick,唔知係味因為午市。凍飲,爽呀!忍唔住飲咖啡。鴛鴦火鍋,要了台式麻辣湯底及芫茜皮蛋湯底,肉類及海鮮就QR Code落單。台式麻辣湯底,味道濃郁又唔算好辣,芫茜皮蛋湯底清熱氣。上菜都幾快,肉類都幾多選擇,個人比較喜歡頂級牛梅花及特選安格斯黑牛仔。頂級牛梅花,味道香口肉質鮮嫩。特選安格斯黑牛仔,肉味濃有嚼勁。精選牛五花,肉質有嚼勁。黑毛豬梅花及黑豚五花肉,肉質軟嫩香口。頂級小肥羊肉,有少少羶味。脆肉鯇魚腩,雞子,沙白及海生蝦,正常水準。餐肉、年糕、粟米及豬膶。台灣豆串,份量多同吸湯,不俗。台灣香腸、鴨血,芝士丸本身Like,豬肚有點韌,滑牛一般,醉雞冇乜酒味,鹵大腸不俗,最正係有蠔仔。麻吉燒,獨立包裝好奇一試,似芝麻湯圓但個口感更煙韌,幾好味呢。甜品,牛油麵包布甸,正常水準。仲有奶凍

即去睇下有咩食,食物都幾多選擇。
醬料都唔少。

熱飲。

多款飲品,有啤酒都幾正。

凍飲,爽呀!

忍唔住飲咖啡。

台式麻辣湯底,味道濃郁又唔算好辣,芫茜皮蛋湯底清熱氣。

頂級牛梅花,味道香口肉質鮮嫩。

特選安格斯黑牛仔,肉味濃有嚼勁。

精選牛五花,肉質有嚼勁。

黑毛豬梅花及黑豚五花肉,肉質軟嫩香口。
頂級小肥羊肉,有少少羶味。

脆肉鯇魚腩,雞子,沙白及海生蝦,正常水準。

餐肉、年糕、粟米及豬膶。

台灣豆串,份量多同吸湯,不俗。

甜品,牛油麵包布甸,正常水準。

仲有奶凍、蛋糕、慕斯及啫喱糖。

雪糕,試了芒果雪糕及雪米糍。
食物多選擇,肉類味道不俗,上菜都快,禮貌都幾好,座位闊絡舒適,下次有機再戰。
Lunch
2023-10-01 2101 views
今日約中學同學食飯,一齊重拾中學既青春回憶🥹於是走左去食好耐無食過既任食火鍋。哩間台式火鍋店佔地面積寬廣,有大量寬敞卡位,而且食物種類選擇眾多,$208可以任食2.5小時,性價比相當高~🔥 2.5小時任食火鍋 $208湯底方面有10款可以選擇,我哋就揀咗台式麻辣鍋同藥膳豬骨湯,因為揀咗小辣嘅關係,所以麻辣鍋唔算太辣,而藥膳湯底就清清地,係一濃一淡嘅配搭。🥩肉類肉類選擇好多,可以用QR code落單,包括頂級牛梅花、極上無骨牛小排、特選安格斯黑牛仔、精選牛五花、黑豚五花肉、黑毛豬梅花及頂級小肥羊肉,全部都係薄切,所以好快就煮熟,肉質新鮮,我哋都一再encore~🦐海鮮餐廳亦有海鮮可以選擇,包括海生蝦、脆肉鯇魚腩、沙白、白鱔片、青口,想食海鮮嘅話都可以試吓。🦑配料餐廳中間有一大架黃巴士,上面放咗勁多配料,包括芝士魚腐、赤目魷魚、牛筋丸、芝心丸、蟹籽丸、台式貢丸、台灣花椒丸、台灣香腸、魚腐、娃娃菜牛肉餃、韭菜豬肉餃、蜂巢豆腐、水魷魚、界花魷魚、醉雞、滑牛肉等等,選擇真係超級多,基本上打邊爐要有嘅配料都有齊。🥬蔬菜類蔬菜嘅選擇同樣好多,包括西生菜、西洋菜、油麥菜、金菇、海帶、芽菜、秀珍菇、雞髀

🔥 2.5小時任食火鍋 $208

🥩肉類

🦐海鮮

🦑配料

🥬蔬菜類
蔬菜嘅選擇同樣好多,包括西生菜、西洋菜、油麥菜、金菇、海帶、芽菜、秀珍菇、雞髀菇等。

🧃飲品
飲品櫃有齊汽水、茶及啤酒,另外一邊仲有豆漿、椰青水及花茶。

🍨甜品
餐廳最後面有甜品區,會有員工即場製作法式燉蛋、花生煉奶格仔餅、牛油麵包布甸等甜品,而喺埋單之後,仲可以揀選一款movenpick雪糕~

2023-09-19 493 views
前幾日去食,去到冇人講冇蝦,發現落單落唔到蝦,問女主任(主任講譚仔話),女主任惡死leng登望住我地,話轉頭咪有咯,態度極差,應該比好多臺客催過,然後將怨氣發洩在我身上,神神化化真系,下次真不會再幫襯
2023-09-15 430 views
之前喺台北食過馬辣,原來香港都有馬辣wo😳男友生日就約埋啲朋友一齊去食環境寬敞舒適 適合聚會上菜同埋收碟 加湯嘅速度都好快手性價比高2.5hr任食火鍋,配備大量台灣配料及台灣特色湯底,無論你喜歡清淡的鴛鴦湯底還是濃郁的麻辣湯底,這裡都能滿足你的需求。任飲生啤 汽水 🥤 仲有少見嘅嘢青水同埋豆漿飲及大量甜品 肉類 配菜等等佢哋嘅肉類同海鮮類都係QR code落單啲肉薄切 肉質新鮮好快熟 連炸魚皮都有😳😳佢哋嘅涼拌青瓜🥒好酸好夠味麻吉燒好似湯圓咁都幾好食從傳統的台灣甜點 芋圓到自家製甜品🍮布甸麵包 焦糖燉蛋都有 除咗自製甜品即叫即整仲有榴槤雪條添好正 每人仲包一杯movenpick雪糕 🍦好滿足!咁多嘢食 真係食到好飽啊🫣
之前喺台北食過馬辣,原來香港都有馬辣wo😳
男友生日就約埋啲朋友一齊去食

麻吉燒好似湯圓咁都幾好食

從傳統的台灣甜點 芋圓到自家製甜品🍮
布甸麵包 焦糖燉蛋都有 除咗自製甜品即叫即整
咁多嘢食 真係食到好飽啊🫣
最鍾意食♨️麻辣火鍋,台灣嘅馬辣火鍋嚟到香港一直都好鍾意食,放題任食勁正,食物水準不錯!全層座無虛席,非常抵食,食物又多款式!今次我哋叫咗鴛鴦湯底,當然一款一定係🔅麻辣鍋啦,湯底唔算太難,因為我哋要小辣,非常香濃嘅香味,越食越過癮,正呀!🔅另一款叫咗藥膳豬骨湯選了這兩款新湯底,好足了,有紅棗、杞子和藥材,藥材味香濃,如果鍾意藥材味嘅朋友一定要試吓,真材實料!火鍋配料用手機下單,非常方便,有幾款牛肉例如頂級牛梅花、極上無骨牛小排、豬肉,脆肉鯇魚腩、海生蝦和青口等。出邊有架黃色巴士🚌,就係自助選料區有勁多配料任夾任食,有菜類、丸類、豬皮、魷魚、台灣腸、豆腐、台灣串等,仲有豆漿及花茶!多飲品選擇勁多,尤其是啤酒類別非常多,無酒精嘅啤酒都可以任飲!其餘嘅飲品種類都非常之多,真係想飲到嘅都會搵到!仲有雪糕雪條甜品任食,勁滿足🥰🥰🥰🥰🥰
最鍾意食♨️麻辣火鍋,台灣嘅馬辣火鍋嚟到香港

今次我哋叫咗鴛鴦湯底,當然一款一定係

🔅另一款叫咗藥膳豬骨湯

出邊有架黃色巴士🚌,就係自助選料區

仲有雪糕雪條甜品任食,勁滿足🥰🥰🥰🥰🥰

2023-09-07 271 views
前幾個禮拜和朋友到了旺角這間任食火鍋,因為太想念台灣的味道,裡面更有一架台式火車,令我更想念台灣的美食。環境很大,而且座位亦很寬敞,當天有不少客人。外面是自取區,普遍大家可以想到的食材這裡都有。除此之外,飲品也有不少選擇,無論啤酒還是汽水都應有盡有。另外還可以用手機落單點選多款肥牛,頂級牛梅花、安格斯黑牛仔及牛五花等,肉質鮮嫩。這天還是在自取區拿了不少我最愛的鍋料,例如響鈴、芝心丸等,蔬菜種類也有很多,是均衡飲食的好地方haha,而且份量長期都很充足,可以慢慢取自己想吃的鍋料,避免浪費食物。至於湯底方面,選了芫荽皮蛋、蕃茄洋蔥湯兩款鴛鴦湯底,芫荽皮蛋去掉鍋料的油膩感,是一個不錯的選擇。而另一款是蕃茄洋蔥湯,可以增添鮮肉的香味及帶來滿足感,湯底十分濃厚。我很喜歡的是他們竟然有鮮豆漿,十分難得而且味道很濃郁。甜品方面也有驚喜,他們有一個甜品專區,牛油麵包布甸很有特色,而且還有花生煉奶格仔餅和法式燉蛋,焦糖更是即場在燉蛋表面上用火槍燒,相當吸睛。凍櫃裡面有不少慕斯及奶凍的選擇,令人目不暇給,還有豆腐花呢,雪條及雪糕也有供應。總括而言,這間台式火鍋是假日的好去處,午市十分抵食而且沒有加一,十分

環境很大,而且座位亦很寬敞,當天有不少客人。

外面是自取區,普遍大家可以想到的食材這裡都有。

除此之外,飲品也有不少選擇,無論啤酒還是汽水都應有盡有。

我很喜歡的是他們竟然有鮮豆漿,十分難得而且味道很濃郁。

總括而言,這間台式火鍋是假日的好去處,午市十分抵食而且沒有加一,十分適合家庭和朋友聚會。

旺角真係有好多火鍋店,但喺由台灣開過嚟香港嘅就唔算多,而呢間係其中一間抵食選擇🤩$208+10%食足150分鐘,任食任飲😋座位算寬敞兩個人可以坐四個人嘅卡位🥹1️⃣湯底我哋揀咗泰式冬陰功湯同胡椒豬肚湯😆前者較為濃郁酸酸辣辣泰式風味,唔係Hea嘅湯底😁胡椒豬肚湯就清清地,有唔少酸菜同豬肚,胡椒味就唔算突出2️⃣火鍋配料肉類係需要用手機掃QR code落單📱肉類及海鮮包括:頂級梅花牛、極上無骨牛小排、特選安格斯黑牛仔、精選牛五花、黑豚五花肉、黑毛豬梅花、頂級小肥羊肉、海生蝦、脆肉鯇魚腩、沙白、青口 等等😉個人推介牛小排同黑牛仔,唔使點醬料都有牛肉香味👍🏻任食嚟講算高質其他火鍋配料多達80款,要行出去自己拎😚有唔少丸類、鮮肉類、蔬菜類、粉麵等等,我比較鍾意風琴豆腐卜,超級索湯底😋另外推介台灣腸、花枝丸、韭菜餃🤩3️⃣甜品外面有布甸、奶凍、雪條、雪糕、雪米糍🍦較為特別係有即製甜品,當晚有香蕉朱古力班戟🤤而最後埋單店員會比雪糕券換領Movenpick雪糕,每人只限一個😯食完飽飽都要食埋佢💪🏻4️⃣飲品飲品櫃有唔少紙包飲品🧃罐裝啤酒🍹另外飲品機有豆漿同椰青水,旁邊仲有唔少茶包同熱水機自製熱茶☕️最特別係有兩款生啤任

1️⃣湯底

2️⃣火鍋配料

3️⃣甜品

4️⃣飲品
飲品櫃有唔少紙包飲品🧃罐裝啤酒🍹另外飲品機有豆漿同椰青水,旁邊仲有唔少茶包同熱水機自製熱茶☕️最特別係有兩款生啤任飲🍺鍾意飲啤酒嘅朋友真係值回票價😁

5️⃣熟食
台式火鍋店當然有肉燥飯、小食等等供應🫢不過太飽未有機會嘗試😂🤣
明明早排先去完台灣旅行,點解咁快又掛住台灣野食嘅😆 呢間台灣大熱嘅「馬辣」又可唔可以一解相思之情呢😢⋯台式自助火鍋放題,有過百種火鍋配料😋除左可以手機落單點選火鍋配料外,出面仲有熟食區、火鍋配料區同飲品區比大家揀,飲品包括所有汽水、台式烏龍茶、仲有1664同Asahi生啤任飲🍻————————————————👅火鍋放題($208/2.5小時)🔸火鍋🔸👍🏻 鴛鴦湯底揀咗胡椒豬肚同藥膳豬骨湯底,貪佢味道溫和d,可以試清楚食材原味🍲👍🏻 肉類海鮮同蔬菜都應有盡有,特別推薦呢幾款菜品:美國牛肉肉味濃厚🐮,脆鯇魚清甜爽脆,台式腸極盡惹味🔸甜品🔸👍🏻甜品非常有誠意,除左普通雪糕同甜品櫃入面嘅桂花糕、啫喱、蛋糕之外,仲有即叫即整嘅香蕉班戟膳焦糖燉蛋🍮,埋單之後仲有Movenpick雪糕一盒,記得唔好錯過呀🍦———————————————— 🚩總結:飽足感十足嘅台式火鍋———————————————— 🌟注意:120分鐘任食以入座時間計,另收加一服務費————————————————📍 馬辣台式鴛鴦火鍋 地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場14樓.🗺地區:#bem旺角📥分類:#bem放題💰人均消費

————————————————
👅火鍋放題($208/2.5小時)
🔸火鍋🔸

🗺地區:#bem旺角
📥分類:#bem放題
💰人均消費:#bem_201至400蚊
2023-08-12 352 views
小弟甚少係到寫放題嘅食評,但作為CP值達人,呢間黎自台灣嘅馬辣真係唔可以錯過🙌佢係一間任飲任食2.5小時台式火鍋,有幾抵食,望埋落去la 🙈首先入座之前,店員會問你揀咩湯,仲要係唔洗升級都有嘅鴛鴦湯底👏湯底有好多選擇,小弟揀咗沙嗲湯同埋藥膳豬骨湯。藥膳豬骨湯幾足料,食落真係足藥膳味🙈沙嗲湯夠曬濃郁,好地道嘅沙嗲味,入口好滿足。岀去行下拎野食,發覺佢嘅火鍋料相當之多,基本嘅丸類,菜類都有齊,仲有豬頸肉,魷魚,麻吉燒等人氣之選,款款都唔差架。小弟最推薦貢丸,彈牙得黎帶少少沙茶味。麻吉燒都幾過癮,食落就係台版嘅花生湯圓🤣肉嘅種類有8款,牛都有4款,小弟最中意係牛梅花,食落夠滑有肉味。海鮮都有唔少選擇,小弟幾中意個蝦,起碼一隻隻串好曬俾你,要剝都起鬆d la 🤣飲品方面啤酒,汽水就兩個大櫃,生啤都係任飲🙌 最驚喜就係有豆漿,椰青水同埋nescafe系列嘅飲品,小弟都忍唔住整左杯朱古力🤣甜品方面,除咗凍櫃嘅基本甜品之外,麵包布丁,movenpick雪糕,更加有現場即整嘅香蕉班戟,棉花糖,同埋焦糖燉蛋🙈個人最愛焦糖燉蛋,一凍一熱,口感好正。香蕉班戟好多cream,皮夠煙韌,食落格外滿足。餐廳更設有

飲品方面啤酒,汽水就兩個大櫃,生啤都係任飲🙌 最驚喜就係有豆漿,椰青水同埋nescafe系列嘅飲品,小弟都忍唔住整左杯朱古力🤣甜品方面,除咗凍櫃嘅基本甜品之外,麵包布丁,movenpick雪糕,更加有現場即整嘅香蕉班戟,棉花糖,同埋焦糖燉蛋🙈個人最愛焦糖燉蛋,一凍一熱,口感好正。香蕉班戟好多cream,皮夠煙韌,食落格外滿足。餐廳更設有幫客人慶祝生日嘅服務,成間餐廳播曬生日歌,好有氣氛🤣

整體小弟覺得好抵食,甜品多,肉又唔差,飲品多選擇,仲要坐得耐,真係一個字,抵!推薦大家去試下🙈🙌

地址:馬辣台式鴛鴦火鍋 (創興廣場)
旺角彌敦道593-601號創興廣場14樓

味道:8/10
性價比:8/10

#hkig #ighk #foodie #Eeeeeats #FoodPhotography #FoodPorn #FoodGasm #ForkYeah #FoodInTheAir #ELLE #foodiehk #hkfoodie #followme #tm_foodhunter #tmhunter旺角 #馬辣 #台式火鍋 #放題 #任飲任食 #台灣火鍋 #台灣菜
2023-08-10
Dinner
  • 牛梅花,焦糖燉蛋,沙嗲湯,午餐肉
晚市任食火鍋2.5小時,21:30前成人每位$208;座位是卡位,非常舒適;員工也很樂意幫忙,服務態度不錯,難怪這裏佔地全層也座無虛席👍🏻🍲藥膳豬骨湯/黃豆涼瓜湯鴛鴦湯底選了這兩款新湯底,前者滿是紅棗、杞子和藥材,後者充滿苦瓜和黃豆,十分充料,但個人認為可以更重口味😝🥩火鍋配料部份火鍋配料需要手機下單,例如頂級牛梅花、極上無骨牛小排、脆肉鯇魚腩、海生蝦和青口等。自助選料區(圖中的黃巴士)亦有各款配料,很多款我都想吃但真的飽到吃不下!但台灣豆串打卡一流,大家一定要點!另外,灸燒芝士丸的流心芝士也令我印象深刻🥰🧇甜品非常推薦這裏香脆的格仔餅,另外細滑香濃的Movenpick雪糕限定每人一杯,再飽也要吃!此外,還有(再出去的時候已經沒有了的)牛油麵包布甸、Q彈的芋圓、芒果布甸、豆腐花、雪條等甜品😍🥤飲品兩大個飲品櫃有齊各式汽水、果汁、茶和啤酒,另外還有椰青水、自家製鮮豆漿、咖啡和茶包等。晚市甚至有生啤任飲,非常適合一大班朋友聚會🍻

🍲藥膳豬骨湯/黃豆涼瓜湯

🥩火鍋配料