2012-09-13 204 views
自已一條友食飯,除了茶記,Food Court也可。兩腳自自然然的走到賣燒味的檔口,或者麻甩佬都會是這樣,柯打的是肥叉燒鴨飯。叉燒瘦中帶肥,口感鬆化,有蜜味;燒鴨雖不及燒鵝甘香,但仍不失肉味,肉質不會太韌,合格有餘。沒有吃雞,卻有薑茸附送,用來送飯一流。只要細心找,其實Food Court也有好東西的。
自已一條友食飯,除了茶記,Food Court也可。

只要細心找,其實Food Court也有好東西的。
2012-09-11 35 views
等朋友, 走左去愉景FOOD COURT食野唔想食咁飽, 又見到燒味呢邊有TEA SET就試下叫左個火鴨絲海蜇+油菜+凍檸茶火鴨絲分量唔少, 海蜇分量我覺得少左D不過有咬口, 又有少少辣, 好好味油菜係大白菜, 其實無咩油, 似白烚, 清清地唔錯$21蚊食個TEA算唔錯
等朋友, 走左去愉景FOOD COURT食野
唔想食咁飽, 又見到燒味呢邊有TEA SET就試下

叫左個火鴨絲海蜇+油菜+凍檸茶

火鴨絲分量唔少, 海蜇分量我覺得少左D
不過有咬口, 又有少少辣, 好好味

油菜係大白菜, 其實無咩油, 似白烚, 清清地唔錯

$21蚊食個TEA算唔錯
火鴨絲海蜇+油菜
2012-09-08
$21 (Tea)
火鴨絲海蜇+油菜
  • 火鴨絲海蜇
愉景新城的美食廣場,感覺無論幾點來到,人都一樣係咁多,但好奇怪囉,次次都咁多人,但你永遠都唔會話搵唔到位嫁喎,我覺得呢度衛生環境都算可以,而且都唔算得好迫,所以有時都會來呢度食野,哈哈,過過差唔多每次來,都係食燒臘飯,今日都一樣,搵好位置,好.........開飯次次我都叫呢個嫁啦,燒肉咸旦三寶飯,燒肉算係脆皮,多料之餘重有一(汁)菜比你食下,唔洗不停肉完又肉,哈哈女友的雙併飯,一樣咁低食,一般女仔都會叫雙併或單併,其實份量都好夠上面o個d比較適合男仔食,因為真大份量$12三隻大雞全翼,我次次都可能會食唔晒咁多野,但次次都忍唔住會叫,點解?因為幾好味,剛好入味又唔會太生,次次食親d雞翼都好壯,而且價錢好低,唔信,自已去街市買三隻大的雞全翼,你睇下而家d野幾貴先啦,哈哈總結:今餐埋單大約$70,食得過,你話係好高級的燒臘嗎?唔會,低級柴皮叉燒?透明的燒肉?也不會,總之食得下,價錢好公道,再見
燒肉咸旦三寶飯,份量爆燈

燒肉叉飯,一樣有菜,一樣夠份量,good

低食大件,你真係掂

2010-12-09
燒肉咸旦三寶飯,份量爆燈
燒肉叉飯,一樣有菜,一樣夠份量,good
低食大件,你真係掂
2010-10-26 22 views
路經food court見人食燒味,個款唔錯,個礙於運動後唔想大魚大肉,只想有D嘢落肚滿足下,見有我喜歡的瀨粉,諗住食魚蛋瀨,點知無瀨粉,心情一沉,唯有叫魚蛋河啦,見佢加$2就有汽水加一碟油菜,咁抵就叫埋。兜細自然粉唔會多啦,反而有五粒魚蛋,多過街邊的粉麵鋪,碟菜就嫩綠,但食落就老到爆,渣多過食落肚,一心諗住有菜落過肚幫助消化,點知事與願違,好彩幾蚊雞jei.........
兜細自然粉唔會多啦,反而有五粒魚蛋,多過街邊的粉麵鋪

2010-10-24
$18 (Dinner)
2009-09-16 28 views
因今日工作關係過左荃灣做野,諗0黎諗去都唔知去邊食飯好(因為一個食,真係唔知去邊好,又約左客人2點半,當時只係12點),行下行下就去左愉景新城的滋味街坐下,本來想坐低睇下文件準備一下,點知聞下聞下,有好香0既飯味,原來荃灣0既人咁早開飯12點左右,就有人食飯,坐下坐下都有八成人喇,本來未肚餓0既我,都肚餓起來,都係跟大隊開飯先,其實滋味街有5-6間食店,但我選擇了鴻冠,原因好簡單就係又平又多人食1. 燒鴨脾三寶飯------真係有一隻燒鴨脾(good因為可以0令住0黎食,好好feel),三寶--咸旦(無咩特別)叉燒(一般貨仔)油雞(ok,好有豉油味)2. 油菜------(現)菜(須然叫油菜,但無乜油good好好味)3. 熱奶茶----杯茶都ok以上食物一共$28.00,超底食,因為出面一牒燒鴨脾飯都要3拾幾蚊喇,依家又有油茶又有野飲都係$28蚊,真係好鬼底(其實還有好多餐 大約$15-$28蚊 )
好好味)
3. 熱奶茶----杯茶都ok

(其實還有好多餐 大約$15-$28蚊 )

2009-09-16
$28.00 (Lunch)
  • 燒鴨脾三寶飯
(Non-member)
2009-09-14 9 views
乳豬好味跟飯, 吃乳豬一定要雙拚, 例如: 乳豬+燒鴨 要$28 蚊, D乳豬好脆皮, 呵,可能我好彩, 撞到佢岩岩燒出來賣既脆皮乳豬, 更好彩既我仲有: 跟埋我最鍾意吃既鴨比, OH~ 乳豬+燒鴨比(好彩先有) 佢跟埋乳豬醬, 再自己拿酸梅醬來點燒鴨比,!!! 正!!!
乳豬好味

正!!!

2009-09-13
$28 (Dinner)
2009-03-25 12 views
因為係樓下, 而且夠平, 所以都經常幫襯今日我又去食啦叫左叉雞瀨 +可樂都係$19咋, 真係幾平D餸同瀨分開裝, 唔會浸到D燒味淡晒(唔加野飲佢會將送同面一齊裝)呢度叉燒最好味, 又夠密味又多汁, 食落唔乾爭爭切雞就嘛嘛了, 雖然係雞翼, 但煮得老左D, 有D鞋下次都係食返油雞, 夠入味又唔老之前有幾次好好彩都係雞翼, 特別好味男友就次次都叫燒鴨瀨, 應該唔錯 起碼皮係脆的PS: 下午茶時段叫的紅腸油雞飯, 15大元, 好味呀
因為係樓下, 而且夠平, 所以都經常幫襯
今日我又去食啦

叫左叉雞瀨 +可樂都係$19咋, 真係幾平
D餸同瀨分開裝, 唔會浸到D燒味淡晒
(唔加野飲佢會將送同面一齊裝
呢度叉燒最好味, 又夠密味又多汁, 食落唔乾爭爭
切雞就嘛嘛了, 雖然係雞翼, 但煮得老左D, 有D鞋

下次都係食返油雞, 夠入味又唔老
之前有幾次好好彩都係雞翼, 特別好味

男友就次次都叫燒鴨瀨, 應該唔錯
起碼皮係脆的

PS: 下午茶時段叫的紅腸油雞飯, 15大元, 好味呀
叉燒
燒肉+油雞
紅腸油雞飯
2009-03-24
$19 (Lunch)
叉燒
燒肉+油雞
紅腸油雞飯
2008-05-12 17 views
二十八元一個的燒味餐....有菜有勁多燒味,又有野飲,簡直抵到爛!我最愛它的燒鴨肶三寶飯..有鴨肶,有义燒,有油雞....味道不錯之餘又有飽足感,是抵食之選!