2023-04-10 98 views
紅磡 京川滬 新選擇 黃埔新天地 最近新開左一間京川滬美食🥰 同時有酸菜魚 麻辣燙🌶️ 都幾吸引 今日終於有機會試吓佢😋😋 餐牌選擇好多 真係樣樣都想試吓🤣 點匠酸菜魚$198除咗勁多魚片 仲有豆卜 薯粉 芹菜 芫荽 木耳 芽菜 京蔥 辣椒 薯粉🌶️材料好豐富👍酸菜湯底好夠味 魚片大大塊 新鮮彈牙 😋 蟹粉小籠包$58小籠包 皮好薄 一啖咬落去 好多汁 熱辣辣蒸起 點埋醋食就最正 係必食之選👍 高力豆沙$52/4件炸到鬆軟 豆沙甜到啱啱好😄 整體來講 小店裝修簡約舒適 座位唔會好迫 選擇都好多 職員殷勤有禮👍 下次我要試佢嘅回鍋肉😋 同埋上海粗炒😆 🎈點匠佳餚 (紅磡)紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G17號舖 🥰歡迎follow我睇更多食評🥰
紅磡 京川滬 新選擇

餐牌選擇好多 真係樣樣都想試吓🤣

點匠酸菜魚$198
酸菜湯底好夠味 魚片大大塊 新鮮彈牙 😋

蟹粉小籠包$58

高力豆沙$52/4件
炸到鬆軟 豆沙甜到啱啱好😄

🎈點匠佳餚 (紅磡)
紅磡必嘉街121號黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G17號舖

🥰歡迎follow我睇更多食評🥰
  • 高力豆沙
2023-04-10 107 views
如果你想品嚐正宗的京川滬美食,那麼 "點匠佳餚" 絕對是一個值得推薦的餐廳。雖然這是一家新開的餐廳,但老闆本身已經在這個領域裡有豐富的經驗,所以這裡的菜式非常正宗,味道也非常地道。這家餐廳的菜單非常豐富,包括海鮮、香鎬、小籠包、酸菜魚、水煮菜等等,每一道菜都能讓人感受到京川滬菜的風情。特別是他們的鎮江骨,肉質鮮嫩、口感豐富,香辣可口,令人難以忘懷。另外,麻辣香鍋也是這家餐廳的招牌菜之一,爽口的蔬菜和肉類,在麻辣的湯底中煮熟,味道十分美味。除了美食之外,這家餐廳的裝潢也很獨特,簡約而不失雅致,讓人感受到一種溫馨和舒適的氛圍。服務員也非常專業和友好,能夠及時為客人提供幫助和建議。總之,如果你想品嚐正宗的京川滬美食,那麼 "點匠佳餚" 絕對是一個值得一試的餐廳。如果你還沒有去過,趕緊和你的家人或朋友一起前往,享受這裡的美食和氛圍吧!

2023-04-04 122 views
叫左個闊佬炒飯$78 外賣番去食,等左15分鐘番到屋企打開 見到d飯好白淨 少少蛋白 少少菜渣 仲有d啡色碎碎起個飯面度,食左幾啖頭唔順 打電話落去問 個炒飯用咩料炒 佢話 蛋白 菜同元貝 我問有元貝咩 佢話啡色果d碎碎就係 燥左…….唔會再黎或者買外賣食 …😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
叫左個闊佬炒飯$78 外賣番去食,等左15分鐘
唔會再黎或者買外賣食 …
闊佬炒飯
2023-04-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner