2024-08-17
最近去咗一間港式台灣火鍋店,真係要大讚佢哋嘅性價比!平時港人鍾意北上消遣,香港飲食業真係好難做,但係真係好希望佢可以做得住,所以真係要專登幫佢寫返個好評介紹俾大家!😛首先,呢間店嘅台式小食真係很正!台灣腸、鹽酥杏包菇,上檯時仲係微暖,即刻感受到台式風味!主食除咗有新鮮嘅牛肉,仲有牛舌,牛舌真係好嫩滑,牛肉味好濃郁!仲有各式丸子同蔬菜,選擇多多,真係好滿足!!!最令我驚喜嘅係佢哋嘅自家製小食!紅燒牛腩炆得夠腍,仲有牛筋,入口即溶,真係一試難忘!食完主食仲可以食返個台灣邊爐必食既王子麵!😋甜品除咗有糖水任食之外,仲有一人一杯Haagendazs雪糕,係大杯裝!!有唔同口味,我自己就簡左曲奇味,無得輸埋單每人只係250蚊(星期六晚),真係抵到哭!呢個價錢喺香港食到咁豐富嘅火鍋,真係超值!希望呢間餐廳可以做得住,佢哋嘅食物質素真係好高,真係值得推介俾大家!利申:食之前無諗過要寫食評,所以啲相只係隨便影
利申:食之前無諗過要寫食評,所以啲相只係隨便影