2018-04-07 447 views
係上堂前有啲肚餓,就搵間小食食下。呢間係周圍都有,好似都幾穩陣。魚蛋小小辣,都算彈口。燒賣林嘅,味道一般。叫咗格仔餅,味道好重椰味(唔知點解),花生醬味道淨啲,成個餅幾乾。雞蛋仔可以重番啲味,有啲簿。整體麻麻(・_・;
係上堂前有啲肚餓,就搵間小食食下。

呢間係周圍都有,好似都幾穩陣。

魚蛋小小辣,都算彈口。燒賣林嘅,味道一般。

雞蛋仔可以重番啲味,有啲簿。

整體麻麻(・_・;

2018-01-05 631 views
龍津嘅牛雜都係除咗燒賣魚蛋之外嘅必食之選 佢真係好入味 好似煮咗好耐咁 但係啲肉都唔會太韌 口感一流 我特別鍾意叫佢隔多啲白蘿蔔畀我 佢好似食食下可以幫你漱下個口咁 令到口即刻清新番
2017-12-01 632 views
口痕有小小餓,行過買兩串燒賣食,食落還好,食食完無耐,反胃感來了,繼而好口渴,味精好勁,由其是佢啲豉油同個辣醬,要小小都口渴成咁,之後飲水飽,晚餐都無哂胃口食。
2017-05-17 1474 views
龍津 出名“平”,每次經過都是人頭湧湧,店內姐姐密密手地做個不停。今日經過沒有吃熱門的魚旦燒賣,反之叫了一碗腸粉HKd$5(四條)即蒸翻熱味道正常,這個價位沒什麽要求吧了。其後即到旁邊買一杯百香果綠茶加珍珠HKd$10十蚊大大杯,酸甜開胃,解渴一流

即蒸翻熱

味道正常,這個價位沒什麽要求吧了。

其後即到旁邊買一杯百香果綠茶加珍珠HKd$10

十蚊大大杯,酸甜開胃,解渴一流

2017-05-06
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2017-04-02 1124 views
夜晚行到攰食宵夜是常識吧而龍津永遠是香港B級美食的表表姐!配上英語翻譯的大餐牌,吸引了不同地方的旅客前往購買試食👍🏻"$10燒賣魚蛋小辣唔該"呢句必叫!十蚊有一大碗魚蛋同燒賣,在香港地已經算是窮人恩物。魚蛋同燒賣配上辣汁,異常的好味,非常推薦
夜晚行到攰食宵夜是常識吧
而龍津永遠是香港B級美食的表表姐!
配上英語翻譯的大餐牌,吸引了不同地方的旅客前往購買試食👍🏻
魚蛋燒賣一碗$10
魚蛋燒賣一碗$10
2016-12-03 1261 views
依家係旺角食小食越來越貴!但食下燒賣魚蛋都唔平下!咁岩見到龍津$8一串仲買一送一!就決定食佢!唔想找$2 所以一口氣叫左$10燒賣!十蚊就有好多粒!抵食!燒賣質素都正常!有少少魚肉既香味!口應都幾好!加埋辣醬同豉油就無敵!
依家係旺角食小食越來越貴!
但食下燒賣魚蛋都唔平下!
咁岩見到龍津$8一串仲買一送一!
就決定食佢!
燒賣質素都正常!有少少魚肉既香味!
口應都幾好!加埋辣醬同豉油就無敵!
2016-11-25 853 views
放工時間很肚餓,但又未到晚飯時間,所以只好找一點小食先醫醫肚。這間龍津小食店已吃了很多年了,燒賣魚蛋的價錢依舊非常吸引,$3/串!非常抵!所以忍不住叫了兩串,一串魚蛋,一串燒賣!魚蛋有點粉,但魚肉燒賣真的不錯!👍🏻又香又軟熟,配上他們的秘製辣汁,嘩!正!
2016-07-23 1241 views
大暑在街是會好易中暑熱到暈暈地,快靚正叫左個涷椰汁西米露飲!呢杯份量剛夠我飲,不是太冰涷,但都叫凍入口滑溜,帶椰香,不太濃也不太杰撻撻,幾清幾淡味西米細細粒,少許煙刄,有點口感飲完涼番d
大暑在街是會好易中暑

熱到暈暈地,快靚正叫左個涷椰汁西米露飲!

呢杯份量剛夠我飲,不是太冰涷,但都叫凍

入口滑溜,帶椰香,不太濃也不太杰撻撻,幾清幾淡味

西米細細粒,少許煙刄,有點口感

飲完涼番d
2016-07-08 921 views
成日都話如果屋企樓下有間龍津就好!咁多平小食就唔使成日心掛掛!最喜歡買佢既燒賣魚旦格仔餅。不過最近唔知係退步左定點,今次買既魚旦好多粉,又唔夠彈,係就係好多粒($10 有20粒),不過魚旦既質素都好重要。上次食個燒賣仲有d唔知咩味唯一無變既係個醬就食左幾年都係呢個辣味,好上癮既味道。希望下次再食可以食返以前既質素啦!
魚旦
2016-05-28 1135 views
我勁中意食呢到既魚蛋,貪佢勁平加好食ma今次同朋友share食一半燒賣加一半魚蛋,都係$18大大碗,$3一串有五粒,計反呢個最小有30粒先抵不過我地就冇禁無聊真係去數la。。。 呢到既魚蛋雖然細細粒但好爽口彈牙燒賣都好香,入面d肉好實,個燒賣皮都好滑一次可以滿足兩種口味 同朋友講笑感話$18可以當lunch已經勁飽,呢到仲有其他野食賣嫁,價錢都係普普通通la,所以我次次泥呢到都淨係食魚蛋燒賣~ 加埋佢既自家制醬汁就岩岩好la,仲要次次食都係熱辣辣既tim ar.....

我勁中意食呢到既魚蛋,貪佢勁平加好食ma
不過我地就冇禁無聊真係去數la。。。
呢到既魚蛋雖然細細粒但好爽口彈牙
燒賣都好香,入面d肉好實,個燒賣皮都好滑
一次可以滿足兩種口味
2016-05-17
2016-05-21 705 views
經過人多車多的旺角不忘龍津咖喱魚旦,魚旦细细粒好易食,爽口兼彈牙,咖喱汁香濃入味,加上豉油汁同埋辣酱配合,令平平無奇既魚旦更加鲜味弹口,一句講晒每逢經過必食之選。
2016-04-27 737 views
每當經過旺角,當然會被店鋪小食的叫賣吸引去光顧,今次係自己自首,想吃一串燒賣。當我正準備拿$10出來的時候,我看見$3一串,心裡一想,我是否看錯嗎!再看旁邊附近小食店也是賣$3,真是抵食。我買了一串燒賣,此牌子食店我是經常光顧的,喜愛其燒賣肉夠實淨,有少許魚肉味道,沒有全麵粉的怪味,入口夠爽,而且蒸得夠熱又夠熟透,因為有些食店蒸的燒賣是硬的。而且燒賣夠大粒,賣相又乾淨。
,想吃一串燒賣。當我正準備拿$10出來的時候,我看見$3
魚肉燒賣
2016-02-29 459 views
雞蛋仔陪住香港人長大,而家乜都貴~要搵間又平又好食既簡直係難過登天!!而今次介紹既係我每次出旺角都必食的雞蛋仔‼️因為真係抵食同好食首先吸引既係價錢 心諗咁平實冇好野,原來唔係!真係會有好野!無論星期一定星期七去都係唔會比你見到d雞蛋仔攤晒係到等人買因為真係好搶手,可以叫做即叫即整咁濟~每底都整得岩岩好,金黃色,唔會燶晒黑蚊蚊~而且仲係熱辣辣 皮脆 𥚃面係熱同軟綿綿 好香雞蛋味!果然真材實料真係外脆內軟 街頭小食中既極品同都只係賣緊$10/底,都咪話唔抵食
真係外脆內軟 街頭小食中既極品
同都只係賣緊$10/底,都咪話唔抵食
2016-02-09
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
2015-05-12 668 views
在對面的食店吃得不滿足,就在此"篤"魚蛋,$10/碗,魚蛋混合燒賣,但因已9成飽,只買了一串辣魚蛋$3/有5粒。魚蛋彈牙,魚味不足,辣汁和魚蛋是分開的,不是浸在一起,要辣才會加,不會太辣,可以再辣D。下次到旺角要再吃。
魚蛋
2015-05-12
TakeAway
$3 (Other)
2014-09-27 725 views
出到旺角見肚餓,左諗右諗去左巴士站附近既龍津。地點簡直就係為佢度身訂造,門前有少少空間俾人企定定食埋先起行,唔駛滴住行,仲有垃圾筒(常滿!請自行搵空間放垃圾)。5蚊有兩串魚蛋/燒賣,即買加辣汁。嘩,果然各有五粒(邊度夠佢抵)…魚蛋彈牙但味淡。魚肉燒賣亦不過不失……不過辣汁真係要改善吓,都幾多油仲要無咩香味
出到旺角見肚餓,左諗右諗去左巴士站附近既龍津