*✲゚*。🧀 葵廣新開 韓國人氣拉絲芝士包🤤好耐冇去過葵廣掃街喇🤣呢間舖好大 但係只賣一樣野: 韓國人氣拉絲芝士包🧀即叫即整 可以望住韓國人老闆整嘅過程👨🏻‍🍳拎到手香噴噴 熱到辣手🤣芝士可以拉絲拉到超長😍 不過記得要趁熱食😆口感類似車輪餅 鹹鹹甜甜咁真係幾好味 值得一試🤤又可以打卡又好味 難怪不斷有人排隊😳個人希望可以出多幾隻唔同嘅味🤭p.s. 中/小學生出示學生證同Follow番佢地社交平台仲有減$10優惠‼️-✨ 拉絲芝士包 ($40)-📍 十分麵包 10 Cents bread 십원빵 @10centsbread葵涌廣場2樓2009店Shop 2009, 2/F, Kwai Chung Plaza
*✲゚*。🧀

芝士可以拉絲拉到超長😍 不過記得要趁熱食😆
口感類似車輪餅 鹹鹹甜甜咁真係幾好味 值得一試🤤

又可以打卡又好味 難怪不斷有人排隊😳
個人希望可以出多幾隻唔同嘅味🤭

✨ 拉絲芝士包 ($40)
葵涌廣場2樓2009店
今日 Iby 再次黎到葵涌廣場,食日韓港都大熱嘅 10分麪包 십원빵 !因為上次試過實在太好味,所以今次喺全日冇食過野嘅狀態吓,留肚一次過同屋企人一齊,兩個人食夠三個!😋10分麪包 🌕🌕🌕🌕🌕 40hkd *3整成香港一毫子嘅樣,好有特色!攞起手好似軟淋淋咁🙊點知食落係外脆內軟糯🤩而且入面仲有大量好味嘅拉絲芝士!💓並非平時韓國餐廳用嘅淡味芝士!🤣不過就比較飽滯,一份可以兩個人食都得🤪味道 🌕🌕🌕🌕🌕環境 🌕🌕🌕🌕🌕服務 🌕🌕🌕🌕🌕性價比 🌕🌕🌕🌕🌕回頭率 🌕🌕🌕🌕🌕而家仲有學生優惠添🤪暫時做到10月31日🤩📍 10分麵包 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖📞93149169

今日 Iby 再次黎到葵涌廣場,
食日韓港都大熱嘅 10分麪包 십원빵 !
因為上次試過實在太好味,
所以今次喺全日冇食過野嘅狀態吓,
留肚一次過同屋企人一齊,兩個人食夠三個!
😋10分麪包 🌕🌕🌕🌕🌕 40hkd *3
整成香港一毫子嘅樣,好有特色!
攞起手好似軟淋淋咁🙊

點知食落係外脆內軟糯🤩
而且入面仲有大量好味嘅拉絲芝士!💓
並非平時韓國餐廳用嘅淡味芝士!

🤣不過就比較飽滯,

性價比 🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率 🌕🌕🌕🌕🌕
而家仲有學生優惠添🤪
暫時做到10月31日🤩

📍 10分麵包 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
📞93149169
  • 10分麵包
韓國🇰🇷爆紅既拉絲芝士包❤️‍🔥黎到葵廣啦🇭🇰即叫即整🔥由𝐎𝐏𝐏𝐀店主親手為你奉上🤲🏻每爐可以整到𝟒個,幾分鐘就出到𝟏爐,唔洗怕等好耐,好快就有得食🫢𝟐面係唔同既圖案𝟏𝟎分🪙(𝟏毫子) • 店家女孩𝐋𝐨𝐠𝐨👧🏻店內有充足位置 • 高枱,可以現場食🤓牆身佈置好𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈岩晒拉完絲打卡📸~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪10分麵包 ($40/件)外層甜甜餅皮蛋香滿滿,食落軟熟😙餡料落足一大舊芝士🧀要拉絲完全冇難度😎💕記得到手要趁住熱辣辣就拉拉拉拉啦🤪.🈹 中 / 小學生優惠 🈹只要𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰📲店家𝐈𝐆 @10centsbread,就可以有優惠價$𝟑𝟎/件 (*需出示有效學生證💳)(*優惠期到𝟑𝟏 𝐎𝐜𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟑) .~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
韓國🇰🇷爆紅既拉絲芝士包❤️‍🔥黎到葵廣啦🇭🇰
即叫即整🔥由𝐎𝐏𝐏𝐀店主親手為你奉上🤲🏻

每爐可以整到𝟒個,幾分鐘就出到𝟏爐,
唔洗怕等好耐,好快就有得食🫢

店內有充足位置 • 高枱,可以現場食🤓
牆身佈置好𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈岩晒拉完絲打卡📸

▪10分麵包 ($40/件)
外層甜甜餅皮蛋香滿滿,食落軟熟😙
餡料落足一大舊芝士🧀要拉絲完全冇難度😎
💕記得到手要趁住熱辣辣就拉拉拉拉啦🤪

🈹 中 / 小學生優惠 🈹
(*需出示有效學生證💳)
(*優惠期到𝟑𝟏 𝐎𝐜𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟑)

10分麵包
韓國芝士拉絲餅,$40一個,好似有啲貴…但見韓國人主理所以買黎試下!我見應該唔識廣東話.佢地講韓文😂落Oder 時,都幾搞笑!即場即叫即整,唔係等好耐~我係平日夜晚去,唔洗排隊。味道唔錯,有濃濃芝士🧀味,一定要趁熱食!!新鮮出爐..拉少少已經可以拉到好長啲芝士。因為我買左3塊,玩到第3塊..餅凍左..凍左拉唔到絲🙂所以一定要趁熱食!!!同埋一個可以2份食,如果一個人食一個,我個人覺得有啲滯…始終係芝士。值得一試!好味😋
新鮮出爐..拉少少已經可以拉到好長啲芝士。
值得一試!好味😋
$120 (Dinner)
2023-10-16 11 views
近期係IG都見到好多人去日本或者韓國旅行會朝聖近期至hit嘅100yen麵包🔥強勁嘅芝士拉絲吸引個個爭住嚟打卡📸唔使飛到日韓,係香港嘅小食集中地葵廣都開咗間10分麵包,由🇰🇷韓國老闆主理同親自烹製。舖頭位於2樓開滿人氣食肆嘅戰團當中,舖位較大,放到幾張立食枱,可以打住卡企住食。清一色只賣原味芝士麵包,size都有返咁上下,比較飽肚,想掃街可以同朋友share👭10分麵包見韓籍老闆將一大磚(要用磚嚟形容🤪🤪)芝士放入粉漿,好吸引🤩熱辣辣嘅麵糰味道非常香甜,重蛋香,口感鬆軟,有啲似薄版嘅雞蛋糕😚😚外層都有啲啲脆口。入面嘅芝士🧀則多到扯極都扯唔完咁,好誇張😂😂拉絲程度爆燈,唔算好重芝士香,但丁點鹹香加上麵包嘅香甜又幾好食😋😋不過鋪頭獨沽一味,要業務持續發展落去,就要諗下研發其他口味喇。人均消費:$40推介指數(10分為滿分):8分

人均消費:$40
推介指數(10分為滿分):8分

2023-10-15
2023-10-15 12 views
幾次掃葵廣都好想試,但因為去到呢度都食咗好多嘢,好驚再食芝士會漏都嘔,所以一直都無試🫣今次終於有胃(位)去試啦~~~落咗order等一陣就有~~ 一拎上手又係熱辣辣,即叫即整~~食第一啖仲未有芝士,覺得嗰皮都脆脆地~ 再食到多啖就有拉絲出現!! 真係拉極唔完,要用牙整斷🤣食完覺得原來啲芝士都幾清淡唔會漏,因為我自己都偏好淡啲芝士味,所以食落覺得好啱食,同埋就算食完都唔會覺得漏或滯!!推介比驚漏/滯既人,可以一試~

今次終於有胃(位)去試啦~~~

2023-10-13
  • 10分麵包
舖頭既前身係廢茶既舖位所以都相當寬敞, 牆身佈滿左店舖既Logo可愛冬菇頭女孩👧🏽 呢度既主理人係真正韓國人, 佢地都好風趣幽默嫁, 我仲用左我睇韓劇學返黎既韓文成功同佢地講到兩嘴添😂 現階段只係得一隻口味既包, 店內仲有幾張高枱俾你係度食添👍🏽原味芝士包🧀($40)呢個巨型版既香港10cents, 即叫即整外脆內軟, 甜甜既外層包住鹹鹹地可以無限延伸既芝士又幾夾喎, 冇果種想像中好漏既感覺😎呢個韓國既街頭小食香港少有, 黎開葵廣可以試下🤓

原味芝士包🧀($40)

呢個韓國既街頭小食香港少有, 黎開葵廣可以試下🤓
2023-10-13
$40 (Last Night Supper)
  • 10分麵包
✨風靡韓國🇰🇷人氣芝士拉絲麵包殺到葵涌廣場現場只賣一款食物,聽說由韓國慶州引入嚟,主打真材實料拉絲芝士麵包,高峰時期喺慶州可以日賣1000至3000個~~連宋智孝都讚好食全港唯一,oppa 親手🙌🏻為你整拉絲包包,即叫即制,保證新鮮熱辣辣❤️‍🔥大大塊芝士🧀毫不留手,麵包造型以港幣設計,全店裝修自家設計,可愛造形公仔,打卡位滿滿❤️輕易拉長過一米,由於拉得好長,變相芝士好薄,食落唔會太濟🤩與其話佢係麵包🥯,感覺似pancake口感,更軟熟濕潤😝 🥸快啲同朋友仔過黎鬥拉❤️‍🔥🥳

✨風靡韓國🇰🇷人氣芝士拉絲麵包殺到葵涌廣場

全港唯一,oppa 親手🙌🏻為你整拉絲包包,
即叫即制,保證新鮮熱辣辣❤️‍🔥

輕易拉長過一米,由於拉得好長,變相芝士好薄,食落唔會太濟🤩
與其話佢係麵包🥯,感覺似pancake口感,更軟熟濕潤😝

🥸快啲同朋友仔過黎鬥拉❤️‍🔥🥳
2023-10-04 50 views
🔸 Cheese Pancake $40大大嗰班戟出爐熱辣辣香噴噴, 口感軟綿,有好香蛋味同奶味,內裏就係芝士心,煙煙靭靭,芝士嘅鹹香味配搭薄餅嘅香甜, 做到鹹甜撞味, 幾好食☺️噤新鮮我就外賣嗰班戟返家畀姐姐試吓,因為熱食會更好食而且可以拉絲,職員提我可用 氣炸鍋以160度加熱6分鐘,出嚟效果有另一番風味,因為個班戟會變咗脆口,味道仍然不錯。味道:8/10性價比:7/10
🔸 Cheese Pancake $40
味道:8/10
性價比:7/10
2023-09-01
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
最初新開嘅時候成日都要排隊,但開咗咁耐,最近去食已經冇咩人排隊,我那時平日夜晚大概六七點的時候去,完全不用排隊,一俾完錢就即刻有得食他們位置都幾大,有幾張高枱可以俾你企係到食1毫麵包 $40 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟咁就一定冇即叫即整嘅熱辣辣,不過食落都微微暖,而且中間的芝士真係超級多,多到拉絲拉到成隻手臂咁長🤤芝士控大愛!麵包會帶少許甜味,食落相對上就冇咁滯,兩個人分享比較好,可以順便試附近其他野食整體來說味道不錯,但是價錢比較進取,熱潮過去之後,應該就沒有太多人再去試🤔️

他們位置都幾大,有幾張高枱可以俾你企係到食

1毫麵包 $40 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

風靡日韓的10 Cents Bread人氣拉絲芝士麵包,由韓國慶州引入,高峰時期於慶州日賣1000至3000個,由正宗韓國人主理,香港首間分店已正式登陸葵涌廣場,芝士控不能錯過喔!葵涌廣場一向是人氣街頭美食的天堂,這間人氣十分麵包店,專心只賣拉絲芝士麵包,由韓國人即叫即製,新鮮熱辣出爐的拉絲芝士麵包,外型是一毫子硬幣造型,內餡包裹著重量級的香濃芝士磚,真材實料,長長的芝士拉絲感覺好療癒,芝士味極濃,芝士控絕對值得一試。

【召喚芝士控!!葵廣新開韓國過江龍芝士拉絲餅🤪】/////葵廣掃街小店有唔同類型嘅特色小食 最近發現呢間一毫子硬幣造型麵包🪙有好多立食位置 放假去都有好多人排隊 但等嘅時間只需大約5mins 喺香港都食到韓國人氣名物🥰.👉🏻10 cents芝士麵包 ($40)價錢的確幾進取 但係其他國家過江龍到香港 又可以同朋友share性價比都比想像中高🐣麵包即叫即整 外脆内軟😁麵包部分似Pancake 甜甜地偏軟身 蛋香味好濃郁 有滿滿嘅拉絲芝士 鹹香味會慢慢散發出嚟~———-📍10分麵包 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
【召喚芝士控!!葵廣新開韓國過江龍芝士拉絲餅🤪】
/////

👉🏻10 cents芝士麵包 ($40)

———-
📍10分麵包 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
5 Minutes (Dine In)
$20 (Tea)
2023-10-01 25 views
終於登陸香港嘅💝硬幣餅💝喺葵涌廣場一間既💝10分麵包💝專門店,呢款名物就係近期日本,韓國最Hit嘅芝士拉絲餅😍😍,店舖簡單裝修,貼滿張張拉絲客人😂😂,好有香港🇭🇰特色😆😆有經典一毫子嘅硬幣造型,本身諗住佢會好膩,所以嗌左一個試下,點知出奇地有驚喜👍🏻👍🏻,佢係即叫即整,新鮮滾熱辣,首先倒入麵粉漿,之後加片芝士,烤好後就形成一毫子硬幣😋,餅皮超鬆軟,超勁拉絲之餘一啲都唔膩👏🏻,芝士味夠香濃,淡淡地易入口,推介推介🙌🏻🙌🏻不過價錢方面就見仁見智,$40一件🤔

《必試韓式拉絲蛋糕💰》———————————————-#10sentsbread-早排同男朋友去咗葵廣掃街,赫然發現咗有間小店人頭湧湧,原來係賣緊人氣十足嘅日韓大熱街頭小食😆-呢款拉絲麵包超級吸引,仲要係正宗oppa製作,睇住成個過程超療癒🇰🇷 先將蛋漿倒入模具,然後再加入厚切嘅芝士,等5分鐘左右就有製成品,然後仲會放佢落一個港幣1毫子嘅紙托入邊,perfect fit,打卡一流💰-麵包即叫即做,熱辣辣,口感鬆軟,蛋香味濃🥚 味道有啲似雞蛋仔,內裏充滿拉絲芝士,芝士可以拉到好長,好食又好玩🥰-⭐ 參考價錢︰10 cents 芝士麵包:$40🍌 抵deal 指數:7/10
《必試韓式拉絲蛋糕💰》
———————————————-
#10sentsbread
⭐ 參考價錢︰
10 cents 芝士麵包:$40
🍌 抵deal 指數:7/10
Type of Meal
Tea
呢幾年掃街美食雲集喺葵廣,一到星期六日都多人,今日👭🏻孖妹一於黎試下最新社交平台洗哂版嘅日韓大熱街頭小食 - 10 分拉絲麵包,小店位於葵廣2樓U字型食街位,鋪面空間感比其他小食店大,前半鋪位係立食地方,設有幾張圓高枱比客人品嚐,仲有小店自家logo牆身位打卡添😍收銀處同廚房係open plan,喺店鋪最入面最正小店係由韓國OPPA 主理,有位成熟穩重大叔整拉絲麵包🥯🤫🤫可以近距離欣賞製作過程㗎😌🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹小店只賣買一款芝士口味,每個賣$40價錢定價有少少進取😅去收銀處落單之後可以喺旁邊等一等五至10分鐘,所謂慢工出細活想食好嘢係要俾啲時間㗎啦OPPA 先將蛋漿倒入模具,然後再加入厚切嘅芝士,再倒蛋漿,然後等5分鐘至10分鐘整到就會拎出嚟攤凍再放入一個樽有港幣$10銀嘅紙托入邊班㦸軟腍身,勝在芝士可以拉到好長㗎,夠晒邪惡😉一面係港幣$10銀造型,另一面係自家logo,而且鹹香味好足,班㦸幾鬆軟,甜度適中🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:加🔟服務費:❎👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑👭🏻環境評分:不適用👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌑🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$40/個
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)