2024-08-29 129 views
夏日炎炎,有乜嘢好得過食雪糕?尖東嘅新文華中心,開咗一間來自波蘭嘅雪糕店,好似好勁咁喎!今日就試一試先!小店地方唔算大,但人流都幾多!焦糖餅雪糕盒 $68呢款焦糖雪糕係熱賣之選!雲呢拿/朱古力軟雪糕好香濃又軟身!牛奶味都幾濃厚,香滑細膩!焦糖味好香,係我最中意嘅Lotus 餅餅呀!仲有好多焦糖餅碎!食完即刻開心晒!雜果窩夫 $40係special 特選窩夫即叫即做,仲係好厚身嘅窩夫,唔係薄切切嗰啲,窩夫內脆外軟,鋪上滿港嘅新鮮生果,再唧埋忌廉,令到成件事口感層次豐富哂!
夏日炎炎,有乜嘢好得過食雪糕?

小店地方唔算大,但人流都幾多!

焦糖餅雪糕盒 $68
呢款焦糖雪糕係熱賣之選!

雜果窩夫 $40
係special 特選

2024-08-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2024-08-27 89 views
Oreo雪糕杯入面有大量嘅Oreo 碎,配搭得好好,唔會太甜但又非常滿足。焦糖餅乾窩夫雪糕真係超大份!焦糖餅乾味好香,可以揀兩種味道嘅雪糕,凍冰冰嘅雪糕配埋新鮮熱辣整出嚟嘅窩夫,冰火兩重天嘅感覺。價錢方面算係超級抵食,大大份都唔使$50。佢哋仲推出咗優惠套餐,第三杯半價或者買三送一。佢嘅雪糕真係超大份,但係又唔會太漏,好抵食。用嚟打卡都係一流,小朋友行過,都會目不轉睛咁樣望住舖頭,因為雪糕真係太吸引。

-𝟏𝟎/𝟏𝟎 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 & 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭𝐬 🇵🇱意大利 / 澳洲雪糕就食得多 波蘭軟雪糕都係第一次食位於尖沙咀新文華廣場的 10 Out Of 10 Ice Cream係由黎自波蘭22歲Mateusz Miodek創辦 傳統波蘭風味軟雪糕筒 質地輕盈、空氣感強而10 Out Of 10 Ice Cream 為求做出質絲滑口感雪糕直接從意大利採購軟雪糕機 同優質意大利軟雪糕食材而且選用有機配料 不含任何添加糖或化學物質保證享受到健康又美味既體驗🍦 100%紐西蘭天然有機蜂巢雲呢拿軟雪糕 ($55)雲呢拿軟雪糕同100%有機紐西蘭蜂巢既組合食落奶香濃郁 小小既蜂巢亦都好甜美🍦 Lotus 焦糖脆餅碎雲呢拿軟雪糕盒 ($68)係窩夫脆餅上有兩大座雪落山上面撒滿Lotus 焦糖脆餅碎同Lotus 焦糖醬 雲呢拿同朱古力軟雪糕 香濃又柔滑順口兩款焦糖配料帶來雙重焦糖香味及酥脆口感 夠晒邪惡👿
𝟏𝟎/𝟏𝟎 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 & 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭𝐬 🇵🇱

意大利 / 澳洲雪糕就食得多 波蘭軟雪糕都係第一次食
係由黎自波蘭22歲Mateusz Miodek創辦

傳統波蘭風味軟雪糕筒 質地輕盈、空氣感強
直接從意大利採購軟雪糕機 同優質意大利軟雪糕食材
而且選用有機配料 不含任何添加糖或化學物質
保證享受到健康又美味既體驗

🍦 100%紐西蘭天然有機蜂巢雲呢拿軟雪糕 ($55)
雲呢拿軟雪糕同100%有機紐西蘭蜂巢既組合
食落奶香濃郁 小小既蜂巢亦都好甜美

🍦 Lotus 焦糖脆餅碎雲呢拿軟雪糕盒 ($68)
係窩夫脆餅上有兩大座雪落山上面撒滿Lotus 焦糖脆餅碎
同Lotus 焦糖醬 雲呢拿同朱古力軟雪糕 香濃又柔滑順口
兩款焦糖配料帶來雙重焦糖香味及酥脆口感 夠晒邪惡👿
2024-08-18
Tea
2024-08-25 114 views
用心經營嘅店主,為香港帶嚟左波蘭雪糕,高質材料,即刻整俾你食,考慮你有更健康嘅食法會親自為你添加新鮮生果。「SPRINKLES WAFFLE」簡直係打卡必備!個waffle 脆卜卜,上面仲有勁多colorful嘅sprinkles,真係睇到都開心!「CUP HONEYCOMB」都好好味!用嘅係100%有機蜂巢,好香甜又唔會太膩,唔講以為自己喺日本食緊蜂蜜🍯「CUP OREO」,Oreo碎碎,朱古力多到滿瀉,層層滋味,食落去好滿足!波蘭特色雪糕,但係香港人食落去都覺得好啱口味!而且佢哋嘅價錢合理,真係好抵食!

早排社交平台見到好多人都拎住呢個雪糕筒打卡,配色好少女心🩷🤎,雪糕仲擠到有4個圏咁高🍦😳。小店位置喺尖沙咀嘅新文華,但紅磡站過去會近啲💁🏻‍♀️夏天就係要食啲冰涼嘅嘢,weekend過嚟都見到有好多人排緊隊;店內亦有少量位置,唔趕時間可以坐低慢慢食。💡佢哋嘅波蘭風格軟雪糕🇵🇱係全奶製作,所以會比較易溶,大家要影相就要快手啲啦📸🍦 扭紋雪糕筒 $42雲呢拿同朱古力都係我鍾意嘅口味,揀扭紋雪糕就可以一次過試晒,而且賣相都吸引好多😍 口感果然係好滑,雪糕嘅份量真係好多好多,計返都唔係真係咁貴👌🏻🍦 LOTUS焦糖餅雪糕筒 $46呢款係default咗雲呢拿雪糕底,咁上邊啲Topping就可以試真啲喇🤤睇住店員將啲焦糖餅乾脆脆倒喺雪糕表面,再加埋塊LOTUS餅乾就大功告成。呢款感覺比較香口同有口感,都係一個好味又啱打卡嘅選擇!🧇 雜果窩夫 $40窩夫即叫即製,大概等10分鐘左右。見到店員擺咗勁多生果上去,有士多啤梨、香蕉同藍莓,雪糕上面仲落埋朱古力同士多啤梨醬,整得極用心又好邪惡呀😈 呢個窩夫其實係好抵食,$40就可以過足口癮👍🏻 不過窩夫質感比較軟熟,如果可以整得脆身啲再燶啲就更加好。‧ ‧

🍦 扭紋雪糕筒 $42
🍦 LOTUS焦糖餅雪糕筒 $46

🧇 雜果窩夫 $40
窩夫即叫即製,大概等10分鐘左右。
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
雪糕溶得好快,買雪糕筒會食得有啲狼狽🫠。如果想慢慢嘆,建議可以買杯裝,選擇都有9款咁多,同樣都整得好靚,好啱打卡🩷
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
2024-08-22 44 views
尖沙咀新文華廣場新開的一間波蘭風味的軟雪糕店以薄荷綠,粉色的設計營造出奇幻與愉悅的氛圍波蘭風格軟雪糕口感軟滑😋直接採用進口優質意大利食材和軟雪糕機雲呢拿和朱古力是我最喜愛經典口味令人無法抗拒誘惑和濃郁的口感每一杯都是精心製作至完美天然甜味,健康又美味在霓虹燈下都好適合打卡
尖沙咀新文華廣場新開的一間波蘭風味的軟雪糕店
以薄荷綠,粉色的設計營造出奇幻與愉悅的氛圍
波蘭風格軟雪糕口感軟滑😋
直接採用進口優質意大利食材和軟雪糕機
雲呢拿和朱古力是我最喜愛經典口味
令人無法抗拒誘惑和濃郁的口感
每一杯都是精心製作至完美
天然甜味,健康又美味
在霓虹燈下都好適合打卡
傳統波蘭風格軟雪糕,質地輕型,空氣感強,柔滑濃郁材料來自意大利,採用100%紐西蘭蜂巢和新鮮水果,天然甜味不含任何添加糖或化學物質。 健康又好味夢幻店面💕打卡 一流雪糕有3個size(大中小)筒裝及杯裝有3款口味,雲呢拿, 朱古力及扭紋(雲呢拿和朱古力)價錢大約$30至$40我好鍾意扭紋雪糕筒(雲呢拿和朱古力)順滑雲呢拿及濃郁朱古力軟雪糕環境 8.5/10味道 8.5/10服務 9/10衛生 9/10性價比 8.5/10人均消費$30-$50店名10 out of 10 Soft serve 10 10 ice cream & desserts 地址: 尖沙咀東部科學館道 14 號新文華中心地下 15 號鋪#icecream#1010icecream#波蘭式軟雪糕
傳統波蘭風格軟雪糕,質地輕型,空氣感強,柔滑濃郁
材料來自意大利,採用100%紐西蘭蜂巢和新鮮水果,天然甜味
不含任何添加糖或化學物質。
健康又好味

夢幻店面💕打卡 一流

雪糕有3個size(大中小)
筒裝及杯裝
有3款口味,雲呢拿, 朱古力及扭紋(雲呢拿和朱古力)
價錢大約$30至$40

我好鍾意扭紋雪糕筒(雲呢拿和朱古力)
順滑雲呢拿及濃郁朱古力軟雪糕

#icecream
#1010icecream
#波蘭式軟雪糕

2024-08-22 66 views
夏天熱辣辣最好做咩除咗屋企嘆冷氣之外梗係食杯凍冰冰雪糕即刻透心涼消暑必備今次帶大家去尖嘴食原因呢度有波蘭雪糕就等我去試吓佢咩料杯裝雪糕可以揀扭紋朱古力雲呢拿加爆谷朱古力雪糕好重奶味雲呢拿雪糕又夠香滑而且質地輕盈又唔膩面頭排滿滿焦糖爆谷爆谷保持到香甜脆口原來雪糕加咗焦糖醬嗜甜螞蟻人必食之選奉勸雪糕盒定要分享因為真係好鬼死大兜一兜足足有六篤雪糕兩條繽紛樂大滿足😝唔知死仲叫左個窩夫即叫即整所以好新鮮木匙都可以輕易切開食完成身涼浸浸消暑—————————————————————🔸 焦糖爆谷雪糕杯 $45🔸 繽紛樂雪糕盒 $68🔸 Oreo窩夫 $45
夏天熱辣辣最好做咩
🔸 Oreo窩夫 $45
2024-08-19
  • 焦糖爆谷雪糕杯
2024-08-16 144 views
10/10 Ice Cream & Desserts😘😘😘尖沙咀新文華中心、新開以「波蘭」風味的雪糕🍦專門店、店主handsome young boy 將傳統波蘭的特色扭紋軟雪糕引入香港😊😊店鋪以薄荷綠座椅、粉紅色小背木椅、色彩霓虹燈裝飾、打卡夠吸引😊😊以三種口味為主: 🍦雪呢拿、🍦朱古力和🍦扭紋(雲呢拿+朱古力)Oreo雪糕杯$45Oreo壓碎沾滿杯邊、盛裝🈵️軟滑雲呢拿雪糕、灑上-層oreo餅粉、放上一片窩夫脆餅、加添口感、完美平𧗾焦糖爆谷雪糕杯$45雪呢拿雪糕濃郁奶香、焦糖味香帶甜、添加爆谷、錦上添花、賣相一流雜果窩夫$40預攪拌窩夫䊢、即叫即做、厚底窩夫、烤烘金黃、外脆內軟、有嚼口、唧一層忌廉、鋪上新鮮生果(士多啤梨粒、香蕉片、藍莓粒)淋上朱古力醬、色彩鮮艷、吸引眼球👀、多層次口感、帶出味蕾新口味 Oreo窩夫$45大大片厚底窩夫🧇、色澤金黃、口感豐富、加兩球軟滑雲呢拿雪糕球、灑上甜甜oreo餅粉、不可缺少Oero完整餅乾一片、添加色彩、完美結🈴️扭紋雪糕筒$42五圈扭紋(雲呢拿+朱古力)、足足有5cm高、修長特色、賣相超吸引🤩朱古力味好香濃、順滑雲呢拿、完美配合、扭紋交織一起、加
10/10 Ice Cream & Desserts
😘😘😘
Oreo雪糕杯$45
焦糖爆谷雪糕杯$45
雜果窩夫$40
Oreo窩夫$45
扭紋雪糕筒$42
五圈扭紋(雲呢拿+朱古力)、足足有5cm高、修長特色、賣相超吸引🤩朱古力味好香濃、順滑雲呢拿、完美配合、扭紋交織一起、加埋超脆口雪糕筒、造出美味配對 👍🏻
焦糖餅雪糕筒$46
Lotus焦糖餅碎沾滿雲呢拿雪糕🍦、外層加上-片Lotus焦糖餅乾、質感輕盈、香滑細膩

*^雪糕採用意大利原材料和軟雪糕機、以天然甜味不含任何添加糖和化學物質、109%紐西蘭蜂巢和新鮮水果!
10/10 Ice cream & Desserts
雜果窩夫
Oreo窩夫
2024-08-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tea
焦糖爆谷雪糕杯
Oreo雪糕杯
扭紋雪糕筒
焦糖餅雪糕筒
雜果窩夫
Oreo窩夫
夜晚九點幾行過呢度搵食,諗住掃吓街,見到有呢間幾精緻嘅雪糕店,聲稱係波蘭式雪糕,就決定入去試一試啦!兩位女店員都好Nice,講嘢有少少鬼婆口音,話出面好熱叫我入舖頭裏面坐低慢慢食。蜂巢雪糕杯 ($55)雪糕面有100% Organic蜂蜜及一粒蜂巢,咬落去粒蜂巢有滿滿嘅蜂蜜湧出,好sweet 🥰 食完已經好滿足唔使再食其他垃圾食物了。不過唔知點解啲雪糕離奇地溶得特別快😂 搞到我食到成手都係好狼狽😂 好彩店內有餐紙提供可以攞嚟抹手今次冇問到店員究竟波蘭式雪糕同平時雪糕有咩分別不過個蜂蜜好好味,下次會想試埋其他味道嘅雪糕#支持小店

蜂巢雪糕杯

蜂巢雪糕杯 ($55)

今次冇問到店員究竟波蘭式雪糕同平時雪糕有咩分別
不過個蜂蜜好好味,下次會想試埋其他味道嘅雪糕

#支持小店
2024-08-13
Last Night Supper
蜂巢雪糕杯
2024-08-13 199 views
10/10 Ice Cream & Desserts波蘭風味的軟雪糕店🍦🍨高質、美味、天然🌟採用意大利🇮🇹原材料和軟雪糕機🌟天然甜味不含任何添加糖或化學物質🌟100%紐西蘭蜂巢和新鮮水果🍨軟雪糕入口絲滑💕好味啊!🍨100%紐西蘭天然有機蜂巢雲呢拿軟雪糕杯雲呢拿雪糕口感柔滑細緻🍨入口融化配上微甜清新天然有機蜂巢🍯🍦 水果拼盤朱古力醬雲呢拿+朱古力軟雪糕盒一盤六球雙色軟雪糕🍦奶香十足~雪糕盒加入鮮甜水果同濃郁朱古力醬最岩同朋友們一齊分享!呢份甜蜜開心嘅味道@1010icecream#1010icecream #波蘭式軟雪糕 #icecream #dessert #紅磡美食 #旺角美食 #香港生活 美食博主 #香港美食 #香港探店 #甜品 #甜品控 #甜品店 #雪糕 #朱古力 #朱古力控 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦 #香港旅遊攻略 #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger 📍尖沙咀科學館道14號新文華中心地下15號舖
10/10 Ice Cream & Desserts
波蘭風味的軟雪糕店🍦🍨高質、美味、天然

🌟採用意大利🇮🇹原材料和軟雪糕機
🌟天然甜味不含任何添加糖或化學物質
🌟100%紐西蘭蜂巢和新鮮水果
🍨軟雪糕入口絲滑💕好味啊!

🍨100%紐西蘭天然有機蜂巢雲呢拿軟雪糕杯

雲呢拿雪糕口感柔滑細緻🍨入口融化
配上微甜清新天然有機蜂巢🍯

🍦 水果拼盤朱古力醬雲呢拿+朱古力軟雪糕盒

一盤六球雙色軟雪糕🍦奶香十足~
雪糕盒加入鮮甜水果同濃郁朱古力醬
最岩同朋友們一齊分享!呢份甜蜜開心嘅味道

@1010icecream

📍尖沙咀科學館道14號新文華中心地下15號舖
2024-08-12 124 views
店主話雪糕原材料都係黎自波蘭,黎左香港幾個月,間鋪開左都係幾個月,真係好熱血呀呢件事!! 先講佢地雪糕味道有兩款口味,分別係雲呢拿❤同朱古力❤,而選擇方面有雪糕筒❤雪糕盒❤雪糕杯❤同 窩夫❤佢地既雪糕係用鮮奶做!! 所以食起黎好綿密厚滑,但要留意返,要食快D,唔係就會好快溶!!!當中我地最中意係 蜂巢口味 同埋佢地既雪糕筒同窩夫!! 先講佢地蜂巢係紐西蘭100%有機,成舊蜂巢食入口,都係第一次!! 口感清新香甜。而佢地既雪糕筒好脆身,窩夫厚實好香脆!!!

2024-08-11 199 views
係尖東剪剪吓頭髮,掃IG發現波蘭雪糕?!剪完頭髮行過去望望本身諗住望吓就算,最後都係忍唔住想試吓佢有好多款揀,由於我以為只可以比現金,而且身上只有40$,最後揀咗紐紋雪糕(中)我問佢地波蘭雪糕有咩特別,佢地話係純用鮮奶打,同冇甘甜。我再問甘同gelato有咩分別,佢既解釋,我已經唔明了。雪糕嚟喇。唧得好靚,有3圈食落係滑,同真係冇甘甜,好食。個筒係脆。整體嚟講,36$,有得坐,都值得支持。臨走見到好高疑似係老闆既外國人
係尖東剪剪吓頭髮,掃IG發現
波蘭雪糕?!

剪完頭髮行過去望望
本身諗住望吓就算,最後都係忍唔住想試吓

雪糕嚟喇。唧得好靚,有3圈
食落係滑,同真係冇甘甜,好食。
個筒係脆。
整體嚟講,36$,有得坐,都值得支持。
紐紋雪糕(中)

臨走見到好高疑似係老闆既外國人

紐紋雪糕(中)
2024-08-05 241 views
天時暑熱, 今日同麻甩熊出去尖沙咀,行行下見到呢間新開既 @1010icecream ,原來係傳統既波蘭風格嘅雪糕, 我地就叫左兩杯分別係 #焦糖爆谷雪糕杯 食落雪糕牛奶味好濃,好軟滑 ,焦煻味都好香, 中間仲有好多爆谷, 食落又唔太膩#Oreo 雪糕杯 除左個雪糕好香濃,Orea好多,中間仲有朱古力醬,仲有塊好脆既窩夫餅,都好味,不過就相對比較普通,但鍾意orea 都係必食之選夏天必備,食完真係爽返曬,好滿足。——————-10/10 Ice Cream & Desserts (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心地下15號舖#麻花遊 #熱 #夏天 #暑假 #雪糕 #波蘭雪糕 #食玩遊樂 #食 #香港 #甜品 #尖沙咀
分別係

#焦糖爆谷雪糕杯

#Oreo 雪糕杯

夏天必備,食完真係爽返曬,好滿足。

——————-

尖沙咀科學館道14號新文華中心地下15號舖

雪糕粉絲請注意!一股由波蘭吹來的特色雪糕店落戶尖沙咀,尤其熱愛軟雪糕的朋友行過記得點杯來品嚐。這間10 Out Of 10 Ice Cream店內用上薄荷綠紅色作主調感覺好清新,內裏掛上不少著霓虹燈牌好夢幻耶,而且設有舒適的座位可以坐下來慢慢品嚐。店家靚仔波蘭老闆直接從意大利採購原材料和軟雪糕機,為的只想做出高質波蘭式軟雪糕真的好熱血。10 Out Of 10 Ice Cream以雲呢拿和朱古力作膽,製作出四款甜點包括傳統波蘭風格的軟雪糕筒、軟雪糕盒、軟雪糕杯及窩夫,以衆多不同口味的配料幻化出多款獨特的甜點。下單後店員即時於雪糕機唧出一圈又一圈的軟雪糕,看得到那軟滑質地真的好誘人喔。 我選了扭紋軟雪糕$32/小、$36/中、$40/大,雲呢拿和朱古力雪糕非常纏綿,吃下口感滑溜之中帶上奶和可可滋味,是我喜歡的經典軟雪糕口味。好友選了這個100%紐西蘭天然有機蜂巢雲呢拿軟雪糕$55!奶香十足的滑溜軟雪糕配襯甜蜜紐西蘭蜂巢這組合非常美妙,而且用這個價錢吃得到一件貴價的蜂巢性價比高啊。擔心雪糕筒會太飽的朋友可以選100%紐西蘭天然有機蜂巢雲呢拿軟雪糕杯$55!吃得更加方便之餘少了雪糕筒,就算飽

擔心雪糕筒會太飽的朋友可以選100%紐西蘭天然有機蜂巢雲呢拿軟雪糕杯$55!吃得更加方便之餘少了雪糕筒,就算飽肚來吃也沒關係果然雪糕能解決一切問題。
如果喜歡吃窩夫的朋友就要試水果拼盤鮮奶油窩夫餅$40!用上大量新鮮水果配搭蛋香十足的窩夫,以香滑的鮮忌廉及朱古力醬來大大滿足甜牙齒的慾望。

大家也好好欣賞這個熱辣辣的暑假一起去品嚐冰凍的特色波蘭雪糕啦。
2024-07-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Other