2020-11-11
🔸呢間餐廳主打健康素食同埋有機食材👍🏻 嘢食擺盆好靚 餐具都好靚 超啱打卡👍🏻 餐廳嘅環境都幾舒服 裝修係小清新風格👍🏻-Sweet Potato Coconut Pancake🥞 ($118)因為係純素Pancake 麵糊冇加雞蛋同牛奶 變佐加番薯泥👍🏻 所以食落嘅口感唔似平時嘅pancake咁鬆軟😀 而係比較煙韌同埋濕潤 我冇咁中意呢種口感😌 每層pancake中間有紅苺花生醬 花生🥜 面頭有焦糖香蕉 椰子片🍌🥥 好足料 所以食佐四分一都好飽🤣 普通pancake會好食啲 但呢個素pancake都幾特別👍🏻.評分: 🌟🌟🌟/🔹Middle East Wholesome Bowl🥙 ($112)呢個中東穀物碗超豐富 五顏六色咁😍我第一次食呢種菜式 但唔係好啱我口味😂入面有唔同嘅蔬菜 有甜椒 洋蔥 茄子等等 亦有quinoa👍🏻但佢地嘅調味都唔係好啱我 味道好複雜 有少少煙熏味😌成碟野最好食係個煎芝士 佢係Halloumi cheese 表面有少少蜜糖嘅甜味 煎得特別香👍🏻.評分: 🌟🌟/🔹1/4 Roasted New Zealand Chicken🍗🍟 (+$58)作為一個食肉獸
評分: 🌟🌟🌟
評分: 🌟🌟
作為一個食肉獸 都係想食肉😂 呢個雞真係份量十足 外皮好香脆🤩 肉質唔係好嫩滑都唔係好Juicy 有淡淡嘅香草味😔 至於個薯條真係超好食 佢特別嘅位係加佐蒜蓉😍😍 唔洗點茄汁都覺得好食🤩
評分: 🌟🌟🌟🌟🌟