2021-12-27 207 views
每年大時大節相信唔少人都會選擇出去外面搵間靚餐廳同自己另一半去撐枱腳,而係今個聖誕節嘅我亦唔例外,都係面對住相同嘅問題"聖誕節去邊間餐廳慶祝好??";正當我惆悵緊之際,就係IG見到"1960"做緊聖誕節SET DINNER又俾我臨時臨急喺一個星期前順利成功Book到位(本身心諗一定Full梗,但係好彩最後一張雙人枱都俾我Book到),咁就一定要試試佢喇!!話咁快就到聖誕個晚,我訂左啲晚上6點鐘(準時到達),剛好喺晚餐時段開始!人流都開始多,但由於訂左枱嘅關係好快就入到去; 入到去嘅感覺雖然唔似得出面啲餐廳咁有View有咩特別嘅Decroation,但俾我感覺真係好似去左英國嘅地下餐廳咁,紅磚嘅設計+播住英倫風格嘅音樂真係去啲感覺返晒嚟到前奏點菜方面,由於係聖誕節關係,Menu一早己經Set好咗而我同老婆亦都費左一段時間去諗食乜好(事關樣樣都好吸引)!。。。揀好!順序落去~第一道係"周打海鮮湯"-賣相唔錯之餘亦唔好以為係坊間嘅罐頭湯,濃度唔會太糊或者太稀,每啖都有濃濃嘅海鮮味同薄切嘅煙肉粒配埋少少伴碟嘅辣粉,飲完即刻成個人都warm晒!Appetiser 我哋兩人就揀左‘水牛芝士沙律’同

揀好!順序落去~

水牛芝士沙律

香脆魚手指配刁草醬

黑松露薯條

Appetiser 我哋兩人就揀左‘水牛芝士沙律’同‘香脆魚手指配刁草醬’~本身以為水牛芝士會好膩同好滯,但嚟到嘅時候水牛芝士撈埋厚切蕃茄+火箭菜不但無剛剛所講嘅感覺,反而愈食愈開胃; 而‘香脆魚手指配刁草醬’嘅魚肉就略嫌有少少粉(個人喜歡咬落會有魚肉塊嘅口感)但值得一讚嘅係上碟嚟到仲係熱辣辣同脆,食得出係即叫即炸!(另外我哋仲加左$28配多個黑松露粉薯條,都係值得一讚嘅snack嚟!)

1855美國頂級黑安格斯肉眼扒

紅酒燴羊膝

嚟到戲肉主菜啦!我哋叫咗‘紅酒燴羊膝’同‘黑安格斯肉眼扒‘ ~ 牛扒相信香港人周圍搵間餐廳都食到(但好食與否就另當別論),而今次食嘅呢塊‘黑安格斯肉眼扒‘ 嚟到我面前已經相當吸引兼驚訝,吸引係見到塊扒相當厚切>驚訝係塊扒相當於我兩塊面加埋!熟嘅程度介乎medium - medium well 左右,對我嚟講係perfect fit而且食落唔係’鞋烚烚‘嘅口感,呢下先緊要!;‘紅酒燴羊膝’ 係老婆嘅主菜,食落嘅第一個感覺係非常之’嫩‘,羊膝嘅大小雖然無塊牛扒咁誇張,但都同德國豬手嘅比例有得fight,而且塊羊膝皮唔太韌同唔太肥,Ladies們食都唔需要擔心食唔晒!

脆米朱古力慕絲

主菜finished>就係精選甜品‘脆米Chocolate mousse’ (Menu寫精選甜品only, 所以個名係我改嘅);朱古力mousse打得好幼滑配埋脆米感覺好過食雪糕(最緊要又係唔會太甜)

成個Christmas Dinner Set食左約一個半鐘左右,埋單七百零蚊左右(食到非常飽!!奉勸各位食之前唔使打底)老婆亦感覺呢個聖誕晚餐安排得唔錯
,之後會再encore!
2021-12-25
$400 (Dinner)
Celebration
Christmas
水牛芝士沙律
香脆魚手指配刁草醬
黑松露薯條
1855美國頂級黑安格斯肉眼扒
紅酒燴羊膝
脆米朱古力慕絲
呢間新開嘅西餐廳好隱世✨!佢行懷舊路線,好有懷舊香港feel 🇭🇰,近排推出Christmas & New Year Set🍽,約$200-$350一位包湯、前菜、主食到甜品🍮💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️:-1️⃣「周打海鮮湯🥣(+$0)」超好飲😍,佢好濃海鮮嘅鮮甜味,好濃郁,稠度適中~Seafood chowder: very creamy, with umami taste👍🏻2️⃣「香脆魚手指配刁草醬🐟(+$0)」即叫即炸,好香脆,外脆內軟,配他他醬好開胃👅🤤~Fried fish fingers with dill sauce: perfectly crunchy and golden, crispy outside, tender inside 👍🏻-3️⃣「八爪魚蕃茄沙律🐙🥗(+$0)」八爪魚似壽司店個d再淋身少少🤏,沙律菜幾新鮮(btw店員上錯個個水牛芝士沙律🧀好似好吸引😳)~Octopus tomato salad-4️⃣「香煎龍蝦配蟹肉意大利粉🦞($268)」(Dinner Set)龍蝦真心處理得好好🦞🤤!好彈牙,好香蝦味同牛油香味🧈,搭配埋蟹肉,令醬汁味道昇華✨~ Pan-fried lobs
1️⃣「周打海鮮湯🥣(+$0)」
周打海鮮湯

2️⃣「香脆魚手指配刁草醬🐟(+$0)」

3️⃣「八爪魚蕃茄沙律🐙🥗(+$0)」

4️⃣「香煎龍蝦配蟹肉意大利粉🦞($268)」
(Dinner Set)
龍蝦真心處理得好好🦞🤤!好彈牙,好香蝦味同牛油香味🧈,搭配埋蟹肉,令醬汁味道昇華✨~ Pan-fried lobster and crab pasta: the lobster is divine, very firm and soft to the bite, with butter flavour👍🏻
香煎龍蝦配蟹肉意大利粉

5️⃣「1855 美國頂級安格斯肉眼扒🥩($338)」
(Dinner Set)
叫左medium,煮到保有粉紅色💖,幾重肉味,btw個薯蓉超大量!配菜炒得幾香🤪~1855 US prime black angus ribeye with jus:very perfect medium, very meaty, served with a large portion of mashed potatoes and some stir-fried veggies

6️⃣「Christmas Special 精選甜品🍮(+$0)」
(Limited🎄)
估佢唔到係朱古力版嘅panna cotta (即係意式奶凍🥛),好香好軟滑,食到朱古力味,同時食到牛奶香味~Dessert: Chocolate panna cotta
Chocolate panna cotta

🐰小結💬:
雖然定價唔算好低,但店員服務幾好,同埋由頭食到落尾都真係幾飽肚🤰🏻,btw呢間餐廳嘅節日氣氛都幾濃厚🎄🤣
香煎龍蝦配蟹肉意大利粉
Chocolate panna cotta
2021-12-22 315 views
觀塘近來多咗喺工業大廈開嘅餐廳,經朋友介紹有一間玩復古風格,好似都幾好,就約朋友去試試。📌香煎蟹餅配芒果莎莎醬餅皮係香煎但蟹肉本身冇煎,蟹肉係打碎但口感唔錯,蟹味亦香濃,加上莎莎醬,配搭海鮮就最合適,仲有芒果碎粒,增加甜度增加口感亦捉升賣相。📌黑松露雜菌意大利飯這個係比較常見嘅菜式,食材簡單做法應該不複雜,味道方面餐廳達到水準,擺盤亦精美,唯一美中不足嘅係飯本身唔夠腍。📌低溫煮鴨胸配法式橙汁這道菜式亦係常見,不用嘅會係醬汁嘅選擇,廚師用上法式橙汁,有點甜又有點酸,味道係比較特別,同鴨肉亦都夾,而鴨肉本身都嫩滑,並且夠厚,份量唔少。配菜有薯仔同南瓜,兩樣都有焗香,南瓜本身亦都甜,鮮橙黃色打卡非常靚,讚。📌白兔糖奶凍奶凍確實不錯,又滑又好香奶味,甜味又真係似足白兔糖,勾起童年回憶。

📌香煎蟹餅配芒果莎莎醬

📌黑松露雜菌意大利飯

📌低溫煮鴨胸配法式橙汁

📌白兔糖奶凍
沙律
餐湯
蜂蜜桂花茶
$230 (Dinner)
沙律
餐湯
蜂蜜桂花茶
今次來到一間懷舊餐廳,听著懷舊歌曲。餐廳裝修有古典建築風格,有瑪麗連夢露的插畫,牆壁是石磚牆,也有酒瓶掛牆作裝飾。我感覺像回到1960年代。剛巧我旁邊那枱客人生日,店員會配合客人慶祝生日。香煎蟹餅配芒果莎莎醬:蟹肉嫩滑,用香煎的形式來製作蟹餅,實在太滋味了!外層皮香脆,內層蟹肉鬆軟入味,沾上辣粉,味道別有一番風味。更特別是蟹餅配有芒果莎莎醬,賣相太精緻了!芒果清新味和醬肉鮮味同時滲入口中,甜酸辣味道都齊全,再有些少澀味,是蟹餅的味道特色,整個菜式口感豐富。絕對是食物原圖,拍攝光度較高😃黑松露雜菌意大利飯:廚師把蘑菇和意大利飯炒得香,不會過黏。有些少蔥碎伴碟,美觀而不單調,黑松露和意大利飯一直是最佳配搭,飯的軟硬度適中,忌廉醬汁香濃,很入味!黑松露的味道濃郁,味道像包含菇、蒜頭和肉桂的味道合體,每一口熱烘烘的飯連同黑松露和磨菇一起吃,都特別開胃。另外,套餐更抵食,配有餐湯和沙律。低溫煮鴨胸配法式橙汁:最令人意想不到的是鴨胸這個厚度,竟然仍能保持那麼嫩滑,配上法式橙汁味道更突出。金黃酥香,油脂豐滿,鴨胸皮十分爽脆。甜品:白兔糖奶凍:這甜品勾起我的童年回憶,我小時喜歡吃,奶凍有白兔糖的香味,

絕對是食物原圖,拍攝光度較高😃

甜品
白兔糖奶凍:這甜品勾起我的童年回憶,我小時喜歡吃,奶凍有白兔糖的香味,但又不會太甜,奶味很重,味道香濃,完全不膩。

餐牌:

門面:

$250 (Dinner)
  • 香煎蟹餅配芒果莎莎醬
  • 白兔糖奶凍
2021-12-18 182 views
最近發現好多餐廳都用年份嚟命名, 本身係一件好易記嘅事, 不過如果間間都係年份, 都真係幾易記錯🙃 今次去食嘅呢間🔸1960🔸係喺工廈入面嘅, 餐廳座位幾闊落, 枱與枱嘅距離亦好足夠, 唔會覺得擠迫。以紅磚牆配霓虹光管, 可以比人用嚟打卡。🥘 椰菜花忌廉湯個湯望落去平平無奇, 不過飲落好驚喜, 香濃幼滑, 用菜嚟做嘅湯感覺好健康。🍝 傳統卡邦尼意大利粉賣相好精緻呀, 無諗過可以食到晚飯嘅水準。意粉軟硬剛好, 卡邦尼汁濃稠適中, 可以掛汁。唯一美中不足係煙肉粒味道偏鹹, 夾埋意粉一齊食會搶咗個味, 亦都無辦法食曬。🍮 白兔糖奶凍脆脆我本身對甜品免疫, 本來打算試一啖, 結果佢係好味到令我食曬成杯(雖然唔係好大杯), 奶味香濃, 奶凍做得好幼滑, 配合埋脆脆一齊食, 口感好好。整體食物都好好, 職員亦都好Nice, 係一間高質嘅工廈餐廳, 值得推介。

🥘 椰菜花忌廉湯

🍝 傳統卡邦尼意大利粉

🍮 白兔糖奶凍脆脆

椰菜花忌廉湯
傳統卡邦尼意粉
白n兔糖奶凍脆脆
$86 (Lunch)
椰菜花忌廉湯
傳統卡邦尼意粉
白n兔糖奶凍脆脆
2021-12-13 219 views
🍅精選濃湯 $48(7.2/10)蕃茄打碎嘅湯,加左新鮮Thyme增香,酸酸甜甜好開胃😬。🍟肉醬薯條 $48(7.5/10)薯仔新鮮炸好,脆身唔會好油,上面淋上肉醬。肉醬嘅肉碎比例多左啲,有少少唔係好掛到茄汁,如果可以多少少溶溶地嘅芝士就perfect😗😗。🐤低溫煮鴨胸配法式橙汁 $168(8/10)就咁聞同燒味有啲相似,不過佢地用左慢煮嘅方式同醬汁去配搭🥸,啖啖肉之餘又唔膩。鴨胸慢煮完外皮仲可以煎到脆卜卜✨✨,處理落足有心思。慢煮嘅鴨胸中心小小粉,食到好多肉汁juicy,鴨肉嘅香味非常突出🤎。🐷西班牙黑毛豬羽毛配酒煮雜果 $198(8/10)黑毛豬部位接近豬扒,但肥瘦均勻有一啲啲肥膏位,入口好爽,配埋酸中帶甜嘅汁醬,係我地第一次食到嘅味道🤎。🥛白兔糖奶凍 $58(7.8/10)奶凍質地比較實,食落奶味唔錯,白兔糖嘅奶味係尾韻出黎,唔會好甜。🍯蜂蜜桂花茶 $26(7.2/10)溫和嘅蜂蜜桂花味,入口好順喉,個人鍾意再濃少少。

🍅精選濃湯 $48(7.2/10)
蕃茄打碎嘅湯,加左新鮮Thyme增香,酸酸甜甜好開胃😬。

🍟肉醬薯條 $48(7.5/10)

🐤低溫煮鴨胸配法式橙汁 $168(8/10)

🐷西班牙黑毛豬羽毛配酒煮雜果 $198(8/10)

🥛白兔糖奶凍 $58(7.8/10)

🍯蜂蜜桂花茶 $26(7.2/10)
溫和嘅蜂蜜桂花味,入口好順喉,個人鍾意再濃少少。
2021-12-08 228 views
今日喺觀塘約咗同事食飯,平時喺附近食嚟食去都好悶。見到上網介紹而家餐廳好似幾好食,所以就嚟咗依間試一試🙈叫完個餐,佢哋就即刻俾咗個麵包同埋個南瓜湯。南瓜湯好好飲,但係出到南瓜嘅甜味。我叫咗個lunch set嘅卡邦尼意粉。佢係用正宗嘅製法做嘅,冇落忌廉,醬汁材料以芝士同埋雞蛋為主。入邊啲肉更加係傳統嘅豬面頰肉添啊!😛以咁正宗嘅煮法,呢個價錢真係唔係好貴。同埋都真係唔錯幾好食,下次可以再嚟試吓😊

南瓜湯
2021-12-02
$80 (Lunch)
2021-12-07 189 views
#觀塘#1960同同事lunch試新野呢度設計有種懷舊中西合璧工業風 配上橙色皮凳 闊落舒適🙌🏻而且$78有full set lunch👍🏻其實觀塘食野唔計茶記大都70蚊起跳 想食得有儀式感啲都分分鐘過百🥲但今次發掘呢度性價比高 而且質素唔錯🧑🏻‍🍳Menu日日唔同餐湯 今次既餐湯好重奶香味👍🏻👍🏻岩口味🌟鴨胸肉Risotto 配上提子乾飯唔會太濕但又保留到risotto 米既質感 👌 🌟卡邦尼意粉外觀上有別於外面食到既卡邦尼呢度嘅卡邦尼面上會晒上少許辣粉作為點綴 但又冇好濃厚嘅白汁圍住意粉 所以食落唔怕膩 幾特別👍🏻甜品為奶凍脆脆👍🏻
#觀塘#1960

飯唔會太濕但又保留到risotto 米既質感 👌

🌟卡邦尼意粉

甜品為奶凍脆脆👍🏻
2021-12-06 113 views
今個星期喺觀塘返工 喺成業街食咗一星期 基本上好悶有晚終於經朋友介紹上咗間一樓工廈餐廳數字命名嘅餐廳喺香港一啲都唔陌生㗎啦呢間嘢環境氣氛都OK嘅四個人食嗌左幾樣嘢咁岩見到佢有個生日優惠7日內有效同店員講我老友聽日生日 咁就送咗一客鵝肝俾我哋啦其實都冇睇到身分證其實呃佢都得哈哈不過我哋真係有人生日㗎我就好少嗌湯嘅不過呢個南瓜湯就係好似買滿$180送嘅 雖然份量唔多不過南瓜味濃冇食鵝肝因為太重口味喇所以唔知好唔好食豐門口煎得火後唔錯 側邊薯仔翠玉瓜穩陣個人唔係太好鴨 所以呢個橙汁鴨胸食咗一舊味道幾香 穩陣嘅好似叫黑椒羽毛未食過 第一次聽呢個名食完都唔知其實係豬邊一個部位 不過呢個有驚喜 豐富油脂 肉嫩多汁多食兩粒士多啤梨碎又幾夾服務幾好 多後生做 埋單每人舊幾水 非常穩陣唯獨改善嘅係餐牌唔係真係好多選擇另外就係佢播嗰啲歌唔係我嗰年代
今個星期喺觀塘返工

非常穩陣
唯獨改善嘅係餐牌唔係真係好多選擇
另外就係佢播嗰啲歌唔係我嗰年代

2021-12-06 83 views
壹玖陸零 (觀塘)📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖🤍週末假日到APM逛街後,順便到朋友介紹的觀塘工業大廈品嚐一間新開的懷舊餐廳,名字十分特別叫做1960,入到餐廳內感覺由2021回到1960年代🥰👉🏻香煎蟹餅配芒果莎莎醬$88形狀似一個布甸,頂部有勁多洋蔥粒、芒果粒;外層脆皮,感覺像薯蓉一樣,內層是層次分明,滿滿的蟹肉絲,帶有辣粉,感覺夠創新,好少喺其他地方食到呢款菜👉🏻卡邦尼意大利粉$98蘑菇、煙肉、火腿粒、芝士醬、辣粉的卡邦尼扁意粉,味道不會太重芝士味,麵質彈牙😋👉🏻頂級封門柳配阿根廷青醬$208薄切封門柳,烹飪時間剛好,紅紅的, 配菜有黃朝紅椒南瓜來做配菜, 十分有營養,底部有濃郁牛油同青醬來點封門柳,一啖牛既肥美,一啖甜椒,感覺不錯👉🏻巴斯克芝士蛋糕$68雨點形狀的士多啤梨醬、粒粒花生做伴碟,同一般芝士蛋糕唔一樣,係無餅底既,滿滿的芝士,別有一番風味🟢冷泡茶系列👉🏻柚子檸檬冰茶$28酸酸甜甜的柚子茶,開胃醒神不錯的一杯冷泡茶👉🏻無花果蜜香紅茶$28滿滿的無花果粒、少量的紅茶葉,清淡得黎夠清新,餐廳極具環保意識,用鐵做的環保飲管,可以循環使用,值得一讚🤍餐廳裝修是
壹玖陸零 (觀塘)
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

👉🏻香煎蟹餅配芒果莎莎醬$88

👉🏻卡邦尼意大利粉$98

👉🏻頂級封門柳配阿根廷青醬$208

👉🏻巴斯克芝士蛋糕$68

🟢冷泡茶系列
👉🏻柚子檸檬冰茶$28
酸酸甜甜的柚子茶,開胃醒神不錯的一杯冷泡茶

👉🏻無花果蜜香紅茶$28

🤍餐廳裝修是以懷舊紅磚配搭的,內掛有不少霓虹燈的裝飾,還有空的白酒樽和啤酒罐做二次創作擺設、長身亦掛有不少60年代的外國流行明星的掛牆畫、餐廳內亦播放着懷舊60年代的音樂,餐牌上亦有Coffee corner ,主要用House blend Ethiopia guji 的咖啡豆, 大家不妨可以來品嚐一下

2021-12-03 190 views
話說臨時跟朋友吃午飯,誤打誤撞來到1960,見店內企理又有位,就入去試吓啦,估唔到有驚喜。午餐有6個選擇,見同食評既相一樣,我諗每日都係食呢啲。見到西冷牛扒只需$88,雖然唔包飲品,但已是同區相似既西餐廳中最抵,且加$5就有冷/熱檸茶,其他飲品就半價,都算係咁。份西冷一上枱未至於好驚艷,外表看有點厚度,聞落好香,切開(唔難切)就嘩左一聲,好靚既粉紅色啊!馬上放入口一試,肉質鬆軟,肉汁豐盈,牛味夠,好耐冇食過咁好味既牛扒,仲要價錢咁經濟,所以即介紹同事嚟食啊!不過可能牛扒最好味同性價比最高,今日(2:30pm)再去時已售罄,下次食牛扒的話要早啲去至得。因為冇牛扒,所以同事就試其他食物,分別係麻辣鴨胸意粉,卡邦尼意粉及鴨髀肉意大利飯。三款嚟講相信麻辣鴨胸意粉算是最好後備選擇,好香好惹味,但真係有點辣。卡邦尼意粉賣相平實,冇話有流心溫泉蛋來提升吸睛效果,味道一般但又唔會話為佢而來囉!鴨髀肉意大利飯我就冇試,因為我唔太好risotto,但賣相就真係一般了。另外,第一次嚟食時朋友點了雞扒薯菜,才$58,好抵食啊!每款午餐都包是日餐湯同甜品,仲有一片好味/坊間(呢個級數餐廳計)少用既麵包送湯,所以

麻辣鴨胸意粉

鴨髀肉意大利粉配黑醋汁

另外,第一次嚟食時朋友點了雞扒薯菜,才$58,好抵食啊!
雞扒配薯菜

每款午餐都包是日餐湯同甜品,仲有一片好味/坊間(呢個級數餐廳計)少用既麵包送湯,所以餐飯由頭食到尾都讓人好滿意,用餐環境算舒適,為左西冷牛扒一定會再嚟幫襯啊!
超濃蕃茄湯
甘荀南瓜湯
Panna  Cotta
雞扒配薯菜
Panna  Cotta
2021-12-01 143 views
觀塘區食飯,連鎖店無咩新意又唔抵,想平一係就頹飯,見依間新開,貪新鮮一試,點知格調、賣相、味道好有驚喜。一入門,有復古、英倫feel,模式似中環西餐廳/特色私房菜,餐牌選擇唔多,今次就試左個傳統卡邦尼先,個汁較得好靚,有蛋香、忌廉香,唔係出面街d死芡咁,頭盤個湯同個包好有驚喜,個包應該係麥包來,睇得出唔係大路普通貨,個茄湯好香濃,濃得來酸度甜度適中,結實有茄感,連包點完放入口一流。要講缺點的話,位唔算好多,仲有客預先book左位,我一坐低唔夠10分鐘就開始爆,好彩早到否則有機會會無位,另外唔同連鎖店人海戰術,人手唔多,有時忙起上來會少少慢,不過服務好好,自己調節下心情慢活下就ok(反正佢地都唔介意,坐耐d休息下仲好)餐廳無論食物、每個細節,都睇得出班廚同搞手好有心機,只係茶木價錢,好味、坐得舒服仲可以打卡,強烈推薦。

2021-12-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$78 (Lunch)
  • 傳統卡邦尼意粉
2021-11-21 194 views
又•回到 💛✍︎︎ 見個Lᴜɴᴄʜ嘅ғᴏᴏᴅ Mᴇɴᴜ同夜晚有少少唔同 今次試吓Lᴜɴᴄʜ過嚟食 依然𝑘𝑒𝑒𝑝住高水準啊👍🏻Lᴜɴᴄʜ Sᴇᴛ包湯、Mᴀɪɴ、自家製甜品同嘢飲 價錢由$𝟝𝟠到$𝟡𝟠 良心價💛今次想特別講講ʟᴜɴᴄʜ先有嘅西式鴨脾肉葡萄乾意大利飯配黑醋醬 好好味啊🤩 鴨脾肉拆好一絲絲 個飯做到𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚𝑦得嚟又有返傳統意大利飯應有嘅半生熟口感 配埋個黑醋醬簡直將成碟嘢再昇華 好夾好好味🤤另外個香煎三文魚扒配檸檬奶油汁都係𝑙𝑢𝑛𝑐ℎ先有 個醬好開胃好好味 有少少唔夠喉🤤 同埋佢哋連配菜啲薯仔都好有心機整 外皮煎得好香脆而入面又夠腍☺️ ******************************𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝑆𝑜𝑢𝑝 ♡︎ 蕃茄濃湯 配多士𝑀𝑎𝑖𝑛♡︎ 西式鴨脾肉葡萄乾意大利飯配黑醋醬$𝟟𝟠♡︎ 傳統卡邦尼意大利粉$𝟟𝟠♡︎ 香煎三文魚扒配檸檬奶油汁$𝟡𝟠𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡♡︎ 白兔糖奶凍
又•回到[壹玖陸零] 💛

傳統卡邦尼意大利粉
香煎三文魚扒配檸檬奶油汁
蕃茄濃湯 配多士
2021-11-06
$80 (Lunch)
西式鴨脾肉葡萄乾意大利飯配黑醋醬
傳統卡邦尼意大利粉
香煎三文魚扒配檸檬奶油汁
蕃茄濃湯 配多士
2021-11-19 1668 views
今晚朋友帶左小妹去觀塘食飯食好西! 未夠1900已經坐滿哂人, 好彩朋友一早book左😆餐廳環境用左柔和嘅黃燈, 周圍都擺有年代感嘅擺設, 而最靚嘅打卡位一定係用左霓虹燈整成嘅“壹玖陸零”四個字!🌟柚子檸檬冰茶柚子檸檬味好清新, 入口酸酸甜甜非常開胃🌟Espresso Tonic入口香濃嘅咖啡味帶點檸檬嘅清新, 清爽順喉🌟意式南瓜忌廉湯忌廉湯質感濃稠, 南瓜味道濃郁甜美🌟泰式炸魚餅魚餅口感爽彈, 沾上甜甜辣辣嘅泰式醬汁份外惹味🌟香辣番茄大蝦意大利飯意大利飯軟硬適中, 大蝦爽脆彈牙, 蕃茄汁酸酸辣辣, 非常開胃🌟法式春雞配特式醬油春雞即烤, 需時約20~30分鐘, 上枱時香噴噴, 肉香四溢, 切開後雞汁同雞油都流哂出嚟, 翠玉瓜同薯角亦吸收左肉汁! 春雞外皮微脆帶焦香, 啖啖肉好juicy🌟巴斯克芝士蛋糕🧀🍰芝士味道濃郁, 口感軟滑, 甜而不膩

🌟柚子檸檬冰茶
柚子檸檬味好清新, 入口酸酸甜甜非常開胃

🌟Espresso Tonic
入口香濃嘅咖啡味帶點檸檬嘅清新, 清爽順喉

🌟意式南瓜忌廉湯
忌廉湯質感濃稠, 南瓜味道濃郁甜美

🌟泰式炸魚餅
魚餅口感爽彈, 沾上甜甜辣辣嘅泰式醬汁份外惹味

🌟香辣番茄大蝦意大利飯

🌟法式春雞配特式醬油

🌟巴斯克芝士蛋糕🧀🍰
芝士味道濃郁, 口感軟滑, 甜而不膩
2021-11-12
Type of Meal
Dinner
2021-11-17 128 views
First-class environment The atmosphere is first-rate and very affectionate Music is artistic Food aspect main course: Meal soup: pumpkin soup This bowl of soup, pumpkin flavor is very prominent, and thick enough. 1) Risotto with black truffle and mixed mushrooms, the rice is not too hard, medium d 2) Spicy tomato prawn risotto, the prawns are very elastic and the tomatoes are good Fresh and generous 3) Argentine pesto sauce with top capping willow, the taste is very good, the meat is not good De
First-class environment
Music is artistic
Food aspect
main course:
Fresh and generous
Department is too old, easy to import
Dessert:
1) Basque cheesecake
• It’s not so sweet, it’s just right, it won’t make people feel full.
2) The black truffle fries are fried just right.
2021-11-17
$180 (Dinner)
  • Black Truffe Mushroom Risotto
  • Flank Steak with Chimichuri Sauce
  • Basque Burnt Cheesecake