2020-10-07 1736 views
觀塘實在太多工業大廈, 對於我依個路痴嚟講真係頭都痛埋, 完全唔識路.好彩朋友係住係觀塘, 有佢帶路就冇蕩失路.由apm行去嗰度大約15分鐘左右啦.都唔會話好遠.我今次係去食lunch嘅.佢total有9款set lunch選擇, 亦可以加錢配小食同甜品.蝦醬炒飯 + 青檸梳打 (HK$88) 我好耐冇食泰國嘢, 今次就揀咗個重口味嘅蝦醬炒飯.我覺得個蝦醬炒飯性價比都幾高.飯嘅份量真係好多, 我諗有兩碗飯咁多.所以上枱嘅時候我係有D surprise 嘅.飯上面鋪滿肉鬆、蛋絲同埋青瓜絲, 仲有少少香腸添, 真係好豐富.同埋個飯入面係有好多隻蝦仔嫁.之前以為個飯會好重口味, 但食落個又唔會覺得佢個味好重或者好鹹, 味道岩岩好.飲品方面, 我叫咗青檸梳打.都幾大杯嫁.味道就係同出面飲嘅差唔多.椰汁芒果糯米飯(+HK$25) 依個芒果糯米飯係加錢叫嘅.個賣相係幾靚嘅.芒果好甜.糯米飯暖暖地, 煙煙韌韌咁, 同芒果一齊食好好味.P.S. 餐廳唔係好大, 建議早一兩日打電話book定位會好D.
好彩朋友係住係觀塘, 有佢帶路就冇蕩失路.
由apm行去嗰度大約15分鐘左右啦.
都唔會話好遠.
我今次係去食lunch嘅.

蝦醬炒飯 + 青檸梳打 (HK$88)
我好耐冇食泰國嘢, 今次就揀咗個重口味嘅蝦醬炒飯.
我覺得個蝦醬炒飯性價比都幾高.
飯嘅份量真係好多, 我諗有兩碗飯咁多.
所以上枱嘅時候我係有D surprise 嘅.
同埋個飯入面係有好多隻蝦仔嫁.

蝦醬炒飯

飲品方面, 我叫咗青檸梳打.
都幾大杯嫁.
味道就係同出面飲嘅差唔多.
青檸梳打

椰汁芒果糯米飯(+HK$25)
依個芒果糯米飯係加錢叫嘅.
個賣相係幾靚嘅.
芒果好甜.
糯米飯暖暖地, 煙煙韌韌咁, 同芒果一齊食好好味.

2020-09-05
$120 (Lunch)
青檸梳打
2020-10-05 1309 views
路線置頂先希望幫到食完晚餐要離開既大家🙈 我第一次食,食完8點幾A座大門竟然落左閘(雲石地板、光鮮啲、有接待處果度) 我搭番上一樓,穿停車場過對面搭客𨋢走🙈 順手講埋去程:出A座𨋢左手見到易拉架果個門口一直入(唔好理條樓梯) 路線簡介鉛筆。 《食物》今晚叫左:1. 燒豬頸肉-嫩、軟、有肉汁、唔算厚切但都ok,有口感、可惜沒有燒的焦香味,但醬汁整得出色,佢唔係好濃味果種,酸酸地,好味~!2. 香葉辣肉碎配白飯-呢個食落似用蠔油炒既中式家常肉碎飯多過泰式,但平心而論佢係一個好味既飯😂3. 黃咖喱牛腩-黃咖喱正常~牛腩夠腍~啲薯仔好食呀,佢批到一格格坑紋咁我喜歡呢個口感4. 脆脆雞翼-係一個好食既雞翼,入面嫩滑唔乾,大大隻,但叫完覺得同泰國冇咩關係😂5. 薄餅-好食!酥脆有層次,請試!6. 泰式奶茶-好飲,飲到最尾冇咁甜更好飲 總結:-環境舒服乾淨-職員件良心tee好靚-平日光顧,即日卜7pm成功(之前試過星期六下晝卜唔到當晚)-食物係平穩同中上幾肯定其他菜式都唔會係伏但佢冇平時食泰國野果種好惹味好激情既感覺😂唔知你地明唔明,感謝收睇
路線置頂先
希望幫到食完晚餐要離開既大家🙈

我第一次食,食完8點幾
A座大門竟然落左閘(雲石地板、光鮮啲、有接待處果度)

我搭番上一樓,穿停車場過對面搭客𨋢走🙈

路線簡介鉛筆。

《食物》今晚叫左:
燒豬頸肉

香葉辣肉碎飯

脆脆雞翼

5. 薄餅-好食!酥脆有層次,請試!
薄餅

6. 泰式奶茶-好飲,飲到最尾冇咁甜更好飲
泰式奶茶

總結:
-環境舒服乾淨
-職員件良心tee好靚
-平日光顧,即日卜7pm成功
(之前試過星期六下晝卜唔到當晚)
-食物係平穩同中上
幾肯定其他菜式都唔會係伏
2020-10-05
$230 (Dinner)
燒豬頸肉
脆脆雞翼
薄餅
泰式奶茶
  • 烤薄餅
2020-09-30 984 views
友人極力推薦所以去試下,不過最出名嘅豬手飯就真係好一般咋喎⋯⋯我都係第一次係出邊餐廳食到一半都冇放棄咗。豬手肉唔夠淋所以都幾hi,隻汁都好一般冇咩味,豬手唔夠淋真係一大敗筆。仲諗住招牌會做到好似泰國咁。完全唔似泰國個種淋到唔洗咬個種!咖喱雞啲雞好大件,但都係hi,咖喱汁唔夠濃,冇層次,不過撈飯都OK。奶茶少甜剛剛好,幾好飲又大杯。最有驚喜係個蝦餅,啱啱新鮮熱辣整好,做到外脆內軟,而且非常大件,令食一半豬手飯都冇嘅我食一舊蝦餅就滯咗。好足料,啖啖肉,肉實而不漏,性價比超高,好似加錢跟餐有,好抵,比出面大件好多。唔洗點汁都好食。lunch時間人頭湧湧,好彩早十分鐘到,之後啲人就要排隊都唔知等幾耐。

完全唔似泰國個種淋到唔洗咬個種!

奶茶少甜剛剛好,幾好飲又大杯。

• 泰式炸蝦餅
  • 泰式奶茶
2020-09-29 580 views
呢間泰菜的位置都幾隱蔽係美興工業大廈內,唔算易搵不過食物水準好的話都值得一來再來的因為在工業大廈內門面唔算裝潢得好靚但內裡格局都整整齊齊舒服的不過就覺得檯與檯之間的位置窄狹了點生菜肉碎包(豬肉)咸咸香香的夾菜食就最開胃泰式炸蝦餅的賣相挺有趣蝦肉彈牙炸粉適中不算太厚冬陰公湯份量幾足料三隻大蝦隻隻都幾大幾新鮮不過我就覺得辣味不夠可以再辣點咖哩好香,牛腩亦煮得軟嫩唯一覺得美中不足的是我們點了的薄餅以為是鬆軟的那種竟然是脆皮像酥皮的不能盡吸咖哩汁而且食得有點狼狽串燒水準不過不失整體來說,這間泰菜的食物是不錯的下次再來要試試別的菜式希望有更多驚喜
呢間泰菜的位置都幾隱蔽
係美興工業大廈內,唔算易搵
不過食物水準好的話都值得一來再來的
蝦肉彈牙炸粉適中不算太厚
冬陰公湯份量幾足料
三隻大蝦隻隻都幾大幾新鮮
不過我就覺得辣味不夠可以再辣點

咖哩好香,牛腩亦煮得軟嫩
唯一覺得美中不足的是我們點了的薄餅
以為是鬆軟的那種
竟然是脆皮像酥皮的
不能盡吸咖哩汁
而且食得有點狼狽
串燒水準不過不失
整體來說,這間泰菜的食物是不錯的
下次再來要試試別的菜式
希望有更多驚喜
2020-09-22
約去觀塘的工廈晚飯多會選擇西餐或火鍋雞煲今次妹妹就book了這家泰式餐廳!餐廳所在的工廈單位略為隱蔽..要留意易拉架的指示才會發現餐廳位置~疫情下的限聚令放寬至最多容納每枱8人此店都多人光顧,full booking,所以用餐都有時限我們book 6:30pm, 可用餐至8pm食物上桌的速度快,時間都算充足!與親戚一行6人,點了不少食物有泰式小食拼盤﹑泰式燒豬頸肉﹑青芒軟殼蟹沙律﹑冬蔭公﹑椰汁雞湯﹑海南雞(半隻)﹑大蝦炒金邊粉﹑青咖喱雞﹑烤薄餅﹑芒果拿破崙及椰汁芒果糯米飯青芒軟殼蟹沙律,軟殼蟹大隻,脆漿夠薄夠脆,鹹味恰好青芒沙律爽脆酸甜,當中還加入蝦乾及花生,配上泰式酸辣醬是醒胃的前菜!!泰式小食拼盤,即點即炸,熱騰騰的上桌!!有兩件蝦餅﹑兩件魚餅﹑兩件春卷及四件泰國雞棗 (Chicken meatball)蝦餅炸得金黃香脆,蝦膠夠彈牙魚餅味道香濃春卷夠脆口,內餡雖然全是菜,但味道也不會過於清淡雞棗的造型有點似炸燒賣,外層類似腐皮的炸得夠香脆,肉裡肉質軟嫩,有特色又幾好吃~~未試過有泰式食店有雞棗這道小食啊!不蘸醬汁吃也夠味~~~海南雞(半隻),份量都足夠雞件全去骨,皮爽脆肉嫩滑,略有
約去觀塘的工廈晚飯多會選擇西餐或火鍋雞煲
今次妹妹就book了這家泰式餐廳!

餐廳所在的工廈單位略為隱蔽..
要留意易拉架的指示才會發現餐廳位置~

疫情下的限聚令放寬至最多容納每枱8人
此店都多人光顧,full booking,所以用餐都有時限
我們book 6:30pm, 可用餐至8pm
食物上桌的速度快,時間都算充足!

與親戚一行6人,點了不少食物
青芒軟殼蟹沙律
青芒軟殼蟹沙律,軟殼蟹大隻,脆漿夠薄夠脆,鹹味恰好
青芒沙律爽脆酸甜,當中還加入蝦乾及花生,配上泰式酸辣醬
是醒胃的前菜!!
泰式小食拼盤
泰式小食拼盤,即點即炸,熱騰騰的上桌!!
蝦餅炸得金黃香脆,蝦膠夠彈牙

魚餅味道香濃
春卷夠脆口,內餡雖然全是菜,但味道也不會過於清淡
未試過有泰式食店有雞棗這道小食啊!
不蘸醬汁吃也夠味~~~
海南雞(半隻)
海南雞(半隻),份量都足夠
雞件全去骨,皮爽脆肉嫩滑,略有雞味
都幾好食!
大蝦炒金邊粉
大蝦炒金邊粉,是今頓晚飯的唯一最大敗筆!
金邊粉炒得不夠香,味道較淡
蝦亦不太新鮮,甚至有點霉霉的感覺

幸好之後上桌的食物都好吃,彌補失色的分數!!
泰式燒豬頸肉
泰式燒豬頸肉,豬頸肉燒得外層微焦而肉嫩,燒得好香口!!
而且切的厚薄度恰好,好有咬口!!
醬汁味道調配得恰好,蘸醬汁吃會更惹味!!
椰汁雞湯
椰汁雞湯,椰汁味幾香
配料有雞肉﹑菇菌﹑香菜等等~
雖然看似有層辣油,但味道一點都不辣啊!
雞肉肉質亦不粗糙!
青咖喱雞
烤薄餅
青咖喱雞,配烤薄餅來吃~~~
青咖喱雞用料足,有雞肉﹑西蘭花﹑青茄子﹑豆角等,味道不辣帶微甜
烤薄餅夠脆夠酥化,吸滿青咖喱汁來吃,很好吃>V<!!
冬蔭公
冬蔭公,比平時喝的來說,這裡的冬蔭公較稀,而且味道不算好香,辣度則恰好!
有四隻大蝦,蝦頭充滿甘香的蝦膏,肉質尚算爽口!
比起金邊粉的大蝦好吃~~~
泰式咖啡(左),椰子開心果沙冰 (右)
我另外點了椰子開心果沙冰 ($48)
味道普通,兩者的味道都不突出~~
親戚點的泰式咖啡 ($28) 比較好飲,味道香濃,不會過甜!
以兩道甜品作結
椰汁芒果糯米飯
椰汁芒果糯米飯,即點即製
糯米飯及椰汁都是熱呼呼的~~~
椰汁香甜,配糯米飯又有帶點微微鹹香,糯米飯口感軟糯!好吃!
惜芒果不算好香甜!!
芒果拿破崙
芒`果拿破崙,份量不多
所用的芒果質感較為結實,味道清甜
拿破崙酥化香脆,配吉士醬吃,味道不錯!

綜合而言,大部份菜式的水準不錯!
絕對值得一試!!
2020-06-23
$185 (Dinner)
青芒軟殼蟹沙律
青咖喱雞
2020-07-16 834 views
下午二點幾去呢間餐廳食野,諗住下午茶時間會少啲人,所以無book 位,諗住walk-in 。去到見到有人排緊隊,店員都話當日無walk-in 位,但係我地諗住去另一間食個陣,店員話有人取消左,所以又有位🤩🤩 個陣真係好開心!呢間店嘅食物全部都好高質,性格比高,同埋份量對女仔來講都算比較大,好抵食!⬇️泰式奶茶大推!超級好飲,唔會太甜!⬇️金邊粉炒得好香,值得一試!但雞肉豬肉串味道正常。⬇️豬頸肉飯啲豬頸肉炒得好香,值得一試!⬇️青咖喱雞味道一般,同埋有啲好細雞骨碎😞⬇️炸蝦同埋鳳爪都係超級無敵好食!大推!總結,呢間店嘅食物令人食過返尋味~~ 大家快啲去試試!

⬇️泰式奶茶大推!超級好飲,唔會太甜!

⬇️金邊粉炒得好香,值得一試!但雞肉豬肉串味道正常。

⬇️豬頸肉飯啲豬頸肉炒得好香,值得一試!

⬇️青咖喱雞味道一般,同埋有啲好細雞骨碎😞

⬇️炸蝦同埋鳳爪都係超級無敵好食!大推!

總結,呢間店嘅食物令人食過返尋味~~

大家快啲去試試!
2020-06-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
  • 泰式炸蝦餅
  • 泰式燒豬頸肉
  • 鮮蝦炒金邊粉
  • 泰式奶茶
2020-07-14 576 views
觀塘工廈入面既泰菜食埋今晚聽晚就要開始係屋企食喇有段時間冇得出街食晚餐 今餐要食好啲 黎到呢間餐廳裝修其實幾精緻 同出面都幾大對比食物選擇唔多 但都係基本成日食泰菜會見到既野✨泰式燒雞(半隻)🍗燒雞好滑 配埋佢跟既泰式酸辣汁酸酸辣辣咁 好食👍🏻不過略嫌佢既雞件切得有啲大件✨泰式小食拼盤有蝦餅 魚餅 春卷 泰國雞棗出面餐廳好少見雞棗 通常都係香葉包雞呢粒雞棗都幾好食 幾香肉味蝦餅彈牙 魚餅好濃香草味全部都炸到香香脆脆咁😃✨黃咖哩牛腩咖哩唔辣 牛腩炆到好林但佢既薯仔竟然一啲都唔林有啲唔入味加左個烤薄餅黎點佢既咖哩薄餅勁酥脆😋✨炒泰國椰菜苗其實佢既味道係好味 但佢既椰菜苗好硬要咬好耐 如果煮林啲就好呢間餐廳食物質素唔錯 價錢合理 份量都算多 賣相都好吸引 令人好有食慾 下次可以再試下其他小菜😋
觀塘工廈入面既泰菜

食埋今晚聽晚就要開始係屋企食喇
有段時間冇得出街食晚餐
今餐要食好啲 黎到呢間餐廳
裝修其實幾精緻 同出面都幾大對比
食物選擇唔多 但都係基本成日食泰菜會見到既野

✨泰式燒雞(半隻)🍗
泰式燒雞(半隻)

燒雞好滑 配埋佢跟既泰式酸辣汁

呢間餐廳食物質素唔錯 價錢合理 份量都算多
賣相都好吸引 令人好有食慾
下次可以再試下其他小菜😋
2020-07-14
$200 (Dinner)
泰式燒雞(半隻)
炒泰國椰菜苗
2020-07-14 334 views
因爲朋友生日,於是Book了食泰國菜,這次我們試下觀塘的1988由正門入口一出電梯就見到餐廳的易拉架。鳳爪沙律小小辣,作為一個開胃菜是不錯的選擇。生菜肉碎包酸酸地,辣辣地,用生菜包住食,不錯黃咖喱牛腩咖喱很好味道,不辣,而且牛腩很軟身,很入味,撈飯一流。烤薄餅表面是脆脆的外層,不知不覺會想食多一塊XDXD小食拼盤:有炸蝦、春卷、泰國雞棗、魚餅炸蝦和雞棗都不錯,春卷有點甜無骨豬手鹵水味濃,肉質嫩滑,入口即溶,一點也不油膩,不錯不錯整體而言,每一樣菜的味道都中上的水平,而且價錢適中,食得很滿足。

由正門入口一出電梯就見到餐廳的易拉架。

鳳爪沙律

小小辣,作為一個開胃菜是不錯的選擇。

生菜肉碎包

酸酸地,辣辣地,用生菜包住食,不錯

黃咖喱牛腩

咖喱很好味道,不辣,而且牛腩很軟身,很入味,撈飯一流。

烤薄餅

表面是脆脆的外層,不知不覺會想食多一塊XDXD

小食拼盤:有炸蝦、春卷、泰國雞棗、魚餅

炸蝦和雞棗都不錯,春卷有點甜

無骨豬手

鹵水味濃,肉質嫩滑,入口即溶,一點也不油膩,不錯不錯

• 烤薄餅
  • 鳳爪沙律
  • 黃咖哩牛腩配白飯
  • 小食拼盤
2020-07-09 265 views
好友每年都去泰國三、四次,疫症期間當然冇得郁啦,所以佢約我嚟呢間「工廠大廈穩世泰國食店」,佢仲話一定要早幾日book, 餐廳細細間,如果冇book去到,就只能講byebye😅。我哋點咗:小食拼盤有蝦餅,魚餅,春巻,雞棗;炸得香口,每件都大大件,幾抵食。咁多香口美食,當然要每人點杯「青檸梳打」清清熱氣,青檸很新鮮,甜度適中,清新解渴。泰式燒豬頸肉呢個係招牌菜,邊緣位置微微燒焦,有陣陣炭燒香,肉質好juice,配以泰式酸辣醬,好惹味。蒜蓉包一層厚厚嘅牛油蒜蓉,又香又脆,好快就俾我哋兩個食晒😊。黃咖哩牛腩就有啲失望,咖哩汁幾香濃好味,不過牛腩唔知點解冇味道😅。

小食拼盤
有蝦餅,魚餅,春巻,雞棗;炸得香口,每件都大大件,幾抵食。

蒜蓉包
一層厚厚嘅牛油蒜蓉,又香又脆,好快就俾我哋兩個食晒😊。

黃咖哩牛腩
就有啲失望,咖哩汁幾香濃好味,不過牛腩唔知點解冇味道😅。

2020-07-03
$242 (Dinner)
2020-07-02 358 views
今日在官塘工厦揾到間食好食嘅泰莱既餐廳1988,好彩我今日12:00到達,可以入座,因為不夠10分鐘餐廳座無虛席,仲有顧客在門口排隊等位.坐下叫了海南雞配油飯,泰式燒豬頸肉飯,加了小食泰式柚子沙律及串燒雞肉,飲品泰式奶茶及西柚梳打.海南雞配油飯 $78⭐️⭐️⭐️⭐️雞肉很嫩滑,飯粒分明,有油香但完全唔膩.美味非常.泰式燒豬頸肉飯 $78⭐️⭐️⭐️⭐️燒豬頸肉,豬頸肉唔乾,有肉汁有陣陣炭燒香,泰式酸辣醬(好辣)但好味泰式柚子沙律+$28⭐️⭐️⭐️柚子沙律 ,酸酸甜甜好開胃,蝦肉好新鮮彈牙串燒雞肉+$28⭐️⭐️⭐️燒烤雞肉唔乾,很嫩滑絕對再試,味道好及價錢合理。回味指數⭐️⭐️⭐️⭐️
海南雞配油飯 $78⭐️⭐️⭐️⭐️
雞肉很嫩滑,飯粒分明,有油香但完全唔膩.美味非常.
泰式燒豬頸肉飯 $78⭐️⭐️⭐️⭐️
泰式柚子沙律+$28⭐️⭐️⭐️
柚子沙律 ,酸酸甜甜好開胃,蝦肉好新鮮彈牙
串燒雞肉+$28⭐️⭐️⭐️
燒烤雞肉唔乾,很嫩滑
絕對再試,味道好及價錢合理。
回味指數⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-06-28 283 views
食泰國菜不一定去九龍城,官塘區就出現了很多泰國菜,而且都很正宗出色,1988就是其中之一。之前預訂很多次,但都滿booking,但今次成功訂了,同事們高興極了。一進門已有服務生量度體溫,防疫不錯👍。環境並不大,但很好可容納12人長枱。食物賣相大讚,款式也很多,總體食物質素不錯。芝士醬薯條:雖然去泰國餐廳叫這小食有點不夾,但這一炸厚身脆卜卜,而且雙重芝士真的很吸引。泰式豬頸肉:豬頸肉爽口,配上泰式醬汁非常入惹味。沙嗲雞肉/豬肉:泰國菜小食必點之一,串燒厚肉嫰滑,配上沙嗲醬簡值一流。冬蔭公湯:冬蔭公湯味濃郁,有兩隻鮮🦐,特別大頭🦐,大大隻,多滿足。鮮蝦炒金邊粉泰式炸墨魚餅:墨魚餅炸得彈牙外脆,口感一流,配上甜酸醬,最佳拍檔。無骨豬手:滷水味濃,肉質嫰滑,就連豬皮都弄得入口即溶口感,好似食緊花膠。青咖哩雞黃咖哩牛腩菠蘿炒飯
一進門已有服務生量度體溫,防疫不錯👍。

環境並不大,但很好可容納12人長枱。
食物賣相大讚,款式也很多,總體食物質素不錯。

泰式豬頸肉:豬頸肉爽口,配上泰式醬汁非常入惹味。

鮮蝦炒金邊粉

青咖哩雞

菠蘿炒飯

• 芝士醬薯條
  • 泰式燒豬頸肉
  • 泰式炸墨魚餅
  • 冬蔭公湯
2020-06-20 498 views
好耐冇約人食飯,見疫情稍為穩定,一於約下d舊同學食晚飯;其中一個同學建議食泰國菜,最後我哋去咗觀塘工廠大廈,一間叫「1988」嘅泰國餐廳,這間餐廳我係OpenRice 見過,好似唔錯,一於星期五晚放工去試吓我哋一行4人叫咗:A. 食品1️⃣ 泰式炸蝦餅 $782️⃣ 泰式烤豬頸肉 $723️⃣ 沙嗲豬肉 (4串) $684️⃣ 海南雞 (半隻) $985️⃣ 黃咖哩牛腩 $986️⃣ 烤薄餅 $487️⃣ 油飯 (2個) $328️⃣ 炒椰菜苗 $88B. 飲品1️⃣ 椰青 $482️⃣ 西柚梳打 $283️⃣ 青檸梳打 $28整體來說,食品都整得非常出色,味道又好價格💰:$755 ($686 + 服務費$68.6)味道😋:OK

我哋一行4人叫咗:
B. 飲品
1️⃣ 椰青 $48
2️⃣ 西柚梳打 $28
3️⃣ 青檸梳打 $28

整體來說,食品都整得非常出色,味道又好

價格💰:$755 ($686 + 服務費$68.6)
味道😋:OK
泰式烤豬頸肉
沙嗲豬肉(4串)
烤薄餅
海南雞 (半隻)
油飯
炒椰菜苗
2020-06-19
$189 (Dinner)
2020-06-17 218 views
今日同友人黎到 觀塘工業區既呢間泰國嘢位置唔算偏僻 餐廳環境幾好 我地兩個人叫左 咖喱牛腩 冬蔭公 泰式燒豬頸肉 同 烤薄餅 埋單都係3百幾 抵食 質素高不過由於座位唔多 想食既話最好先打去訂枱
今日同友人黎到 觀塘工業區既呢間泰國嘢

位置唔算偏僻 餐廳環境幾好

不過由於座位唔多 想食既話最好先打去訂枱
2020-06-16 271 views
朋友生日選了1988 位置較偏,試過幾次午市套餐包特飲。本次晚餐時段6~8,份量比午餐多但全部散叫沒有套餐,平均消費$180~$200, 約八點離坐大堂位置已關,要在停車場步行離開,抵食之選。
2020-06-16
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 芒果糯米飯
2020-06-15 356 views
1988位於觀塘工廈 食過幾次 ⁣幾有水準所以成日「翻啅」🤪⁣⁣誠意推薦(必食):⁣1. 泰式炸蝦餅 $78⁣即叫即烤 熱辣辣♨️⁣蝦肉彈牙 有食緊超大粒炸蝦丸嘅感覺⁣蝦味好出 外脆內彈 無得彈!⁣⁣2. 泰式燒豬頸肉 $72⁣燒到邊位少脆,肉質彈牙鮮嫩⁣有肉汁超Juicy 配飯一流⁣份量頗多 可以當1.5個送黎叫🍴⁣⁣3. 黃咖喱牛腩 $98 ⁣唔辣嘅咖喱啱晒我~ ⁣牛腩炆得好淋 但唔夠入味 ⁣要黎浸蒜蓉包一流👍🏻⁣⁣4. 焗蒜蓉法包 $48⁣睇d蒜蓉都知有料到⁣脆卜卜 正!👏🏻👏🏻⁣⁣其他小菜都有水準 想試都可以試下⁣
1988位於觀塘工廈 食過幾次 ⁣
幾有水準所以成日「翻啅」🤪⁣

誠意推薦(必食):⁣
1. 泰式炸蝦餅 $78⁣
即叫即烤 熱辣辣♨️⁣
蝦肉彈牙 有食緊超大粒炸蝦丸嘅感覺⁣
蝦味好出 外脆內彈 無得彈!⁣

2. 泰式燒豬頸肉 $72⁣
燒到邊位少脆,肉質彈牙鮮嫩⁣
有肉汁超Juicy 配飯一流⁣
份量頗多 可以當1.5個送黎叫🍴