2021-09-22 42 views
將軍澳最近開左間新商場 人流唔多 可能無咩人知 但商場入面好多餐廳 今日突然想食生蠔🦪 所以黎左呢到 食物性價比高 環境舒適🔻Oyster$208揀選左每日精選生蠔半打,呢隻生蠔🦪係pattedoie oyster no.2 海水比較味重,食落肉質鮮甜,个帶點青瓜味 🔻Deep Fried Soft Shell Crab $128用麵包糠包住軟殼蟹炸,外皮炸得香脆,而且軟殼蟹肉質結實又多膏 要食🔻Potato au Gartin$68用香料醃製過的薯仔粒,烤焗過的薯仔更加惹味!🔻Vegetarian Pizza$148揀咗素食pizza,材料有菇車厘茄芝士,口感清新,上枱時Pizza熱辣辣香噴噴,pizza拉出芝士,食落餅底鬆脆味道亦好好!🔻Vina maipo$+39揀咗一支白酒味道容易入口 口感偏酸 飲落有少少甜味 唔錯架

🔻Oyster$208

🔻Potato au Gartin$68
用香料醃製過的薯仔粒,烤焗過的薯仔更加惹味!

🔻Vegetarian Pizza$148

🔻Vina maipo$+39
揀咗一支白酒味道容易入口 口感偏酸 飲落有少少甜味 唔錯架

2021-09-20 40 views
將軍澳海傍又多間西餐😍 依間餐廳以生蠔為主題,有世界各地入口嘅新鮮生蠔食👍🏼 其他菜式都非常有水準,非常適合慶祝特別日子🥳.🦪Pattedoie Oyster No.2 (half oz) $208: 新鮮肥美,有成隻手掌咁大😍😋.🍕招牌手工薄餅 $168: 牛肉醬、辣肉腸、蕃茄、橄欖、火箭菜等配料,Pizza比較薄,唔會好膩🤤 味道有少少辣帶點點刺激😆.🥑香煎北海道帶子配牛油果雞肉沙律 $208: 帶子好大隻鮮甜,配上牛油果同烤雞肉粒🥰 啱晒健身人士

: 新鮮肥美,有成隻手掌咁大😍😋

🍕招牌手工薄餅 $168

🥑香煎北海道帶子配牛油果雞肉沙律 $208
: 帶子好大隻鮮甜,配上牛油果同烤雞肉粒🥰 啱晒健身人士
2021-09-19 287 views
▪️燒西班牙脆皮乳豬🐷見到好似幾得意又再加單,一口SIZE好啱女仔食,每一件都用左薯片墊底,加上乳豬皮燒得好脆,雙重脆口,面頭放左無花果,去除左乳豬既油膩😋.▪️香煎鵝肝鵝肝煎得好香,咬落JUICY,配埋烘到脆卜卜既面包同埋果醬,食起上黎可以中和番油膩感😛.▪️是日生蠔餐廳供應有5款生蠔,而是日生蠔係法國特級柏德多婭生蠔,2個人點咗一打😳,呢款蠔size係中等,入口好順滑,帶甜味,有淡淡蠔味,配埋cocktail sauce,話咁易就清曬一打蠔.▪️瑪格麗特手工薄餅呢個PIZZA係一個10''薄批,好香脆,芝士份量好足夠,可以做到拉絲🧀,批面仲有蕃茄同埋羅勒葉,不過如果多啲羅勒葉應該會更加香.▪️MOCKTAIL 另外點咗2杯MOCKTAIL,係LOVE SEASON & SEE THROUGH YOU,LOVE SEASON好啱用黎打咭,🍍菠蘿沖加上打碎既薄荷葉同埋荔枝,好清新,好啱夏天飲,另外一杯係充滿🍑蜜桃同🍏青蘋果味既梳打,都係相當之唔錯.整體黎講,餐廳好舒服,可能仲係新開業同埋平日,商場人流較少,所以都唔洗等位,而且坐位都好闊落,坐得舒服,食物都令人滿意,食完仲可以去海傍行下🏝️,其實都
▪️燒西班牙脆皮乳豬🐷

▪️香煎鵝肝

▪️是日生蠔

▪️瑪格麗特手工薄餅

▪️MOCKTAIL
整體黎講,餐廳好舒服,可能仲係新開業同埋平日,商場人流較少,所以都唔洗等位,而且坐位都好闊落,坐得舒服,食物都令人滿意,食完仲可以去海傍行下🏝️,其實都幾CHILL
Dinner
2021-09-19 46 views
生蠔一向都係我嘅至愛😋上次嚟到海天晉匯食嘢嗰陣經過依間蠔吧已經即時bookmark咗,估唔到咁快又嚟到將軍澳,一於要去試吓先得🤣!• Daily Fresh Oyster(half doz) $208是日生蠔為法國特級柏德多婭生蠔,原價都要$68隻,咁樣嗌變相平成一半!依種生蠔海水味適中,裙邊位爽口,隻隻蠔肉都好飽滿,同埋最緊要新鮮😳• 招牌手工薄餅 $168Pizza係即叫即做,需要少少時間耐心等候~招牌薄餅裡面有辣肉醬,食落辣辣地惹味又刺激到胃口,好啱我嘅口味!唔少得有鹹香嘅pepperoni同埋芝士,佢哋嘅芝士真係超級香口同邪惡,好正!• 香煎北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 $208海膽忌廉汁唔會得個名,啖啖都有新鮮海膽味,唔係用啲咩海膽醬溝出嚟,非常滋味!北海道帶子大大粒,呈現半生熟嘅狀態,好厚肉食落好滿足🧡• 三重朱古力撻朱古力撻質感厚實,味道濃郁唔會太甜膩,擺盤仲好有心思添😘

• 招牌手工薄餅 $168

• 香煎北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 $208

• 三重朱古力撻
朱古力撻質感厚實,味道濃郁唔會太甜膩,擺盤仲好有心思添😘
2021-09-17 86 views
去到將軍澳探朋友,朋友特登帶我去附近一間西餐廳晚膳!餐廳環境闊落,裝修雅緻~內裡多盞水晶吊燈,有情調而不失氣派❣️見到好多生蠔呀🦪即時order 了半打試下! 時日精選係Pattedoie Oyster no.2🦪生蠔夠新鮮,鹹鮮甜美😛 金屬味唔太重,過後餘韻帶淡淡海水味🌊加咗少少檸檬汁🍋已經夠晒味$208有半打,真係幾抵食😋生蠔加配白酒 1st round 可享半價🥂豬鞍賣相好靚😍打卡一流📸外面焦脆,陣陣焦香~肉質口感鬆化,肉味濃郁😋黑毛豬脂肪含量較低,有獨有香味,適合注重健康嘅香港人😝好欣賞呢個意大利麵🍝麵條軟硬適中、鐘意佢炒得夠乾身🦞龍蝦汁惹味,有好濃烈嘅蝦味🍤 意粉掛汁能力唔錯,啖啖鮮味!

內裡多盞水晶吊燈,有情調而不失氣派❣️
見到好多生蠔呀🦪即時order 了半打試下!
Pattedoie Oyster no.2

時日精選係Pattedoie Oyster no.2🦪

$208有半打,真係幾抵食😋

生蠔加配白酒 1st round 可享半價🥂

炭烤西班牙伊比利亞豬鞍

豬鞍賣相好靚😍打卡一流📸

外面焦脆,陣陣焦香~肉質口感鬆化,肉味濃郁😋

黑毛豬脂肪含量較低,有獨有香味,適合注重健康嘅香港人😝

龍蝦汁海鮮意大利麵

好欣賞呢個意大利麵🍝麵條軟硬適中、鐘意佢炒得夠乾身
2021-09-09
Dinner
2021-09-17 186 views
𝙝𝙤𝙬 𝙘𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙮𝙤𝙪 𝙨𝙖𝙮 𝙣𝙤 𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙞 𝙢𝙚𝙖𝙣 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙡𝙤𝙤𝙠 𝙖𝙩 𝙞𝙩! 𝙬𝙝𝙤𝙡𝙚 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙞𝙨 𝙨𝙩𝙪𝙛𝙛𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙮𝙢𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙚𝙧𝙗𝙨, 𝙞𝙩 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙗𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙖 𝙒𝙊𝙒 𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙬𝙝𝙚𝙣 𝙮𝙤𝙪 𝙘𝙧𝙖𝙘𝙠 𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙧𝙪𝙨𝙩🤩.@amplifier_restaurant 既姐妹店 @22branch_oysterbar 最近係將軍澳開左新鋪,餐廳仲要係pet friendly,果晚撞正有隻柴犬仔係隔離😍 鹽焗春雞賣相夠哂震撼,上枱果陣成間餐廳啲人都望哂過黎,春雞夠入味夠嫩滑,二百幾蚊抵到爛!黑毛豬風乾火腿幾有驚喜,脂肪分佈均勻肉質柔軟,加埋無花果食更加帶出火腿既咸香,送酒一流!另外小食選擇都幾多,雞翼同焗薯都唔錯~

水牛城雞翼
法式忌廉芝士焗薯
水牛城雞翼
法式忌廉芝士焗薯
將軍澳真係開左好多好多新餐廳,仲要好多都係我最愛既西餐😍 今次去到新開既海天晉滙搵食,俾22 Branch Oyster Bar & Restaurant門口既生蠔🦪吸引左😆 仲食左好多正野😋🦪Louet Feisser No.1 from Ireland ($58)依款來自愛爾蘭既生蠔🦪口感好爽,鮮甜帶有豐富杏仁味😋 蠔身飽滿好厚肉,仲好大隻🤤 食落有適量海水味,超級新鮮💯Linguine Carbonara with 24month Iberico Ham $168必嗌卡邦尼扁意粉🤩 依個意粉足料到呢!! 有海量煙肉、蘑菇,仲有一片片24個月伊比利亞火腿,超級香😍 秘製carbonara sauce好creamy但同時唔會令人覺得好滯👍Roasted Spain Crispy Suckling Pig with Creamy Pumpkin Risotto $228依個燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯真係好好食😋 好耐無食過咁高質既脆皮乳豬啦,除左咬落卜卜脆,肉質又鮮嫩又多汁👍 份量仲比我想像多,有成5、6件乳豬🐷 意大飯creamy得黎帶點南瓜既香甜🎃 口感好好👍Roasted BB

Roasted BBQ Baby Spare Ribs $208
依個燒豬肋骨用左秘製醬烤焗,酸酸甜甜好開胃😍 最怕食ribs食到痴曬牙,依個豬肋骨好淋身,輕輕力用叉已經撩起到啲肉😝 除左配上炸薯條,仲有炸芋頭條(真心比較少見!!) 2款都爽脆可口👍

Estrella Damn $68
Very Berry Smoothie $78
除左啤酒🍻夏日熱辣辣當然要嗌杯Smoothie飲下😻 飲落好幼滑,仲咬到粒粒果肉、果籽,不太甜又好清新👍

2021-09-10
$250 (Dinner)
  • Roasted BBQ Baby Spare Ribs
  • Roasted Spain Crispy Suckling Pig with Creamy Pumpkin Risotto
  • Linguine Carbonara with 24month Iberico Ham
2021-09-12 120 views
旺角的Amplifier Restaurant在將軍澳開設分店啦!🥳名字叫22 Branch Oyster Bar & Restaurant, 顧名思義就是分店主打生蠔跟海鮮~還有iberico ham!! 其他的食物跟旺角店都一樣~我不吃生蠔,但聽說他們的生蠔真的讚,喜歡的人可以去試試喲🥰這次吃了:▫️24 Month Iberico Ham & Melon ($258)▫️香煎北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 ($208)▫️招牌蟹肉龍蝦湯 ($88)▫️水牛城雞翅 ($98 5pcs) 風乾黑毛豬真的是我的最愛🥰 可以看到廚師從整個風乾豬腿切片下來,都流口水了🤤 風乾火腿帶點微油脂,滿讚的🥰跟哈密瓜一起吃真的超好吃!他們的吐司片烤得超級脆,麵包上塗了salted butter, 不錯!Risotto 的部分鹹度略嫌有點不足,但整體食材的鮮味依然好讚!海膽的味道跟cheese + cream 一起真的超罪惡的!帶子煎得剛好,很棒!然後這次我又點了他們的龍蝦濃湯,因為上次喝過真的超愛🥰🥰🥰

這次吃了:
▫️香煎北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 ($208)
▫️招牌蟹肉龍蝦湯 ($88)
▫️水牛城雞翅 ($98 5pcs)

2021-09-08 126 views
🚩鍾意食海鮮嘅朋友請注意✨👀 踏入September 又到開始食蠔嘅月份, 小編發現到將軍澳有一間以生蠔為主打嘅餐廳, 新店裝修非常IGable📸, 入夜之後外面會開啟燈光閃閃模式, 非常浪漫。入得嚟呢度😛, 梗係要試下佢哋嘅生蠔啦, 小編嗌咗半打法國生蠔🦪同埋四隻翡翠螺, 一食落口窿窿嘅海水味湧進口腔, 蠔邊裙帶位置crispy爽脆, 蠔身肥美, 翡翠螺鮮甜味美,肉厚彈牙🎈。四式芝士手工薄餅: 即叫即烤👨‍🍳, 芝士份量非常豐富, 食得出有車打芝士 ,羊奶芝士, Mozzarella等等😋, 面罩配上幾片薄薄的辣肉腸, 第一口咬落去"卡嚓卡嚓" 脆卜卜😆, 之後濃濃嘅芝士香氣撲進 鼻腔, 一邊食pizza一邊嘆白酒真係好享受🍕~~~~~📍22 Branch Oyster Bar & Restaurant將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖~~~~~

~~~~~
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖
~~~~~
2021-09-01 402 views
由於本人好想食生蠔,於是就諗吓試吓呢間新餐廳!店舖嘅裝修幾靚,牆上嘅字句亦好正。餐廳環境好好,由於平日夜晚,餐廳得4枱客,所以好靜坐得好舒服。餐廳侍應嘅服務好好,食完生蠔即刻換碟,又會不時加水。1. 是日生蠔一打西班牙生蠔,好重海水味,都新鮮。有cocktail sauce,white wine sauce 同檸檬汁附上。個人就比較鍾意原味或者加檸檬汁🤩2. 小食拼盤Overall都唔差,係個洋蔥圈太多炸粉,令個口感同出邊食嘅有啲唔同。個pork ribs 整得幾好食,下次可以試吓order spare ribs main course😆3. 龍蝦汁海鮮意粉喜出望外地好食!勁濃郁嘅龍蝦汁加上意粉,食完仲想再食😋 唯一係魷魚圈好似無咩味,但overall係好食!另外仲叫左兩杯mocktail - Love Season 同 Shine On Me. 兩杯都幾好飲🤩餐廳位於新開既海天晉滙商場,人流比較少,亦都唔係太就腳。如果大家黎到將軍澳,不妨試吓佢!希望佢做得住,令附近今日大飽口福😋😋😋
由於本人好想食生蠔,於是就諗吓試吓呢間新餐廳!
店舖嘅裝修幾靚,牆上嘅字句亦好正。

餐廳侍應嘅服務好好,食完生蠔即刻換碟,又會不時加水。

1. 是日生蠔一打

Shine  on  me
Love  Season
  • 生蠔
2021-08-22 159 views
試了生蠔尚算新鮮;帶子海膽意大利飯,質素一般,最差是威靈頓牛柳,牛柳煮得太熟,沒有肉汁又韌,酥皮冇香味皮又淋,完全不值$388兩件。地點比較偏僻,附近屋苑名字太相近所以比較難搵,而且又不近地鐵站。
2021-08-21 395 views
將軍澳南越來越多西餐 稍缺特色 性價比不足基本上生存唔到 呢間 Amplifier 開在人流未多的海天晉匯商場 可謂驚喜連連基本上成晒所有將軍澳南西餐 呢間絕對係回頭機會排頭一二 餐廳走簡約風 水泥牆有標名 “I can do anything I want to, The World’s My Oyster” 應該係專精生蠔 其他西餐食物標名吸引 亦有 beef Wellington 供應 我地叫左半打生蠔 一個 risotto 一隻春雞 地理位置不便 但希望做得住 實在係附近居民之福
基本上成晒所有將軍澳南西餐 呢間絕對係回頭機會排頭一二

地理位置不便 但希望做得住 實在係附近居民之福
Daily  oyster
Suckling  Pig  Pumpkin  Risotto
鹽焗春雞
Daily  oyster
鹽焗春雞
2021-08-10 232 views
呢間係新鋪 見新開就去試一試食😋環境:入面環境幾令幾闊落,坐得好舒服 服務:特登安排近窗口位 枱會較大連侍應都好好既服務態度。食完生蠔就即時為我們換碟,見我準備為菜式影相,特登放近少少比我影相🥰飲白酒時,為我們講解每種白酒的味道,會推薦那款較適合自己的味道食物:質素很不錯,生蠔新鮮,價錢亦不貴(因每日精選會較平),牛扒有驚喜(連旁邊的焗蒜都很好食😂),芝士薯蓉(雖然芝士味不夠重,但總括已經很好吃了,吃這個已經很飽)🤣
呢間係新鋪 見新開就去試一試食😋

環境:入面環境幾令幾闊落,坐得好舒服

服務:特登安排近窗口位 枱會較大

侍應都好好既服務態度。
食完生蠔就即時為我們換碟,
見我準備為菜式影相,特登放近少少比我影相🥰

愛爾蘭生蠔(本日精選)
慢煮威靈頓牛扒
濃芝士薯蓉
愛爾蘭生蠔(本日精選)
慢煮威靈頓牛扒
濃芝士薯蓉
2021-08-07 194 views
尋日去左呢間西餐廳🍴食飯見到啲生蠔都留哂口水,估唔到俾我撞到間新野係將軍澳、新鮮好味😋價錢合理!值得推介$168 西冷牛扒我下次會再去食平時茶餐廳都差唔多呢個價、我估應該好食過佢!不果佢新開冇咩人、坐得又舒服啲!我尋日食咗沙律同生蠔🦪都係新鮮好味

我尋日食咗沙律同生蠔🦪都係新鮮好味
2021-08-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 生豪可推,因未試好多野其他再試先講
2021-08-07 205 views
近期知道海天晉商場開咗,一直想去行吓而且仲開咗間食生蠔餐廳,今日終於去咗試吓😊原來餐廳剛於八月五號開張,好幸運。新店開張,或者因為剛過咗中午食飯時間,所以唔係好多人。餐廳主打生蠔,當然要試吓啦,於是order一打Daily Fresh Oyster 🦪 ,再加自己最愛龍蝦🦞。今日Daily Oyster 係西班牙出品 。上菜啦 大大盤好吸睛 🥰 好新鮮。聽說海鮮係每日新鮮送貨㗎。 而且餐廳好細心,隻龍蝦🦞已經開好切細件再排到靚靚上枱,食客可以好斯文咁享受😂 。食完海鮮,甜品時間🧁其實一入餐廳已經見到一櫃蛋糕好想試。同經理傾談,原來係老闆自己設地方整甜品。我點咗朱古力慕絲蛋糕和雲呢拿雪糕,兩款都好好味😋。可能今日有d飽,食朱古力蛋糕時覺得有d heavy , 今日雲呢拿勝 😆# 經理Mr L Chen 十分健談有善 ,細心介紹餐廳食物 安排 多謝
近期知道海天晉商場開咗,一直想去行吓

新店開張,或者因為剛過咗中午食飯時間,所以唔係好多人。

食完海鮮,甜品時間🧁

多謝
Oyster  +  Lobster    (不是Seafood  Platter)
朱古力慕絲蛋糕
雲呢拿雪糕