鹽焗清遠雞就食得多🐥但鹽焗法國春雞你試過未?·位於將軍澳海天晉匯既22 Branch Oyster Bar & Restaurant 走歐陸格調 · 裝修氛圍都好舒服再次地被餐廳既燈吸引左💡個光影真係好靚·♡ 香草鹽焗36日法國春雞($288)上枱會附帶槌仔 · 比你感受下卜野既感受😘唔好誤會🤪係卜燒春雞咋厚厚既一層鹽🧂裡面包住原隻既燒春雞🐥打開牛油紙仲見到滿滿既湯汁唔洗講都知雞肉一定juicy 💦仲帶香濃既香草味但最勁係除左髀翼位外· 其他位置係去哂骨真係啖啖肉🙈夠哂chill忍唔住要比掌聲個去骨達人👏🏻而燒春雞裡面塞滿薯仔 · 絕對係吸盡精華♡ 經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁($179/0.5kg)次次食青口都提自己要叫1kg🧏🏻‍♀️但每次都驚食唔哂 · 然後上左菜後秒後悔🙈青口煮得岩岩 · 爽身嫩滑💨唔知點解我覺得個白酒忌廉汁帶陣陣既花香味成個感覺好神奇👻但花香味又幾夾個醬✨♡ 龍蝦汁海鮮意大利麵($208)好鍾意用蝦做既醬汁 · 特別惹味🦐🦞海鮮有青口大蝦魷魚 · 樣樣都新鮮絕非冷藏貨🔅而龍蝦汁夠哂香濃creamy醬汁濃杰度同調味岩岩好🤝食完無醬汁剩碟底架🧏🏻‍♀️因為比我用麵包點哂
鹽焗清遠雞就食得多🐥
但鹽焗法國春雞你試過未?
位於將軍澳海天晉匯既

走歐陸格調 · 裝修氛圍都好舒服
再次地被餐廳既燈吸引左💡個光影真係好靚

♡ 香草鹽焗36日法國春雞($288)
上枱會附帶槌仔 · 比你感受下卜野既感受😘
但最勁係除左髀翼位外· 其他位置係去哂骨
真係啖啖肉🙈夠哂chill
忍唔住要比掌聲個去骨達人👏🏻
而燒春雞裡面塞滿薯仔 · 絕對係吸盡精華

♡ 經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁($179/0.5kg)
次次食青口都提自己要叫1kg🧏🏻‍♀️
但每次都驚食唔哂 · 然後上左菜後秒後悔🙈
青口煮得岩岩 · 爽身嫩滑💨
唔知點解我覺得個白酒忌廉汁帶陣陣既花香味
成個感覺好神奇👻但花香味又幾夾個醬✨

♡ 龍蝦汁海鮮意大利麵($208)
好鍾意用蝦做既醬汁 · 特別惹味🦐🦞
海鮮有青口大蝦魷魚 · 樣樣都新鮮絕非冷藏貨🔅
而龍蝦汁夠哂香濃creamy
醬汁濃杰度同調味岩岩好🤝
食完無醬汁剩碟底架🧏🏻‍♀️
因為比我用麵包點哂黎食🙈

༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ
小小總結:
不過打開燒春雞既牛油紙真係要小心⚠️
湯汁好容易漏出黎
對於我呢啲論盡人士 · 又整到成枱都污糟哂🤣
2022-05-30 24 views
間唔中都會揾啲蠔吧食生蠔今次揀左呢間同朋友一齊Dinner同生蠔睇完Menu就落左半打Daily Fresh Oyster生蠔係嚟自西班牙Size好似手掌咁大肉質望落都好水潤有光澤加左少少檸檬汁提下生蠔鮮味生蠔都幾鮮,蠔味偏濃有海水味,味道唔錯除左生蠔之外,仲叫左碟水牛城雞翼雞翼皮整得好香脆,醬汁有少少辣另外再叫左碟傳統意式蒜香辣椒意大利粉意粉配左少少蘑菇片一齊炒蒜片爆得好香好惹味整體用餐感覺都唔錯餐廳環境闊落,坐得舒服
間唔中都會揾啲蠔吧食生蠔
今次揀左呢間同朋友一齊Dinner同生蠔
睇完Menu就落左半打Daily Fresh Oyster
生蠔係嚟自西班牙
Size好似手掌咁大
肉質望落都好水潤有光澤
加左少少檸檬汁提下生蠔鮮味
生蠔都幾鮮,蠔味偏濃
有海水味,味道唔錯
除左生蠔之外,仲叫左碟水牛城雞翼
雞翼皮整得好香脆,醬汁有少少辣
另外再叫左碟傳統意式蒜香辣椒意大利粉
意粉配左少少蘑菇片一齊炒
蒜片爆得好香好惹味
整體用餐感覺都唔錯
餐廳環境闊落,坐得舒服
生蠔
水牛城雞翼
2022-05-25
$300 (Dinner)
生蠔
水牛城雞翼
1K
2022-05-27 266 views
之前一想食好嘢,一定唔會諗起將軍澳,但陸續有啲商場落成,大東北竟然多咗好多令人意外嘅好西尤其是呢間蠔吧,冇嘢唔好食咁邊個諗到將軍澳都可以食靚蠔?大胃嚟個大滿足,嗌盤8件裝,每款兩樣,分別有日本兵庫縣冰姬蠔、日本宮城青花瓷、法國聖馬天尼同西班牙銀堡壘唔知係咪大西洋同太平洋海水好唔同,食落日本同歐洲有好大分別,日本清甜,法國同西班牙海水味較深,偏濃味每種蠔嘅style非常鮮明,入門都不是嘅大胃,亦可以食得出除咗生蠔,熟食都係非常出色。乳豬南瓜risotto,每一部份都好有味道,就連豆角都好好味。乳豬層次分明但充滿油香,南瓜飯硬度恰到好處,煮得入味。加上有啲楓糖胡椒醬,配合得好有驚喜Pizza都係無可挑剔,大胃比較唔食得辣,但佢好味到足以令我肯忍辣食晒佢。餅底厚度啱啱好,餡料多而不膩,不愧係招牌,拆唔落嚟食蠔當然要飲吓酒,大胃要咗杯sangria,既然有白酒版,就啱晒,透明嘅sangria好啱大胃呢種大細路飲胃民就飲Mojito,清新醒神,唔會水到冇晒味,相當不錯

尤其是呢間蠔吧,冇嘢唔好食咁

Deluxe Oyster Platter

每種蠔嘅style非常鮮明,入門都不是嘅大胃,亦可以食得出

燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯

招牌手工薄餅

Sangria Bianco

Mojito Series

胃民就飲Mojito,清新醒神,唔會水到冇晒味,相當不錯
2022-05-26
$550 (Dinner)
Deluxe Oyster Platter
燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯
招牌手工薄餅
Sangria Bianco
Mojito Series
2022-05-27 24 views
Daily Fresh Oyster $268 半打主打各國時令生蠔無理由唔試, 當日既係日本兵庫縣嘅冰姫蠔, 全部都即叫即開. 約手掌大size, 無太多海水味蠔質creamy滑溜, 可以蘸檸檬汁/蘋果醋 牛肝菌忌廉湯 $68牛肝菌濃稠香滑, 配上牛油法多剛好 北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 $228Pan-seared Hokkaido scallops with sea urchin cream sauce risottoRisotto 口感都ok, 唔會太腍, creamy而帶有海膽香味. 三隻帶子grilled 過, 都大粒不過唔算好鮮甜 餐廳寬敞, 多sofa位坐得舒適, 亦有outdoor位置可以帶毛孩. 店員service加分

Daily Fresh Oyster $268 半打

蠔質creamy滑溜, 可以蘸檸檬汁/蘋果醋

牛肝菌忌廉湯 $68
牛肝菌濃稠香滑, 配上牛油法多剛好

北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 $228

2022-05-25 159 views
《將軍澳都有靚生蠔🦪》———————————————-#22Branch 🍹-同男朋友拍拖又唔想去太遠,上網發現原來將軍澳區內都有唔少高質西餐廳,今次就嚟咗呢間位於海天晉滙嘅蠔吧,主打多款新鮮生蠔😍 重點係佢環境勁舒適,又放咗好多綠色植物做點綴,仲設有戶外座位,係pet pet friendly🐕‍🦺-🦪 Daily Fresh Oyster聽店員推介就叫咗半打佢哋嘅是日精選,日本兵庫縣嘅冰姬蠔非常新鮮,而且超級巨型,有成隻手板咁大隻,而且食落海水味好突出,略帶鹹香🌊-🍖 Roasted BBQ Baby Spare Rib秘製醬燒豬肋骨啖啖肉,醬汁酸酸甜甜,都幾開胃,食落唔會好膩🐷我哋另外配咗個side dish,忌廉菠菜好嫩,口感creamy,配搭左啲菜就令成餐更加平衡😊-⭐價錢參考:(另收加一)Daily Fresh Oyster: $268Roasted BBQ Baby Spare Ribs with Creamy Spinch: $208🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$300
《將軍澳都有靚生蠔🦪》
———————————————-
#22Branch 🍹
🦪 Daily Fresh Oyster
🍖 Roasted BBQ Baby Spare Rib
⭐價錢參考:(另收加一)
Daily Fresh Oyster: $268
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$300
2022-05-24
$300 (Dinner)
《風乾24個月殼飼西班牙黑毛豬火腿伴蜜瓜》帶有油香同橡果香既西班牙火腿不但油脂分怖平均 而且肉質充滿彈性哈蜜瓜清甜多汁 再配上薄薄的脆法包片和橄欖帶出黑毛豬的油脂更香而又唔會覺得膩幾樣配搭一齊食係心水口perfect match.《招牌蟹肉龍蝦濃湯》店內另一推介就係蟹肉龍蝦湯層次豐富 啖啖蟹肉好足料 帶出個湯好鮮甜再配上一個有驚喜的蒜蓉多士多士充滿濃濃的蒜蓉和牛油香 昇華左成件事.《香煎北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯》Risotto既口感剛剛好唔會太硬醬汁非常creamy 而且海膽都無腥味充滿洋蔥、雜菌和車厘茄既口感 口感更有層次配上三粒香煎大大粒帶子 表面有少少脆口既感覺 內裏半生熟 非常鮮甜

《風乾24個月殼飼西班牙黑毛豬火腿伴蜜瓜》

多士充滿濃濃的蒜蓉和牛油香 昇華左成件事

《香煎北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯》
Risotto既口感剛剛好唔會太硬
醬汁非常creamy 而且海膽都無腥味
充滿洋蔥、雜菌和車厘茄既口感 口感更有層次
配上三粒香煎大大粒帶子
表面有少少脆口既感覺 內裏半生熟 非常鮮甜

2022-05-25 29 views
屋企人同bellofood慶生但又唔想去咁遠🥳於是去咗位於海天晉滙嘅蠔吧西餐廳🍴想講啲生蠔超巨型 所有菜式都好好味 高質!!真係又要再講多次: 將軍澳係個好地方~🤪-🦪Daily Fresh Oyster $268/half doz 時令生蠔係黎自西班牙嘅堡壘生蠔 🇪🇸佢拎上手勁重 係我食過最巨型嘅生蠔😳味道上佢帶種鮮甜果味 食落爽口~ 好正🤤-🦢香煎鵝肝 $128肥美嘅鵝肝入口即溶 配上酸酸甜甜嘅醬汁整體味道好balance👍🏻-🍝龍蝦汁海鮮意大利麵 $208龍蝦汁超超超濃郁🦞 好有驚喜好好味🤩意粉口感al dente 索晒啲汁真係無得頂🤤海鮮有青口、魷魚同蝦 非常豐富~🦑🦐
屋企人同bellofood慶生但又唔想去咁遠🥳
於是去咗位於海天晉滙嘅蠔吧西餐廳🍴
想講啲生蠔超巨型 所有菜式都好好味 高質!!
真係又要再講多次: 將軍澳係個好地方~🤪

整體味道好balance👍🏻

🍝龍蝦汁海鮮意大利麵 $208
龍蝦汁超超超濃郁🦞 好有驚喜好好味🤩
意粉口感al dente 索晒啲汁真係無得頂🤤
海鮮有青口、魷魚同蝦 非常豐富~🦑🦐
Type of Meal
Dinner
將軍澳尋寶,新鮮肥美生蠔🦪——Daily Fresh Oyster (Half Doz $268)好新鮮,大大隻🤣鮮甜肥美,不過有幾隻有d沙~🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5).Pan-Seared Hokkaido Sea Scallop w/ Sea Urchin Cream Sauce Risotto ($228)帶子煎得好靚,熟嘅程度啱啱好🥰海膽味道都幾濃郁,汁好creamy,唔錯。🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5).Roasted BBQ Baby Spare Ribs ($208)好大份!肉多,連薯條都多😂肉質ok腍,bbq sauce帶少少辣~🈯️推介指數: 🐥🐥🐥 (3/5).Pan-Seared Foie Gras ($128)焦糖蘋果汁正😛鵝肝嘅油香十足,味道濃郁🥰🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5).Tiramisu ($78)正正常常,冇咩特別,味道還好!🈯️推介指數: 🐥🐥🐣 (2.5/5).‼️終極之評分‼️✍🏻味道: 3.6/5✍🏻抵食: 3/5✍🏻環境/服務: 4.8/5——📍22 Branch Oyster Bar & Restaurant將軍澳唐俊街28
將軍澳尋寶,新鮮肥美生蠔🦪
——
好新鮮,大大隻🤣鮮甜肥美,不過有幾隻有d沙~
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥 (3/5)
Pan-Seared Foie Gras ($128)
焦糖蘋果汁正😛鵝肝嘅油香十足,味道濃郁🥰
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5)
Tiramisu ($78)
正正常常,冇咩特別,味道還好!
🈯️推介指數: 🐥🐥🐣 (2.5/5)
‼️終極之評分‼️
✍🏻味道: 3.6/5
✍🏻抵食: 3/5
✍🏻環境/服務: 4.8/5
——
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖
2022-05-21 163 views
🦪將軍澳南生蠔餐廳呢間專食生蠔,見好多枱都食,不過我哋食唔到咁多,所以揀咗其他菜式~餐廳闊落有好feel,放工去chill吓都開心~🥄牛肝菌忌廉湯💰$68見到牛肝菌已經想飲,味道濃郁,配上牛油法多一件,2個人飲都好夠🍖風乾24個月穀飼西班牙黑毛豬火腿💰$188/50g(仲可揀$368/100g或配melon$268)黑毛豬火腿好薄身,鹹鹹哋味道配上同樣薄脆法包多士,好夾好好食,飲酒必叫,唔飲酒都必叫🉐🐥香草鹽焗36日法國春雞💰$288開頭以為係平平無奇嘅焗雞,一上枱就震懾眼球👀原來係成隻雞拿去鹽焗再要用小錘仔扑爛佢👀一上枱隔離幾枱都望住🤣真係有得玩有得食啦雞肉好幼滑,味道係鹽香+少少香草味醃製最盞鬼係雞胸完全無骨❗️好勁,好想問點做到嘅❓再再有趣係入面係釀入咗薯仔一齊焗,薯仔索晒雞味,又腍身,好特別🉐🍟脆炸薯條💰$68非常脆,厚身有薯味,炸得好好又唔油🉐💰$673/2ppl 🚩22 Branch Oyster Bar & Restaurant (將軍澳)📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖
🦪將軍澳南生蠔餐廳

餐廳闊落有好feel,放工去chill吓都開心~

🥄牛肝菌忌廉湯💰$68

🐥香草鹽焗36日法國春雞💰$288
一上枱隔離幾枱都望住🤣真係有得玩有得食啦
雞肉好幼滑,味道係鹽香+少少香草味醃製

🍟脆炸薯條💰$68
非常脆,厚身有薯味,炸得好好又唔油🉐

💰$673/2ppl
📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖
2022-05-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$335 (Dinner)
  • 香草鹽焗36日法國春雞
地址-22 Branch Oyster Bar & Restaurant將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖💋 Ostras Del Castillo Oyster No.1 (Spain) 6隻,佢今日DALILY 的蠔係呢款西班牙蠔,我地就叫黎試下先,呢款蠔SIZE都幾大隻下,隻隻都差唔多成隻手咁大,肉身好厚肉,食落有淡淡的海水味,配埋佢個COCKTAIL醬味道一流,為之後的食物開左幾好的頭。💋傳統意式蒜香辣椒意大利麵,佢呢個意大利麵食落口感幾彈牙,唔會煮到淋晒,佢個醬汁好豐富,每條意大利麵都掛滿醬汁,醬汁味道辣度剛好,配埋有輕輕的蒜香味,味道一流!💋特色小食拼盤,佢呢個小食拼盤內容好豐富,有芝士條,雞翼,軟殼蟹,洋蔥圈,豬肋骨同沙津等,勁多選擇,首先講下芝士條,佢裡面D芝士可以做到拉絲效果,外脆內軟,一次過滿足視覺同味覺的享受,雞翼佢D醬汁幾辣下,如果唔食得辣的朋友要小心喔,軟殼蟹勁大隻,又厚肉,豬肋骨佢煮到勁淋,好容易就咬出肉黎食,又唔會浪費,正。
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖

2022-05-17
$350 (Dinner)
海天晉新開左個商場 (其實都開左好一陣子😂),入面有好多新嘅餐廳🙌🏻🙌🏻 今次就嚟到其中一間食晚餐😃 餐廳地方寬敞,座位都非常舒適,店員亦好熱情招待👍🏻👍🏻 加水加得超級勤力呀😆 我個杯水從未吉過😄🔸Daily Fresh Oyster $268 半打 ▪️首先黎半打生蠔開開胃先😂今日既係西班牙既銀堡壘生蠔,哇有我手掌咁大隻😆 估佢唔到😆 生蠔🦪非常鮮甜肥美,食完都覺得意猶未盡🤤🤤🔸香煎鵝肝 $128 ▪️都好耐冇食鵝肝啦!香煎鵝肝配上特製醬料食用,好夾呀👍🏻👍🏻🔸22 Branch Signature Pizza $188▪️香辣味道嘅一款pizza🙌🏻 有pepperoni, cherry tomatoes, black olive 等等嘅配料😋 Pizza 係薄身既款但依然保留左咬口👍🏻 非常惹味😋🔸Love Season (Frozen Mocktail) $88▪️有荔枝同mint,好fresh 好適合夏天飲☺️🔸Exotic (Mocktail) $78▪️Passion fruit, orange juice 等等,唔會太甜,我好鐘意👍🏻👍🏻同朋友說說笑笑嘅一個晚上😆⭐️ 輕鬆又愉快☺️

🔸Daily Fresh Oyster $268 半打

🔸香煎鵝肝 $128
香煎鵝肝

22 Branch Signature Pizza

▪️有荔枝同mint,好fresh 好適合夏天飲☺️
Love  Season

🔸Exotic (Mocktail) $78
Exotic

同朋友說說笑笑嘅一個晚上😆⭐️ 輕鬆又愉快☺️☺️
2022-05-17
$420 (Dinner)
香煎鵝肝
Love  Season
Exotic
位於海天晉滙的隱世蠔吧🥂, 有舒適寬敞的室内皮座, 浪漫愜意的室外籐座, 高樓底吊燈~🤩營造出濃鬱歐美復古風!無論🍾三五知己聚餐, 或甜蜜二人世界, 都非常適合🥳!餐廳主打各國時令生蠔🦪, 西式料理亦十分出色 (e.g.:鹽焗法國春雞, 威靈頓牛, pizza...)🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸♦️ Daily fresh oyster – $268/half doz全部生蠔都是即叫即開, 今期遇上西班牙生蠔, 隻隻都有小編手板大😱, 好有誠意! 而且肥美多汁~🌊海水味恰到好處, 又鮮甜綿滑!食完蠔肉再食中間最鮮甜帶子~中和口腔裡嘅海水味, 幸福感即刻爆炸🥰!🧂醬料有新鮮檸檬🍋/蘋果醋🍎/雞尾醬🍸(適合鍾意調味重的朋友), 滿足你想要的各種豐富口感! ♦️香草鹽焗36日法國春雞 - $288 打卡吸睛必備!外層係厚實而混有濃鬱草本香的鹽巴🌿, 鎖住36日法國春雞的嫩口肉汁!用木槌敲開鹽殼, 就見到用油紙包紙住的原隻春雞, 餐廳好貼心已起走鷄胸骨👍, 可直接打橫切下, 發現裏面還釀有綿滑嗦汁的薯仔!春雞皮薄肉嫩,鹹香爆棚!對於鍾情濃鹹重口味的朋友而言, 一定會夠曬滿足!不過烤焗需時, 要耐心等待喔

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸

♦️香草鹽焗36日法國春雞 - $288

打卡吸睛必備!外層係厚實而混有濃鬱草本香的鹽巴🌿, 鎖住36日法國春雞的嫩口肉汁!用木槌敲開鹽殼, 就見到用油紙包紙住的原隻春雞, 餐廳好貼心已起走鷄胸骨👍, 可直接打橫切下, 發現裏面還釀有綿滑嗦汁的薯仔!春雞皮薄肉嫩,鹹香爆棚!對於鍾情濃鹹重口味的朋友而言, 一定會夠曬滿足!不過烤焗需時, 要耐心等待喔~

♦️法式忌廉芝士焗薯 - $78

聞說side dish的薯蓉好出色, 果然不負所望, 🔥面層有微焦更突出芝士香氣, 裏面仲層層拉絲, 忌廉芝士比例做得非常好, 令每啖薯蓉都充滿潤滑濃香🤤~

♦️Iced Homemade Aged Vanilla latte - $42
vanilla味好突出~適合喜歡甜味的朋友~

💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔 🛎
店員nice又friendly, 成間餐廳氣氛好chill, 不知不覺傾下偈就坐左好耐🥰~
Daily fresh Oyster(half doz)
香草鹽焗36日法國春雞
法式忌廉芝士焗薯
Daily fresh Oyster(half doz)
法式忌廉芝士焗薯
2022-05-14 30 views
✨Daily Fresh Oyster (半打)💰268💫評分: 8/10📝即叫即開好fresh🥰,今次daily special喺日本兵庫縣嘅冰姫蠔,蠔質creamy同甜味,唔會有海水腥味,好滑溜!落檸檬汁已經好食,仲可以加蘋果醋/雞尾醬!✨22 Branch Signature Pizza 💰188💫評分: 8/10📝超豐富,有好多配料🥰,有辣肉腸、辣肉醬、車厘茄、黑橄欖、墨西哥辣椒、火箭菜同拉絲芝士!薄餅算薄底,邊香脆,有6件,用咗蕃茄醬做底,食落有啲似食緊肉醬千層麵,有滿滿嘅芝士,配料好惹味🥰,鍾意嘅話可以加tabasco食😋✨Deep Fried Onion Ring💰88💫評分: 7.7/10📝炸得好鬆脆,點honey mustard醬😋,旁邊仲有啲沙律菜可以減膩,如果多啲人食嘅話佢個特色小食拼盤都好吸引!除咗洋蔥圈仲可以試埋5款小食𝟚𝟚 𝔹𝕣𝕒𝕟𝕔𝕙 𝕆𝕪𝕤𝕥𝕖𝕣 𝔹𝕒𝕣 & ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖(將軍澳🚇A2出口行8分鐘就到)💫評分: 7.9/10💬成個環境都幾舒服都啱傾偈,店員服務都好好!除咗食蠔之外都有好多選擇,例如意大利飯
Daily Fresh Oyster (半打)
✨Daily Fresh Oyster (半打)💰268
💫評分: 8/10

💫評分: 8/10
Deep Fried Onion Ring

✨Deep Fried Onion Ring💰88
💫評分: 7.7/10

📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G06號舖
(將軍澳🚇A2出口行8分鐘就到)

💫評分: 7.9/10
💬成個環境都幾舒服都啱傾偈,店員服務都好好!除咗食蠔之外都有好多選擇,例如意大利飯、法國鹽焗春雞、威靈頓牛扒都好想試❣️

❣️再訪?🅈🄴🅂

#蠔 #將軍澳美食 #香港美食 #將軍澳 #推介 #西餐 #生蠔 #薄餅 #pizza #pizzahk #蠔控 #美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #discoverhongkong #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #洋蔥圈 #pizzalover
2022-05-11 38 views
Classic live mussel pot with white wine cream sauce 經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 $178/0.5kg 細份量嘅0.5kg 藍青口已經有十幾20隻可以幾個朋友share一齊食👍🏻,法國藍青口配白酒忌廉汁味道又香又滑,新鮮藍青口就咁連埋忌廉汁食已經夠鮮味,再配上薄脆蒜蓉包食,滋味無窮!Pan seared Hokkaido sra scallop with sea urchin cream sauce risotto 北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 $228北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯有三隻新鮮大隻嘅帶子喺面頭😋,啲帶子燒到格仔紋好靚好吸引🫶🏻,雖然飯嘅口感偏硬,但overall海膽味好重同醬汁夠creamy,份量啱啱好已經夠飽啦Ostras Del Castillo Oyster 🦪 西班牙銀堡壘蠔 $68Japnese sakura oyster 日本日之雪花蠔 $68左邊嘅西班牙銀堡壘蠔比較細隻,海水味濃,Creamy質地,唔係太大隻個肉質肥厚同埋爽口🤤,右邊來自日本嘅日之雪花蠔相對大隻同埋脹卜卜,喺北九州生產嘅生蠔鮮甜帶榛子味🌰,而
經典新鮮藍青口配白酒忌廉汁 $178/0.5kg

北海道帶子海膽忌廉汁意大利飯 $228

左邊嘅西班牙銀堡壘蠔比較細隻,海水味濃,Creamy質地,唔係太大隻個肉質肥厚同埋爽口🤤,右邊來自日本嘅日之雪花蠔相對大隻同埋脹卜卜,喺北九州生產嘅生蠔鮮甜帶榛子味🌰,而且蠔身飽滿同肥美呀,可以點辣椒醬🌶、新鮮檸檬汁🍋或者店家自製醬汁一齊食啊
2022-05-09 33 views
又黎到久違既將軍澳覓食!平去都係去近海邊多!今次就走返入少少去到海天晉果邊,估唔到都有幾多野食!風乾24個月穀飼西班牙黑毛豬火腿西班雅火腿帶出陣陣鹹香及橡果香.火腿肉質唔會過硬而且帶陣陣豚脂甘香,濃郁香醇.配上少少橄欖令黑毛豬火腿油脂更香又唔會咁膩.小食拼盤。豬肋骨豚肋骨肉香軟而且容易咬開,肉質唔會烤得過乾.加上惹味香甜既燒烤醬入口當然就更香.。水牛城雞翼外層水牛城汁酸酸辣辣夠晒開胃,外層炸得香脆得黎內裏仍然充滿肉汁.。芝士棒即炸既芝士條完美咁拉出一條芝士絲,見到拉絲果刻已經流晒口水.芝士香軟充滿淡淡芝士香.。洋蔥圈炸得外脆內軟,外層唔會過油膩,內裏洋蔥圈香甜.。軟殻蟹外層唔會過帶一層好厚既炸漿,但同樣做到香脆多汁既效果.軟殼蟹充滿鮮味啖啖肉超滿足.傳統意式蒜香辣椒意大利麵傳統既aglio e olio帶出濃厚蒜香,意大利粉彈牙而且吸晒醬汁既精華,配料雖然簡單但同樣好味.

風乾24個月穀飼西班牙黑毛豬火腿

小食拼盤
。豬肋骨

。水牛城雞翼

。芝士棒

。洋蔥圈
炸得外脆內軟,外層唔會過油膩,內裏洋蔥圈香甜.

。軟殻蟹

傳統意式蒜香辣椒意大利麵