千島海鮮窩夫薄餅🧇$118窩夫Pizza都幾得意😆上面有巨量嘅千層醬同埋芝士😇所以好邪惡😀但係好食😌亦都非常之足料😅😃食到有蟹柳😇魷魚🙂同埋蝦😂呢個配搭幾特別紅酒燴牛脷意粉🐂$128唔算好重嘅酒味😂酸酸甜甜幾開胃😛牛脷都煎得好香😏表面加左嗰啲香草奶茶蛋糕🍰+28幾鍾意佢唔係好甜😀而且層次分明🤩表面仲加咗少少開心果😍所以有啲口感幾特別跟餐可以免費$38 飲品😏latte +$6

千島海鮮窩夫薄餅🧇$118

紅酒燴牛脷意粉🐂$128

奶茶蛋糕🍰+28

跟餐可以免費$38 飲品😏
latte +$6
這間cafe超親子友善,又有 game 任玩,有好多毛公仔,d位好闊好舒服!老闆娘好善,見到小朋友會同佢傾計,見我小朋友成日睇佢d天竺鼠,仲好耐心去介紹佢啲天竺鼠同熊貓鼠,有四隻都超得意,佢見我個小朋友鍾意小動物,仲俾咗蔬菜佢餵天竺鼠店長「蘿蔔」,又俾佢同店長鼠仔影相添!好開心丫!呢度位置喺旺角最旺嘅信和中心十字路口對面,呢度弧形大窗可以欣賞晒旺角最旺嘅風景同打卡!夏威夷薄餅(8吋)lunch set $108個薄餅好足料鋪滿晒蕃茄醬有火腿好多菠蘿同大量嘅芝士😋足料又好味,個餅底係格仔窩夫,口感豐富,好得意又幾特別!小朋友都好岩食!雞扒漢堡$138佢個漢堡都幾大嚿,中間有厚厚嘅雞扒肉質唔硬都幾嫩滑,中間有啲類似甜甜地嘅燒汁好惹味下!又有幾多蕃茄同蔬菜!同埋佢連埋嗰份薯條係超級多三個人食咗好耐,而且係新鮮炸既~上枱嗰陣啲薯條好熱好香口!棉花糖窩夫$98呢個阿女一見到即刻尖叫跳舞🤣🤣叫我富已經整到細一份份好方便食每塊上面有一粒燒左既棉花糖,有四球雪糕,仲朱古力滿天星!好吸晴!小朋友實中意!🍦🍨檸檬綠茶&荔枝綠茶檸檬綠茶好夠熱,食完雪糕飲岩哂!荔枝綠茶,唔會太甜,好清甜清新,夠哂解渴!估唔到

夏威夷薄餅(8吋)lunch set $108

雞扒漢堡$138

棉花糖窩夫$98

檸檬綠茶&荔枝綠茶
檸檬綠茶好夠熱,食完雪糕飲岩哂!
荔枝綠茶,唔會太甜,好清甜清新,夠哂解渴!

估唔到呢度咁啱小朋友玩,帶咗五歲小朋友嚟玩咗層層疊,仲有啲卡game都啱玩👍🏻又有天竺鼠小動物,玩得好開心!

🍱5% Cafe (旺角)
📌旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖
2K
2024-01-25 28 views
🤹‍♀️公仔王國餐廳🤹‍♀️-家姐參加太太團聚會 交低湊姨甥女嘅「重任」俾我😅 為咗令個細路坐定定 我帶佢去一間超多公仔嘅餐廳 等佢一邊食嘢 一邊玩公仔🧸-🍔雞扒漢堡輕輕按壓麵包 略有回彈 空氣感唔錯 雞扒醃汁食落似港式榮式雞扒 唔算柴口乾身 再厚身啲會更好 千島醬醒胃惹味-🍕夏威夷薄餅八吋薄餅屬於一人份量 窩夫做底餅幾特別 同人share亦方便 經典組合火腿🥓菠蘿🍍千島醬 個細路食到舔舔脷😋-🍎Homemade apple cider天寒地凍 飲杯自家製熱cider確係好主意 即時煲熱 肉桂+豆蔻+丁香飄嚟陣陣芳香氣味 入口只係些微辛辣 果汁味清甜-☕️Flat white冇拉花 咖啡味道淡 奶嘅比例太高-📍5% Cafe旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖
🤹‍♀️公仔王國餐廳🤹‍♀️
🍔雞扒漢堡

🍕夏威夷薄餅

🍎Homemade apple cider

☕️Flat white
冇拉花 咖啡味道淡 奶嘅比例太高
📍5% Cafe
旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖

一直都好鐘意同朋友去樓上cafe ☕️可以坐低食野慢慢傾吓偈 又有Board game 玩所以今次朋友由外國返黎 就約朋友去呢間cafe 餐廳多數都係梳化座位 十分舒適 🥰入到門口已經見到大量既Board game 任玩🍔 5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條($148)漢堡包份量十足 烘得很香脆手打牛肉厚度相當霸氣 每啖都有黑椒味配料有番茄 生菜 熱溶芝士等 入口口感層次豐富 粗薯條炸得金黃香脆 成個套餐食得好滋味啊🤤🍝 黑松露醬野菌忌廉汁長通粉 ($128)長通粉都好大碟 野菌汁很creamy 每啖長通粉紅都充滿濃烈黑松露醬味道 很掛汁食完碟粉都幾飽 😋🍹荔枝紅茶味道清新 甜度適中🍹 原味凍朱古力朱古力味香濃 不會太甜有多款套餐選擇套餐均配有飲品 亦可補差價轉飲特色飲品
一直都好鐘意同朋友去樓上cafe ☕️
可以坐低食野慢慢傾吓偈 又有Board game 玩
所以今次朋友由外國返黎 就約朋友去呢間cafe
餐廳多數都係梳化座位 十分舒適 🥰
入到門口已經見到大量既Board game 任玩

🍔 5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條($148)
漢堡包份量十足 烘得很香脆
手打牛肉厚度相當霸氣 每啖都有黑椒味
配料有番茄 生菜 熱溶芝士等
入口口感層次豐富
粗薯條炸得金黃香脆 成個套餐食得好滋味啊🤤

🍝 黑松露醬野菌忌廉汁長通粉 ($128)
長通粉都好大碟 野菌汁很creamy

2024-01-18
Type of Meal
Lunch
2024-01-22 26 views
這次去了一家Cafe店吃漢堡🍔😆。漢堡的起源可以追溯到德國的漢堡城,因此得名。傳統的漢堡是在19世紀末和20世紀初在美國流行起來的。如今,漢堡已經成為全球快餐業中最受歡迎和廣泛消費的食品之一。不知道什麼時候開始,香港也開始流行吃漢堡🍔,5% Cafe的漢堡🍔質感很好,漢堡非常巨大,份量足夠兩個人吃😅,肉質很多汁,再配上花茶,可以解膩,非常搭配👍🏻。
這次去了一家Cafe店吃漢堡🍔😆。

2024-01-21 27 views
👱🏻‍♀️難得即興約到好姊妹食個晚飯🥣今日大家都已經出咗街😅所以我就揀咗大家方便嘅中間位置📍旺角✅呢間餐廳我之前都食過🍴食物質素唔錯仲坐得舒服呀🥳🍛香脆龍利柳配牛肝菌汁長通粉 $118 🌈呢份龍利柳都算幾大份🐠煎到仲香香脆脆添🔥配埋牛肝菌汁同埋有咬口嘅長通粉✅每條長通粉都排滿醬汁😍好惹味呀🥳🍝紅酒燴牛脷配意粉 $128🌈呢個牛脷真係唔講得少💯牛脷煮得好腍亦都好Juicy✅配埋有紅酒汁嘅意粉🍝好推介喔🥳☕️蜂蜜紅茶🌈呢個紅茶帶有蜂蜜嘅香氣同埋甜味✅同時可以保留茶本身嘅風味❤️平衡嘅口感👍🫖枸杞菊花茶🌈呢set用火heat住黎飲🔥入面放咗好多枸杞同埋菊花茶🌼清心去火✅養肝明目😍

🍛香脆龍利柳配牛肝菌汁長通粉 $118

🍝紅酒燴牛脷配意粉 $128

☕️蜂蜜紅茶

🫖枸杞菊花茶

2024-01-19 37 views
▫️Set Menu 5 - 香脆龍利柳配牛乾菌汁長通粉 $128龍利柳的外層炸得幾酥脆 肉唔算好厚但口感不錯 牛乾菌汁多 係一份香濃+juicy既長通粉 🍝_▫️Set Menu 8 - 炭燒雞扒漢堡配薯條 $138最頂個塊漢堡麵包烤得好脆口 就咁單食都幾好食(有似食蒜蓉包feel) 中間夾住炭燒雞扒上個時熱辣辣 side薯條份量多🍟 食完個包就可以開始玩住board game慢慢食薯條 😂_套餐本身包$38或以下飲品 我地加錢轉左特飲▫️Honey Butterfly (碟豆花茶) +$14▫️凍荔枝紅茶 +$2_🍽️環境5% cafe係樓上cafe 有超多board game可提供比食客邊玩邊食
香脆龍利柳配牛乾菌汁長通粉

▫️Set Menu 8 - 炭燒雞扒漢堡配薯條 $138
炭燒雞扒漢堡配薯條

套餐本身包$38或以下飲品 我地加錢轉左特飲
▫️Honey Butterfly (碟豆花茶) +$14
▫️凍荔枝紅茶 +$2

🍽️環境
2024-01-18 20 views
高氏大樓有不少中學回憶,因為中學時,大家都愛流連旺角的樓上cafe,高氏是其中一個熱點。約了老友重臨這個地方,在2樓的5%Cafe聚聚。一入門口已經有好多board games,叠得高高。座位對正彌敦道,陽光充足。套餐有10款選擇,亦可以散點。點了2個set lunch配$38以內飲品。紅酒燴牛脷意粉牛脷有成5大塊,而且都是厚切,意粉是茄汁底,幾惹味,仲有沙律菜、番茄仔等,幾平均又健康的配搭。5%黑松露手打牛肉芝士配漢堡係呢度的招牌菜,賣相和味道不輸街外漢堡店!滿滿的松露下係大大塊芝士,芝士下係厚切手打牛肉。麵包有烘過,口感香脆。牛肉牛味好濃,和黑松露好夾!仲有粗炸薯條,好香脆,呢個漢堡做得好有heart!荔枝綠茶芒果百香果綠茶飲品夠濃夠味,唔會溝得好淡。短短相聚,中學的回憶返晒黎,時間真係過得太快啦~
紅酒燴牛脷意粉
5%黑松露手打牛肉芝士配漢堡
荔枝綠茶
芒果百香果綠茶
飲品夠濃夠味,唔會溝得好淡。
短短相聚,中學的回憶返晒黎,時間真係過得太快啦~
2024-01-07
Type of Meal
Lunch
1K
2024-01-14 41 views
最近同朋友來到旺角的樓上餐廳: 5% Cafe,餐廳環境不錯, 我坐在窗外看看景色,同朋友談談最近近況,十分寫意!餐廳有超過100款Board Game免費借玩♟️🎲,又有舒適梳化讓我樂而忘返,原來非繁忙時間任坐不限時🤗天婦羅🍤卡邦尼意粉🍝脆口的天婦羅蝦與香濃的卡邦尼醬汁口感豐富美味🍝☕️🍹!黑松露長通粉香味四溢的黑松露使人垂涎三尺🤤 最後品嚐了特色蛋糕🍰及杏仁奶昔好滿足🧡5% cafe旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖
最近同朋友來到旺角的樓上餐廳: 5% Cafe,

天婦羅🍤卡邦尼意粉🍝
脆口的天婦羅蝦與香濃的卡邦尼醬汁口感豐富美味🍝☕️🍹!

黑松露長通粉

5% cafe
旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖
2024-01-12 24 views
不嬲知道呢幢大廈好多隱世餐廳今次揀左呢間休閑Cafe 坐下餐廳播出微微嘅音樂 唔會太嘈員工態度有善 亦提供大量board game仲設有包場/慶祝等服務 岩晒同朋友gathering 😍人均$280@2🍕千島窩夫薄餅🧇非常特別嘅菜式 入口香脆 帶點牛油香味上面有層濃烈嘅芝士🧀非常邪惡仲有唔小嘅海鮮配料 例如蟹柳及顯肉一人食兩件已經飽‼️✨黑松露長通粉呢個菜式雖然成日見但餐廳做到好出色🤤令人再三回味黑松露好掛汁 偏秸身仲有青瓜同車厘茄作點綴~跟餐仲可以揀唔同口味嘅紅茶/綠茶😍

不嬲知道呢幢大廈好多隱世餐廳

✨黑松露長通粉
呢個菜式雖然成日見
但餐廳做到好出色🤤令人再三回味
黑松露好掛汁 偏秸身
仲有青瓜同車厘茄作點綴~
跟餐仲可以揀唔同口味嘅紅茶/綠茶😍

2024-01-08 27 views
Fried sole fillet on penna pasta with porcini mushroom sauce 香脆龍利柳配牛肝菌汁長通粉 $118餐廳招牌main course 之一嘅香脆龍利柳配牛肝菌汁長通粉都幾好食🤤,魚柳嘅外皮夠香脆🐟,味道比較重,但係撈落creamy 同埋唔會太鹹嘅彈牙長通粉一齊食啱啱好🍝,而且份量仲好多,夠晒飽肚!5% handmade beef cheese burger with French fries 5% 黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條🍟 $148呢一款黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條性價比好高,熱辣辣嘅粗身薯條香脆可口🔥,點埋酸酸甜甜嘅茄醬食更加開胃🥫,而burger 用牛油🧈烤過,連埋大大塊嘅牛肉漢堡、半溶cheese🧀、新鮮生菜🥬同埋蕃茄🍅片食,的確幾正Honey green tea 蜂蜜綠茶🍵 (L) $38 Caramel latte 焦糖咖啡 (R) $42 左邊嘅蜂蜜綠茶好滋潤養生,啱晒冬天飲❄️,而右邊嘅焦糖咖啡味道唔會太甜,但係焦糖味夠濃厚,用左新鮮牛奶🥛令口感份外幼滑,相當唔錯👍🏻

5% 黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條🍟 $148

Honey green tea 蜂蜜綠茶🍵 (L) $38
Caramel latte 焦糖咖啡 (R) $42
2024-01-06 22 views
這家油麻地的樓上咖啡廳提供了一頓美味的午餐。環境寧靜舒適,適合與好朋友相聚。我們點了雙重芝士肉醬意粉和5%黑椒手打牛肉芝士漢堡配薯條。意粉的肉醬香氣濃郁,芝士的融化讓每一口都充滿美味。漢堡的麵包口感鬆軟多汁,牛肉鮮嫩多汁,黑椒增添了豐富的味道。薯條金黃酥脆,非常美味。最後,我們品嚐了洛神花茶和巧克力冰沙,洛神花茶清新宜人,巧克力冰沙濃郁冰凍。整體而言,這家咖啡廳的食物質量出色,讓人留下深刻的印象。推薦給其他人,期待再次光臨。
2024-01-03
$160 (Lunch)
2024.01.02【01.02  Bear Bear愛Cafe@旺角 5% Cafe】Hello 2024新年好除了1月1日元旦宅在家看叱咤2024的第二天還是要上班工作的一直努力著慢慢地復常要的是時間Ms.Bear從來都是有心思的女孩子 她約我在Cafe晚餐說我一定會喜歡跟她走哇!原來是我的Choco還有 叱咤樂壇男歌手銅獎 暨 叱咤樂壇唱作人銅獎 陳卓賢明顯叱咤頒獎禮餘音裊裊這個似Ms.Bear溫柔婉約這個似小時候的我活潑好動我們點了2份套餐, 可以選配$38或以下飲品,新年嘛要開心所以我們就補了一點點差價,點一些不同的飲品RAINBOW & STRAWBERRY MILKSHAKE來到果然漂亮 RAINBOW雪碧+ 芒果汁+士多啤梨糖漿 沒有照騙Drink Menu是這樣描述RAINBOW傳說彩虹的盡頭埋藏著幸福的寶藏。那如果把彩虹放在杯中是否就能把幸福也收藏其中?建議不攪拌 也不用飲管喝啊。文青描述來杯戀愛味道的草莓奶昔怎樣?甜而不膩的口感配合上粉紅的色調,讓你少女心爆發!會讓你回想起 初戀的感覺嗎? 來個大合照吧黑松露醬野菌忌廉汁長通粉店員準備拿來時遠遠已聞到黑松露醬味濃炒

Hello 2024

我們點了2份套餐,
可以選配$38或以下飲品,

新年嘛
要開心
所以我們就補了一點點差價,
點一些不同的飲品

來到果然漂亮

雪碧+ 芒果汁+士多啤梨糖漿
沒有照騙
Drink Menu是這樣描述RAINBOW
傳說彩虹的盡頭埋藏著幸福的寶藏。
那如果把彩虹放在杯中是否就能把幸福也收藏其中?
建議不攪拌 也不用飲管喝啊。
STRAWBERRY MILKSHAKE

文青描述
來杯戀愛味道的草莓奶昔怎樣?
甜而不膩的口感配合上粉紅的色調,
讓你少女心爆發!
會讓你回想起 初戀的感覺嗎?

來個大合照吧

一定可以好好玩Card Game

果然適合朋友聚會
好多人都留影

還有生菜世一的可愛女店長:蘿蔔
鍾意俾人摸patpat 同下巴!

一影她就躲起來

不要和我躲貓貓了
決定跟他一起前進
任何事,一起面對
我準備好了,您呢?
身體健康

♡ 5% Cafe ♡
♡  旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖  ♡
2024-01-02
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$156 (Dinner)
STRAWBERRY MILKSHAKE
  • 千島海鮮窩夫薄餅
朋友曾經講過呢間名字特別嘅旺角餐廳,呢日喺呢頭,想試吓新嘢,咁就上網搵吓地址,然後就上咗去開餐🤣$148「5%黒椒手打牛肉芝士漢堡配薯條 5% Handmade Beef Cheese Burger with French Fries」,套餐均配$38或以下飲品,多出就補差價🤣「5%黒椒手打牛肉芝士漢堡配薯條🍟」:漢堡包🍔相當大個🤣,漢堡牛肉有濃烈黑椒味🤩,漢堡牛肉上邊仲有一片熱溶咗嘅芝士🧀,仲有薯條🍟,食晒相當飽🤣有 Hot Special Drink,揀咗 $56「雪梨桂花茶」(咁即係補返 $18):係「本月推介三款花茶」嘅其中一款,餐牌寫住「清熱潤肺、利咽解毒」:下邊有個小蠟燭火爐,由頭到尾都熱辣辣,清新幾好飲🤩

$183 (Lunch)
2024-01-01 25 views
#MY吃貨梓幸👧🏻 放假就是吃吃吃🤤今日去左旺角一間cafe🍽位置勁方便👣食物質素都唔錯呀😋食得出用心製作🫶🏻服務更加要大大力讚💯🍔黑松露手打牛肉芝士漢堡配薯條 🍴餐廳招牌菜一定要試試✨手打牛肉漢堡🍔爆汁牛肉漢堡扒🤤黑松露巨多巨香呀💨薯條🍟勁乾身唔會油淋淋💥而且條條都好香脆呀🌊千島海鮮窩夫PIZZA🍕窩夫PIZZA面鋪滿芝士🧀千島醬🧇再配唔同既海鮮配料🍕味道估唔到既夾👍🏻好值得一試飲品方面杯草莓奶昔🍓賣相已經超夢幻💕打卡一流📸仲要系好好飲呢。

🍔黑松露手打牛肉芝士漢堡配薯條

🍴餐廳招牌菜一定要試試✨

🌊千島海鮮窩夫PIZZA🍕

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
  • 5%黑松露手打牛肉芝士漢堡配薯條