2019-06-22
今晚去左朋友公司附近既餐廳打邊爐,全場爆滿,我地叫左個人氣$338 陸陸雞煲海鮮火鍋套餐,又有雞煲食,又可以打邊爐,真係一石二鳥! 前菜有冷盤花螺小食,之後就黎左個雞煲半隻,叫左BB辣,味道好惹味,唔會太辣,唔食到辣既朋友都接受到,雞肉都好嫩滑,洋蔥超厚身! 食完雞煲就換左另一個煲要黎打邊爐!湯底係好香噴噴好足料既龍蝦湯底 ,配海鮮拼盤 (鮑魚、貴妃蚌、廣島蠔、蟶子、海蝦、魚片、蟹),所有海鮮都好鮮美,焯一焯就食得,否則就會太un, 蟶子、鮑魚、貴妃蚌都好大隻,食落口都好鮮甜!而火鍋🍲配料有手打牛丸、墨丸、豬肉丸,全部都好實肉,手打丸好Q彈!雲吞、水餃、白菜餃、魚皮餃,個皮都好薄身,餡料豐富! 炸魚皮、響鈴都好脆口!仲有香菇拼盤、蔬菜拼盤頂級美國肥牛、牛柳粒、豬肉片,口感柔軟肉味濃!最後仲有綠茶🍵紅豆雪糕糯米滋同西瓜🍉做甜品,好豐富既火鍋🍲晚餐😋😋😋+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
湯底係好香噴噴好足料既龍蝦湯底 ,配
+++++++++++++++