2019-06-13 53 views
已經唔係第一次去陸陸雞煲火鍋,上次同朋友慶祝生日朋友都話好食,今次就決定帶媽咪去試吓😊之前黎仲未有套餐,今次見到$338已經包左咁多嘢食,仲有海鮮,同龍蝦湯,唔使諗,就決定叫個餐嚟試吓😁首先有個前菜冷盤,即刻食得嘅👍之後就到個雞煲有得揀BB辣小辣中辣,我點左BB辣,其實都已經食得出辣味,個雞煲炒得好香,啲雞好滑,洋蔥好甜,平時兩個人食雞煲食到後尾會覺得太多雞,但係今次唔會因為啲雞真係好好食😋😋食完雞煲就俾咗個龍蝦湯我哋打邊爐,隻龍蝦都仲係入面㗎😂海鮮拼盤裏面嘅海鮮種類都唔少,餐廳好貼心,有個牌寫到明海鮮煮熟所需時間,唔使怕啲海鮮唔夠熟或者太熟😋啲海鮮好新鮮,我最鍾意食貴妃蚌同鮑魚,超鮮味,好大隻,連埋龍蝦湯真係好好味,本身諗住食得落嘅話會叫多隻貴妃蚌,但真係太多嘢食😂之後就係牛肉牛粒同埋豬肉,牛味好重,一食就知唔同平時啲cheap嘢,牛粒好淋,無根👍不過有少少唔夠喉😋當然仲有打邊爐必備嘅響鈴同埋炸魚皮😁之後係自家製嘅手打丸,種類都好多,魚皮餃牛肉丸豬肉丸都有,但因為我已經好飽,我無所有款都食晒,但媽咪話幾精緻,細細粒,易入口,又唔會厚皮👍最後就係菜同菇,種類都好多,連一啲平時比較少見嘅

首先有個前菜冷盤,即刻食得嘅👍

食完雞煲就俾咗個龍蝦湯我哋打邊爐,隻龍蝦都仲係入面㗎😂

當然仲有打邊爐必備嘅響鈴同埋炸魚皮😁

最後就係菜同菇,種類都好多,連一啲平時比較少見嘅菇都有😊
總括嚟講今晚都好滿意,係有啲太飽,但超級滿足😋😋