2021-09-14 166 views
✨ 梳乎厘蛋香味超濃郁!好鬆軟!但唔會好似食緊空氣咁,依種口感啱啱好👍🏻!表面既奶茶醬唔會太甜,但略嫌茶味唔太夠~側邊舊雪糕好滑好夠奶味🤤𝚢𝚞𝚖𝚢𝚞𝚖~♡︎✨窩夫杯頂都有軟雪糕,中間就有𝙾𝚛𝚎𝚘餅碎,朱古力威化餅,粒粒麻糬,最底有朱古力醬 + 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖同奶凍,窩夫外脆內軟,層次夠晒豐富,如果朱古力醬多番啲會更好,大大杯食完特別滿足🤤✨整體性價比高,環境乾淨舒適,會想再去試埋其他款式同口味😋😋

蛋香十足兼超鬆軟!仲有必食足料煙韌芋圓🍡-田中絕對唔敢質疑,一粒朱古力係可以危害國家安全。所以田中而家事先聲明,以下呢份Pancake,係有機會危害宇宙安全。-🥞芒果梳乎厘班戟 ($78)1️⃣一上枱已經散發蛋香,熱辣辣煎起,質感極鬆軟,但同時唔會過份空氣感,拍得住名店。2️⃣配上邪惡嘅吉士同忌廉,真係絕配,呢個價錢冇得輸。👍🏻8.5/10🍨雪糕芋圓仙草凍 ($30)睇相都見到海量芋圓,極足料,入口煙韌,自製濃厚椰汁,配上曲奇雪糕,更加奶香十足。👍🏻8.5/10
蛋香十足兼超鬆軟!仲有必食足料煙韌芋圓🍡
🥞芒果梳乎厘班戟 ($78)
2️⃣配上邪惡嘅吉士同忌廉,真係絕配,呢個價錢冇得輸。
👍🏻8.5/10

🍨雪糕芋圓仙草凍 ($30)
👍🏻8.5/10
2021-09-11 87 views
11:00晚上去好少人係呢間餐廳 氣氛ok 食物有點小貴但都有驚喜 個朱古力窩夫都幾好食 一開始唔知可以搞暈黎食 楊枝甘露係最正宗嘅做法 口感豐富 份量都適中 整體來說就是好評

Oreo  朱古力層層疊窩夫杯
Oreo  朱古力層層疊窩夫杯
2021-09-09 97 views
之前已經覺得紅橋多嘢食又多甜品店,依加越嚟越多都唔知食邊間好🤣今次嚟試下呢間新開嘅甜品店,座位唔算多不過環境簡潔幾舒服😍甜品選擇唔算多,不過啲配搭上都幾吸引🥳#泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟 ($68)😋好味指數:(7.5/10)芋圓 +$7個賣相好靚😆雪糕幾好味但就好快溶所以要食咗先🤣梳乎厘班戟好鬆軟不過蛋味唔算重!個醬奶味幾香但茶味唔夠,不過啲黑糖珍珠口感幾好😫芋圓口感煙un,仲食到啲芋頭粒粒係入面,不過味道就唔出😧#雜果層層疊窩夫杯 ($70)😋好味指數:(7.5/10)最頂就有脆脆嘅窩夫同埋雪糕🍦中間就係啲生果同埋玉米脆脆😛生果有香蕉﹑芒果﹑哈蜜瓜同西瓜😛除咗芒果有小小酸之外其他都好甜😆下面就有啲cream同埋(奶凍/布丁?)奶味幾重不過就偏硬身,整體嚟講味道唔錯,不過窩夫就比較小☹️
今次嚟試下呢間新開嘅甜品店,座位唔算多不過環境簡潔幾舒服😍

甜品選擇唔算多,不過啲配搭上都幾吸引🥳

#泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟 ($68)
😋好味指數:(7.5/10)
芋圓 +$7
個賣相好靚😆
雪糕幾好味但就好快溶所以要食咗先🤣
梳乎厘班戟好鬆軟不過蛋味唔算重!
個醬奶味幾香但茶味唔夠,不過啲黑糖珍珠口感幾好😫
芋圓口感煙un,仲食到啲芋頭粒粒係入面,不過味道就唔出😧

#雜果層層疊窩夫杯 ($70)
😋好味指數:(7.5/10)
最頂就有脆脆嘅窩夫同埋雪糕🍦
中間就係啲生果同埋玉米脆脆😛
整體嚟講味道唔錯,不過窩夫就比較小☹️
2021-09-07 182 views
新鋪開張作為屯門友梗係要去試下啦鋪頭係馬路邊 K51 向大欖方向落車直行大概2-3分鐘 近車房個到鋪頭入面環境乾淨企理 大概有6張4人枱 如果想約多幾個friend一齊食 就要早d去等位啦Menu係全人手寫好有親切感今日試咗3款甜品 1款小食1. 芋泥肉鬆梳乎厘班戟  (好台灣風既配搭 食落鹹鹹甜甜)2. Oreo朱古力特色層層疊窩夫杯 (每一層都有令你驚喜既感覺 幾得意 窩夫好脆 有好邪惡既oreo威化餅 oreo脆脆 最底個層係牛奶奶凍)3. 芋圓仙草凍 (芋圓好煙韌 仙草份量岩岩好 椰奶底)4. 香辣雞翼鎚 (炸得夠香口但又唔太燶 食d甜野再食d鹹野  可以balance 番 冇咁漏)唔記得係梳乎厘定係窩夫杯 有杯熱茶送 飲完杯茶解咗膩既感覺 可以繼續食 茶包有果香味 幾fresh
新鋪開張
作為屯門友梗係要去試下啦

鋪頭入面環境乾淨企理 大概有6張4人枱
如果想約多幾個friend一齊食 就要早d去等位啦
Menu係全人手寫
好有親切感
今日試咗3款甜品 1款小食

3. 芋圓仙草凍 (芋圓好煙韌 仙草份量岩岩好 椰奶底)

香辣雞翼鎚 & 芋圓仙草凍
芋泥肉鬆梳乎厘班戟
Oreo朱古力特色層層疊窩夫杯
Other Info. : 而家做緊新張優惠全單九折 until 夜晚12點
2021-09-07
$89 (Dinner)
香辣雞翼鎚 & 芋圓仙草凍
  • 香辣雞翼鎚
2021-09-06 84 views
叫一個泰奶梳乎厘,等左45分鐘,由9:30pm等到10:15pm先有得食,野食幾好味都無用了,等都等到無哂心機。店內堂食既顧客都等到黑哂面。個問題在於呢間新開既小店,得3個人,但就同時處理walk in客、walkin外賣客、仲有foodpanda既外賣。foodpanda既車手同步兵係咁入黎催,所有外賣單優先處理,我地堂食既就只有等。雖然野食黎講中規中矩,但安排上真係真係有待改善,我唔會再去食,有好多時間都唔會。
2021-09-01 111 views
見有間梳乎厘係屯門紅橋個頭真開就去會一會佢🤰🏽叫左2個梳乎厘加1客雞翼每個梳乎厘都會送一杯小熱茶😛👉🏽焦糖脆皮香蕉梳乎厘班戟好彩有焦糖 令成個梳乎厘唔再平凡 因為梳本身都好軟滋滋 加左焦糖topping令到成件事好有咬口 mami好like! 個朱古力/焦糖醬唔算好多/好搶fo 有cream沾下都可接受 食落都偏甜 小朋友應該會好like👉🏽泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟第一次食珍珠奶茶副產品🤓 個奶茶醬都食到珍珠奶茶味 但唔會話好甜 搶左梳乎厘個奶香 反而個人認為冇香蕉梳乎厘咁甜 佢比較好既係多啲醬可以沾 軟滋滋既梳乎厘沾左啲奶茶醬岩岩好 味道唔係好濃 有珍珠有下咬口都唔錯 但都有啲啲硬🤯但食到後期都咬到攰(好懶🧏🏽‍♀️👉🏽香辣雞翼鎚個雞鎚好有驚喜 一上枱好熱!咬落口好juicy 同埋真辣(mami 好唔食得辣💩)好惹味!
見有間梳乎厘係屯門紅橋個頭真開

👉🏽泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟

第一次食珍珠奶茶副產品🤓
但食到後期都咬到攰(好懶🧏🏽‍♀️

👉🏽香辣雞翼鎚
紅橋又開咗新甜品店啦,就係呢間852 Homie🤩其實紅橋真係已經有唔少甜品舖,間間都各有特色/自己嘅招牌菜,852 Homie嘅甜品同水準應該都可以令佢喺呢到站得住腳~不過我哋去嗰晚係星期六都得1個樓面一腳踢,所以落單出菜都需要比較多時間,加上新店開張仲做緊9折優惠,出面都幾多人等位/外賣😬如果想食真係要預返多少少時間喇~•🥢 焦糖脆皮香蕉梳乎厘班戟 $70梳乎厘班戟好軟熟,好夠空氣感,唔會過熟,但蛋味唔夠;上面嘅焦糖脆脆好正,旁邊仲有燒咗焦糖面嘅香蕉,不過焦糖面同香蕉有啲分離~幾鍾意佢整體唔太甜,但軟雪糕溶得好快🥶•🥢 Oreo朱古力特色層層疊窩夫杯 $60窩夫唔係好紮實嗰種,新鮮整起所以表面幾脆,牛油味好香,幾好食😋 但叫得窩夫杯,得1/4件窩夫就有啲少😢窩夫下面就有軟雪糕、大量Oreo餅、麻糬、朱古力醬、朱古力威化餅,好多層次,口感豐富😋最底仲有奶凍,口感好滑溜,奶味幾香濃😍•🥢 牛牛樂+珍珠(熱) $32+7牛牛樂係牛奶底加有紅豆、西米、3色芋圓,芋圓口感少許偏淋,但都有咬口,而且有啲芋頭粒粒👍🏻 西米發到幾大粒,又唔會太淋;紅豆帶啲甜味,加埋啲配料一齊食,牛奶就會變得無乜味
紅橋又開咗新甜品店啦,就係呢間852 Homie🤩

🥢 焦糖脆皮香蕉梳乎厘班戟 $70

🥢 Oreo朱古力特色層層疊窩夫杯 $60

🥢 牛牛樂+珍珠(熱) $32+7
牛牛樂係牛奶底加有紅豆、西米、3色芋圓,芋圓口感少許偏淋,但都有咬口,而且有啲芋頭粒粒👍🏻 西米發到幾大粒,又唔會太淋;紅豆帶啲甜味,加埋啲配料一齊食,牛奶就會變得無乜味🙈
牛牛樂+珍珠(熱)
牛牛樂+珍珠(熱)

🥢 香辣雞翼鎚 $38
味道係超市買到嘅包裝雞鎚🤣 勝在熱辣辣,香辣味,幾香口~
香辣雞翼鎚
香辣雞翼鎚
屯門紅橋的新甜品店!!吃飽飯的關係只能點一份「泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟」,大約要等15分鐘左右。梳乎厘班戟攸到入口即溶,淋上面的奶茶味奶蓋和珍珠都有茶香,重回是奶蓋的甜味剛剛好,是我喜歡的淡味。牛奶雪糕都很滑很好吃。不過如果你是嗜甜者應該會覺得整份班戟太淡(笑)下次來的話會想試特色層層疊窩夫杯,看到其他客人點的實物都很大杯!試業期間店員主動提供了9折優惠~唯一要挑剔的地方,就是店內的射燈太強烈了,有點熱啊!
屯門紅橋的新甜品店!!
泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟
不過如果你是嗜甜者應該會覺得整份班戟太淡(笑)

試業期間店員主動提供了9折優惠~

唯一要挑剔的地方,就是店內的射燈太強烈了,有點熱啊!
2021-08-16
$68 (Last Night Supper)
泰國珍珠奶茶梳乎厘班戟
2021-08-16 79 views
紅橋係屯門人諗起食甜品既集中地👅而家去紅橋食甜品又多個選擇🎉呢間鋪新開張無耐 係雲川燒附近 經過不妨留意下😂🍴泰國珍珠奶茶梳乎厘 $68(另加+$7 配芋圓)呢個甜品組合都夠晒豐富 雪糕芋圓珍珠都有齊😂梳乎厘食落口感鬆軟但未去到好有空氣感 但我個人係幾中意呢種質感😀蛋香味都幾濃郁 泰奶個甜度同份量都岩岩好😉食完唔會覺得甜到溜 珍珠都彈牙不過食唔出黑糖個種甜味~芋圓好煙靭入味 咬落仲有芋頭粒😍而且店員都好貼心會送杯熱茶解渴消滯👍🏻😋味道:8.5/10🤳🏻賣相:8.5/10👀環境:8/10👤服務:8.5/10💸價錢:8.5/10💯推薦:8.5/10
紅橋係屯門人諗起食甜品既集中地👅
而家去紅橋食甜品又多個選擇🎉
呢間鋪新開張無耐 係雲川燒附近 經過不妨留意下😂

🍴泰國珍珠奶茶梳乎厘 $68
(另加+$7 配芋圓)
呢個甜品組合都夠晒豐富 雪糕芋圓珍珠都有齊😂

👤服務:8.5/10
💸價錢:8.5/10
💯推薦:8.5/10
2021-08-01 364 views
💛黃店📜”甜 (屯門)📍地址:屯門井財街21號協邦大廈地下2號舖🤍分店地區: 屯門📝評價💬📢 屯門虰橋新開甜品店💛1.焦糖脆皮香蕉梳乎厘班戟🥞$68梳乎厘班戟好香蛋味👍🏻👍🏻 空氣感唔算好勁但都好鬆軟😚😚 脆皮香蕉都做得好好 面層焦糖的確係薄脆🥰今次配左乳酪雪糕🍦乳酪雪糕嘅味道同脆皮香蕉比較夾😆不過我聽店員講平時就會用返普通雪糕🤩2.芒果吉士層層疊窩夫🧇$68窩夫杯超豐富!😆😆 頂層有乳酪雪糕 中間有豐富芒果肉同埋吉士 已經超滿足 再𢳂落啲仲有脆脆同布丁😛😛 整體配合得好平衡👍🏻 窩夫都唔錯 外脆內軟😋 不過喺咁豐富嘅杯子上 都變了配角了🤣🤣3.芒果蘋果茶🥤4.西袖茶🍹兩杯嘢飲都好滿意✅✅ 主要因為甜度同酸度啱啱好 而且有新鮮果肉 飲得出好fresh😋👍🏻👍🏻🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
📜”甜 (屯門)
📍地址:屯門井財街21號協邦大廈地下2號舖
🤍分店地區: 屯門