2022-08-05 301 views
Godiva 合桃巧克力布朗尼($98)賣相:🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧布朗尼以自家制的金色半透明紙盒包裝,並附手抽位方便拿取,設計簡潔。布朗尼呈圓型狀,表面有一層圓型的薄朱古力塊點綴,合桃碎粒隨意撒在其上,賣相一般。味道方面,布朗尼朱古力味頗為濃厚,味道偏甘苦,不會太甜。布朗尼入口質感尚算柔軟,但有點偏乾,布朗尼中夾雜合桃粒令口感更為豐富。🐧❤️結語:不過不失的布朗尼,喜歡純朱古力人士不妨一試。
Godiva 合桃巧克力布朗尼($98)

賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧

味道方面,布朗尼朱古力味頗為濃厚,味道偏甘苦,不會太甜。

🐧❤️結語:不過不失的布朗尼,喜歡純朱古力人士不妨一試。
2022-08-04
Type of Meal
Tea
2021-06-28 233 views
周末5點左右黎到已經得返兩個蛋糕選擇,所以要快手落決定。每款蛋糕都有張圖介紹蛋糕既餡係咩,買左石板街。眼見佢全個蛋糕都係cream其實有D卻步,但因為我地一班人食,最後都唔算好膩,比利時朱古力cream 都幾香滑。海綿蛋糕都有朱古力香濃味,中間夾住棉花糖、杏仁碎粒同朱古力粒。面頭既裝飾有mini oreo、合桃碎、杏仁粒同棉花糖。即日買佢地只有生日快樂既朱古力牌,但店員姐姐都超好人,話唔介意既話可以反轉個牌幫我寫其他祝福語。宜家天氣咁熱,本身好驚個蛋糕d cream 同埋個牌D字會溶,但最後都冇,非常好彩!

周末5點左右黎到已經得返兩個蛋糕選擇,所以要快手落決定。

每款蛋糕都有張圖介紹蛋糕既餡係咩,買左石板街。

2021-02-22 227 views
A1 x Godiva 超人氣蛋糕🤤每年2月限定 而且仲要訂購先買到💪💪💪用呢個蛋糕慶祝爸爸生日 夠曬誠意✌️里款蛋糕層次感一流 中間蛋糕同慕絲既比例非常好 香滑得黎又唔會膩😋 加上香濃 既godiva朱古力 甜度調校完美 無苦澀味 亦無霸道既甜 成個蛋糕非常合襯
A1 x Godiva 超人氣蛋糕🤤
每年2月限定 而且仲要訂購先買到💪💪💪
用呢個蛋糕慶祝爸爸生日 夠曬誠意✌️

2019-10-04 436 views
每日朝頭早都會買麵包做早餐, 最近愛上a1 Bakery😍😍😍呢度嘅麵包款式比較多, 而且比較有質感。 早就討厭吃空氣包, 兩大連鎖店嘅麵包 ,個包壓一壓就會變成一張紙咁薄, 而且餡料非常少, 味道亦都越嚟越不知所謂, 所以我已經決絕咁放棄咗啦。今日我買咗一個A1 Bakery的滋味魚堡🐟🐟🐟魚柳 肉質結實, 外層鬆脆可口😋😋😋佢用嘅醬料,就有啲似凱撒沙律醬加酸瓜😃😃, 酸酸甜甜又有爽脆嘅口感。 漢堡包很有質感 ,而且外層鋪滿香草, 煙煙韌韌非常好吃😊😊

今日我買咗一個A1 Bakery的滋味魚堡🐟🐟🐟
魚柳 肉質結實, 外層鬆脆可口😋😋😋

2019-10-04
$15 (Breakfast)
雖然數個月前才說不會隨便再買A-1Bakery 的甜品,因為它的甜品質素真的徧低。不過昨晚看到廣告說它與Godiva聯乘出品Dark Chocolate Cake,還是一早起床,去買了一件做早餐試試。早餐吃蛋糕,罪疚感爆燈。整件蛋糕($35)由一環朱古力海綿蛋糕,包圍著朱古力慕絲 ,再內藏朱古力榛子醬,加上最頂的一片朱古力。整體朱古力味是濃厚的,不過感覺是普通朱古力,而非黑朱古力,沒有那黑朱古力的苦味。海綿蛋糕軟腍,慕絲輕滑,朱古力正常。味道來說,還是不錯,好歹也是掛上Godiva的名號。不過,性價比不太高,如非朱古力控,還是省下這$35吧。

Dark Chocolate Cake

Dark Chocolate Cake

$35 (Breakfast)
2018-10-14 192 views
一個美麗而又涼爽既清晨,本來最適合係行山郊遊,可惜仍然要努力工作,所以唯有食個靚早餐先返工~~去到地鐵站,見到麵包舖已經開左門,員工好努力將新鮮既麵包一個個放入麵包格,而且都有唔少人排隊買包食,我都唔執輸即刻入去揀有咩包岩食最後買左兩個提子乾蛋糕,夾既時候仲係暖暖地,應該係岩岩整返熱,不過食落一d都唔似係隔夜整出黎,好軟熟,食多幾啖會發覺幾重牛油味同埋d提子乾都算幾多,每咬一啖都最少食到一兩粒提子乾,睇得出無因為整呢d蛋糕仔而偷工減料好彩買既時候無再買多幾個,因為食左兩個已經好飽,足夠我成朝既能量,捱到午飯,呢個早餐實在係簡單得黎又好滿足

2018-10-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$15 (Breakfast)
2018-05-14 239 views
訂左生日蛋糕俾朋友係士多啤梨做面入面係鮮果店員比較冇禮貌 似趕客同講野一舊舊聽唔清楚而個蛋糕都 okay 既, 前一日訂都訂到味道同份量係收貨既 只係麵包價錢太貴同服務唔okay。
訂左生日蛋糕俾朋友
係士多啤梨做面入面係鮮果
店員比較冇禮貌 似趕客同講野一舊舊聽唔清楚
而個蛋糕都 okay 既, 前一日訂都訂到

味道同份量係收貨既 只係麵包價錢太貴同服務唔okay。
Celebration
Birthday
2018-05-02 220 views
58蚊一個蛋糕因為包裝精美,同埋其他麵包都好貴, 不如買個cake,都可以食到好多餐丫除左呢個蘋果金寶味道之外, 仲有香蕉味, 芝士味,同朱古力味考慮到朱古力味可能太甜, 芝士味睇落比蘋果金寶細, 同唔鍾意食香蕉味, 最後揀左蘋果金寶店員只係收錢同找錢. 都冇特別講要唔要放雪櫃 呀同幾時之內要食哂。 拎返去試味。。。個蘋果金寶已經有一個角跌左落黎。。 食落唔會好甜, 同埋都食到蘋果但比想象中肥好多, 因為上面放左d 吉士cream總之食左四分一件就已經好飽肚喇
58蚊一個蛋糕

拎返去試味。。。

但比想象中肥好多, 因為上面放左d 吉士cream

總之食左四分一件就已經好飽肚喇
TakeAway
美x, 東x 堂d蛋糕真係食到厭厭地😳。今次生日家姐買左A1蛋糕一齊試。雖然係最basic 既雜果蛋糕,但係賣相真係好靚,五顏六色好繽紛👍🏻生果都算甜,蛋糕質感黎講唔係好鬆軟果種海綿蛋糕,但不至於太實,食一件黎講都好飽肚😳。不過味道勝在唔係好甜,因為佢d cream 唔算多,真係薄薄一層層咁。不過佢d cream 味道幾香,見到有好多雲呢嗱籽。蛋糕邊反而就甜d, 兩者夾埋味道啱啱好,鍾意健康清淡既你可以試試💪🏻

2017-07-25 187 views
柴灣開a1真係幾興奮,收工口痕就買黎食。之前成日大排長龍,不過事隔幾個月就打回原形,之前食過有款三重芝士包好正,芝士味濃,咬落仲有d 軟心芝士😍正!之後試過佢既麻薯波波都上左癮,佢比起咁多間,質地最厚實,但不失煙韌,擺得耐都唔會硬,推介佢個黑芝麻味,好香。最近發現左款新包,放起個鑊仔上面,賣相好吸引五顏六色。就係呢個法式蕃茄雜菜包,d 饀料仲好多,有洋蔥,蕃茄,青椒,瓜,茄子,菇等等,咬落幾juicy, 麵包鬆軟,好食過pizza😝個汁醬都好正,蕃茄味唔會酸果種,仲有隻白色既唔知咩醬,總之好好食。

法式蕃茄雜菜包
法式蕃茄雜菜包
2017-04-11 347 views
呢間麵包店新開,一直都無試,今日收工去到,門面好光鮮,日式設計,淺木麵包架,光猛乾淨,因為已經7點,麵包款式唔多,都以日式麵包為主,攞膠盤揀咗幾款比錢,店員有禮有笑容,問清楚我需不需要分袋,好企理袋好晒比我!八達通比錢方便!日式蕃薯包($16)至愛款式,黃蕃薯天然甜,淋身足料,麵包皮今次乾咗啲,唔夠鬆軟,外面灑嘅朱古力粉食到好似生鬍鬚咁!味道好味!紅茶合桃直燒($11)麵包幾大個,皮有咬口,入面麵包鬆軟,合桃大塊,好脆好香果仁味,唔會澀(啲衣去唔清會澀)不過唔覺紅茶味!好味!芝士火腿軟包($11)肥髀食!有質素貴少少都值得!
芝士火腿軟包($11)肥髀食!

有質素貴少少都值得!
2017-03-27
TakeAway
$19 (Breakfast)
2017-04-08 270 views
收工去到柴灣,唔想再搵餐廳食飯,所以買麵包做晚餐,順便買埋肥髀早餐!去到已經特價時段,有啲包款做特價!麵包款式仲有好多!夾好晒去櫃臺比錢,店員姐姐好斯文有禮,問清楚我要點分袋,再袋好比我!紅豆包($16/2個)麵包鬆軟,但餡料唔多,紅豆蓉甜膩,食一個剛好,但食多個就太膩!麥盧卡伯爵茶合桃包($10)個名稱好貴氣,麵包細細個,麵包鬆軟,入面嘅合桃幾大粒,香脆有咬口,味道好味,口感豐富!不過我食唔出嗰種蜜糖味,包面嘅裝飾糖好麻煩,一路食一路跌!梳乎厘芝士蛋糕($19)蛋糕唔大個,外層好鬆軟熟,入面有滑身嘅芝士味忌廉,日式芝士唔會好濃,唔會過甜!好味!黑芝麻/芝士麻糬波波球($34/10個)肥髀最愛,細細粒,外面麵包煙韌,入面係麻糬嘅煙韌,兩種煙韌好夾!好味!日式麵包精緻又好味!
日式麵包精緻又好味!
2017-04-05
TakeAway
$40 (Dinner)